2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

canım sütün yetmiyor olabilir mi? benimki de seninki gibiydi. karnı iyice doymuşsa sakinleşip uyuyordu. mama takviyesi yapmaya karar verdim bende. mamaylada ilk baş huzursuzdu çünkü bağırsakları hemen alışmıyor. mamaya alışınca bi sakinlik geldi. artık eskiye göre daha çok uyuyor. diğer bebeklere göre gene az uyuyor ama eskiye göre iyi.

eşini de sana yardım etmesi konusunda alıştır bence. kendi insafına bırakırsan yapmaz senden bekler. bi cırla sen ona bence. hiç olmadı için rahatlar

Karninin doydugundan emin ol. Sanki biraz ac kalmis. Ufak dozda mama takviyesi yapabilirsin. Doyup gazi cikinca rahat uyuyorlar.

Esin konusuna gelince kelin ilaci olsa basina surer Allah yardimcin olsun

Kizlar son birkac sayfayi okudum hepimizin dertleri hemen hemen ayni.
Benin kizimdada gaz sorunu var. Ama cikar cikar bitiremedim. Dun gece pit pat sesleriyle uyuduk. Bitmedi hala ikiniyor
gunduz uyumuyor surekli ayagimda salliyorum.birakin yemegi temizligi tuvalete zor gidiyorum. Hamilelikte 15 kilo almıştım. Bugun 47. Gun 16 kilo verdim stresten

Kızlar bı maruzatım var
Benım oglum son gunlerde emerken tıkanıyor boguluyor gıbı oluyor cırpınmaya baslıyor o an tutup dogrultmasam anında gozlerınden yaslar gelıyor Allah korusun uyuyor falan olsam duymasam ne olacagını dusunemıyorum bıle :26:
Sızce neden boyle oluyor pozısyonlara da dıkkat edıyorum basını hep yan tutuyorum ama bı turlu engel olamadım su duruma (

Cok begendim. Bebegin gule gule kullansin. Ben de almayi dusunuyorum. Bebegin sevdi mi? Yurtdisindan mi aldin sen burada bu model yok galiba

Gaz sancisi cigligi diye biliyorum canim o aglamalari. Benim oglumda da oluyor

Tesekkür ederim.. İcine yatirir yatirmaz hemen dikkatle bakmaya basladi bi 20 dk cok güzel oynadi birden korkmasi da olmasa iyiydi.. Henüz cok kücük hic aklima gelmeyecek cok basit seylerden bile korkuyor bazan onun icin 1 ay sonra kullanmaya baslayacagim ozaman biraz daha farkli olur sanki
Evet ben yurtdisindan aldim canim
Belki vardir orda da markasi "Yookidoo"

canım maşallah ben hiç cesaret edemem gibi geliyo 2. ye

Canim suan bile ne zorluklar cektigimin farkindayim ama en gec 2 sene sonra arayi fazla acmadan 2. Olsun istiyorum aralarin da cok fazla yas farki olmamain diye. Bende ki biraz deli cesareti

Canım kızımı emzirirken başta süt çok geldiğinde bizde de oluyor aynı durum. Onun için boğulur gibi olduğunu hissettiğim anda çekiyorum memeyi ve ağzındakini yutmasını bekleyip tekrar veriyorum

bende avent ve nuk vardı. nuktan memnundum aslında. onunla çocuk doğru emmeyi öğrenmişti. akışı azdı onun. ama daha da iyisi olsun istedim. tam anne memesine benzeyenlerden olsun istedim. son zamanlarda memeyi bırakacak gibi davranıyordu.

dr. brown's ın gaz olayı çok güzel. anne memesine daha yakın diye geniş ağızlı aldım ama dar ağızlı almalıymışım. çünkü benim çocuk ağzını çok geniş açamıyor. aventte geniş ağızlı. onun da sadece ucunu emiyordu ağzını çok açamadığı için. ordan akıl etmem lazımdı ama edemedim. dr brown u da geniş ağızlı aldım. bununda sadece ucunu emiyor. ve tabi doğal olarak benimde sadece göğüs ucumu almaya çalışıyor artık. zorla azıcık kahverengi kısımdan ağzına verebiliyorum.

zaten yara olan göğüslerim feci halde yani. gitcem gene nuk alcam çaresiz. paramda yok hemde biberon alıp durmak istemiyorum ama almak şart oldu. bu sefer büyük alayım diyorum. ilerde de kullanırım. ek gıdaya geçince biberon lazımoluyor dimi?

Selam arkadaşlar
Sanırım buradan istenen dualar yerine ulaşıyor fayda ediyor:)
Bugün ben de sizden dua isteyeceğim. Malum eşim londrada 10gündür. Biz de oğlumla vizelerimizin çıkmasını bekliyoruz. Eğer vizemiz bayramdan önce elimize ulaşırsa eşim bayramda yanımızda olacak ve bayramdan sonra üçümüz birlikte döncez. Oğlumun ilk bayramı ve babasının da yanında olmasını çok istiyorum eşim de çok üzülecek yoksa gurbet elde yalnız bir bayram geçirecek..
Yalnız vizeye başvuralı 15 gün oluyor ve hala haber yok lütfen dua eder misniz inşallah bir sorun olmadan bayramdan önce vizemiz bize ulaşsın. Keşke yarın gelse çünkü daha eşime bilet alcaz ve bayram zamanı biletlerin pek ayarı yok fiyatlar artıyor sürekli ve dahası yer kalmayabiliyor. Lütfen dua edin de oğlum bayramını babasıyla geçirsin aylardır o yokken ne yaparız diye düşünüyordum zormuş gerçekten. Allah başımızdan eksik etmesin.

Doktorumuz bana bebeği biberona da alıştırın yoksa ek gıdaya geçince çok zorlanırsınız dedi. Yani hem biberon hem meme olcakmış her gün olmasa bile arada bir biberon verin dedi ama benim paşam ilk haftalarda biberona alışıp beni bırakmaya kalkışmıştı ve ilk 15 gün çok bocaladık doğum kilosunun üstüne sadece 50gr almıştı. Şimdi korkuyorum biberon vermeye tekrar alışırsa diye ama diğer taraftan da ben eylülde mastera başlıcam mecburen biberon kullancaz o zaman.

Benim oglum da bugün 2 saat uyanikti onun disin da bugün israrla hep uyumak istiyor.. Az önce anakucaginin icin de tv ye bakiyordu simdi yine uyudu.. Hani yorgun desem degil gece 23:00 da uyuttum, gece iki defa uyandi emzirdim hemen tekrar uyudu sabah 7:00 de uyandi.. 8 de yine uyudu 9 da uyandi simdi yine uyuyor.. Kucagimda gezmek isteyen cocuk kucagima alinca huysuzlasiyor ana kucagina birakinca emzigini de agzina verince hemen basini bir tarafa cevirip uyumaya basliyor.. Normalde de gündüzleri cok uyurdu ama illa ki ben uyutucaktim sallayarak bugün saskinim.. Emdikten sonra da bir miktar kusuyor hep ama bu daha önce cok emmidigi icin diye konusulmustu burda zaten

Benim oglum son gunlerde gazini sutle atmaya calisiyor. bu yuzden hizli hizli icip cuk cuk yapiyor. O arada da tikaniyor. Hatta bazen sutler agzindan akiyor. Iki kasinin arasina parmaginla pit pit vurunca gecer. Basini da biraz daha yukarda tutup emzir.

Burda yokmus o marka. Oglum da her bebek gibi ummadigim seylerden urkuyor. Kucagimdayken hapsirdim gecen gun , korkup agladi Yataga yatirinca oyun oynar gibi kol bacak oyantiyor. Oyun halisiyla ilgilenir diye dusunuyorum. Buradan markalara bakiyorum ben de

Kızlar benim korktugum sey basıma geldi.
Mastit olmuşum.
Meme iltihabı demek.
Göğsüm çok gergindi zaten.
Sonra agrımaya basladı, sonra kızardı ve ıcınde katı katı yumru halıne geldı sutler.. (((
Göğüslerin ateş gibi yanması da cabası. (
Siz siz olun göğüslerinizi iyice boşaltın.
Bizim oğlan sağ göğsümü sevmediği için az emerdi, sütler bekledikçe biriktikçe kanalları tıkıyor ve ıltıhabı bır durum oluyor.
Boyle de emebilıyor bebek, bu ıltıhap onu etkılemıyor ama
agrı-sızı-sısmıs/kızarmıs gogusler derken
ılerlerse cerrahı mudahale sart

ben sagarak ve sıcak kompresle+banyo ıle gecırmeye calısıyorum
olmazsa antıbıyotık alıcam ama emen bebek varken hangı antıbıyotık kullanılır emın degılım
burada bırı duocıd kullanmıs benzer durumda
sızlerden bunu yasayan oldu mu
ya da antoboyptık gerektıgınde doktorlarınız hangı antıbıyotıgı verdıler
yazarsanıoz cok sevınırım

aman dıkkat edın, siz de benım gıbı olmayın (

selam arkadaşlar.. uzun zamandır giremiyordum .. annemlerin yaylasında kalıyoduk .. 2 hafta annemlerde bi hafta k.v demde kaldım.. sonunda evime döndüm.. bu arada oğlum 5 kilo oldu ve sünnetinide oldu.. artık uzun uzun sohbet edebiliriz .. geçmişi okumam mümkün değil.. umarım herkes ve herşey yolundadır.. bilmem gereken mühim havadisler varsa bi özet geçerseniz sevinirim..

bu arada ebrusen isimli arkadaşım bana özelden mesaj atmış cevap vermek istedim ama msj kutun dolu boşaltırsan hemen cevap verebilirim canım..

Son düzenleme:

Karninin doydugundan emin ol. Sanki biraz ac kalmis. Ufak dozda mama takviyesi yapabilirsin. Doyup gazi cikinca rahat uyuyorlar.

Esin konusuna gelince kelin ilaci olsa basina surer Allah yardimcin olsun

İl başta ben de sütüm yetmiyor mu diye düşündüm mama verdim 2 kez az bişey içti ama ikisindede benim sütümle birlikte tamamını kustu.. Bir de bebeğim 1 ayda 1.5 kilo aldı. Doktoru çok iyi beslemişsin dedi. Bu durumda artık çok da aç olduğunu düşünmüyorum.
Eşim konusuna gelince ben ona bir cırlasam o bana 5 cırlıyor. Bebeğe yarım saat baksa havasından geçilmiyor.Ben senden sabırlıyım diyor bana. Ben de günde 16 saat uyuyup yarım saat bebek baksam geri kalan zamanımıda yeme işme ve gezmeye ayırsam dünyanın en sabırlı annesi olurdum.
Bu arada oğlum hala uyuyor çok mutluyum:)

kadınlar kulübğnde birisi kendi yapmıştı oyun halısı. bende yaparım diye düşünüyordum ama vakit nerdee :)

ben antibiyortik kullanmıştım. dr un yazdığını bulamamıştık eşdeğerini kullanmıştım. benim genelde ateş ve kızarıkla başlardı mastiitim. şimdi gene olmak üzereyim sanırım ama bu sefer kitle oldu ilk olarak. ve ağrı var. çocuk emdikten sonra sağmaya çalışıyorum ama her zman fırsat olmuyor.

gaz sıkıntısı vardır belki. rezene veriyor musun?

Bir ayda 1,5 kilo mu masallah Ikide bir uyanmasinin baska nedenini bilmiyorum ya aclik ya gaz. Kiyafeti sikiyor mu ona bakabilirsin, sesten ya da sessizlikten rahatsiz olmus olabilir.

kadınlar kulübğnde birisi kendi yapmıştı oyun halısı. bende yaparım diye düşünüyordum ama vakit nerdee :)
Gormustum onu. Ben o kadar becerikli degilim vaktim de yok

slm annişler,

Umarım herkes iyidir.biz nedeyse 2 aylık olcaz ama hala düzene giremedik.bi banyo saati düzenli o kadar.ne zaman yatıyo ne zaman kalkıyo ne zaman emiyo hiç belli değil.bu arada sütümün yetmediğine karar verdim.gün içinde ara ara mama takviyesi yapıyorum.çok üzülüyorum sütümün yetmediğine.birde biberona alışıp memeyi bırakır die korkuyorum.ne kadar zormuş bebek büyütmek:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…