oğlum idrar yolları enfeksiyonu olmuş meğerki bütün huzursuzluğu bu yüzdenmiş ben hepsini gaza bağlamıştım.idrar kültürü yaptırınca sonuçları bugün çıktı.nasıl oldu allahım yaa o kadar dikkat etmeme rağmen kakasını 5 dk altında beekletmememe rağmen.8 tane iğne verdi doktor.minicik oğlum nasıl dayanır aşılarda bile o kdar üzülüyordum?:2:kızlar aranızda başına gelen var mı?
Kızımı bir süredir pusetinde uyutuyorum
Orada daha rahat ediyor hem çok sıçramıyor da. İki ayrı doktora sordum bir sakıncası var mı diye ikisi de yok dedi. Hatta bir tanesi iyi bile olur reflü ve boğulma ihtimali azalır dedi. Zaten pusetler bebeklerin anatomisine uygun olarak yapılırmış içine ekstra bir şeyler koymak gereksizmiş
Internette o kadar farkli bilgi var ki birinin tavsiye ettigini digeri hic iyi degil diye onaylamiyor. Her bebekte her sey ise yaramiyor zaten. Kafam karisti bu konuda. Anneden sutle bebege gaz gectigi bilimsel olarak kanitlanamamis ama eskiden beri herkes yediklerimizin bebege gaz yaptigini soyluyor. Bitki caylarini tavsiye eden cok ama etmeyen de. Kaka yapamayan bebege bazilari fitil veriyor bazilari aman ha sikinti olur diyor. Bir de sadece anne sutu icen cocukta gaz olmaz, kakasi ve gazi kokmaz, kabiz olmaz diyen grup var ki fena gicigim kendilerine. Oluyor iste oluyor.
Bu arada bebegim elini yumruk yapipi yiyor resmen. Arastirdim dis kemikleri olusmaya basladigi icinmis. Salyalar daha da artacakmis yakinda :18:
Cok yazdim cok sordum ama bir sey var merak ettigim. Gunduzleri serin giydiriyorum ama geceleri ayarlayamiyorum. Az giydirsem burnu tikaniyor, sabah karsi usutuyor. Uzun kollu body ve uzun alt giydirsem terliyor. Siz nasil giydiriyorsunuz? Ankarada gunduz yakiyor, sabaha karsi usutuyor insani hava.
kızlar ben doğum yapalı 42 gun oldu artık bır doğum kontrol yöntemı secmem lazım
dr 3 aylık ıgne ve spiralden bahsettı.
ıgnenın yan etkısı dunya kadar var
spiralide taktırmaktan ben korkuyorum malum sezaryen oldum zaten :S
kafam cok karışık
spiral taktıran var mı acıyo mu yan etkı yaşayan oldumu
bıde ben doğumda 15 kılo aldım 5 kılo verdım 10 kılosu benle beraber yaşıyo
coook moralım bozuk kılo takıntım var cunku
ödem olmuş vucudumda sızdede var mı nası kurtulucaz bundan :S
Kızlar bı maruzatım var
Benım oglum son gunlerde emerken tıkanıyor boguluyor gıbı oluyor cırpınmaya baslıyor o an tutup dogrultmasam anında gozlerınden yaslar gelıyor Allah korusun uyuyor falan olsam duymasam ne olacagını dusunemıyorum bıle :26:
Sızce neden boyle oluyor pozısyonlara da dıkkat edıyorum basını hep yan tutuyorum ama bı turlu engel olamadım su duruma(
ayy kızlar yaa benim o kahverengi çizgi tırnağımla sürttüğümde çıkıyor sizdede oluyomu böyle bişeyy ayy çok şaşırdım
geçmiş olsun canım umarım hemen atlatırsınız
nasıl anladınız bir rahatsızlığı olduğunu canım dediğin gibi bizde her ağlamasını sıkıntısını gaza bağlıyoruz idrar kültürünü ne sebeple yaptırmıştınız ki nasıl anlamak lazım
kullanan, tecrübe eden, önerisi olan var mı arkadaşlar???
Ben kullaniyorum.. Cokta memnunum kisa mesafeli yerlere falan giderken hemen oglumu aliyorum kucagima cikiyorum disari, 2 gündür o sekil de yürümeyede gidiyoruz oglum zaten cok seviyor en huysuz oldugu zamanlar da bile onu takip evin icinde biraz dolasinca hemen uyuyor.. Yemegimi yapip diger islerimi halledebiliyorum kanguru sayesin de.. Tek negatif yönü zamanla kucaga alismasi eger zaten alisti diyorsan bilemem..
Benim bina da asansör yok 1. Kattayim isin kötüsü giris katlar da birakabilecegim biryer de yok bebek arabasini her disari cikmak istedigim de iki parca olarak indir cikar yapmaktan belim kopuyor en büyuk avantaji da bu benim icin
saol canım. bugun tam 2 aylık olduk doktora da sordum. hiçbir sakıncası yok istiyorsan kullan tabi dedi. acaba senin kullandığın marka türkiyede var mıdır? marka modelini söyler misin sakıncası yoksa...
Ben kullaniyorum.. Cokta memnunum kisa mesafeli yerlere falan giderken hemen oglumu aliyorum kucagima cikiyorum disari, 2 gündür o sekil de yürümeyede gidiyoruz oglum zaten cok seviyor en huysuz oldugu zamanlar da bile onu takip evin icinde biraz dolasinca hemen uyuyor.. Yemegimi yapip diger islerimi halledebiliyorum kanguru sayesin de.. Tek negatif yönü zamanla kucaga alismasi eger zaten alisti diyorsan bilemem..
Benim bina da asansör yok 1. Kattayim isin kötüsü giris katlar da birakabilecegim biryer de yok bebek arabasini her disari cikmak istedigim de iki parca olarak indir cikar yapmaktan belim kopuyor en büyuk avantaji da bu benim icin
canım emzirme kampı ne?
canım senin oğluşunun fotosunda oyun halısı gördüm.memnun musun?almamızı tavsiye eder misin?
canım benim bulunduğum yer o kadar sıcak değil ama uykuda uyanınca benim oğlumunda vücudu kafası hep çok sıcak oluyo ateşini ölçüyorum 36-37 arasuında oluyo normaldir yani annesi endişelenme
bizde de öyle oluyo canım.bende bazen ateşi mi var die ölçüyorum ama koltuk altından.dr u öyle ölç demşiti.36.5 çıkıyo.birde koltuk altından ölç.
CNm sanki bizi anlatmissin kızım kırkından sonra huy degisti onceden emzirirdim memede uyutdun beşiğine kıyarsın şimdi ise illa yanında yatacağım göğsümde veya kucağımda sallayacağım ki uyusun yerine kor komaz uyanıyor gündüz uyumuyor uykusu olduğu halde gece ise 12 kerî buluyor ve saatlerce uyutmaya çalışıyorum denenedigim yöntem kalmıyor yani tek degilsin
CNm İzmir seçik sıcak ilk baslarda hendeğinde iki kez ateşini ölçüyordum normal çıkıyordu yazık sıcaktan mayişip kalıyordu ama şimdi klima çalıştırıyorum evsafım rahat valla hemde alismis da olur evin icinde zaten zibin ya da atlet kilotla duruyor
biz hastaneden çıkmadan yapıldı 2. günkızlar kalça ultrasonu ve işitme testi çektirdik bugün. Bir sürü başka test de ekledi doktor. Hepsi temiz çıktı çok şükürAyrıntıları yaptırmayanlar için paylaşıyorum;
Kalça ultrasonu ve işitme testi için hem doktordan hem de ilgili birimlerden ayrı ayrı randevu almak gerekiyordu. Saatleri denk getirmek epey zor oldu ama başardım . Kalça ultrasonu için sanırım ücret alınmadı, işitme için 30 civarı ödedik biz bir de doktor muayene ücretleri eklendi. Kalça ultrasonunda bebeğin bacağının üst kısmı ile kalçasının birleştiği yere jeli sürüp ultrason ile bakılıyor. Çok kısa, birkaç sn.de bitiyor. Bu yapılırken bebeğin sabit durması gerekiyor. İşitmede kulaklıklı bir cihaz var, her iki kulağına da takılıyor. İlla uyuması gerekmiyormuş misal bebeği emzirirken de yaptırabiliyormuşuz, önemli olan sakin durması imiş. O da bir kaç saniyede bitiyor. İkisinin de sonuçları anında alınıyor. Bunların sonuçlarını sonrasında sağlık ocağı da isteyecekmiş o yüzden saklasanız iyi olur dedi dr. Biz zaten bebeğin dosyasında herşeyini biriktiriyoruz. Sanırım herşey bu kadar, yaptıracak olan bütün bebişlere ve annişlere bol şans
Kızımı bir süredir pusetinde uyutuyorum
Orada daha rahat ediyor hem çok sıçramıyor da. İki ayrı doktora sordum bir sakıncası var mı diye ikisi de yok dedi. Hatta bir tanesi iyi bile olur reflü ve boğulma ihtimali azalır dedi. Zaten pusetler bebeklerin anatomisine uygun olarak yapılırmış içine ekstra bir şeyler koymak gereksizmiş
Geldi canim simdi ekledim resimlerini ilk 20 dk gülücükler atarak sesli sesli oynadi altin da sonra ne olduysa korkup ciglik atarak aglamaya basladi simdi her koydugum da agliyor
Selam arkadaşlar
Sanırım buradan istenen dualar yerine ulaşıyor fayda ediyor:)
Bugün ben de sizden dua isteyeceğim. Malum eşim londrada 10gündür. Biz de oğlumla vizelerimizin çıkmasını bekliyoruz. Eğer vizemiz bayramdan önce elimize ulaşırsa eşim bayramda yanımızda olacak ve bayramdan sonra üçümüz birlikte döncez. Oğlumun ilk bayramı ve babasının da yanında olmasını çok istiyorum eşim de çok üzülecek yoksa gurbet elde yalnız bir bayram geçirecek..
Yalnız vizeye başvuralı 15 gün oluyor ve hala haber yok lütfen dua eder misniz inşallah bir sorun olmadan bayramdan önce vizemiz bize ulaşsın. Keşke yarın gelse çünkü daha eşime bilet alcaz ve bayram zamanı biletlerin pek ayarı yok fiyatlar artıyor sürekli ve dahası yer kalmayabiliyor. Lütfen dua edin de oğlum bayramını babasıyla geçirsin aylardır o yokken ne yaparız diye düşünüyordum zormuş gerçekten. Allah başımızdan eksik etmesin.
selam arkadaşlar.. uzun zamandır giremiyordum .. annemlerin yaylasında kalıyoduk .. 2 hafta annemlerde bi hafta k.v demde kaldım.. sonunda evime döndüm.. bu arada oğlum 5 kilo oldu ve sünnetinide oldu.. artık uzun uzun sohbet edebiliriz .. geçmişi okumam mümkün değil.. umarım herkes ve herşey yolundadır.. bilmem gereken mühim havadisler varsa bi özet geçerseniz sevinirim..
bu arada ebrusen isimli arkadaşım bana özelden mesaj atmış cevap vermek istedim ama msj kutun dolu boşaltırsan hemen cevap verebilirim canım..
sezeryan olan herkes 40. gün kontrole gitti mi? benim gel demedi. onda doğum yapmış başka bir arkadaşımda gitmemiş. ben telefonla sordum 40 dan bi hafta sonra kontrol oluyor dediler.
bi yandan gitmek istemiyorum hem maddi açıdan hem de bebekle dışarı çıkmak zor oluyor o açıdan.
bi yandan da korkuyorum. riske atmak istemiyorum. hemde dikişlerim hala hafif hafif acıyor. arada kaldım. araya da bayram giriyor. gidene kadar baya vakit geçecek..
,,canım senin oğluşunun fotosunda oyun halısı gördüm.memnun musun?almamızı tavsiye eder misin?
bizim 2. ay kontrolünden önce istedi doktorumuzbiz hastaneden çıkmadan yapıldı 2. gün
bir kulağından geçemedi bir hafta sonra tekrar gittik.
kalça ultrasonu en geç ne zaman yapılmalı biliyor musun
heryerde farklı bişey yazıyor. gerçi biz 2. ayı dolmadan yaptırmış olacağız. 13-14 ağustos gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?