bugün alışverş merkezinde bir bayanla karşılaştım kucağında 2 yaşında var yok bir bebek birde doğurmasına ramak kalmış.allah yardım etsin nasıl başa çıkıcaksın dedim.kendi isteğimle yaptım dedi.ilk çocuğunu uyandırırmış zorla beslemek için.allahım ne büyük şans dedim.belki ikinciler daha farklı olur ne dersin:)Benimkide zor bir bebek gunduz yataginda uyumuyor ya ayagimda uyukluyor yada pasa hamaginda hanimefendiyi surekli sallicaz uyanikken evin icinde ayakta dolasicaz.Yatar pozisyonda 5 dk falan konusursam duruyor.Ama digeri dogdugunda nerdeyse 2 yasinda olacaklar o zamana babasida oyalar, dedeside ne biliyim artik sadece bizim bakimimiza ihtiyaci olmayacak.Yoksa suanki tempo ile dedigin gibi dusunmek mumkun degil
tam aradığım meme.benimki damaklı meme almıyor.birde böylesini denemek istiyorum ben fatoş buldum ama damaklıydı oda.artık bakkal bakkal sorucam ne yapayım.hiç bişey olmaz bir süre emmeyle diş yapısı falan bozulmaz.biz emmişizde ne olmuş.ben burada bir bakkaldan buldum
kiraz uçlu diyorlarmış kauçuk uçlu yuvarlak ve yumuşak
hakikaten anne memesine benziyor
bildiğin dandik bakkal memesi
biz bunlarla büyüdük bir sıkıntı yaşamadık çok şükür
onun için ben de kızıma vermekte bir sakınca görmüyorum
zaten kaynatıp veriyoruz her şeyi
ama sık sık değiştirmek gerek çünkü bebek emdikçe ucu şişiyor
Cnm gecmis olsun eger iltihapsa doktora gotur kuzucugu damla fln verebilirler
geçmiş olsun hayatım doktordan sonra bize haber ver
Allah tan ağrısı yok yavrunun yoksa huzursuzlanırdı
canlar kızımın kakası bugün çok cıvıktı ve yapana kadar çok sancı çekti yavrum çok ağladı
normalde de cıvık ama bu sefer resmen su gibi aktı normalden farklıydı yani
bir de yapışkan gibiydi sümüksü sanki
daha önce bu durum başına gelen var mı bana fikir verebilir misiniz?
yarın doktora götürücez geçmezse
evde sadece kolsuz çıtçıtlısıyla duruyor
bazen altına bir de şort giydiriyorum
babası bahçeye de o şekilde çıkarıyor
acaba hasta mı ettik yavrumu öyle gezdire gezdire
o öyle içli içli ağladıkça ben de ağladım kıyamam kuzuma
ara ara sustukça da şikayet ediyor sanki konuşuyor gibi bakıyor gözlerimin içine sesler çıkarıyor
iyiyce içim gidiyor o zaman
canım otomatik sallanan hamaklar var onlardan al bence başında durmazsın açarsın sallanır kendi kendine biraz rahat edersin bence..
geçmiş olsun canım su mu kaçtı ki kulağına çok hassas bunlar ama huzursuzluğu yoksa geçer çabucak inşallah..
Canım bır hafta kadar once benım oglumun da kakası oyle cıvık ve bıldıgın sulu gıbıydı sonra nette falan okudum sanırım burda arkadaslar da demıstı sırf anne sutu alan bebeklrde olurmus oyle ve zaten ıkıncı gun normalde donmustu.smdı de hala ara ara oluyor hatta canım
Canım sanırım ıltıhap oglusunun kulagı.bende cok olurdu kucukken akıntı seklnde gelınce ıltıhap dıyolardı ama sıkıntı yapma ona agrı yapmadan farketms olman cok guzel ılerlemedn kurtulur oglusun
Bende 6 aylık bebekken bı gece sabaha kadar hıc susmadan aglamısım annemler doktora gotrmus bı doktor kulakla alakası olmayan agır ve kalıcı bı hastalık demıs annemler tabı uzgun moraller sıfır sonra baska bı doktor kusura bakmayın arkadas hata yapmıs sızın bebegın kulagnda ıltıhap var demıs :26: ve hatta o zaman aglamaktan sesım gtms doktor ergenlıge kadar ufak bı bagrmada sesı gıdebılır normaldır demıs ve de oyle oldu.
Nerelere geldm neler anlattm ben smdı konu konuyu actı napım
zeynoo dün gaza geldim ve bugün ilk avm gezimizi yaptık bu sayede.ilk 1-2 saat çok iyiydi.arabanın içinde bizim kız uyumayı çok seviyor.yalnız babası durmadan mağazaların içinde bile deli danalar gibi arabayı sürüyordu aksi taktirde bizimki gözleri hemen fal taşı gibi açıyordu.neyse alışveriş yapmayı bile başardım bu arada.neyse 2 saat iyi dayandı derken mağazanın birinde deli gibi ağlamaya başladı kızım.millet dönüp dönüp bakıyor.ağlama değil resmen yırtınma diyebiliriz.koşa koşa emzirme odasıuna attım kendimi eşimde yanımdaydı.allahtan başka kimse yoktu.allahtan diyorum çünkü kızım emmeye başlar başlamaz bir pörtletti.allahım kesin dışına çıkmıştır demeye kalmadan kakası sırtına kadar çıktı.yedek kıyafet vardı tabi ama banyo yaptırmadan silerek temizlemek bir işkenceydi.bu sırada çığlık çığlığa ağlıyor tabi.suç bende avmler çok serin oluyor klimalar yüzünden.bende elbise giydirmiştim çocuğa resmen hasta ettim.nasıl temizledim çocuğu nasıl arabaya atıp eve getirip banyoya soktum bi,r ben bilirim.kabus gibiydi.neyse kızım ilk avm gezimizn tabiri caizse içine etti:)ama bana ders oldu.bundan sonra böyle klimalı bir yere giderken bebeğime daha kalın şeyler giydiricem.birde 1den fazla yedek kıyafet almalıyım ne olur ne olmaz.kirli poşetinide söyleyim.lazım bişeymiş.allahtan aldığım kıyafetlerin torbası vardıda onuda öyle hallettim.neyse yılmak yok yola devam.artık ağlasada sızlasada ufak ufak kendimi dışarı atmam lazım yoksa kafayı yememe az kaldı:)
demekki klima çarpmış seninkinide.bundan başka açıklama olamaz.zavallı bebecikler:)Benimde ilk avm deneyimim kötü geçmişti biz 1 saat bile dayanamadık onunda yarım saati emzirme odasında geçtiBizimkide avm de öyle bir çıkardı ki şaştım kaldım Ben senin gezmenin içine edeyim anne götür beni eve mi demek istiyorlar
Ufak ufak parka gitmeye başladık. Çok güzel uyuyor temiz havada bende o sıra spor aletlerinde yağ yakmaya çalışıyorum
Benim huysuz pasam avm seviyo diye dusunmustuk birkac kere gittik hic sesi cikmadi
Birgunde iftara gittik nasil olsa duruyo diye bizimki basladi aglamaya ama ne aglama ciglik cigliga
Herkez bize bakiyo nasilda kalabalik eee biznaptik battaniyenin icine koyup salladik
Gelen gecen bakiyo, guluyo rezil olduk
Zaten acemiyiz panik yapmisiz birde boyle bakipneden utandirionuz yawww
canlar kızımın kakası bugün çok cıvıktı ve yapana kadar çok sancı çekti yavrum çok ağladı
normalde de cıvık ama bu sefer resmen su gibi aktı normalden farklıydı yani
bir de yapışkan gibiydi sümüksü sanki
daha önce bu durum başına gelen var mı bana fikir verebilir misiniz?
yarın doktora götürücez geçmezse
evde sadece kolsuz çıtçıtlısıyla duruyor
bazen altına bir de şort giydiriyorum
babası bahçeye de o şekilde çıkarıyor
acaba hasta mı ettik yavrumu öyle gezdire gezdire
o öyle içli içli ağladıkça ben de ağladım kıyamam kuzuma
ara ara sustukça da şikayet ediyor sanki konuşuyor gibi bakıyor gözlerimin içine sesler çıkarıyor
iyiyce içim gidiyor o zaman
Kizlar oglum cok huysuzlandi tekrar hastaneye getirdim bu defa özel cocuk hastanesine meger kuzum ortakulak iltihabi olmus ve ilerlemis bayagi aksam huysuzluklari bu yüzdenmis hep hic belirti falan vermedi sirf bugün basladi akintisi oysaki ne zamandir kulak agrisi cekiyormus oglum2,5 saat aglamaktan bayilacakti o agladikca ben agladim igne yaptilar, kan aldilar, birsürü kontrol bir ara sesi kisildi aglarken kipkirmizi oldu gözümün icine bakarak ilkdefa gözlerinden yas geldi, orda bende fenalastim biraz alip oturttular beni ama nasil oturayim yavrum orda aglarken simdi tam 5 gün hastanede yaticaz oglumla sürekli kontrol ve muayene olucak.. Biraz önce emzirdim icini ceke ceke uyudu kolunda serum, ayaginda birsürü kablo ile.. Aksam huysuzlugu gaz sancisi falan diye gecistirmeyin ellerimi dezenfekte yapmadan bile dokunmazdim ogluma buna ragmen iltihap kapmis..
canm çoook çook geçmiş olsun kıyamam
sen iyi ol annesi senin pskolojinden de etkileniyo biliyosun biran önce toparlanır inşlhh
daha öncede yazmıstım bende kulagını temizlerken sarı oluyodu tek kulagındaki pamuk, huysuzlugumuzda malum hemen kontrole götüreyim bende
bu arada yazcagım sey umarım anlaşılmaz burda herşeyimizi paylaşıyoruz, herkez iyi niyetle bakıyo biliyorum ve sadece bura içinde demiyorum ama, ben nazara inanırım maşallah subhanallah çook tatlı bi oğlun var bool boll oku çokda dillendirme annesi
göstericem canm hemen, tedirgin oldum şimdiCanim allah razi olsun.. İnan hep kucak istiyor saatlerce uyumuyor diye cok zaman söyleniyoruz ama onun öyle gözünün icine bakarak sesi kisilmis bir halde agladigini görünce kahroluyo insan.. Anne yüregi böyleymis meger simdi cok daha iyi anladim.. Oglum kucak delisi oldu diye aptal aptal düsünüyordum meger yavrumun uzun süredir agrisi var sirf dik durdugun da biraz rahatliyormus nasil fark etmedim diye vicdan azabindan her saniye agladim aglayacagim.. Normal cok güclüyümdür kolay kolay hicbirseye aglamam
Okuyup üflüyorum sürekli suan sabaha kadar uyuyabilirmiyim onuda hic bilmiyorum annem de sürekli cocugun nazara gelecegini söylerdi de devamli okuyorum birsey olmaz derdim hep
Kesinlikle ihmal etme doktora göster bende kulagini temizlerken cok hafif sari leke oluyordu megerse basliyormus hicbir belirtisi yoktu sirf ara sira huysuzlanip devamli kucak istiyordu.. Benim dikkatsizligim yüzünden oglum cekiyor senin bebegin cekmesin
Kizlar oglum cok huysuzlandi tekrar hastaneye getirdim bu defa özel cocuk hastanesine meger kuzum ortakulak iltihabi olmus ve ilerlemis bayagi aksam huysuzluklari bu yüzdenmis hep hic belirti falan vermedi sirf bugün basladi akintisi oysaki ne zamandir kulak agrisi cekiyormus oglum2,5 saat aglamaktan bayilacakti o agladikca ben agladim igne yaptilar, kan aldilar, birsürü kontrol bir ara sesi kisildi aglarken kipkirmizi oldu gözümün icine bakarak ilkdefa gözlerinden yas geldi, orda bende fenalastim biraz alip oturttular beni ama nasil oturayim yavrum orda aglarken simdi tam 5 gün hastanede yaticaz oglumla sürekli kontrol ve muayene olucak.. Biraz önce emzirdim icini ceke ceke uyudu kolunda serum, ayaginda birsürü kablo ile.. Aksam huysuzlugu gaz sancisi falan diye gecistirmeyin ellerimi dezenfekte yapmadan bile dokunmazdim ogluma buna ragmen iltihap kapmis..
günaydın anneler biz güne yine erken başladık epey erken:97:
Gunduzlerı de oyle aman aman bı uykusu yok kı esım evde olmasa ne ıs ne yemek hıcbırsey yapamam ..en fazla uyudugu uyku yarım saat ..
Ama soyledıklerınızın hepsını denycem tek tek.tesekkur ederım ıns ıse yarar da daha fazla katlanmak zorunda kalmayız bu duruma
Normalde gunduzlerı banyo yaptırıyoruz ama bır ara uykuya kolay gecsın dıye aksam yaptırdık ve gunduz hıc aglamayan cocuk aksam banyolarında ortalıgı bırbırıne kattı.ama tekrardan donus yapcam aksam banyosuna aglarsa da daha kolaylasır uyuması..
Gunduzlerı de ben onu degıl o benı yoruyor :26:
Aff aklım pazar yerı
Allah hastalık vermesn dıye dusunup sukredıyorum halıme.yoksa cıkmaza gırmeme ramak var
ya ben hala eski yaşantıma dönemedim birde ona sıkılıyorum.kızım o kadar yaramaz ki şöyle onu kenara koyup kendime zaman bile ayıramıyorum.kaşlarım çıktı saçlarım berbat boya istiyor ama ben kızımı 2-3 saat eşime bırakıp kuaföre gidemiyorum. o bakar bakmasınada bizimki meme olmadan 2 saat asla duramaz.bir cafeye gidip kahve içmeyi özledim ama bizimki 10 dk otursun dişimi kırarım.ana kucağının içinde ancak araba hareket halindeyken duruyor kırmızı ışıkta fazla dursak hemen gözler açılıyor:)sinema tiyatroyu geçtim bile.üzerime kıyafet almaya mağazayada gidemiyorum ki eski kıyafetlerimin içine falan giremiyorum.çıldırmama ramak kaldı.daha 2 ay olmadan ben böyle oldum bu hal aylarca sürerse ne olacak.eve kapandım işe başlayana kadar 7/24 bu kızla kesin depresyona girerim.kendi hayatım bitmiş gibi hissediyorum.acaba bir ben mi öyleyim yoksa çok mu abartıyorum.ama ben böyle hayal etmem,ştim hiç.arkadaşım 3 aylık bebeğiyle pikniğe bile gitmeyi başarıyor ben neden yapamıyorum.ne kadar çok şikayet ettim farkındayım ama aşırı derecede doldum.buraya yazmak bazen rahatlatıyor insanı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?