canım inş. sütün tekrardan dolup taşar
ek gıda biz bugün tokayayla konuştuk ben biraz aceleciyim herşeyi vereyim yesin istiyom ama kurallara uyacaam ne olur ne olmaz
havuç+patates+pirinç çorbası yapıp accık zeytinyağı koyup pişirip blenderdan geçirip verebilirsin (muhallebi kıvamında)
ben havuçsuzunu yaptım (yoktu)
tokayay bunlara ek kabakta koymuş
zeyno canım ya maşallah gün geçtikçe dahada güzelleşiyor bu kuzucuk
Ohh iyiymissGüle gule iyi günlerde harcayın canım
Tamam sen yazdın diye, bende bankaya gectim sorayım diye
Cok yakinimda diye.ama yatmamis
Bak senden once dogurdumm amaa beni sallamamislarr
taliaacım bizimkinin elleriyle olan muhabbeti iyi bayadır bizim elimizi ara ara ağzına götürüyor tam yan yatırdığımda pek dönmüyor...erken doğum diyemi acaba bizimki böyle...ha bide arada köprü yapıyo ama onu yeni doğduğundada yapıyodu anlayacağın üzerine bişi eklememiş
bende çalıştırayım dedim çocuk hırpalandı kustustres yapmaya gerek yok sanırım biraz pimpiriklendim ama
ay canım çok geçmiş olsun nasıl üzüldüm kuzum ya
Allah şifa versin umarım ağrısı olmaz
edacım canım sanada geçmiş olsun bi an önce iyileşirsin inş.
onun totosunu yerim ben bizimki çok hareketli bi çocuk ama niyeyse bbu konularda tembel çıktı
canııım Allah yardımcın olsun ay çok zor senin durum
hee biliyorum alerji olsa anlayamam ama dedim ya kurtluyum benbugün sadece çorba verdim ne olur ne olmaz seninde yazını okuyunca riske atmayayım dedim..yarında çorba verir meyveye geçerim dr gidene kadar senin yaptığın gibi yapayım
canım bide ek gıdadan sonra kabızlık gaz sancısı falan oldumu sende
kızım bugün biraz sancı çektide acaba çorbadan mı dedim
Denioz nerelerde acaba ?
Bir süre giremeyecegim falan dedi de benmi kacirdim ki
Öğrencileri gelmistir artık, dersler başlamıştır
Yogundur muhakkak
Cok gelmek istiyordur aama
Hah..bende de var o..
Olaylari ve simalari hic unutmam
Eşimin isine geliyorr..cunku kendi unutur, kafa bi milyon:)))
Denioz nerelerde acaba ?
Bir süre giremeyecegim falan dedi de benmi kacirdim ki
kızlar bakıcı derken size bi olay anlatayım bayramdan önce olan bi olay
görümcemin komşusunun yigeni varmış.bakıcısı dogdugundan beri bakıyormuş ama bebek 1 yaşına gelmiş yürümeye başlamış neyse bebegi uyutmuş o uyurken bende az dinleneyim demiş tabi bakıcı uyumuş iyice dalmış bebek sessizce ondan önce uyanmış
yeni yürümeye başlamışya balkona gitmiş ve kovanın üstüne çıkıp 3 kattan aşagı düşüp yere düşüp ölmüş
ve şuan o bebegin yürüteci . burun spreyleri.kan damlası ve bi kaç oyuncagı bana getirmiş görümcem kullanırken o kadar canım acıyorki uzaktanda olsa okadar içim yandıki
yani demem o ki kızlar bakıcılarınıza ev tehlikelerine karşı uyarın ve tedbirinizi alın
mesela gazı vansından kapatsın hep camı balkonu acık bırakmasın vs vs evde bircok tehlike var malesef..
Her şey mükemmel olmalı inanışından vazgeçin!
Yetersizlik hissi Ben yeterince iyi bir anne değilim düşüncesinden kaynaklanmaktadır. İyi anne olmayı, ev işleriyle uğraşıp çocuğu ile evde ilgilenmek olarak gören anneler yanlış bir algıya düşmektedir. Çünkü şayet çalışan anne, çocuğuna dengeli ve yeterli bir şekilde ilgi, sevgi ve bakımı gösteriyor ise çocuk sağlıklı bir duygusal ve sosyal gelişim göstermektedir. Yapılan çalışmalar göstermiştir ki bu annelerin çocukları bağımsız, sorumluluk sahibi, başarılı ve güvenli bireyler olarak yetişmektedir.
Çalışan annenin karşılaştığı bir diğer sorun ise aşırı sorumluluk yüklenmesi, hem zihinsel hem de fiziksel olarak yorgun olmasından kaynaklanarak, işten eve dönüşte çocuğuna yeterince zaman ayıramama kaygısıdır. Çalışan anneler iş yüklerini çevrelerindeki kişilerden özellikle babalardan destek alarak biraz hafifletebilirler. Hayatlarında öncelik verecekleri işleri sıraya koyup organize edebilirler. Önemli olan annenin çocuğu ile geçirdiği sürenin uzun olması değil, kaliteli olmasıdır. Önemli olan öpmek, kucaklamak, sarılmak, çocukla duygularınızı paylaşmak, onun da duygularını ifade etmesine fırsat vermek, yardımcı olmaktır. Hediyeler yerine sevgi ve ilgi vermek, onunla birlikte vakit geçirmek çocuğunuzu tatmin edecektir.
Her şeyin mükemmel olması gerektiği inanışınızdan vazgeçin. Bunlara da yetişmeliyim, Şunları da yapmalıyım gibi cümleleri, yani -meli malıları hayatınızdan çıkarın. İyi ve yeterli bir anne olduğunuza inanın. Çocuğunuzla aranızda sağlıklı, sevgi ve güvene dayalı bir ilişki kurulmuş ise etkili bir iletişim kurabiliyor, karşılıklı olarak birbirinizi dinliyor ve duygularınızı açıkça ifade edebiliyorsanız. Siz mutluysanız, onun da mutlu olmaması ve iş yaşamınızdan olumsuz yönde etkilenmesi için hiçbir sebep yoktur.
Ahaha cok gecmis olsun. Yavrum ne hale gelmistir oyy kiyamam
Kizlar ya benim oglum uc gundur acayip huzursuz. Tamam gazi cok fazla ama asiri agliyor. Emmiyor yine. Kandirabilirsem ayakta sallayarak gezerek emziriyorum yoksa sagarak biberonle ya da kasikla veriyorum. Gozlerinden bi yaslar akiyo aglarken icim gidiyor. Aci da cekiyor belli. Anakucaginda kesinlikle durmuyor. Kafayi kaldirip kaldirip belini bukmeye kalkmaya calisiyor. Kalkamayinca kafa arkaya tann diye dusuyorKusma adeti basladi, emdikten sonra normal zamanda hep kusuyor. Yanaklarini sisirip baloncuk cikariyor puf puf diye. Zayifladi sanki yavrum. Ne yapacagimi sasirdim. Uc gundur ben de perisanim, yedigim ictigimden bisey anlamiyorum, zaen duzgun yiyemiyorum. Allah yardimcim olsun cabucak gecsin su gunler
Nasılsınız bakalım... Ben çok iyiyim... niye mi? çünkü eşim üç gün izinli... bu gece bebişe eşim bakacak ve ben bir güzel uyuyacağım... zaten bizim bebiş mama yiyor, artık emmiyor... eşimde gece uyandığında mamasını verecek... sabahta bakıcıya bırakıyorum ve ben doğru işe... yarında zaten duruşmam var, çok iyi olacak biraz uyuyacak olmam... Yaa kızlar benim bebiş neredeyse 4,5 aylık oldu... geceleri halen 2-3 kez kalkıyor... sabahları da 6.da uyanıyor ve uyumuyor bir daha... öğlene doğru uyuyor... öğleden sonra bazen uyuyor bazen hiç uyumuyor... ama akşamları 8-9 gibi gece uykusuna geçiyor... ben ise gece 11.den önce uyuyamıyorum... malum ev işleri, yemek vs. falan... sonra tam yatıyorum... sonra bizimki gece 1.30- 2.00 gibi uyanıyor, karnını doyuruyorum ama en az yarım saat sürüyor bu işlem... sonra tekrar yatırıyorum sonra 4-5 gibi tekrar uyanıyor... yine karnını doyuruyorum... tabi yine en az yarım saat... sonra 6 da uyanıyor ve bir daha uyumuyor... 8 de bakıcıya veriyorum... ben tabi ki uykusuz bitkin doğru işe... birde bende ek gıdaya başladım ancak şöyle... mesela bugün yarım kahve fincanı yoğurt verdiysem, ertesi gün elma suyu... ertesi gün şeftali... ertesi gün armut vs... bebişim hepsini de yiyor maşallah... sevdi yani... ama bu miktar az mı... günde bir defa veriyorum sadece... alıştırmak maksatlı... birde ben doğdu doğalı su veriyorum... suyu da çok seviyor bebişim... sebzelere sizce başlamalımıyım... doktoruna da götüremedik doktoru izinliydi... sizler bana yardımcı olun canlarım artık...
-- Ya kızlar geçmişi de okuyamadım... beni mazur görün... son yazılanlardan gözüme takılanlardan ahaha'nın bebişi cerrahi operasyon geçirmiş... çok geçmiş olsun... allah yardımcısı olsun inş... bu arada bebişleri yada kendileri hasta olan herkese geçmiş olsun... rabbim herkesi korusun....
---Son olarak öpüldünüz....
Bizde hiç sıkıntı olmadı canım. Hatta oğlum 2 günde 1 kaka yaparken sebzelere başladığım iki gündür her gün 1 kez yaptı kakasını.
Gaz sorunumuz 2 aydan sonra zaten çok azalmıştı. Sebzeden sonra olur belki dedim ama olmadı. Gerçi sebzeyle aynı gün bifiform diye bir ilaca da başlattı doktorumuz. Onun hikmeti mi bilmem.
Cnm onun bu hafta isi yogun birde ailesi geldi sanirim onun icin ugrayamiyor
Kizlar bebekleriniz cok tatli masallah. SIrin kizlar yakisikli erkekler. Rabbim hepsine saglik sihhat versin, acilarini gostermesin bize
Bu da benim oglusum
Eki Görüntüle 808207
Neyse Topigiminn Sultanları
ben yatıyorum yarin ise gidicemartik sabah ordan devam ederim
hepinize iyi geceler
Yorgunluktan basim zonkluo resmenn
Zeyno esra size yazacaktım da bebis uyandi
Geri uyumaya devam etsin, uyutayim onu
Cümleten iyi geceler:79:
canım maşallah çoooooooooooooooooook tatlıKizlar bebekleriniz cok tatli masallah. SIrin kizlar yakisikli erkekler. Rabbim hepsine saglik sihhat versin, acilarini gostermesin bize
Bu da benim oglusum
Eki Görüntüle 808207
valla ilk doğumunu bilmem ama buraya koyduğun fotoların hepsi çooooooooooook güzeldi Allah nazarlardan saklasın çoook canlar yakacak ilerdeCnm benim cok tskler
ilk dogdugunda cok guzel bir bebek gibiydi bizim icinn.. malum karga yavru hikayesi var yaa
Simdi buyudu ya ilk resimlerine bakiyoruz yaa ne kadar cirkinmis yaa bu diyoruz
Topigimizde ki tüm bebislerimiz dunya tatlisii allahim korusun hepsini
Kizlar bebekleriniz cok tatli masallah. SIrin kizlar yakisikli erkekler. Rabbim hepsine saglik sihhat versin, acilarini gostermesin bize
Bu da benim oglusum
Eki Görüntüle 808207
Evet tatlim ailesinin geldigini hatirladim bugün yarin gelir belki
Amin.. Masallah oglusuna kocaman olmus
İyi geceler kizlar da ben geldim siz gidiyorsunuz bende gidip yatayim madem allah rahatlik versin öpüldünüz
canm bu apse dediğim çok huzursuzlukda yaparmış aklında olsunAhaha cok gecmis olsun. Yavrum ne hale gelmistir oyy kiyamam
Kizlar ya benim oglum uc gundur acayip huzursuz. Tamam gazi cok fazla ama asiri agliyor. Emmiyor yine. Kandirabilirsem ayakta sallayarak gezerek emziriyorum yoksa sagarak biberonle ya da kasikla veriyorum. Gozlerinden bi yaslar akiyo aglarken icim gidiyor. Aci da cekiyor belli. Anakucaginda kesinlikle durmuyor. Kafayi kaldirip kaldirip belini bukmeye kalkmaya calisiyor. Kalkamayinca kafa arkaya tann diye dusuyorKusma adeti basladi, emdikten sonra normal zamanda hep kusuyor. Yanaklarini sisirip baloncuk cikariyor puf puf diye. Zayifladi sanki yavrum. Ne yapacagimi sasirdim. Uc gundur ben de perisanim, yedigim ictigimden bisey anlamiyorum, zaen duzgun yiyemiyorum. Allah yardimcim olsun cabucak gecsin su gunler
canm uyusturmak için iğne yaptı zaten ama yinede çoook agladı kuzum hemde nasıl içli içligecmiş olsun canım inşallah cabukcak atlatır ama benim aklımın almadıgı o bebegi bagırta bagırtamı müdahele yaptılar.
kusura bakma ama resmen işkece etmişler uyutsalarmış keşke ne bileyim narkoz flan olmadı uysturucu igneyle uuyup kalsaydı
ahh yavrummm her poposunu actııgında dokundugunda o an aklına gelir ve aglar psikolojik olarak biliormusun.
aman poposunu elleme ve aglatma bakcaksanda merhemini flan o uyurken sür
canm cerrahın dediğine göre popo etrafında ufak sivilce gibi kızarıklıklar olurmuş pişikten nemden dolayı onlar büyüyüp apse yapmış olabilir dedi, birde bu tekrarlarsa içeriden yani bagırsaklardan dışarı sızıntı olup yine apseye neden olabilirmiş oda ameliyat gerektirirmiş Allah korusun inşşlh buna gerek kalmaz bu ihtimali aklıma bile getirmek istemiyorumÇok saol canım
Allah şifa versin canım En kısa zamanda iyileşir bebeğin inşallah. Peki neden enfeksiyon kapmış orda açık bi yara falan mı vardı?
ahaha çok geçmiş olsun canım. hiç kıyamam ben ona ya.. inşallah hemencecik geçer gider.
çok çok geçmiş olsun kızlar kuzularım benim tez zamanda iyileşirler inşallah
Oyyyy kurban olurum kuzummm Allahım baska aci gostermesin kiyamam yaaa
ay canım çok geçmiş olsun nasıl üzüldüm kuzum ya
Allah şifa versin umarım ağrısı olmaz
hepinizden Allah razı olsun kızlarkıyamam çok geçmiş olsun,Rabbim beterinden korusun ufff...
:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?