Evet canım fatoş emzik
Gecenlerde hellobabye gitmistik magazada gezerken bizimki mizildanmaya basladi bende salincaga yatirdim uyudu kaldi o firsatda esim basinda durdu bende alicaklarimi aldim, kac ayliga kadar kullanilir biliyor musun?
Bende eylulde ise baslayacaktim ama vazgectim 6 ay ucretsiz izin alip kisa tekrar hamile kalmayi planliyorum ikinci cocuguda dogurup olayi kapatayim dedim rahatladiktan sonra gozun hic kesmiyor hazir vucudum salmis eve baglanmis durumdayken onuda yaparim birlikte oynaya oynaya buyurler diye dusunuyorum.
allahım sana inanamıyorum kışa hamile kalsam tekrardan kafamda huni ile gezerim herhalde
ama vallaha tebrik ederim bende senin gibi düşünebilseydim keşke.
maaşallah sana kıss valla helal olsun.. anam ben 2. bebeği aklımdan bile geçiremiyorum henüz.. :) canım hiç belli olmaz her çocuk bir değil ama bazı çocuklar güzel oyalanıyor al dene bence 2 ay rahat etsen kardır valla..
hayatım sen hiç merak etme onlar en rahatsız pozisyonda rahat ederler ve asla rahat edemediği pozisyonda durmaz zaten ağlar anlarsın hem senin kucağından rahat yermi var valla benim oğlum emerken boynunu öyle bir uzatıyor ki yana çeviriyor nasıl boynu ağrımıyor diyorum ama o öyle rahat ediyor işte ben düzeltiyorum o geri çeviriyor.. sütün de gayet iyidir bence benim oğlumda bu ara memeyi sündürüyor ileri geri çekiyor bazen memede süt azaldığında sonlara doğru yapıyor ama bazen de gaz sancısı varsa yapıyor yani belki de gazı vardır biliyorsun bu zamanlar gazın en yoğun olduğu dönemler.. sen o psikolojiden çık bence o rahattır sen rahat olmassan anlar ama emin ol.. sütün bol olsun canım..
:) hahaha, ozel bir televizyon kanalinda calisiyorum ve sirketdeki herkesi isten cikardilar tazminatlari verip, bende bu durumu kullanayim dedim ucretsiz izin alicam, iznin sonuna dogru tekrar hamile kalicam hamile iken cikaramazlar yada mahkeme ile daha yuksek miktarda tazminat verirler o arada sigortamda biraz isler.Ben ikinci cocuga Asya 2 yasindayken hamile kalmak istiyordum ama napiyim diger bebek dogdugunda Asya 2 yasinda olmus olur o zamanda esim kayinvalidemler Asya ile ilgilenir virlikte buyur giderler.Aslinda ben rahata aliskin birisiyim ama rahatlayinca tekrar bu surece girmek beni daha bir korkutuyor o yuzden ya 1 yada 2 yil icinde yaparim yoksa hic yapmam kizimida kardessiz birakmak istemiyorum.Ay nebiliyim tabi bunlar suan dusunce asamasi 1 yil sonra fikrim degisedebilir :44:
tabi iş olayı söz konusuysa ve bu şekilde işten çıkaramıyorlarsa mantıklı bir karar olur seninki.birde yardımcın varsa yanında babanne gibi cesaret edilebilir.benim kızım çok huysuz zor bir bebek.eşim dışında yardım edebilecek biride yok.birde üstüne 2. olursa kafayı kesin yerim.hamileyken daha 2. çocuk cümleleri kuruyordum oysaki.bende kızımı kardeşsiz bırakmak istemyorum ama şimdilik 2. çocuk fikrine tamamen kapalıyım.belki bikaç yıl sonra unutucam bu günleri tekrar hevese gelicem orası bilinmez.allah herşeyin hayırlısını versin olan evlatlarımızada sağlıklı sıhhatli mutlu ve uzun bir ömür nasip etsin inşallah...
Gecenlerde hellobabye gitmistik magazada gezerken bizimki mizildanmaya basladi bende salincaga yatirdim uyudu kaldi o firsatda esim basinda durdu bende alicaklarimi aldim, kac ayliga kadar kullanilir biliyor musun?
Bende eylulde ise baslayacaktim ama vazgectim 6 ay ucretsiz izin alip kisa tekrar hamile kalmayi planliyorum ikinci cocuguda dogurup olayi kapatayim dedim rahatladiktan sonra gozun hic kesmiyor hazir vucudum salmis eve baglanmis durumdayken onuda yaparim birlikte oynaya oynaya buyurler diye dusunuyorum.
Benimkide zor bir bebek gunduz yataginda uyumuyor ya ayagimda uyukluyor yada pasa hamaginda hanimefendiyi surekli sallicaz uyanikken evin icinde ayakta dolasicaz.Yatar pozisyonda 5 dk falan konusursam duruyor.Ama digeri dogdugunda nerdeyse 2 yasinda olacaklar o zamana babasida oyalar, dedeside ne biliyim artik sadece bizim bakimimiza ihtiyaci olmayacak.Yoksa suanki tempo ile dedigin gibi dusunmek mumkun degil
benimki onuda almadı ama ben o fatoşun kauçuk ve anne memesine benzeyenini bulamadım belki onu alabilirdi.hani bizim çocukluğumuzdaki memelerden.
offf ne emzikmiş yaa o kadar ugrastım ki kaç çeşit emzik verdim verdim
suratını buruşturuyo nasıl itiyo diliyle birde bunu alayım bari
ilk dogdugu zaman alıyodu o zamanda ben vermek istemedim kıskandım oglumu bitek beni emsin istedim
bilemedim sonradan haylaz olacagını
Bugün oglumun kulagindan sari akinti fark ettim genel de hep sol tarafina yatar o kulaginin disina kadar akip kurumus.. İltihap bildigim kadariyla kokulu, bazan kanli ve gün icin de cok sık gelen bir sivi.. Oglumunkin de koku veya kan yok sadece sari akinti olmus ve kurumus bebekler kulak kirini bu sekil de disari atarmis genel de, varmi ayni durumu yasayan ?
Aksama kadar gözetleyip akinti yine gelirse hastaneye götürmeyi düsünüyorum. İnsallah iltihap falan degildir
inşllh iltihap değildir canm
bende banyodan sonra oglumun kulagını temizlerken sol kulagındaki pamuk sararıyo akıntı gibi değil ama
sorcam bakalım kontrolümüze:26:
bu arada bihaftadır sütüm inanılmaz azalmıştı
biraz gerilmiştim, biraz yorgunluk,düzensiz beslenme derken sütümden oluyodum Allh korusun
hemen stell tea, rezene ve lactamil üçlemesi yaptım bugun biraz daha iyi çook sükürrr
Büyük cesaret walla.Ama hamile iken çocuğunu emzirmen olmaz diye biliyorum. Bebişini erkenden sütten kesme bence. En azından 1 yıl bekle çocuk 1 yıl emsin sütünü. bende senin gibi ikincisini erken düşünüyordum ama bir makale okudum çocuklar arasındaki ideal yaş farkı 4 müş. Bende 2 yıl sonra hamile kalmayı planlıyorum.
Tatlim daha dikkatli baktim simdi akinti gelen kulagi bozulmus haslanmis yumurta cok kötü kokar ya iste aynen öyle kokuyor diger kulagin da hic birsey yok bütün vücudunu kokladim sadece o kulagi cok kötü kokuyor, sanirim iltihap olmus( bir hafta önce o kulagindan temizlerken mendilin ucuna hep sari leke geliyordu kirdir diye düsünmüstüm ama bugün yastigina kadar akip kurumus
Suan cok sakin hicbir huzursuzlugu yok ama esimi bekliyorum o gelsin hastaneye götürücem kendi doktorumuz tatilde hastane de uzak malum..
Belki yeni basliyordur damla falan verirler
Benim sütüm sirf moralcok bozuldugun da ve uykusuz kaldigimda azaliyor yoksa acta gezsem ayni
Doktoruma sordum kitaplara gore 3 yil araymis ama kendiside tasnif etti sadece ilgi alaka olarak biraz sikinti ama belki daha iyi olur zor olacak o bir gercek.Emzirme olayina gelince keske emzirebilsem suan benim icin hayal gibi o kadar cok isterdimki ama ne yazikki sutum geri gitti elimden gelen herseyi yapiyorum halen daha pes etmedim iki gogsumden toplam 5 cc cikiyoronu bebege vermeye ugrasiyorum ama tahmin ediyorumki o zamana kadar o bile gelmeyebilir.
Uyku olayimizi cozemedim gece hic sallamiyorum karnini iyice doyuruyorum kundak,emzik kendi kendine uyuyor ama gunduz tamamen dalmiyor aglayip mizildaniyor esneyip duruyo kucagimda gezdirdim tum gun uyumadi bu sefer sterese giriyo gecede uykuya dalamiyo bu seferde uykusu gelince ayagimda salladigimda yerine koymadan daha kucagimdayken sanki hic uyumamis gibi gozlerini acip bana bakiyor ayagimda sallamaya devam edicem surekli yada ayni sekilde pasa hamaginda sallicam orda ancak uyuyacak.Gunduz uyutmak icin birsey bulmam lazim gittigim her yere hamagi goturemem hadi ayagimda salliyim onada raziyim ama elime aldigim an uyaniyor.Ne yrmek yiyebiliyorum ne bi is yapabiliyrum simdi esim evde diye yemek falan yapabiliyorum pazartesi hanimefendi ile tek kalicaz napicam hic bilmiyorum
Bugün oglumun kulagindan sari akinti fark ettim genel de hep sol tarafina yatar o kulaginin disina kadar akip kurumus.. İltihap bildigim kadariyla kokulu, bazan kanli ve gün icin de cok sık gelen bir sivi.. Oglumunkin de koku veya kan yok sadece sari akinti olmus ve kurumus bebekler kulak kirini bu sekil de disari atarmis genel de, varmi ayni durumu yasayan ?
Aksama kadar gözetleyip akinti yine gelirse hastaneye götürmeyi düsünüyorum. İnsallah iltihap falan degildir
canlar kızımın kakası bugün çok cıvıktı ve yapana kadar çok sancı çekti yavrum çok ağladı
normalde de cıvık ama bu sefer resmen su gibi aktı normalden farklıydı yani
bir de yapışkan gibiydi sümüksü sanki
daha önce bu durum başına gelen var mı bana fikir verebilir misiniz?
yarın doktora götürücez geçmezse
evde sadece kolsuz çıtçıtlısıyla duruyor
bazen altına bir de şort giydiriyorum
babası bahçeye de o şekilde çıkarıyor
acaba hasta mı ettik yavrumu öyle gezdire gezdire
o öyle içli içli ağladıkça ben de ağladım kıyamam kuzuma
ara ara sustukça da şikayet ediyor sanki konuşuyor gibi bakıyor gözlerimin içine sesler çıkarıyor
iyiyce içim gidiyor o zaman
Tatlim daha dikkatli baktim simdi akinti gelen kulagi bozulmus haslanmis yumurta cok kötü kokar ya iste aynen öyle kokuyor diger kulagin da hic birsey yok bütün vücudunu kokladim sadece o kulagi cok kötü kokuyor, sanirim iltihap olmus( bir hafta önce o kulagindan temizlerken mendilin ucuna hep sari leke geliyordu kirdir diye düsünmüstüm ama bugün yastigina kadar akip kurumus
Suan cok sakin hicbir huzursuzlugu yok ama esimi bekliyorum o gelsin hastaneye götürücem kendi doktorumuz tatilde hastane de uzak malum..
Belki yeni basliyordur damla falan verirler
Benim sütüm sirf moralcok bozuldugun da ve uykusuz kaldigimda azaliyor yoksa acta gezsem ayni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?