ben salı günü sabah yaptırdım verem aşısı (BCG) sağlık ocağında bi hemşire vardı bu aşıyı ben yapamam sertifikalı aşı bu sertifikası olan bi hemşiremiz var o yapıcak dedi onu bekledik geldi yaptı aşıyı ve 3 gün yıkama buraya su değmemesi lazım dedi.. su aşının özelliğini bozuyomuş.. deri altına enjekte edildiği için su alırsa iltihaplarmış.. 3 gün yıkama sen canım.. ben daha az önce yıkadım uyudu .. çok kirlenmişti garibim.. dinlendi baya..
kızlar ben kendimi çok saldım.bugün eşimin bi bayan arkadaşıyla konuştum topla kendini dedi.hiçbir şeyin içine girmiyorum hala.5 kilo fazlalığım var ve hala çok yiyorum.bu gidişle vermek yerine daha alacağım.bazen duş alacak vakit bile bulamıyorum.eşimle öteki konuda kardeş gibi olduk.offff offff.ne yapmam gerek.eşim önceden işten çıktı mı hemen eve gelirdi şimdi aradım dışarıda arkadaşlarıyla oturuyormuş.(((((gelmesi sekiz buçuk oluyo, yemek ye, tv bak, pc ye takıl hop yatma vakti ve gidip yatıyo ((((
2 3 ay sonra yara oluyomuş cnm hemşire öle dedikızlar biz verem aşısını pazartesi olmuştuk.Ama herhangi bir çıkmadı.Bizim zamanımızdaki gibi iz kalmıyormu artık?bilen varmı?
Kızlar benim kayınvalidem bebeğim 17 günlükken vefat etti.3 senedir kanserdi onun için bekliyorduk.resmen bebeği görmeyi bekledi ...torununu gördü ve yoğun bakıma yatırdılar 2 hafta sonra da öldü.59 yaşındaydı....Bizde hem lohusalık ,hem ölüm durumlarından hiç bir yere gitmedik.Ama çook bunaldım .yarın 1 eylüle kadar marmarise gidiyoruz.Oğlumun bacaklarını denize de sokarım diyorum...
yaa yaz günü benden başka girp:2: olan boğazları şişen varmı yaa( bademciklerim davul gibi oldu antibiyotik kullanmak zorunda kaldım yaa inşallah bebeğe bi zararı olmaz:26:
Cok gecmis olsun. Sagmiyor muydun goguslerini, nasil boyle sarmis tumunu. Sicak soguk masaji yapip sag bol bolbugün bilmem kaçıncı kez göğüslerim şişti.hemde bu sefer ikisi birden.gece acıdan ağladım resmen ne yapsam kar etmiyor artık.sonunda bugün doktora gideyim dedim.göğüs ultrasonu çektiler tahmin edildiği gibi mastit çıktı.allahtan kistleşme olmamış yoksa yarıp iltihabı temizliyorlarmış.ultrasonu çeken doktor şaşırdı kaldı.göğüsünün tamamı nerdeyse enfeksiyon olmuş diye.neyse mecburen antibiotiğe başlıyorum.birde bol bol makine ile sütü çektitip göğüslerime el ile masaj yapıcakmışım.bahtsız deve misaliyim resmen.hepmi beni bulur diyorum ama bunada şükür sağ salim bebeğim kucağımda.
Bu dediklerimi diyebilmeyi 4 gozle bekliyorum. Uc ayi gecince duzeliyor sanirim. Az kaldi azBizimde gaz sancılarımız azaldı ve uyku düzenimiz oturdu. Gündüzleri parça parça toplam 5-6 saat akşamları ilk yatışında 7 saat ikinci yatışında 4 saat uyuyup kalkıyor genelde.
Çoğumuzun 3 ayları doldu. Bundan sonra daha rahat edeceğiz inşallah.
Nerelerdesin gorunmuyorsun hic. Cimcimenin haberlerini alamiyoruz. Hemsire bana da 3 gun yikama dediKızlar bugün 2. Ay asilarimizi olduk. Ebe 1 gun yikama dedi. Ben 3 gun diye biliyorum.sizlere ne dediler
ya hiç aklımda sling yokken sayende girdi.bende alayım bari:)peki bu slingde hani böyle ayaklar dışarda pozisyonuda oluyor mu.inş benim kızım durur bir kere alışveriş merkezine gittik arabasını süs olarak gezdirdik kız kucağımızda gezdi.inş işe yarar.
kızlar çok korkuorum ayın 22sinde oğlumun 3 aşısı var ateşlenir dio herkes sizde durumlar ne oldu annemi çağırdım iğne olurken giremem zaten alışmamışım oğlumun ağlamasına hep gülen bi bebek o yzden dayanamam ben ateşlenirse ne yaparım ne ederim çok korkuorum kara kara ayın 22sini düşünüyorum sizin bebişler çok ateşlendimi veya ateşlenmeyen oldumu
kızlar çok korkuorum ayın 22sinde oğlumun 3 aşısı var ateşlenir dio herkes sizde durumlar ne oldu annemi çağırdım iğne olurken giremem zaten alışmamışım oğlumun ağlamasına hep gülen bi bebek o yzden dayanamam ben ateşlenirse ne yaparım ne ederim çok korkuorum kara kara ayın 22sini düşünüyorum sizin bebişler çok ateşlendimi veya ateşlenmeyen oldumu
Nerelerdesin gorunmuyorsun hic. Cimcimenin haberlerini alamiyoruz. Hemsire bana da 3 gun yikama dedi
slm kızlar kilo muhabetti dönmüş valla eski kiloma çok yakınım ama gel gör ki eski kıyafetlerime giremiyorum annem hala ödem var 6.aydan sonra düzelirsin dedi ama bilemedim..
bu arada ben oğluma biberon ile su vermek istiyorum hatta çarşamba 3-4 saatliğine evden çıkmam gerekecek kv ye bırakacağım süt vermesi gerekecek ama korkuyorum emmesi bozulur diye bebişlere biberon kullanıyor musunuz kızlar emmeleri farketti mi?
canım salma kendini bizde bir ara öyleyd,k valla kızdım eşime ev arkadaşı gibi takılıyoruz farkındamısın diye. bende kendime biraz çeki düzen verdim. en azından biraz daha cicili bicili şeyler giymeye çalışıyorum onun hoşuna gidecek şekilde. bi akşam dışarı beraber çıkalım farkılılığa ihtiyacım var açılmam lazım evde çok sıkıldım falan de o gelmeden bi göz kalemi sürsen bile yeter o bile farklı gelecektir.
bugün sabah bi keyifli uyandım.. karar aldım eskisi gibi olmaya çalışcam.. öğünleri azaltıcam falan filan ..evi toparladıktan sonra gittim bi duş aldım saçlarımı fönledim makyaj yaptım .. bebeğimde saolsun kendi kendine oynadı yormadı beni.. neyse öğleden sonra oğlumla oynarken eşim çıktı geldi.. iş yeri yakın olduğu için ara ara gelir gider.. eskiden beni öper giderdi şimdi oğlunu öpüp gidiyo.. bugünde geldi beni öyle giyinmiş süslenmiş görünce hayırdır düğüne mi gidiyosun dedi.. ne var halimde doğumdan önce hep böyleydim şimdi garip mi geldi dedim .. neymiş kendi kendime kırmızı ruj sürmüşüm normalmiymiş.. moralimi bozdu gitti.. o gidince sildim makyajı başladım ağlamaya ..oğlum ağlıyo ben ağlıyorum.. yani bazen okadar odunlaşıyo ki sobaya atsam çıtır çıtır yanacak.. tüm iştahım kaçtı uyuz gibi hissediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?