Oğlum her zaman ki gibi dün de hiç uyumadı. Sabah 7den gece 11e kadar 5-10 dakikalık dalışları oldu sadece. Bugün de artık biraz ağlattım biraz gezdirdim yatırdım ağladı. Biraz gezdirdim sustu yatırdım ağladı derken dününde etkisiyle iyice yoruldu heralde çok şükür uyudu. Eşimde sağolsun çok anlayışsız. Bazen oruç tutamıyor oğlumun 5-10 dakikalık uykusunda benden yemek kahvaltı bekliyor. Ben bile fırsat buldukça hızlı hızlı peynir ekmek atıştırabiliyorum bebek sustuğunda dinlenmek istiyorum artık. Ramazanda işleri olmadığı için çalışmıyor canı istediği kadar uyuyor. Uyanıncada yemen ister ütü ister, temizlik ister kaynanam sanki. Doğum öncesi nasılsa öyle olacak. Hem bebeğe bakayım hem onun işlerini halledeyim. Çay koymaya bile eriniyor ama beni beğenmez... Bugünde köye kayınpederime gidicez mecburen. Giderken büyük ihtimalle yiğenleride gelecek. Hem iftar yemeği bekleyecekler hem sahur. Kayınpederim yalnız olduğu için temizlikte şart. Yetişemem yapamam dedim suratını astı durdu. Bulaşık makinası bile yok bulaşıklar elimden öpecek. Eşime hayır demeye gelmiyor dün artık bebekten iyice yoruldum. Yarında böyle yaparsa köye gidemem ben dedim ondan beri eşimin yüzü beş karış. Dün gece oturma odasında uyudu. Off canım çok sıkılıyor. Şimdiye kadar eşime karşı hep maddi manevi fedakarlık ettim. Karşılığını alamadığım gibi bir de böyle ters ter davranışlarını çekiyorum... İçim öyle dolu ki yaz yaz bitmez ama oğlum uyanmak üzere kıvranmaya başladı... Kısaca mutsuz ve yanlızım.. Dört dörtlük iyi bir hizmetçi olursam ne ala yoksa değerim de yok...
Karninin doydugundan emin ol. Sanki biraz ac kalmis. Ufak dozda mama takviyesi yapabilirsin. Doyup gazi cikinca rahat uyuyorlar.Oğlum her zaman ki gibi dün de hiç uyumadı. Sabah 7den gece 11e kadar 5-10 dakikalık dalışları oldu sadece. Bugün de artık biraz ağlattım biraz gezdirdim yatırdım ağladı. Biraz gezdirdim sustu yatırdım ağladı derken dününde etkisiyle iyice yoruldu heralde çok şükür uyudu. Eşimde sağolsun çok anlayışsız. Bazen oruç tutamıyor oğlumun 5-10 dakikalık uykusunda benden yemek kahvaltı bekliyor. Ben bile fırsat buldukça hızlı hızlı peynir ekmek atıştırabiliyorum bebek sustuğunda dinlenmek istiyorum artık. Ramazanda işleri olmadığı için çalışmıyor canı istediği kadar uyuyor. Uyanıncada yemen ister ütü ister, temizlik ister kaynanam sanki. Doğum öncesi nasılsa öyle olacak. Hem bebeğe bakayım hem onun işlerini halledeyim. Çay koymaya bile eriniyor ama beni beğenmez... Bugünde köye kayınpederime gidicez mecburen. Giderken büyük ihtimalle yiğenleride gelecek. Hem iftar yemeği bekleyecekler hem sahur. Kayınpederim yalnız olduğu için temizlikte şart. Yetişemem yapamam dedim suratını astı durdu. Bulaşık makinası bile yok bulaşıklar elimden öpecek. Eşime hayır demeye gelmiyor dün artık bebekten iyice yoruldum. Yarında böyle yaparsa köye gidemem ben dedim ondan beri eşimin yüzü beş karış. Dün gece oturma odasında uyudu. Off canım çok sıkılıyor. Şimdiye kadar eşime karşı hep maddi manevi fedakarlık ettim. Karşılığını alamadığım gibi bir de böyle ters ter davranışlarını çekiyorum... İçim öyle dolu ki yaz yaz bitmez ama oğlum uyanmak üzere kıvranmaya başladı... Kısaca mutsuz ve yanlızım.. Dört dörtlük iyi bir hizmetçi olursam ne ala yoksa değerim de yok...
Cok begendim. Bebegin gule gule kullansin. Ben de almayi dusunuyorum. Bebegin sevdi mi? Yurtdisindan mi aldin sen burada bu model yok galiba
Gaz sancisi cigligi diye biliyorum canim o aglamalari. Benim oglumda da oluyor
canım maşallah ben hiç cesaret edemem gibi geliyo 2. ye
ay şekerim ne güldüm buna..e napim geçmişi okuyorum buna cvp yazmalıyım diye diye bi bakmışım bi sürü yazıya tik atmışım..
yayınladığımda bende şok oldum bütün sayfayı benim yazı kaplamıştı
benim biberon dar ağızlı olan..ama akıtıyo..yinede diğer biberonlardan iyidir en azından kolik önleyici..çok işe yarıyo..bende aventte var onunla emdikçe çocuk mamanın üstü baloncuk doluyodu sonra o baloncukları içip gaz sancısı çekiyodu..yeniden dr brownsa döndüm
bende avent ve nuk vardı. nuktan memnundum aslında. onunla çocuk doğru emmeyi öğrenmişti. akışı azdı onun. ama daha da iyisi olsun istedim. tam anne memesine benzeyenlerden olsun istedim. son zamanlarda memeyi bırakacak gibi davranıyordu.
dr. brown's ın gaz olayı çok güzel. anne memesine daha yakın diye geniş ağızlı aldım ama dar ağızlı almalıymışım. çünkü benim çocuk ağzını çok geniş açamıyor. aventte geniş ağızlı. onun da sadece ucunu emiyordu ağzını çok açamadığı için. ordan akıl etmem lazımdı ama edemedim. dr brown u da geniş ağızlı aldım. bununda sadece ucunu emiyor. ve tabi doğal olarak benimde sadece göğüs ucumu almaya çalışıyor artık. zorla azıcık kahverengi kısımdan ağzına verebiliyorum.
zaten yara olan göğüslerim feci halde yani. gitcem gene nuk alcam çaresiz. paramda yok hemde biberon alıp durmak istemiyorum ama almak şart oldu. bu sefer büyük alayım diyorum. ilerde de kullanırım. ek gıdaya geçince biberon lazımoluyor dimi?
Benim oglum son gunlerde gazini sutle atmaya calisiyor. bu yuzden hizli hizli icip cuk cuk yapiyor. O arada da tikaniyor. Hatta bazen sutler agzindan akiyor. Iki kasinin arasina parmaginla pit pit vurunca gecer. Basini da biraz daha yukarda tutup emzir.Kızlar bı maruzatım var
Benım oglum son gunlerde emerken tıkanıyor boguluyor gıbı oluyor cırpınmaya baslıyor o an tutup dogrultmasam anında gozlerınden yaslar gelıyor Allah korusun uyuyor falan olsam duymasam ne olacagını dusunemıyorum bıle :26:
Sızce neden boyle oluyor pozısyonlara da dıkkat edıyorum basını hep yan tutuyorum ama bı turlu engel olamadım su duruma(
Burda yokmus o marka. Oglum da her bebek gibi ummadigim seylerden urkuyor. Kucagimdayken hapsirdim gecen gun , korkup agladiTesekkür ederim.. İcine yatirir yatirmaz hemen dikkatle bakmaya basladi bi 20 dk cok güzel oynadi birden korkmasi da olmasa iyiydi.. Henüz cok kücük hic aklima gelmeyecek cok basit seylerden bile korkuyor bazan onun icin 1 ay sonra kullanmaya baslayacagim ozaman biraz daha farkli olur sanki
Evet ben yurtdisindan aldim canim
Belki vardir orda da markasi "Yookidoo"
canım sütün yetmiyor olabilir mi? benimki de seninki gibiydi. karnı iyice doymuşsa sakinleşip uyuyordu. mama takviyesi yapmaya karar verdim bende. mamaylada ilk baş huzursuzdu çünkü bağırsakları hemen alışmıyor. mamaya alışınca bi sakinlik geldi. artık eskiye göre daha çok uyuyor. diğer bebeklere göre gene az uyuyor ama eskiye göre iyi.
eşini de sana yardım etmesi konusunda alıştır bence. kendi insafına bırakırsan yapmaz senden bekler. bi cırla sen ona bence. hiç olmadı için rahatlar
Karninin doydugundan emin ol. Sanki biraz ac kalmis. Ufak dozda mama takviyesi yapabilirsin. Doyup gazi cikinca rahat uyuyorlar.
Esin konusuna gelince kelin ilaci olsa basina surerAllah yardimcin olsun
Benim oglum son gunlerde gazini sutle atmaya calisiyor. bu yuzden hizli hizli icip cuk cuk yapiyor. O arada da tikaniyor. Hatta bazen sutler agzindan akiyor. Iki kasinin arasina parmaginla pit pit vurunca gecer. Basini da biraz daha yukarda tutup emzir.
Burda yokmus o marka. Oglum da her bebek gibi ummadigim seylerden urkuyor. Kucagimdayken hapsirdim gecen gun , korkup agladiYataga yatirinca oyun oynar gibi kol bacak oyantiyor. Oyun halisiyla ilgilenir diye dusunuyorum. Buradan markalara bakiyorum ben de
Kızlar benim korktugum sey basıma geldi.
Mastit olmuşum.
Meme iltihabı demek.
Göğsüm çok gergindi zaten.
Sonra agrımaya basladı, sonra kızardı ve ıcınde katı katı yumru halıne geldı sutler..(((
Göğüslerin ateş gibi yanması da cabası.(
Siz siz olun göğüslerinizi iyice boşaltın.
Bizim oğlan sağ göğsümü sevmediği için az emerdi, sütler bekledikçe biriktikçe kanalları tıkıyor ve ıltıhabı bır durum oluyor.
Boyle de emebilıyor bebek, bu ıltıhap onu etkılemıyor ama
agrı-sızı-sısmıs/kızarmıs gogusler derken
ılerlerse cerrahı mudahale sart
ben sagarak ve sıcak kompresle+banyo ıle gecırmeye calısıyorum
olmazsa antıbıyotık alıcam ama emen bebek varken hangı antıbıyotık kullanılır emın degılım
burada bırı duocıd kullanmıs benzer durumda
sızlerden bunu yasayan oldu mu
ya da antoboyptık gerektıgınde doktorlarınız hangı antıbıyotıgı verdıler
yazarsanıoz cok sevınırım
aman dıkkat edın, siz de benım gıbı olmayın(
İl başta ben de sütüm yetmiyor mu diye düşündüm mama verdim 2 kez az bişey içti ama ikisindede benim sütümle birlikte tamamını kustu.. Bir de bebeğim 1 ayda 1.5 kilo aldı. Doktoru çok iyi beslemişsin dedi. Bu durumda artık çok da aç olduğunu düşünmüyorum.
Eşim konusuna gelince ben ona bir cırlasam o bana 5 cırlıyor. Bebeğe yarım saat baksa havasından geçilmiyor.Ben senden sabırlıyım diyor bana. Ben de günde 16 saat uyuyup yarım saat bebek baksam geri kalan zamanımıda yeme işme ve gezmeye ayırsam dünyanın en sabırlı annesi olurdum.
Bu arada oğlum hala uyuyor çok mutluyum:)
Bir ayda 1,5 kilo mu masallahİl başta ben de sütüm yetmiyor mu diye düşündüm mama verdim 2 kez az bişey içti ama ikisindede benim sütümle birlikte tamamını kustu.. Bir de bebeğim 1 ayda 1.5 kilo aldı. Doktoru çok iyi beslemişsin dedi. Bu durumda artık çok da aç olduğunu düşünmüyorum.
Eşim konusuna gelince ben ona bir cırlasam o bana 5 cırlıyor. Bebeğe yarım saat baksa havasından geçilmiyor.Ben senden sabırlıyım diyor bana. Ben de günde 16 saat uyuyup yarım saat bebek baksam geri kalan zamanımıda yeme işme ve gezmeye ayırsam dünyanın en sabırlı annesi olurdum.
Bu arada oğlum hala uyuyor çok mutluyum:)
Gormustum onu. Ben o kadar becerikli degilim vaktim de yokkadınlar kulübğnde birisi kendi yapmıştı oyun halısı. bende yaparım diye düşünüyordum ama vakit nerdee :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?