2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Cok tesekkür ederim canlar hepinizden alah razi olsun biraz benim biraz sizin yerinize derken öpe öpe bitirdim oglumu :) bugün biraz daha iyi cok sükür hastane yataginin tavanin da parlayan resimler var yattigi yerde bakip bakip gülücükler atiyor kuzum bikac gün aradan sonra tekrar parlayan gözlerini gülen yüzünü gördüm cok sükür ama suan ben evde tamamen karanlikta uyumaya alistirdigum icin hastanenin ici cok aydinlik birde tavan da parlayan cisimler dolu olunca geceleri uykusuzluktan bayilacak neredeyse buna ragmen 1 saate yakin odayi inceliyor ehh o uyumayinca ben de uyuyamiyorum insallah gece uyanik kalmayi su birkac gün icin de aliskanlik haline getirmez, yok alisirsa da biraz daha az uyurum artik yeter ki keyfi yerin de olsun da.
Günde 3-4 defa antibiotik serum veriyorlar, geceleri devamli iltihapli kulagi akiyor ve inanilmaz agir bir kokusu var bütün odayi kapliyor minicik bebegin okadarcik kulagindan bukadar iltihap ve koku gelmesi saka gibi, ne kadar iltihap doluysa doktor 2 gündür kulaginin icini göremiyor dogru düzgün.. Bu ara da yatagina birakinca aglayan aksam huzursuzlugu olan cocuktan eser kalmadi yattigi yerde kendi kendine oynuyor, meger hep agrisi oldugundanmis..

YSMC: daha önce de yazmistim eger süpheleniyorsan aklina hasta oldugu falan geliyorsa götür kesinlikle, hicbirseyi yoksa bile doktor saglikli der gönderir gec fark edip götürmektense daha iyi .. En azindan icin rahatlar.. Yazik yavrunun birseyi varsa agzi yok dili yok bosuna cekmesin annesi
Birde ben gecen hafta esime bikac kez bu cocugun bir derdi var demeye baslamistim oda yok uyuyamadigindan o sana öyle geliyor deyip durmustu hastaneye getirmeden 2 gün önce acaba kulagimi agriyor birsey var ama ne diye yine kac defa aklima getirdim.. Anne birsekil de hissediyor inan buna ben sebebini anlayamadigim bir sekil de hep huzursuzdum, bundan sonra icime süphe düsünce hemen alip götürürüm doktora, ne ates ne baska birsey hicbir belirti yoktu sadece hep huzursuz ve gecen hafta kulagini temizlerken cok hafif sari vardi hepsi bu

MİNNOS: canim sana da cok gecmis olsun üzüldüm inan cok iyi anliyorum seni umarim en kisa süre de atlatir yavrucak

Eşim facebook dahil olmak üzere hiç bir siteye foto yüklememi istemiyor. Hatta bana bu siteyi bile yasakladı Buraya bu kadar gireceğine tezine çalış diyor

Kızlar ne olur yardım edin 2 ay oldu göğüs uçlarım hala çok acıyor her seferinde lansinoh sürüyorum buna rağmen çok acıyor. Ne zaman nasıl geçecek ya. Garmastan kullandım madicasol kullandım yok işte yok emzirmek istemiyorum .

canm hava alması lazım emzirdikten sonra lansinoh sürüp memişler açık gezdim hep bu sekilde geçti çok şükür
baya ötü durumdalardı benimkilerde resmen gözlerimden yaş geliyodu

benimde böyle maalesef. hala acıyor ama çok şükür eskiye göre iyi gene. eskiden daha feciydi. lansinoh ve onun benzerleri bende işe yaramadı. garmastan ilk başta baya etkili oldu ama sonra aynı etkiyi göstermedi.

en son gittiğim dr medicassol ve anestol verdi. anestol uyuşturmak içinmiş onu kullanmadım. medicassol hiç fayda etmedi sanki.

son olarak evde bepanten vardı. birde onu deneyeyim dedim. o baya fayda etti. derin yarıklar olmuştu onları kapadı. gene yara ve emdikçe acıyor ama dediğim gibi eskiye göre çok fark etti.

bepanteni düzenli süremiyorum. sürekli yıkamak zor geldiği için. çok dayanılmaz olduğunda sağıp vermiştim ve o zaman bu kremi sürmüştüm. acım arttıkça sağıyorum ve bu kremi sürüyorum. hafifleyince gene emziriyorum. o şekilde idare ediyorum.

ama hala emzirmeyi sevmiyorum :) seveceğim günleri dört gözle bekliyorum ..

Ben burda bır mınıkte gordum annesıne sordum eczaneden aldık dedı .buradakı eczanelerde varmıs canım ama sızın oraları bılmıyorum cunku burda heryerde hersey satılıyor :) bır sorun ama belkı kosede kenarda vardır

Benım oglumun da oyle canım ama ılk zamanlara gore duzeldı sanırım vakıt gectıkce duzelecek tamamen

Hadı bakalım mınık uzme annenı de ıyıles bıran once :)
Esracım bıseyı merak edıyorum mutlaka soylemıstır doktorunuz neden olurmus bu durum nelere dıkkat etmemız gerekır acaba? O kadar ıltıhap neyın sonucunda barınmıs yavrunun kulagında

Canım gecmıs olsun mınıgıne acıl sıfa dılıyorum. Aslında dısarı cıkarıp temız hava almalarında bı sakınca gormuyorum ben ama sanırım avm tarzı ınsanların yogun oldugu yerlere pek ugramamak lazım

birde ben göğüs kalkanı almıştım . göğüs ucu havada kalsın kremler daha etkili olsun diye.

ama kalkan çok göğse baskı yapıyor ve zaten 40 dk dan fazla takmak doğru değilmiş. ona biriken sütler kremli olduğu için kullanamıyordum birde.

evde alıpda kullanmadığım silikon göğüs ucu koruyucusu vardı. dr. bununla emzirmemi önermişti ama ben onunla emziremiyorum.

kremi sürdükten sonra bu silikon ucu taktım. onunlada çamaşır vs değmediği için kremler daha çabuk etki gösterdi. hem ucunda da delikler var ordan havada alıyor.

saç kurutma makinası yada güneşte kurutmak çok işe yarıyormuş forumlarda öyle yazıyor ama ben onları uygulayamadım. çocuğu bırakıp emzirmeden hemen sonra nasıl yapabilirim onu bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:

canım ayva bulabilirsen çekirdeğini yarım çay bardağı suda 2 gün bekklet.o zaten jel gibi oluyo onu sürersin.

gün içinde çocuklarınız kaka yapınca nasıl yıkıyorsunuz. ben hiç yıkamadım öyle. hep ıslak mendille alıyorum. ama arada yıkamak istiyorum. nasıl yıkayacağımı bilemiyorum.

slm kızlar canım sıkkın biraz oğlumun ağzı birkaç gündür sürekli ekşi ekşi kusmuk gibi kokuyor ama bebeğim fazla kusmuyor arada bir günde 1 defa falan kusar yalnız sürekli sanki ağzına birşey geliyorda yutuyormuş gibi bir yalanma geviş getirme modunda birde üstüne bugün emdikten sonra babası gazını çıkardı kucağında uyutmaya çalışıyordu dolanarak birden kusmuş hemde ne kusmak ağız dolusu derler ya öyle fışkırarak mı kustu diyorum ama tam bilmiyor ama yüzü falan hep kusmuk olmuş bilemiyorum babası hala çok düzgün tutamıyor belki midesine bastırmış olabilir çünkü yüzü dışarı doğru dik tutuyordu ama çok korktum öyle görünce hala da bi tuhafım böyle birşey yaşayan duyan varmı yarın doktoruna sorcam ama içim hiç rahat değil.. bunun haricinde sakin genel bir huzursuzluk hali yok kusmadan önce de mıkırdanmamış.. bana bi cvp verin nolur önemli bişey değildir inşallah di mi

eşim dün bulunduğumuz semtin nerdeyse bütün bakkallarını gezerek fatoş marka kiraz uçlu emzikten bulmuş.kızım 10 dk kadar emdi.şoka girdim.bu sefer oldu galiba diye.sonra diliyle itmeye başladı yine.bu çocuk dahada başka emzik falan tutmaz.pes ettim.

kızım 2 gündür gece uykusunuda terketmişti.uykusuzluktan hasta olacak artık derken daha önce doktorun gece çayı alabilirsin tavsiyesine uyarak milupanın gece çayını aldım.üzerinde 100 cc ye kadar kullanabiliyorsunuz yazıyordu.doktora kaç cc içireyim diye sormamıştım bende 20-30 veririm diye düşündüm ama benim kızz kana kana 40 cc içti.zor aldım ağzından.onu hiç böyle zevkle emerken görmemiştim.tadı iğrenç ama acaba çocuğumun su ihtiyacı vardıda onu mu karşıladı diye düşündüm.mama vermediğim için suda vermiyorum ama yavrumun içi yanıyor sanırım bu sıcaklarda.neyse çayı içirdikten sonra birde banyo yaptırdım yarım saat içinde ilk defa beşiğinde kendi kendine uyudu.gece toplamda 3 sefer kalktı ama uykudan doğru düzgün ememedi bile.toplam 11 saat boyunca uyudu.doğduğundan beri ilk defa.bu tarz şeyleri pek sevmezdim ama çocuk uyumamaktan hasta olacaktı artık.şimdi akşamları 15-20 cc veriyim diyorum.aranızda bu çayı kullanan var mı?ya da doktorlarınız önerdi mi?önerdiyse kaç cc dedi?

Canım benım de ılk gunler felakettı yarılmıstı kanıyordu oglum emerken cıglık cıglıga bagırıyordum :26: bana bır hemsıre susam yagını tavsıye ettı her emzırmeden sonra susam yagı ve gunde bırkac kere de lansınoh kremı kullandım cok cok ıyı geldı denemedıysen bı dene derım belkı sana da fayda eder

Canım benım oglumda emzık almıyordu ıgrenır gıbı yapıp atıyordu agzından.bende emzıgıne gaz ılacını damlatıp verdım (gaz ılacımız Metsıl ve sekerlı meyve aroması var) ondan sonra hep tuttu bazen zor aldıgı oluyor hala ama yıne gaz ılacını damlatmak yerıne emzıgıne suruyorm onu emeyım derken emzıgıde almıs oluyor :)

kızım da başta biraz emip attı
pes etme vermeye devam et alır belki
benimki aldı çok şükür ara ara emiyor şimdi rahat ettim biraz
hala öyle uzun süre emmiyor ama zaten çok uzun emmesi de gereksiz
arada oynarken aguluyor filan vermiyorum o zaman
sadece ağladığı huysuzlandığı zamanlar veriyorum bazen de uykuya geçiş esnasında

gün içinde çocuklarınız kaka yapınca nasıl yıkıyorsunuz. ben hiç yıkamadım öyle. hep ıslak mendille alıyorum. ama arada yıkamak istiyorum. nasıl yıkayacağımı bilemiyorum.

Canım biz kaka yapsın ya da yapmasın, gün içinde hep yıkıyoruz. Lavobalardan birini sırf bu iş için kullanıyoruz. :) Önce altını çok kakalıysa temizliyoruz, sonra çeşmenin sıcak su ayarını yapıyoruz, suyun altında yavaşça yıkıyoruz. Yanımıza aldığımız müslin bezle de hemen kuruluyoruz. Çok mutlu oluyor, bugüne kadar hiç pişik sorunuyla da karşılaşmadık. :) Hatta bazen sıcakladıysa da sırf rahatlasın diye belden aşağısını yıkıyoruz. Ardından da lavobayı dezenfekte ediyoruz, zor olmuyor.

canım ben musluğun altında ılık suyla yıkıyorum.sabun falan kullanmıyorum.sonrada havlusuyla kurulayıp sudacrem sürüyorum.

Sağolun kızlar cvp verdiğiniz için otoya da takılan model pusetten siparis verdik bugün yarın gelir inşallah isime yarar yani kullanışlı olur.
çok geçmiş olsun cnm minicik yavrucak nasıl dayanacak o iğnelere

İltihap 3 nedenden olmus olabilir tam nedenini anlamak zor bu nedenler: **bebege yatarak biberon icirmek veya emzirmek ( emzirirken bile herzaman kafasi vücuduna göre yukar da durmali)
** kulagina su kacmasi
* sudan veya herhangi birseyden bakteri kapmis olmasi

Bu 3 nedenden birisi sebep olmustur bebekler bu dönemler de bakteri e salgin hastaliklara cok cabuk yakalanabirler hatta bu kulak iltihabini 2 yasina kadar cocuklarin cogu yakalanirmis..
Yarin sabah terapilermiz var ayni zaman da kafasinin hep sagina yattigi icin özel doktor kontrol edip tavsiyeler de bulunucak ondam sonra sali günü eve gidebilirmisiz insallah

denizkkızı güzel dileğin için teşekkür ederim.sadece okuma arada sırada yazmayıda ihmal etme...
onuda denedim canım.ıhlaya ıhlaya emdi tadı geçtiği anda ağzından attı:)
sırtı ağrıyan senmiydin canım.aklımda öyle kalmış sanki.dünden beri ölüyorum.geceden bu yana 3 tane minoset içtim.geçmiyor bir türlü.ne yapabilirim acaba?

dünden beri deniyorum almıyor bir türlü.öğürüyor biraz zorlarsam.bizimki çok fena hassas:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…