- 8 Şubat 2013
- 2.117
- 4.174
- 133
- 36
hhmm bizimde kırkımız çıksın bende biraz daha ince giydirmeye başlayayım bari, kapı pencerede hep kapalı oluyor onlarıda biraz biraz açarım çok sağol canımm
canım ben bi kaç güne kadar kolsuz çıtçıtlı badi altına da çorapları olan ince altlardan giydiriyordum birde altına çorap çorapları hiç çıkarmadım şimdiye kadar. burası aşırı sıcak çok terliyor. eğer yaşadığın yer sıcaksa sende ben gibi yapabilirsin terlerse daha kötü hasta olur. hem erkek bebeklr sıcağı sevmezmiş
Kızlar benim korktugum sey basıma geldi.
Mastit olmuşum.
Meme iltihabı demek.
Göğsüm çok gergindi zaten.
Sonra agrımaya basladı, sonra kızardı ve ıcınde katı katı yumru halıne geldı sutler..(((
Göğüslerin ateş gibi yanması da cabası.(
Siz siz olun göğüslerinizi iyice boşaltın.
Bizim oğlan sağ göğsümü sevmediği için az emerdi, sütler bekledikçe biriktikçe kanalları tıkıyor ve ıltıhabı bır durum oluyor.
Boyle de emebilıyor bebek, bu ıltıhap onu etkılemıyor ama
agrı-sızı-sısmıs/kızarmıs gogusler derken
ılerlerse cerrahı mudahale sart
ben sagarak ve sıcak kompresle+banyo ıle gecırmeye calısıyorum
olmazsa antıbıyotık alıcam ama emen bebek varken hangı antıbıyotık kullanılır emın degılım
burada bırı duocıd kullanmıs benzer durumda
sızlerden bunu yasayan oldu mu
ya da antoboyptık gerektıgınde doktorlarınız hangı antıbıyotıgı verdıler
yazarsanıoz cok sevınırım
aman dıkkat edın, siz de benım gıbı olmayın(
ayy kızlar yaa benim o kahverengi çizgi tırnağımla sürttüğümde çıkıyor sizdede oluyomu böyle bişeyy ayy çok şaşırdımKizlar göbegimde ki yukardan asagi olan kahverengi cizginin alt tarafi tamamen kayboldu oysa cokta koyu ve belirgindi üst tarafta var biraz oda gitgide rengi aciliyor.. Görüntüsü hic hosuma gitmiyordu, yirtiklara care yok ama hic yoktan bundan kurtuldum
bizde geçen hafta 2. hepatit aşımızı yaptırdık ama oğlum hiç ağlamadı desem yeridir, iğneyi soktu hemşire bacağına baktım hiç ağlamadı sonra ilacı vermeye başlayınca bir kere bağırdı sustuBugün aşılarımız yapıldı. Kıyamet koptu.
Eve gelince hemen calpol verdim ateşi çıkmasın diye. Sabah 10 da olduk aşımızı ve oğlum eve geldiğimizden beri uyuyor. Bir ara kaldırıp mamasını verdim zorla. İçini çeke çeke uyuyor kuzum saatlerdir.
Kıpır kıpır bebeğim şimdi bıraktığım gibi yatıyor, çok fenayım.
Aşı mı onu böyle halsizleştirdi ki.
Aşıdan önce doktoruna gülücükler atıyordu bebeğim bütün keyfi kaçtı şimdi.
Rotavirüs için 1 ay sonra dedi doktorumuz.
Canım kızımı emzirirken başta süt çok geldiğinde bizde de oluyor aynı durum. Onun için boğulur gibi olduğunu hissettiğim anda çekiyorum memeyi ve ağzındakini yutmasını bekleyip tekrar veriyorum
Benim oglum son gunlerde gazini sutle atmaya calisiyor. bu yuzden hizli hizli icip cuk cuk yapiyor. O arada da tikaniyor. Hatta bazen sutler agzindan akiyor. Iki kasinin arasina parmaginla pit pit vurunca gecer. Basini da biraz daha yukarda tutup emzir
Burda yokmus o marka. Oglum da her bebek gibi ummadigim seylerden urkuyor. Kucagimdayken hapsirdim gecen gun , korkup agladiYataga yatirinca oyun oynar gibi kol bacak oyantiyor. Oyun halisiyla ilgilenir diye dusunuyorum. Buradan markalara bakiyorum ben de
oğlum bu kadAR büyüdü teyzeleri.. kaşları hep çatık.. tam bir ağır abi
Masallah canım ogluna aynı bızım kı gıbı kaslar hep catık sucumuz gece gunduz onun totosunda dolasmak hak edıyoruz tabı :)
Eki Görüntüle 769354
sezeryan olan herkes 40. gün kontrole gitti mi? benim gel demedi. onda doğum yapmış başka bir arkadaşımda gitmemiş. ben telefonla sordum 40 dan bi hafta sonra kontrol oluyor dediler.
bi yandan gitmek istemiyorum hem maddi açıdan hem de bebekle dışarı çıkmak zor oluyor o açıdan.
bi yandan da korkuyorum. riske atmak istemiyorum. hemde dikişlerim hala hafif hafif acıyor. arada kaldım. araya da bayram giriyor. gidene kadar baya vakit geçecek..
ayy kızlar yaa benim o kahverengi çizgi tırnağımla sürttüğümde çıkıyor sizdede oluyomu böyle bişeyy ayy çok şaşırdım
evet canım ince giydir sıcağa alışan bebekler çok çabuk hasta olurmuşhhmm bizimde kırkımız çıksın bende biraz daha ince giydirmeye başlayayım bari, kapı pencerede hep kapalı oluyor onlarıda biraz biraz açarım çok sağol canımm
canım benim bulunduğum yer o kadar sıcak değil ama uykuda uyanınca benim oğlumunda vücudu kafası hep çok sıcak oluyo ateşini ölçüyorum 36-37 arasuında oluyo normaldir yani annesi endişelenmebebeğimin özellikle uykudan uyanınca başı çok sıcak oluyor.ateşi mi var acaba diyorum.yoksa sıcaklardan mı kaynaklı.istanbul cehennem sıcağı yaşıyor son günlerde.bebeğimde eziyet çekiyor resmen.ah bir gelse eylül ekim ayları çok mutlu olucam.alından ateş ölçerle baktığım zaman vücut sıcaklığı hep 37 derece civarı.var mı benzer durumu yaşıyan?
bende 2 çay kaşığı veriyorum canımevim güney cephe. sıcaktan eriyoruz. çocukta yarı baygın gibi. emzirirken iki dakikada yorgun düşüyor uyukluyor. tam doymadığı için de kısa süre sonra yine kalkıyor. demin 2 çay kaşığı su verdim.
su verenler ne kadar su veriyorsunuz. genelde rezene içiriyorum diye saf su vermiyordum ama artık sade su da vercem. çocuk bayıldı sıcaktan.
Zeyno kuzum sen kaka tarifi bermüşsün benim de acizane bir problemim var bu konuda bir ay önce kızım gaz sancısından gece uyuyamiyor ikinip duruyordu dayanamadım doktora götürdüm doktor bı masaj yaptı karnına sonra ayaklarından tutup dizlerini karnına dogru sert bı sekilde bastırdı ve gazı çıktı bana ilaç vermedi böyle yaparsangazi çıkar dedi ve o gündür bu gündür bu yöntemi kullanıyorum ama alışkanlık yapmasından korkuyorum hep ben çıkarıyorum ya alisirsa bazen kakasini bile bu yöntemle ben yaptırıyorum şimdi sen denedin mı senin yöntemi uygularsam kızım bir müddet sonra kendisi yapmaya baslar mı yani senin oğluşun duanda kakasini gazını kendimi yapıyor hala devam ediyor musun yoksa
Cevabın için şimdiden teşekkürler tatlim
Canim dun okudum bu yazdigini ve denedim. Cubugu degdirmemle kakayi bosaltmasi bir oldu. Iceri sokmadim bile. SOnra aksam tekrar mis gibi altin sarisi kaka yaptiYalniz doktorlar fitil ve cubuk gibi uyaricilarin cok kullanilmasina karsiymis bebekte ilerde gevseklik ya da fitik olmasin diye
sezeryan olan herkes 40. gün kontrole gitti mi? benim gel demedi. onda doğum yapmış başka bir arkadaşımda gitmemiş. ben telefonla sordum 40 dan bi hafta sonra kontrol oluyor dediler.
bi yandan gitmek istemiyorum hem maddi açıdan hem de bebekle dışarı çıkmak zor oluyor o açıdan.
bi yandan da korkuyorum. riske atmak istemiyorum. hemde dikişlerim hala hafif hafif acıyor. arada kaldım. araya da bayram giriyor. gidene kadar baya vakit geçecek..
Oğlum her zaman ki gibi dün de hiç uyumadı. Sabah 7den gece 11e kadar 5-10 dakikalık dalışları oldu sadece. Bugün de artık biraz ağlattım biraz gezdirdim yatırdım ağladı. Biraz gezdirdim sustu yatırdım ağladı derken dününde etkisiyle iyice yoruldu heralde çok şükür uyudu. Eşimde sağolsun çok anlayışsız. Bazen oruç tutamıyor oğlumun 5-10 dakikalık uykusunda benden yemek kahvaltı bekliyor. Ben bile fırsat buldukça hızlı hızlı peynir ekmek atıştırabiliyorum bebek sustuğunda dinlenmek istiyorum artık. Ramazanda işleri olmadığı için çalışmıyor canı istediği kadar uyuyor. Uyanıncada yemen ister ütü ister, temizlik ister kaynanam sanki. Doğum öncesi nasılsa öyle olacak. Hem bebeğe bakayım hem onun işlerini halledeyim. Çay koymaya bile eriniyor ama beni beğenmez... Bugünde köye kayınpederime gidicez mecburen. Giderken büyük ihtimalle yiğenleride gelecek. Hem iftar yemeği bekleyecekler hem sahur. Kayınpederim yalnız olduğu için temizlikte şart. Yetişemem yapamam dedim suratını astı durdu. Bulaşık makinası bile yok bulaşıklar elimden öpecek. Eşime hayır demeye gelmiyor dün artık bebekten iyice yoruldum. Yarında böyle yaparsa köye gidemem ben dedim ondan beri eşimin yüzü beş karış. Dün gece oturma odasında uyudu. Off canım çok sıkılıyor. Şimdiye kadar eşime karşı hep maddi manevi fedakarlık ettim. Karşılığını alamadığım gibi bir de böyle ters ter davranışlarını çekiyorum... İçim öyle dolu ki yaz yaz bitmez ama oğlum uyanmak üzere kıvranmaya başladı... Kısaca mutsuz ve yanlızım.. Dört dörtlük iyi bir hizmetçi olursam ne ala yoksa değerim de yok...
Allahım yarabbim ya yerim ben bunuuuu maşallahhh
yok canım öyle bişi, biz yaptırdık bugün aynı gün banyo yapmıştıbende yaptırmadım henüz ama bizim ebe işitme testine gideceğin zman 5 gün önce banyo yapmış olması gerekiyor bunuda soruyolar yoıksa yapmıyolar dedi:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?