2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar kalça ultrasonu ve işitme testi çektirdik bugün. Bir sürü başka test de ekledi doktor. Hepsi temiz çıktı çok şükür Ayrıntıları yaptırmayanlar için paylaşıyorum;

Kalça ultrasonu ve işitme testi için hem doktordan hem de ilgili birimlerden ayrı ayrı randevu almak gerekiyordu. Saatleri denk getirmek epey zor oldu ama başardım. Kalça ultrasonu için sanırım ücret alınmadı, işitme için 30 civarı ödedik biz bir de doktor muayene ücretleri eklendi. Kalça ultrasonunda bebeğin bacağının üst kısmı ile kalçasının birleştiği yere jeli sürüp ultrason ile bakılıyor. Çok kısa, birkaç sn.de bitiyor. Bu yapılırken bebeğin sabit durması gerekiyor. İşitmede kulaklıklı bir cihaz var, her iki kulağına da takılıyor. İlla uyuması gerekmiyormuş misal bebeği emzirirken de yaptırabiliyormuşuz, önemli olan sakin durması imiş. O da bir kaç saniyede bitiyor. İkisinin de sonuçları anında alınıyor. Bunların sonuçlarını sonrasında sağlık ocağı da isteyecekmiş o yüzden saklasanız iyi olur dedi dr. Biz zaten bebeğin dosyasında herşeyini biriktiriyoruz. Sanırım herşey bu kadar, yaptıracak olan bütün bebişlere ve annişlere bol şans

geçmiş olsun canım umarım hemen atlatırsınız
nasıl anladınız bir rahatsızlığı olduğunu canım dediğin gibi bizde her ağlamasını sıkıntısını gaza bağlıyoruz idrar kültürünü ne sebeple yaptırmıştınız ki nasıl anlamak lazım

aa bunu duyduğuma sevindim :) ben de pusetinde uyuyor diye vicdan yapıyordum :) gündüz pusetinde ya da ana kucağında uyuyor gece beşiğinde. içim rahatladı valla sağolasın :)

canım bunun en iyi yolu denemekte. mesela karpuz yediğim zaman bebek çok gazlı oluyor ağlıyor. ne zaman dikkat etsem kendime rahatlıyor. süte nasıl geçmez anlamıyorum süt bizden geliyor yahu :) dr. da bana sağlıklı bebek gazlı olur dedi. ne güzel bir durum değil mi :)
şu anda bizimki de elini yiyecek durumda. eldiveni ıslatıyor artık :) daha diş konumuz var oy oy oyyy :)
kıyafet olayı için de ben gündüz sadece badi giydiriyorum gece de badi ve sadece alt pijama giydiriyorum eğer gece kalktığımda terli ise sırtına ağız bezlerinden koyuyorum hemen. ağız bezlerini hiç kullanmadım bu işe yarasın bari :)

canım ben normal doğum yaptım 40ımda muayeneye gittiğimde dr. ile konuştum ve spirale karar verdim, dr rahmin müsait hemen takabiliriz deyince de taktırdım. hiç acı falan olmuyor, smear gibi düşün... sadece kanamam uzun sürdü ve ara lekelenmelerim oluyor o da zamanla gider inşallah.

gazını çıkarmaya çalışıyordur emerken. benimkinde de oluyor hafif hafif poposuna vuruyorum pışpışlıyorum. biraz daha kafasını dik tutarak emzirmeye çalışıyorum.

ayy kızlar yaa benim o kahverengi çizgi tırnağımla sürttüğümde çıkıyor sizdede oluyomu böyle bişeyy ayy çok şaşırdım

ben de bir gün duşta farkettim bunun temizlendiğini :) resmen kendimden utandım. göbeğimdeki çatlakların koyu renkli oluşu da meğer kirdenmiş :) bebek yüzünden acele acele duş alırsak olacağı bu :) kesele güzelce oraları tertemiz oluyor valla.

Saol canım bugün birinci iğnesini yaptırdım inşallah kısa zamanda atlatırız.Şöyle 5-6 kere farklı zamanlarda püskürerek kusmuştu ağzından ve burnundan ateşi yada kilo kaybı iştah kaybı yoktu.kusması bide ağlamaları işte.

kullanan, tecrübe eden, önerisi olan var mı arkadaşlar???

Ben kullaniyorum.. Cokta memnunum kisa mesafeli yerlere falan giderken hemen oglumu aliyorum kucagima cikiyorum disari, 2 gündür o sekil de yürümeyede gidiyoruz oglum zaten cok seviyor en huysuz oldugu zamanlar da bile onu takip evin icinde biraz dolasinca hemen uyuyor.. Yemegimi yapip diger islerimi halledebiliyorum kanguru sayesin de.. Tek negatif yönü zamanla kucaga alismasi eger zaten alisti diyorsan bilemem..
Benim bina da asansör yok 1. Kattayim isin kötüsü giris katlar da birakabilecegim biryer de yok bebek arabasini her disari cikmak istedigim de iki parca olarak indir cikar yapmaktan belim kopuyor en büyuk avantaji da bu benim icin

saol canım. bugun tam 2 aylık olduk doktora da sordum. hiçbir sakıncası yok istiyorsan kullan tabi dedi. acaba senin kullandığın marka türkiyede var mıdır? marka modelini söyler misin sakıncası yoksa...

saol canım. bugun tam 2 aylık olduk doktora da sordum. hiçbir sakıncası yok istiyorsan kullan tabi dedi. acaba senin kullandığın marka türkiyede var mıdır? marka modelini söyler misin sakıncası yoksa...

Canim benim kulladigim alman markasi ödül almis en kalitelilerden birtanesi zarari olacagini hic düsünmüyorum zaten hemen dogumdan sonra bile kullanilabiliyor markasi MANDUCA Türkiye de heryer de bulabilirmisin bilmiyorum ama nette biraz arastirirsan internetten bazi yerlerden siparis verenler cokmus ordan..
Manduca Babytrage Anleitung - YouTube

Burdan bak istersen sirt-yandan-önden her türlü tasiyabiliyorsun

canım senin oğluşunun fotosunda oyun halısı gördüm.memnun musun?almamızı tavsiye eder misin?

canım emzirme kampı ne?

canım bende buradan duydum tomris'in emzirme notları var netten bi bak istersen
canım sütü az olanların arttırması için 3 gün bebişe mama vermeden emzireceksin hiçbirşey yapmadan bebek yattıkça sende yatacaksın sadece yemek yemek için kalkacaksın ev işi temizlik yemek yapmak gibi işlerle uğraşmayacaksın..sadece dinlenip beslenmene dikkat edeceksin

canım senin oğluşunun fotosunda oyun halısı gördüm.memnun musun?almamızı tavsiye eder misin?

Al veya alma diye bir yorum yapamam simdi canim ilk 20 dk cok güzel oynadi sonra korkup aglamaya basladi simdi halinin üzerine biraktigim da agliyor oyüzden kaldirdim1-2 ay sonra kullanicam sendr birkay ay sonra al bence

canım benim bulunduğum yer o kadar sıcak değil ama uykuda uyanınca benim oğlumunda vücudu kafası hep çok sıcak oluyo ateşini ölçüyorum 36-37 arasuında oluyo normaldir yani annesi endişelenme

bizde de öyle oluyo canım.bende bazen ateşi mi var die ölçüyorum ama koltuk altından.dr u öyle ölç demşiti.36.5 çıkıyo.birde koltuk altından ölç.

teşekkürler cevaplarınız için.daha sonra internettende baktım.bebeklerin dolaşım sistemi tam gelişmediğinden kafaları vücutlarına oranla daha sıcak olurmuş.

biz hastaneden çıkmadan yapıldı 2. gün
bir kulağından geçemedi bir hafta sonra tekrar gittik.
kalça ultrasonu en geç ne zaman yapılmalı biliyor musun
heryerde farklı bişey yazıyor. gerçi biz 2. ayı dolmadan yaptırmış olacağız. 13-14 ağustos gibi

gaz krizini atlatıp uyutup geldim.
ben bayramdan sonra tatile gidiyorum. gerçi kız kardeşimin evi ama sıcak olması beni çok korkutuyor.
bir de 2. ay aşıları orada yapılacak ateş yapıyor diye de korkuyorum. onun arkasından uçakla istanbula dönüş var. en korktuklarım bunlar. ha bi de eve dönünce 3 kişi olacağız artık. annem kardeşim kimse olmayacak.
evin temizliği var koca bir temizlik beni bekliyor. tatil dönüşünden nefret ediyorum ya

denize gitmiş olanlar nasıl geçirdi tatili?
bebeği denize sokmayı düşünüyorum bacaklarını felan, üşütür mü acaba?
kumsalda bebekle nasıl olacak merak ediyorum.

artııııı anne karnındaki pozisyona benzediği için rahaat ederlermiş:16:

içime doğdu sanki ben cewabımı aldııımmyesinler onun mutluluğunu şunun ayaklara bakk yaa:60:

Geldi canim simdi ekledim resimlerini ilk 20 dk gülücükler atarak sesli sesli oynadi altin da sonra ne olduysa korkup ciglik atarak aglamaya basladi simdi her koydugum da agliyor

güle gülw kullanın tatlım inşallah sewer bencede zorlama biraz unutsun ürktüğü bişi olmuştur muhakkak üsteleme..

allah gönlünüze göre versin canım dualarım seninle eminim çok zordur eşlerimiz sağolsunlar yardım etmek konusunda
pek faydaları olmasada gölgeleri bile yetiyor moral oluyor insana
inşallah bayramda birlikte olursunuz
ewli-mutlu-cücüklüüü[/
B]

hoş geldin tatlım bende seni sordum ses seda çıkamdı maşallah paşana kaç haftalık oldunuz ki??
önemli bişi olarak üzücü haber DENOZ arkadaşımızın bebişi vefaat etti karaciğer rahatsızlığı varmış sanırım
onun dışında herkesin problem aynı gaz,süt,mama,biberon,emzik,vee YAŞASIIN UYKUSUZ GECELER

BENDE GİTİMEDİM CANIM YAA İNAN ARTIK K. DOĞUMCU GÖRMEK İSTEMİYORUM :120::120:
HATTA DUYMAK BİLE İSTEMİYORUM
BAZEN BENDEDE SANCI OLUYO AMA TEHLİKELİ GİTSEK İİ OLUR
RAHİM ESKİ HALİNİ ALIP ALMADIĞI DNETLENİYOMUŞ VE ÖNEMLİYMİŞ

oğlum bu kadAR büyüdü teyzeleri.. kaşları hep çatık.. tam bir ağır abi

Eki Görüntüle 769354

OYYHHHHHH SENİN KAŞLARINA KURBAN YUMUK YUMUK ELLLER
ALLAH BAĞIİLASIN NAZARLARDAN KORUSUN..
ANNEYE BABAYA VATANIMIZA HAYIRLI EWLAT OLSUN İNŞALLAH...

,,

1-2 SENE ÖNCE DOĞUM YAPMIŞLARA BAKTIM PEK TAVSİYE EDEN YOK BENDE ÇOK SEWİYORUM BEBİŞİMDEN ÇOK BEN OYNARDIM GALİBA
EN FAZLA İLGİSİNİ ÇEKEN BEBİŞ 1 AY OLMUŞ SONRA SIKILIYOLARMIŞ
AMA HERŞEYDE OLDUĞU GİBİ BUNDADA ÇOCUKTA ÇOCUGA DEĞİŞİYOR
BAZISIDA O HALI OLMASA NE YAPARDIM BİLMEM DİYOR:44::44:
YANİ ANLAYACAĞIN BİZİM SIPACANLARA KALMIŞŞŞ
ÇOĞUNLUK HAYIR DEMİŞ O YÜZDEN VAZCAYDIM ONUN YERİNE DAHA ÇEŞİT ÇEŞİT BİŞİLER , EV İÇİ ZIP ZIP VEYA SALINCAK DÜŞÜNÜYORUM

bizim 2. ay kontrolünden önce istedi doktorumuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…