anlamadım ki hayatım ya hiç böyle olmamıştı
kan damlasından olabilir diye tahmin ediyorum
tadı iğrenç zaten kuzucum da ne yapsın çıkardı demek
ama aklımı başımdan aldı o ayrı
Teşekkür ederim melinnaz valla kurtuld dili felan kisaydi
Simdi.normal bbirbebek oldu
Heheenisteyi bulamıyorum ki habire çalışıyor
Simdi bilee evde yok
PDNK cok gecmis olsun canim ya baya korkutmus seni kizin( bende okurken kan gördum fln deyince cok korktum ama neyseki korktugun sey olmamiss cok sükürr :)))
allah yavrularimizi esirgesin insallah
anlamadım ki hayatım ya hiç böyle olmamıştı
kan damlasından olabilir diye tahmin ediyorum
tadı iğrenç zaten kuzucum da ne yapsın çıkardı demek
ama aklımı başımdan aldı o ayrı
ayy cok sevindim insallah eksiklerinizde tamamlanirda gelirsiniz :))Fr.ye gitcez bakalim ins cikarsa
Belgelerimiz eksiksizdi valla
amin tatlım amin
sorma çok korkuttu beni
ama kocamın soğukkanlılığını takdir ettim valla
ben de paniklemem çok şükür yine yan çevirdim hemen kızımı
sırtına vurdum filan ama çok korktum kocama da korkuyorum deyip durdum
o da hemen sakinleştirdi korkma yan çevir filan diye sakin sakin konuşunca iyi oldu
o da benim gibi eyvah eyvah yapsaydı iyice coşardık
o zaman sana yastikla mutluluklar
kiz basvurmussun vizeye hadi INSALLAH
ben de seni seviyoore canım benimAmin canim.guzel duana
biz henuz ondan.kullanmiyoez :26:
Doktor mu verdi hemsire mi sağlık ocagindaki
arada aklimdan seni geciryodum nerde bu kiz diyr sen yazdınseviyoree senii
yok aslında bir kaç gün oldu başlayalı ama bugün damlayı verdim vereli bir huzursuzducanım bugünmü başladınız yadırgadıda kustu
nedir bu bebişlerin çektiği ya kurban olsunlar onlar
amin canım çok sağol Rabbim korusun bütün bebişlericanım çok geçmiş olsun okurken tüylerim diken diken oldu allah bidaha böyle bişey yaşatmasın
amannnnn boşver tatlım önemli olan bebişin rahatlığı terleyip hasta olur havalarda soğudu allah korusun herkeste herşeye karışmaya bayılıyor zaten bugün arkadaşın kızının doğum gününe gittim kadın bana bebeğe ne yediriyorsun dedi bende hiçbirşey daha küçük sadece anne sütü veriyorum dedim çok nadirde mama veriyorum emziremediğim yada sütüm azaldığında dedim aaa olurmu hiç öyle şey sen ne yiyorsan ver diyo bana çatlak tutturmuş masadaki pasta börekten tattır canı ister sonra yemez geç kalırsan ddedi allahım ya el kadar bebeğin hiç yemediği şeyleri nasıl canı çekecekse artık
ben de seni seviyoore canım benim
sağlık ocağındaki ebemiz verdi tatlım ya
erken mi başlattı ki bizi :26:
annem emekli hemşire o da 3. aydan sonra verirler diyordu ama bilemedim şimdi
ebemiz baya tecrübeli bir bayan onun için sağlık ocağındaki doktora gösterme gereği duymuyorum kızımı
özelde kendi doktorumuz var en iyisi ona bir sormak
başlamak için erkense bırakalım yavrum rahatsız olmasın
yok aslında bir kaç gün oldu başlayalı ama bugün damlayı verdim vereli bir huzursuzdu
uykuya dalamadı uzun süre çok uğraştırdı bizi
demek midesi bulanıyordu kurban olduğumun
üşüttü mü acaba dicem ama yeleksiz gezdirmiyorum artık soğudu havalar
ay benim deli koca bugün ben uyurken dışarı çıkarmış kızımı gezdirmiş o mu üşüttü acaba yavrumu bak şimdi aklıma geldi
amin canım çok sağol Rabbim korusun bütün bebişleri
canım benimde aklıma ilk üşütme geldi hatta yazdım sonra sildim ihtimal vermedim ama dikkatli olmak lazımben
yok aslında bir kaç gün oldu başlayalı ama bugün damlayı verdim vereli bir huzursuzdu
uykuya dalamadı uzun süre çok uğraştırdı bizi
demek midesi bulanıyordu kurban olduğumun
üşüttü mü acaba dicem ama yeleksiz gezdirmiyorum artık soğudu havalar
ay benim deli koca bugün ben uyurken dışarı çıkarmış kızımı gezdirmiş o mu üşüttü acaba yavrumu bak şimdi aklıma geldi
amin canım çok sağol Rabbim korusun bütün bebişleri
amin tatlım amin
sorma çok korkuttu beni
ama kocamın soğukkanlılığını takdir ettim valla
ben de paniklemem çok şükür yine yan çevirdim hemen kızımı
sırtına vurdum filan ama çok korktum kocama da korkuyorum deyip durdum
o da hemen sakinleştirdi korkma yan çevir filan diye sakin sakin konuşunca iyi oldu
o da benim gibi eyvah eyvah yapsaydı iyice coşardık
Aynen yastık ve battaniye
Evet yaz 1 aydır toolamadigimiz belge evrak kalmadi valla
ARTIK bunada yok derlerse toplayacak belge kalmadı
Hayırlısı artık
Bizde kızımın dil bağını Kestrdik
Cok şükür. Kurtuldu bebeğim. Artik cuk.cuk emiyor
Ama cok agladi kesilirken hastane ayaga kalktı
Ve cokta kanadı surekli elimle.tampon yaptım
Simdi.sesler. çıkarıyor oyun halisindaki oyuncaklariyla konuşuyor resmen
Baska.dil bagi olan var miydi
Basit bir operasyonmus o yuzden yazmak istedim
ah asemmm canım gerçekten çok yorucu geçiyor günler..aklımdasın inan..msjını okudum cevap bile yazamadım..iki kez niyet ettim malesef kapatmak zorunda kaldım...
sen nasılsın nasıl oğluşlar..alışabildimi kardeşe..okul nasıl gidiyor..bizimkide yarın kreşe başlıyor..biraz daha kendime vakit kalırsa sık sık gelirim inş. öptümm seni ve oğluşlarııı :)
canım çok şükür bebişinde bişey çıkmamış..zamanla uyku düzenide oturur canım 3 ay bittikten sonra biraz birz oturuyor düzen..kv yi takma canım..hep aynı..
canım aynı dert bizdede var..senin kızın kaç yaşında..inan artık psikoloğa götürsem diyordum..şimdi şükür eskisine göre daha iyi..tırnak yemeye başladı üstelik...4 yaşında kızım henüz herkesin ilgisi üstündeydi..o kadar akıllı laf dinleyen bi çocuktuki..şimdi o halinden eser yok..agresif,inatçı bi çocuk haline geldi..kardeşine gelen hediyeleri kıskanmalar,giymeye çalışmalar,olmayınca ağlamalar...çok zormuş canım..bebekten çok büyük çocuğu alıştırmak yorucuymuş ne yazıkki
Taliaa kızın çok tatlı maş. kime benziyor? bu arada ne kadar içten bi çağrı olmuşki..herkes çağıdığını hissetmiş gelmiş
Prensese ankara havasi aldirilacak, aldirilmali. Ben de cok ozledim ankarayi turkiyeyi. ayrilali daha iki ay oldu ama:) zehra burda diyor ki ben turkce degil ankaraca konusuyorum:)ahh elifim ömrümden 10 yıl yaşlandım şimdiden:)düzelir diyosan ben 6-7. aylara kadar beklemeye razıyım.burda kimse yok biliyosun.kayınvalidemde yaşlı.zaten çocuk kucağına gidince bas bas bağırıyor niye öyle anlamadım gitti.2 ay sonra falan gidicem ankaraya.annem çok yardımcı oluyor çünkü.bir yıl oldu nerdeyse havasını suyunu bile özledim valla.
canım maşallah çok güzel bi kız
totosunu yerim onun
canım bizimkide öle acayip çığlık atmıyo ama sesini keşfediyo sanırım konuşunca accık bağırmaları var
belki sesi hoşuna gidiyordur kuzumun
ne sevimlidir şimdi
yerim ben o ablayı ya
şimdi size zordur ama burda yazınca pek sevimli geliyo insana
tokayay ya ben süzmedim hiç verdim püre halinde meyveyi pütürlü pütürlü
ay iyiki bugün vermemişim accık sabredeyimde dr ne diyecek bakayım yazık edecem çocuğa
çok tırsıyorum çok:18::18::18::18:
ek gıda verdiğimden beri bi mutsuz kızım konuşmuyo pek acaba kuruntumu yapıyorum öle çokte vermedim ki çorbayı sen söyleyince vermedim de
:18::18::18::18::18:
çok çok geçmiş olsun caanım Allah şifa versin
canım yaa Allah korumuş çok çok geçmiş olsun
ortalık pislik kaynıyo her an başımıza ne gelecek kaygısıyla yaşar olduk artık
Gecmis oldun canim.Bugun oglumla bir ev kazasi gecirdik dikkatsizligim yuzunden... Elektrik supurgem uc parcadan olusuyor su temizlik robotu dediklerinden, en alt kismi da tekerlekli bir parca. Banyo kapisinin onunde duruyordu temizlik yapacaktim guya.ama vazgectim temizlik yapmaktan, supurgeyi de toplamadim. Esim de banyoda birseylerle ugrasiyordu . Ben de oglum kucagimda esimin yaninda ona bakiyordum. Sonra odaya gideyim cocugun altini degistireyim dedim. Banyodan koridora adim attiiiim ama yere degil, o tekerlekli parcanin ustune basmisim. Sadece o ani ve kafam yere carptiginda cikan sesi hatirliyorum...sirt ustu yere dustum. oglumu kucagimda simsiki tutmusum ama cocuk oyle bir korktu ki ciglik cigliga aglamaya basladi. Evin icinde suursuzca dolastim ne yaptigimi bilmeden ordan oraya kosturdum. Canimin acisini farketmedim bile ona bisey oldu sandim ne yapacagimi sasirdim emzirmeye calisiyorum cocuk aglamaktan memeyi tutamiyor. Tabi benim de basim donuyor o sirada midem bulanmaya basladi. Bu sefer ben de basladim aglamaya ya beyin kanamasi gecirir de olursem kucucuk oglum ne olacak diye. Esim sakinlestirmeye calisiyor hem onu hem beni. Sonra hastaneye gittik falan iste birseyim yokmus. Donduk eve. Kizlar yasadigim korkuyu anlatamam. Insan kendinden gecip yavrusunu dusunuyormus. Ya kafasi yere carpan ben deil de oglum olsydi... Dusunmek bile istemiyorum. Verilmis sadakamiz varmis... Aman siz de dikkatli olun bir anlik bir sey coookkk kotu sonuclar dogurabilir. Hepimiz Allaha emanetiz. Paylasmak istedim sizinle...
tsk ederiz teyzesi evet biz buyuduk topigin ablasi sayilirizz ilk kiz bebeklerden birisiyiz nerdeyseoy yuzden bize kismette cikmadi sanirimm
evet cnm hatilyorum ben dogurduktan sonra sen epey beklemis:)) ay teyzsi önce bzde öyledik hic altini acmaya gelmiyordu hemen koyuru veriyordu ama artik sadece beze yapilmasi gerektiginin farkindayiz altimiz acik olsa dahi yapmiyruzz
zeyno teyzesi altini degisecektim tmm beze elimi uzatim almak icin hemebn hanfendi totsunu dönup aynaya bakim kendi kendine konusmaya aguu guuu guuuu demeye basladi cok hosuma gitti bende bu ani ölümsüzlestirmek istedim okadar cok hosuma gittiki sizlede paylasmak istedim bu aniniamannn nnn teeyzesi o daha bebekk totosunu yerim ben onun
ay canim bu saate kadar talip olmamislarda bu halnimi görunce olmuyacaklarmiss cokta fifihem ben kizimi kimseciklere vermeye niyetim yok tursusunu kurcam ben onunnn cok lezzetlii oluyorr zaten dun gece ruyamda kayinvalidemi gördum kavga ediyordum sabah kalktigimda bütün kayinvalidelerden nefret eder durumdaydim kizlarimi evlendirmemeye karar verdim bende
canimm allah kavusturusn annenle insallah cok yakinda yine görusursunuzz. allah yardimcin olsun
aaaa hosgeldin canim benim nasilsin. kizina masallahhhh cokkkkkkkkkkkkk guzell allah nazarlardan korusunn. caniom birde tavsiye uyurken bebege yastik kullanma hem cok tehlikeli olabilir allah koorusun hemde sagliksiz oluyor bu yaslarda daha :)) ben sifir yastik kullaniyorum :)))
canim sende hosgeldin sizleri gördugume cok sevindimmmcanim ya sanada allah sabir versin yardimcin olsun kucuk bir cocuk varken yeni dogmus bir bebek cok cok zor oluyor bebejk icin degil tabiki cocuk icin bunu bende yasadigim icin cok iyi anliyorum seni
canim kum yatagi diye birsey yok ama gecen gun tokoyay bir kum yastigi ( TORBASI) dan bahsetmisti isztersen ondan ayrintili bir bilgi alabilirsin :)) benim demek istedigim ise bildigin deniz kumunu isitip firinda fln yastik kilifinin icine doldurup bebegin altina koyuyorsun yatak gibi yatiyor onun icinde eski usul birsey eminim sende daha önce bunu duymusundur :))
cokk cokkkkk tsk edrim canimm bende sizin bebisleri görmeyi cok istiyorum :)) ayy evet ya bende cok sasirdim gercekten cok icten dilemisim herhalde sizlerin gelmesini ismini yazdiklarim geldi hatta yazmadiklarim adini unuttuklarim bile gelmiss niklerini görunce hatirladim( HERKESE HOSGELDIN diyelim :)))
cokkk tsk ederiz teyzesiii buyudu kizimizz kocaman olduk bizde :)) teyzesiii desifre etmemek icin baksana poposunu döndu yuzunu kapattiaslinda ben foto cekerken kiyafetiyle piticigini örtüm ama tmm ablasi o anda uzernden cektii olan olduuu ablasiin sucu yani zeynoyada yazdigim o anki durumu cok hosuma gittigi icin ekeldim :))
canlar şu an hala yüreğim ağzımda
kızımı saat 12 gibi emzirmek için kucağıma aldım
mememi ağzına vermemle oluk oluk kusmaya başladı yavrum
nefes alamadı gözlerini iri iri açtı
yastığa bir baktım kusmuğu kıpkırmızı
Allah ım aklım başımdan gitti elim ayağım boşaldı resmen
bir taraftan elifimi yan çeviriyorum sırtına vuruyorum bir taraftan da eşime korkuyorum korkuyorum deyip duruyorum
lamba yanmıyordu oturma odasındaydık tv nin ışığı vardı sadece
ışıkta bakınca farkettim ki o kan sandığım yerler kızıma uyumadan önce verdiğim kan damlası
ama bunu anlayana kadar ömrümden ömür gitti size anlatamam nasıl bir korkudur o yarabbim ölüyordum
Allah ım hepimizin yavrucuklarını korusun
Bizde kızımın dil bağını Kestrdik
amannnnn boşver tatlım önemli olan bebişin rahatlığı terleyip hasta olur havalarda soğudu allah korusun herkeste herşeye karışmaya bayılıyor zaten bugün arkadaşın kızının doğum gününe gittim kadın bana bebeğe ne yediriyorsun dedi bende hiçbirşey daha küçük sadece anne sütü veriyorum dedim çok nadirde mama veriyorum emziremediğim yada sütüm azaldığında dedim aaa olurmu hiç öyle şey sen ne yiyorsan ver diyo bana çatlak tutturmuş masadaki pasta börekten tattır canı ister sonra yemez geç kalırsan ddedi allahım ya el kadar bebeğin hiç yemediği şeyleri nasıl canı çekecekse artık
çok tatlı olmuş ayrıca sanada bi maşallah ben tırnaklarını bile kesmeye korkuyorum :18:
Cok gecmis olsun mevoşum cok şükür atlatmissiniz Rabbim bı daha yaşatmadın böyle seyleri ervayi cok öp kuzum ya bu halı ile nelerle başarıyor bu arada hoş geldin CNmBizde kızımın dil bağını Kestrdik
amin cnm cok cok gecmis olsun allahtan farketmişsin Rabbim bir daha öyle korkular yaşatmasıncanlar şu an hala yüreğim ağzımda
kızımı saat 12 gibi emzirmek için kucağıma aldım
mememi ağzına vermemle oluk oluk kusmaya başladı yavrum
nefes alamadı gözlerini iri iri açtı
yastığa bir baktım kusmuğu kıpkırmızı
Allah ım aklım başımdan gitti elim ayağım boşaldı resmen
bir taraftan elifimi yan çeviriyorum sırtına vuruyorum bir taraftan da eşime korkuyorum korkuyorum deyip duruyorum
lamba yanmıyordu oturma odasındaydık tv nin ışığı vardı sadece
ışıkta bakınca farkettim ki o kan sandığım yerler kızıma uyumadan önce verdiğim kan damlası
ama bunu anlayana kadar ömrümden ömür gitti size anlatamam nasıl bir korkudur o yarabbim ölüyordum
Allah ım hepimizin yavrucuklarını korusun
Sada cok gecmis olsun CNm dikkat et Allah korusun birsey olurda kuzuna anlayabiliyorum nasıl bir kökü yaşadığını vanada böyle birsey oldu Alhah korusun sizi verilmiş sadakanız varmış ki evladın korumakla kalmış o dahi insanın canını acitiyorBugun oglumla bir ev kazasi gecirdik dikkatsizligim yuzunden... Elektrik supurgem uc parcadan olusuyor su temizlik robotu dediklerinden, en alt kismi da tekerlekli bir parca. Banyo kapisinin onunde duruyordu temizlik yapacaktim guya.ama vazgectim temizlik yapmaktan, supurgeyi de toplamadim. Esim de banyoda birseylerle ugrasiyordu . Ben de oglum kucagimda esimin yaninda ona bakiyordum. Sonra odaya gideyim cocugun altini degistireyim dedim. Banyodan koridora adim attiiiim ama yere degil, o tekerlekli parcanin ustune basmisim. Sadece o ani ve kafam yere carptiginda cikan sesi hatirliyorum...sirtustu yere dustum. oglumu kucagimda simsiki tutmusum ama cocuk oyle bir korktu ki ciglik cigliga aglamaya basladi. Evin icinde suursuzca dolastim ne yaptigimi bilmeden ordan oraya kosturdum. Canimin acisini farketmedim bile ona bisey oldu sandim ne yapacagimi sasirdim emzirmeye calisiyorum cocuk aglamaktan memeyi tutamiyor. Tabi benim de basim donuyor o sirada midem bulanmaya basladi. Bu sefer ben de basladim aglamaya ya beyin kanamasi gecirir de olursem kucucuk oglum ne olacak diye. Esim sakinlestirmeye calisiyor hem onu hem beni. Sonra hastaneye gittik falan iste birseyim yokmus. Donduk eve. Kizlar yasadigim korkuyu anlatamam. Insan kendinden gecip yavrusunu dusunuyormus. Ya kafasi yere carpan ben deil de oglum olsydi... Dusunmek bile istemiyorum. Verilmis sadakamiz varmis... Aman siz de dikkatli olun bir anlik bir sey coookkk kotu sonuclar dogurabilir. Hepimiz Allaha emanetiz. Paylasmak istedim sizinle...
Ve aleykum selam hoş geldin CNm seni buralarda görmek ne güzelSlm Kızlar,
Bende hep okuyorum,takip ediyorum ama bi yazamadım.kv ve annem gitti tek kaldım ne rahat ettim anlatamam.harika birşey yalnız bebeğe bakmak.oğlum rahat bir bebek.üç buçuk aylık olduk.gündüzleri iki saat kadar uyuyo, geceleri iki saatte bi emmeye kalıyo.tek problem sabah altıda uyanıyo.gündüz hep oynuyorum onunla çok hoşuna gidiyo.şimdilerde dönmeye başladı yüzüstü dönüyo ve emekleme antremanları yapıyo.Hep konuşuyorum bebeğimle oda bana karşılık veriyo:))))
Anne olmak mükemmel,bazen kızdırsada, hep uykusuz bıraksada onsuz bir hayat düşünemiyorum artık.
(Hııı bu arada artık sütüm yetmiyo benimde.mama takviyesine başladım ama aç uyuyo yinede o mamayı içmiyo bizimki.)
Bizden bu kadar umarım herkes iyidir, mutludur.mutlu olmak için en önemli nedenimiz bebeklerimiz.....
Sende hosgeldin CNm maşallah kızın cok tatlı vede kocaman olmus Allah nazarlardan korusun güle güle büyütün inşallahMerhaba Kızlar
Taliacım adımı gördüm geldim hemen sizi takip ediyordum ancak yazmaya pek vakit bulamıyorum
Benim prensesim uslu çok şükür sıkıntımız yok sayılır biraz resim paylaşiim sizle
İşte benim ballı lokmammmEki Görüntüle 810462 Eki Görüntüle 810463 Eki Görüntüle 810461 Eki Görüntüle 810466
Ayy kiyamam yavrum benim ne derdi var acep ya CNm dış çıkarıyor olmadın huzursuzluğu ondardir belkim yada bı yerleri agriyordurbi sorunumuz var kızlar bnm oğlan yaklaşık 10 gündür çığlık atıo hep bi sıkıntısıda yok karnıda
doyuyo gazıda çıkıo ama susmadan çığlık atıo sürekli beynim tırmalanıo resmen sizde de var mı böyle bi durum sevinincede çığlık ağlayıncada çığlık bazen başımın ağrısından ölüorum
Hoş geldin CNm bebeğinin ve senin iyi olmanıza cok sevindim cok şükür önemli birsey yok o uykusuzluk hepimizde var ama sebebi cok tatlı oldugundan katlanıyoruz Rabbim başka sıkıntılar yaşatmasınslm kızlar bayagıdır giremiyorum malum yazmıştım bebegimin topuk kanında degerler yüksek çıkınca hacettepeye yönlendirildik Allah a şükür şimdilik bi sorunumuz yok ama takip ediliyoruz her ay. bebegim hiç uyumuyorortak sorunumuz mu bilemiyorum bazen girip okuyorum aynı dertten muzdarip olanlarda var gerçi tek derdimiz bu olsun ama hiç enerji kalmadı bende gündüzleri toplasan en fazla 4 saat uyuyor o da ya sallayarak yada emerek uyuya kalıyo gecede akşam 7 den sabah 5 e kadar 2 aatte 1 saatte hatta yarım saatte bir uyanıyo 5dk emip yatıyor çok uykusuz ve yorgunum uyku düzeninizi nasıl oluşturdunuz bide şu emme konusu zorla bugun oyala oyala 3 saat dayandırdım en fazla 1 saatte bir emmek istiyo az az emiyo sütüm yetmiyo desem kilosu iyi şu an tam 3.5 aylıgız ve 7.5 kilo emzirme ritüeliniz ne sizlerin. bu arada kayınvalidem kilolarıma
takmış durumda yata yata şişiyomuşumev işi yapamıyorum çocuga bakmaktan diye yatıyorum sanıyo herhalde sanki kendisi adriana lima gebelikte 28 kilo almıştım dogumda 15 gitti 13 hala benimle
Cok gecmis olsun havalar soğudu dikkat edin kuzum aynen bizde de o sorun var ellerini hatta elini yumruk yapıp tümüyle ağzına soküyor kollar ıslah salyalardan onumuzun islakligi hiç bitmiyorsaol canim bizde iyiz evimizde suan herkes grip durmunda kizimin burnu fln tikaniyordu ama cok sukur bugun cok fzala birsey görmedim sanki birden bire kizimda bende iyilesi verdik ama tabi halsizlkik fln var hala :))
Birde herkesde oldugu gibi dis cikartma sorunu var iki elimizi ayni anda agzimiza sokuyoruz yetmiyor bizim elleride istiyoriuzz
evet cnm mühim olan rengi degil özeliigii :)) saglikli olsunlar yeterr :))
bu arada cokkk cok gecmis olsun sizede insallahh önemli birsey degildir bende sizde okudukca endiselendim sankki biz dede varmis gibi bundan sonra bende ayri ayri inceleyim kakasini:26::26::26:hic öyle degisik birsey gözume carpmadi ama olsa dikkatimi cekerdi dimii :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?