2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
AHSEN aynı bende senin gibiyim.doğumu sezeryanla yaptım.dikiş acısına falan off bile demedim.ama ondan sonra peşpeşe göğsüm mastit oldu.sırtım ağrıyor.başım gözüm durmadan biryerlerim ağrıyor.resmen kendimden sıkıldım.eşime hayıflanıp duruyorum.adamda diycek sonunda bir tek sen mi doğurdun diye:)neyse sırt ağrısı için 4 tane ağrı kesici içtim dün banamısın demedi.bende internetten baktım.emzirme şeklinde hata varsa ağrı oluyormuş.dik oturmak gerekiyormuş.yastıklarla desteklemek gerekiyormuş falan.bundan sonra daha çok dikkat edicem.dün biraz havluyu ütü ile ısıtıp sırtıma koydum uzun süre öyle dolaştım.o biraz ağrıları azalttı.aklında olsun.
DENİZKIZI bende toplamda 21 kilo aldım.13 kilosunu verdim.geriye 8 kilom kaldı.kilodan daha önemlisi sezeryandan ötürü koca bir göbek kaldı bana.bugün bikaç kıyafet denedim mağazada hiç yakıştıramadım kendime.
ZEYNO allah yardımcın olsun neyseki 1 haftaymış.2 aylık bir bebeği bırakıp gitmek çok zor olsa gerek.

canım bizde hastanelerden çıkamıyoruz kızım doğduğundan beri ama allah çaresiz dert vermesin inşallah.benim kızımda kolik ve gündüz uykuları sıfır durumdaydı.hatta 2 gecedir gece uykusunuda bırakmıştı.milupanın gece çayını içirdim 1-2 akşam baya işe yaradı.aklında olsun.

Büyük oğlumda tavsiye edilmişti ,öyle gecirdik.masajla,sanirim aşındırıyor:44:
Çünkü bebegimin dilinde ki pamukçuk icinde dr karbobatla silmemizi önermisti.her sildigimizde geciyordu.o da oyle gecti

Bu arada kilo konusuna bende takılıyorum.
Bendede herkes yakışmış falan diyor.ama Sinir oluyorum.fazla kilo nasıl yakişsin yaa:S
9 kilo fazlam var..ama benim bi 13 kilo falan vermem gerekiyor
Yeni spora basladim..ama beslenmede fazla degisiklik yapamıyorum. .hemen sütümde randiman düşüyor.ilk ay sütümu arttırmak için çok cabalamistim, bu noktada bunu gözönünde tutuyorum.mevcut halimle tam yetiyorum çünkü
Ek gıdalara başlayınca artık yapacağım bişeyler..Sabret sende, emzirmeye devam..yavas yavas gidecek kilolar..9 ayda aldik kiloyu, bi kac ayda gitmesini bekleyemeyiz:)moralini bozma canım:79:

Son düzenleyen: Moderatör:
Esra cok geçmiş olsun oglun için. .
Hasta olmuş yavru..canım ne cok aglamistir öncesinde kulağı ağrıyor diye ya:S
İyileşsin, sağlıkla bi an önce evinize dönün yavrunla
...

Geçmiş olsun cnm. .kolikli bebek de gerçekten cok zor
Ama geçecek ins..biraz zaman. .bizimki yeni yeni kendine geliyor daha
Bu süreçte ortam değişikliği iyi gelmiyor bebege.mecbur kalmadıkca kalabaliga karışmayin canım

Sende stress oluyorsun bellki..ailenden yakınında olan biri varsa gun içinde yardım almaya çalışsan iyi olur
Cunku önce senin iyi olman gerekiyor.anne stress olup gergin olursa; bebekte etkileniyor, hissediyor
Bebekler annenin aynası gibi çünkü. .

Sab simplex verirken daha rahatti bebecigim ama o da cok kimyasal iceriyormus. Bagirsaklari normal duzende calissin, biraz aci cekecek ama ilaca alismasin istiyorum. Yavrum nasil cigliklar atiyor sanci gelince Gece cayi aklimda olsun bir bakayim. Bugun ilk kez sac kurutma makinesinin sakinlestirici gucunu kullandim oglumda

Ortam degistirmek mantikli degilmis. Orada cok iyiydi, kaka yapiyordu, gulucukler saciyordu. Eve gelince bana yapti yapacagini Bayram kalabaligini tahmin edersin zaten. Ama buyukler bekliyor iste gelinsin gidilsin diye. Ben de bebege iyi geldi diye daha uzun seyahate cikip dugune gidecektim. Bir sure sadece evde bebemle basbasayiz

Malesef tek yardimcim annem de sehirdisina cikti. Tek basima ev ve bebekle ugrasmak zor, esim eve gelince yardim ediyor ama yine de tum gun ben tek basimayim. Yavas yavas yapiyorum ben de ne yapayim. Cay iciyorum, dua ediyorum sakinlesmek icin. Gececek bunlar biliyorum ama iste insan her sey super gitsin istiyor

sab simplex benim kızımda kabızlık yaptığı için bırakmak zorunda kaldık ne yazıkki.ben doğal yollardan 100 gün sayıyorum.kolik 100 gün sürüyormuş çünkü.

Meme ucu yara olan arkadaslar zeytinyagli kudret nari ben paladiumdaki arifoglu magazasindan almistim her emzirme sonrasi suruyordum ve emzirneden once bol ilik su ile yikiyordum yaralar kuruyup atmisti ve birdaha hicbisey surmemistim.O krenler bence daha kotu yapiyor surmeyin derim, 2. Bebekte otizme sebep olabiliyormus o kremler bir arkadasimin doktoru soylemis

Kizlar anal fissur oldum cok xor durumdayim tuvalet ve sonrası iskence.bu durumu yaşayan var mi varsa ne yapıyorsunuz
aynı durum bende de var cnm , kabızlkta devam ediyoo , o kadar kuru kayısı , bol su içmeme rağmen geçmiyor , protolog krem ve bebanten sürüyorum biraz daha iyi gibi

kızlar beni iyi siz anlayacağınızdan size içimi dökmek istiyorum bikaç zamandır işe başlayacağım günü düşündükçe ağlayıp duruyorum keske çalışmak zorunda olmasamda bebeğimle kalabilsem ama bu imkansız , günler geçtikce içim daralıyor buna nasıl dayanacağım bilmiyorum , bunun yanı sıra ancak bebeğime yetecek kadar sütüm var , sütte biriktiremiyorum doğru düzgün ,
bebeğime kayınvalidem bakacak iyi bakacağından şüphem yok ama yinede içim daralıyor düşündükçe:44:
cevremdekilere bahsedince aman cnm bisen mi bırakacaksın , neden endişe ediyosun demiyolarmı , gelde kızma bebeğime baktıkca içim acıyoo , kucağımdan indirmek istemiyorum , gaz probleminden dolayı kucakta uyumaya da alıstı bıcırık ,gece üzerimde uyuyoo bide , eşimle de iyice uzaklastık sanki , nerdeyse 3 aylık olacak biz hiç birlikte olmadık bile , zaten hamile iken de istemiyodum tam kardeş olduk yani :26: gittikçe uzakşaıyorum sanki tek istediğim bebeğimi bırakmamak ama o da imkansız
bunun yanısıra ekonomik sıkıntılarımız devam ediyoo , eşim nerdeyse 7 aydır işsiz hala iş bulamadı tüm yük omuzlarımda o kadar yoruldum ki anlatamam. yani anlayacağınız işe dönmek zorundayım
bu sabah birde kayınvalideye kızdım , sabah 5.30 gibi oglumu emzirdim uyur uyanık beşiğine bıraktım , ben dalmışım gelmiş bebeğimi almış odasına götürmüş bende eşim aldı salona gitti sandım , sabah uyandığımda sesler geliyodu ağlamıyodu ama ne bilim yanımda görmeyince iyice sinir oldum almış kucağında gezdiriyoo bende bihışımla cektim aldım odaya götürdüm emzirdim nasıl acıkmış yavrum, sonra bana diyo ki uyanmışmıs oda biz uyuyalım diye almışmış bende uyansa bile tekrar uyurdu almasaydın dedim ama çok kızdım buduruma ,sanıırm tüm gerginliğim onu bırakacak olmanın düşüncesi buna nasıl dayanırım bilmiyorum , allahtan sabır dilemekten başka bisey gelmiyor elimden

hamileyken herkes banada öyle diyodu çok güzelleştin diyodu.. cildim falan bebek gibi olmuştu.. şimdiyse aynaya bakasım gelmiyo..
umarım eski hevesim geri gelir..
canım ışıktan rahatsız olmaması için gözüne bi mendil kapatabilirsin.. ben öyle yapıyorum.. eğer çekip açmak i,sterse kucağıma alıyorum ellerini kullanamıyo biraz sızlanıyo uyuyakalıyo iyice dalana kadar açmıyorum.. sonra açıyorum çünkü burnu kapanabiliyo..

hakkaten yaa .. çok zor olmalı.. ben uyuduğunda bile özlüyorum.. Allah yardımcın olsun canım.. ondan ayrı kalmak elbette zor ama onun iyiliği için bunu yaptığını düşünerek kendini rahatlatabilirsin.. sonuçta daha rahat yaşaması için çalışman lazım.. eğer o olmasaydı işe gitmek için sebebin olmazdı.. onun için ondan ayrı kalmalısın.. ilk başlarda zor olur ama alışırsın elbet.. düşün ev hanımı olsaydın daha çok vakit geçirecektin bebeğinle evet ama ya sonra ?? o büyüdüğünde okula gittiğinde durup arkasını beklemek daha mı iyi.. ben şu anda çalışmıyorum ama bebeğim biraz toparlasın başliycam inşallah.. k.v konusuna gelincede bazen benimkide yapıyo uyuduğuna eminim ama o uyandı ondan aldım diyo.. nedense en iyisi bile bazen süpürgesini çıkarıveriyo

cnm neyseki 1 hafta sonra tekrar oğlusuna kavuşacaksin bizde süt iznini toplu kullanma olanağı yok maalesef bende bir ay yıllık iznim var onu da kullanip öyle basliycam işe artik hakkımızda hayırlısı. Ha bide su doğum izni bir kabul olsaydı çok süper olacaktı 6ay olayı kabul olmadı ama 2yil esnek calisma olanağı var yasa tasarısında
Cnm bende 20 kilo aldim 13 kilo vermiştim ama memleket tte sanırım 1-2 kilo geri aldım ama tamam artık özledimgim şeyleri yedim hep zaten artık stoppppp diyorum kendime

günaydın kızlar dün akşam eve gittim oğlumun keyfi gayet yerindeydi fakat beni görünce eller ayaklar durmadı bir gülücükler aman allahımmm çok hoşuma gittiii aldım kucagıma sevdimmm bol boll ama bizimki erken yattı 21.30 da uyudu doyamadım kuzumaa bu sabahta erken kalktım emizirdim gazını cıkardım gece yattıgı kıyafet ile altını degiştirip uyuttum kucagımda. yatagına yatırıp hazırlanıp işe geldim yine

toplu cvp verim dedim

kızlar aslında cokda erken degil işe başlamam için,

zaten 28 agustosda iznim bitiyor, ben 15 mayıs da dogum yaptım 37+4 de.
emir 2 gün sonra 3. ayını bitirip 4. ayından gün alacak.
zaten hersekilde 2 hafta sonra işe dönmem lazımdı. ama ben 28 agustosun üzerine yıllık iznimi hesaplattım
buna göre 12 eylülde işe gelmem lazımdı. şimdi bir hafta calışıyorum. bu 7 günüde 12 eylülün üzerine eklicekler
ettimi bana 20 eylül
şimdi 20 eylülün üzerinede toplu olarak süt iznimi alıcam iş yeri 45 gün diye biliyoruz ama sorar ögreniriz dedi, daha fazlada olabilir,
en az 45 gün olsa kasım başı gibi işe tastamam başlamış olurum, 3 ordan 5 burdan uzata uzata ancak bu kadar uzuyor

denızkızı canım bizim işyeride tam tersi 1 yıl hergün 1 gün izne pek sıcak bakmıyor toplu kullan bi kerede cıksın aradan diyorlar,

cnm üzülüp stres yaparsan olan sütünde azalır bak,
eşin inş en yakın sürede iyi bir iş bulabilir, ama cevremde gördügüm kadarı ile erkeklerin iş bulmaları malesef baya uzun süreleri buluyor.. onun için elbet biyerden kısmeti çıkacaktır birazcık daaha sabret

bebişi bırakma konusunda bende çok üzgünüm ama napalım sonucta biyerde onlara daha iyi bakabilmek için yapıyoruz bunu,
ben su an çalışmasam eşim hem ev kredisini ödeyip hemde bize bakamaz bir mutfak masrafı ayda 400 tlyi buluyor, faturalar, site aidatı, ev kredisi, araba masrafları, benzin o şu buu birde bebek masrafları var şimdi, çok zor yaniii
ev kredisi olmasa cok rahat geçinirdik ama napalım bu şekilde de ev sahibi olduk sunun surasında ne kaldı kii 6 yılcıkk
sende sonucta kendini kendi şartlarına göre bu şekilde motive etmeye calış, onun yanında kalmayı bende herkes kadar cok isterim ama yanında kalıpta bir bezini alırken 40 kere hesap yapıp strese girecegime çalışrıım herseyini rahat rahat karsılarım diye düşünüp rahatlıyorum biraz
k.v konusunda da kız ne güzel almış cocugu dinlen diye bakıyor içeride daha ne istiyorsun allah aşkına
ben ilk zamanlar emiri kendim odasına götürüyordum anne al biraz bak benim çok uykum var diye uykuya çok düşkünümdür ben, allahtan oğlumda bana cektiii

kızlar ben artık spora baslamak istiyorum, sezeryan oldum
doktorum 2 ay sonra mekikle basayabilirsin demişti
sizin doktorlarınız ne önerdi
şu programı uygulamak istiyorum
Mari Winsor Pilates Buns & Thigh
popo ve basen için çok iyi diyolar
birde tüm vücüt için var ama o 60 dk ve çok agır oyuzden daha sonra yapıcam bunu
sizce erkenmi bunlar için
bu arada tam 2 ay oldu dogum yapalı

cnm bence spor için bu kadar acele atme, sonucta sezeryan dogum yaptın dikişlerin dısarıdan iyi görünsede
içeride hala tam olarak iyileşmemiş olabilir,
ben 6 aya kadar mekik gibi hareketler yapılmaması gerektigini düşünüyorum,
normal dogum yapanlar için uygun olabilir ama bence bizim için degil
yada benim gibi bir step tahtası alıp 15 dakika kadr merdiven inip çıkar gibi kısa aralıklarda egzersiz yapabilirsin,
kendini çok yormadan ve zorlamadan,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…