çooook teşekkür ederim
canım annem bakıyor kızıma. çok şükür o konuda gözüm hiç arkada değil. gün içerisinde çok yardımı oluyor zaten o olmasa ne yapardım bilmiyorum. ama işte bilirsin kendi yapmamız gereken şeyler oluyor sonuçta... hepsine yetişmeye çalışıyorum.
birgün kitap okuyabilecek duruma gelebilecek miyim sence :26:
Annen olmuş olmasi çok iyi.hani en azindan başka islerinide sen yokken yapabilir.yemek, çamaşır gibi..
Planli programli ol canım sen yine.. cocuklu olunca böyle koştur koştur oluyor isler
Zamanla alışırsin bu yogun tempoya, kacari yok
Kolay gelsin. .
Kitap tabiki okursun..her gece bi kac sayfa okuyacak kivama gelirsin yavrunun gece uykusuna geçişi kolaylaşınca ve erken uyuyunca
moralim bozuk çok. malum bebeklerden ayrıılıp işe gitmek zaten yeterince zor. ama güvendiğiniz birine bırakmamak çok daha zor.
işe başlamama 10 günden az bir süre var. belki daha öncede olabilir. çalışma saatlerim günlerim vs hiçbişi belli değil henüz.
emzirmeye eve gelmeyi düşünüyordum ama sanırım onda da sıkıntı olacak.
malum mevlüt var. hem iş yapmak hemde çocuk kvalideye alışsın diye ona bıraktım dünden beri. ama çocuk onda 2 saat bile duramıyor. hemen ağlıyor. napcam ben. aklım onda kalcak.
beslenmesi ayrı sıkıntı. mama falan kayınvalide yapamaz ki. birde yapsa bile benim çocuk tek durmuyor ve genelde huysuz. ben kucağımda ona mama hazırlıyordum. kvalide tek başına nasıl mama hazırlayacak .
burdan aldığım gazla kocaya sardım
okula gitmeden eve uğradı
aldım odaya biz çok paspalız kendimize özen göstermiyoruz
sende kendine bakmıyorsun dedim diyalog şu
eşim-nasıl oluyor bakmak daha yeni saç traşı oldum ikigündebir yıkıyorum
ben-bakım öyle olmaz saçını yukarı kaldır şekil ver şöyle şöyle (burda bişiler yapıyorum saçına)
(elini saçına götürüp yukarı kaldırı saçını)
eşim-hoooop bakımlı
(aşağı indirir saçını)
-hoooooop baaa--kııım---sıııııııııııııııız
(saçının bir kısmını indirir anlına)
-hooooooooooooop yarı bakımlı
ben-yaa böyle yapma bak bende kendime hiç bakmam eve gelmek istemezsin
adamın bakımsızlığım umrunda değil popom büyümüş daha hoşuna gidiyo ee nasıl teşvik olayım gülüp gülüp göbeğimi sıkıyo
nese jöle burun bandı falan yaptım
-e şimdi demeyeceklermi bu durup dururken niye süslendi
-kursta birinden hoşlanmış onun için süslenmiş derler dedim
e ben şimdi ne yapayım
Cnm cok haklısın, cetrefilli bi durum
Kiz kardesin musait olmaz mi bu konuda, o ilgilense bi sure bebekle. Sizde kalsa.
Yada bi komsu yada tanıdıkla anlassaniz:26:
Kv le pek olmayacak gibi
moralim bozuk çok. malum bebeklerden ayrıılıp işe gitmek zaten yeterince zor. ama güvendiğiniz birine bırakmamak çok daha zor.
işe başlamama 10 günden az bir süre var. belki daha öncede olabilir. çalışma saatlerim günlerim vs hiçbişi belli değil henüz.
malum mevlüt var. hem iş yapmak hemde çocuk kvalideye alışsın diye ona bıraktım dünden beri. ama çocuk onda 2 saat bile duramıyor. hemen ağlıyor. napcam ben. aklım onda kalcak.
beslenmesi ayrı sıkıntı. mama falan kayınvalide yapamaz ki. birde yapsa bile benim çocuk tek durmuyor ve genelde huysuz. ben kucağımda ona mama hazırlıyordum. kvalide tek başına nasıl mama hazırlayacak .
kızkardeşim satj yapıo şuan. bide gelmez kesinlikle. eşimle kavga etmişti en son anlatmıştım. ziyarete bile geçen zar zor geldi. eşim evde yok diye geldi.
komşu alt komşu tekllif etti bakmayı. 250-300 e bakar sanırım. normalde çok bi para değil ama benim bu kadarına bile şu anda imkanım yok. bide kadınında 2-3 yaşlarında çocuğu var. biraz sinirli sanırım kendi çocuklarına bağırıyor sürekli. ona güvenemem.
yanda bi komşum var olmadı ona tekllif etcem. onunda okul çağında çocuğu var ama olur mu bilmiyorum. herşey çok belirsiz. iş saatlerim hiç olmazsa belli olsaydı ona göre bi çare düşüncektim ama daha belli değil o da
ben tembelmişim zaten. bebekle beraber bunu anladım. burda sizleri okuyorum neler neler yapıyorsunuz nelere yetişiyorsunuz... valla özeniyorum. ben olsam pertim çıkardıama çok azimliyim alışacağım ben de... kahvemi içip kitabımı okuyacak zamanlarım gelecek hatta belki ikinci çocuğu bile yaparım
çok mu yaşlı kv. dinç değil anladığım kadarıyla... iş saatlerin ne zaman belli olacak? bi de kv ne diyor bu konuda. kendine güvenebiliyor mu? bakarım diyor mu?
kızkardeşim satj yapıo şuan. bide gelmez kesinlikle. eşimle kavga etmişti en son anlatmıştım. ziyarete bile geçen zar zor geldi. eşim evde yok diye geldi.
komşu alt komşu tekllif etti bakmayı. 250-300 e bakar sanırım. normalde çok bi para değil ama benim bu kadarına bile şu anda imkanım yok. bide kadınında 2-3 yaşlarında çocuğu var. biraz sinirli sanırım kendi çocuklarına bağırıyor sürekli. ona güvenemem.
yanda bi komşum var olmadı ona tekllif etcem. onunda okul çağında çocuğu var ama olur mu bilmiyorum. herşey çok belirsiz. iş saatlerim hiç olmazsa belli olsaydı ona göre bi çare düşüncektim ama daha belli değil o da
Evinde küçük çocuğu olan olmaz cnm
hem kadin sinirliymis hemde evdeki ufaklikla bebeğin bi arada olması sağlıklı değil. Kimse farketmez Zarar verebilir ws.
Diger komsunla konuş birde.ins öyle olur. Gözünarkada işe gitmek, cok huzursuz eder seni
Evet dogum yaptiginfa esinle kizkardesin olayi olmuştu.aralari duzelmistir diye düşünmüştüm
yok ikisi de kendini haklı görüyor. bayramda seyranda bile ayrı sıkıntı oldu benim için. bir araya gelmiyor kardeşim. ben onlara gittiğim gün eşimde gelcek sanmış gitmiş arkadaşında kalmış. böyle olunca bende bayramda falan eşimi çağırmadım hiç. sadece yarı yola kdar beni alması için çağırdım.
eşime gönlünü al kardeşimin dedim. o da kendini haklı buluyor. bi adım atmıyor.
yan komşununda oğlu var çok küçük değil ama onada güvenmiyorum nedense. çok yaramazlar. bi kre üst komşuya çıktım. 9 yaşında oğlu var. çocuğun kafasını seviyor güya ama ne sevmek. bastıra bastıra. uyarrıyorum kibar bir dille hoşlanmıyor başından okşanmaya diyorum gene devam ediyor. ısrarla kucağına almak istiyor. bi kanaryaları var getirip duruyor çocuğun yanına. 2 dakika huzurlu oturamadım. 9 yaşında çocuk bunu yaparsa diğerleri ben yokken ne yapar bilemiyorum.
Hay Allah. .bi çıkar yol bulursun ins canım
Esinede hakli olduğunu , ona hak verdiğini ama senin hatrın icin böyle bi adım atmasını istediğini söyle
Kırgınlıklarr uzarr gider, büyüklük sende kalsin de.duzelt arayı cnm sen
kızlar bebişim 17 haziran doğumlu...ellerini yeni yeni keşfediyor ama sadece sol elini inceliyor ağzına sokuyor vs. sağ elini ancak ben göstertirsem inceliyor ama sonra hemen vazgeçiyor neden acaba? bir de agulamıyor çok fazla,agu dışında ınga gı gı gı ııııı ıhıhıhh gibi sesler çıkarıyor. sizin bebişler neler yapabiliyor? bi sorun yoktur di mi?:18:
sekerler bebeğime oda düzenliyorum ama karar veremedım sizler bebek odası fotoraflarınızı yüklermisiniz benimde fikrim olsun :)
canım maşallah oğluşa emziriyordun değil mi?
bu ay pek bi iştahsızdı kızım umarım hızlanır yeniden çünkü emekleme yürüme ve ek gıdaya geçiş döneminde yavaşlıyor
sütümü sağmıyorum çünkü sağdığım sütler çöpe gidiyor
bizim kız biberon kabul etmiyor
dün öğlen Erva'ya şeftali ve elme püresi yaptım cam rendem olmadığı için metal rendede bi güzel vitaminlerini öldüre öldüre:104::104::104::104:rendeledim....okadar güzel yediki şapur şapur
akşamda et suyunda patates pirinç (havuç yoktu) çorbası yaptım ooooh onuda mis gibi yediyadırgamadı
ne versen yiyormama hariç bu aralar mamaya takmış 4cc mama yapıyorum biberonla 2cc içiyor gerisini kaşıkla yediriyorum
bu arada mama veren anneler sizin bebişler kaç ml yada cc mama içiyor
bizimki 25inde 5. ayına girecek mama kutusunda yazılana göre bu ayda 6cc yani 180ml içmesi lazım ama bizimki genellikle 60-90ml arasında içiyor en fazla içtiği 120ml..zaten ufak tefeğiz
Kızlar ya yedîğime içtiğine o kadar dikkat ediyorum 3 aydır 73 ü göremedim ya ;( beyaz ekmeği ağzıma sürmüyorum su desen 3 lt den az içmiyorum beden veremiyorum ya ;( 57 ye düşmem gerekiyor. Hani emzirince veriliyordu ;(
slm kızlar
benim oglan son 1 aydır anne sütüyle beslenemiyor neden diye soracak olursaız kayınpederle ve kayınvalide bende kalırlarlar cocugu emzirmeye fırsat bulamıyordum ve yorulmak koşuşturmaktan ve en önemliside strestten üzüntüden cünkü onlara kıl oluyodum neyse sütümün azaldıgı farketince hemen mamaya başladım aptamil veriordum
bugün ise 1 ögün aptamilin içine 1tane cici bebe attım içti
akşama dogruda pirinç ununu pişirdim ve suyuna aptamil attım yine
ara ögünlerdede emzirmeye devam gece ise hep emziriyorum
başka ek gıda olarak ne verebilirim şimdi tavsiye olan varmı acaba.
Denioz nerelerde acaba ?
Bir süre giremeyecegim falan dedi de benmi kacirdim ki
Öğrencileri gelmistir artık, dersler başlamıştır
Yogundur muhakkak
Cok gelmek istiyordur aama
bizde seni öptük şeker iyi olmana sevindim fırsat buldukça gel tamam mı
Hosgeldin kuzum özlettin kendini annenler gidicekti bugün diye hatirliyordum, vakit buldukca girmeye calis bende seni öpüyorum kolay gelsin
Canlar ünv den bir arkadaşım hamileydi bulantısı çokmuş ne yese kusuyormuş sıvı da almamış . Böyle olunca da kanında koyulaşma olmuş beyin damarları tıkanmış üç gündür yoğun bakımdaymış dua edin nolur
canım ya bozma moralini Allah yardımcın olsunmoralim bozulunca evişi yapamıyorum ya. elim kolum kalkmıyor üzülünce. o kadar da çok işim var ki.
dünden beri de başım dönüyor.
keşke ücretsiz izin alma imkanım olsaydı.
canım sen niye utanıyosun asıl utanması gereken benimhooop bakımlı hooop bakımsıza hasta oldum
bu arada senin kv'nin fanıyım bundan sonra haberin olsun. sbah bebekten önce pilates mi?? allahım çok utanıyorum kendimden
Bazı zamanlar bi sonraki evreye geçince; bi oncekinin cok daha kolay olduğu kanısına variyoruz
Ogrenciydim sonra evlendim. .evlenince,'oğrencilikte cok rahatmisim ya..ne cok is guc var" dedim :)
Bi çocuğum oldu..'çocuk yokken ne cok bos vaktim varmisfarkinda değilmişim' dedim
Ama bu sefer oyle olmadi.yukardaki satırlari düşününce;
İkinci oldugunda perisan mi olurum acaba dedim.
Ama sandığımdan daha kolay oldu
Planliyim bende, yoksa işler arap saçı olurdu cnm..
Dediklerinin hepsii olurr, dert etme
Heyy kilolar ne alemde peki?
eksilttinmi bayagi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?