haaahahaaawalla doğru söylüyosun hormonlarım bana oyun oynuyo galiba.ama ben 15 günü böyle geçiremiycem karar verdim yarın yakındaki bi devlet hastanesine gidicem sabahtan.inşallah dediğin gibi minnak elleri ayaklarıyla döne döne uyuyodur minişim
benimde aynı.merdiven bile çıkamıyorum. sanki sigara kullanıyormuşum gibi nefes nefese kalıyorum. birde çok fazla ateş basıyor. bende de miğde bulantısı var. ama işyerinde veya da başka bir yerde ne yersem yiyim problem yok dağları yerim :) ama evde yemek yapınca yiyemiyorum.sanki mutfakta leş ölmüş gibi tiksiniyorum kendi mutfağıma girince.o yüzden eşim yapıyor çoğu zaman :)
canım hemen gidemiyorum işte doktoruma randevu almak istesem en erken 2 ay sonraya veriyolar çok dolu.bu ilk gidişimdi şu anki doktoruma.acilden giriş yaptğım için hemen muayene olabildim.eşim gelsin onla da bi konuşayım da olmazsa sabah erkenden bizim burda bi devlet hastanesi var oraya bi götürsün en azından muayene olayım ultrasonda göreyim.
dr yazmıs,bende aynısını aldım.bana vajınal kullan demıstı.ama baktım prospektüste sadece agızdan alınacagı yazıyor.yıne aradım dr'u,acaba yanlısmı anladım dıye.yıne tekrarladı oyle kullanmam ıçın,ıkı sekıldede kullanılabılır dıye.sımdıkı dr'umda aynı hapı alıp,o sekılde kullanmamı söyledı.böyle kullanılabılıyomus.durum buymus canım,ıns fazla kullanmana gerek kalmaz,sıkıntın azalır ..Ben dün bir çok eczaneye gittim. Progestan 200un heö fitil, hem de hap şeklinde çift kullanımı olduğunu söylediler. Elime tek bir kutu tutuşturdular. İster ağızdan, ister fitil şeklinde kullanılıyormuş. İlk kez böyle birşey duydum
kızlar bi şey sormk istiyorumm.. kan ve idrar tahlillerimi yaptırdım.. anti hbs ve rubella pozitif çıktı.. doktor buün faksladım aramasını bekliyorum..
ben vet hekimim .. anlayabildiğim kadarıyla bunlar vücuttaki antikoru yani bu hastalıklara karşı bağışıklığı ifade ediyor..
benimle aynı şeyi öğrenip bu cevabı alan var mı aranızda rahatlamaak için soruyorumm :)
ya kızlar benim bidahaki kontrolüm 21 kasımda 15 gün var daha günler geçmek bilmiyo.ben en son kontrolden geldikten sonra kanamam olmuştu yani kanama sonrası hiç gitmedim ve hamilelik belirtilerim de yok olmaya başladı bulantı kusma yorgunluk hissi falan.korkmaya başladım çok 15 gün nasıl geçecekbide 21 kasımda 2li testim var şifa gün verdi 95 tl + 42 muayene ücreti.21 kasımdan 1 hafta önce falan devlete gitsem de orda mı yaptırsam acaba 2 li testi.doktoruma direk sonucu gösteririm hem de daha az beklemiş olurum.21 kasımda 12+4 olucam inşallah 1 hafta önce gitsem 11+4 oluyor.ee test de 11-13 arası yaplıyor yani test için uygun bi zaman erken de değil.bebeğimi çok merak ediyorum kanamadan sonra ne durumda hiç görmedim kalbi atıyodur inşallah miniğimin çok korkuyorum.:18::18::18: bir hafta önce gidip devlette yaptırayım mı şimdi ben bunu bebeğimi görürüm bari
eweet ben hamiş olmadan önce yaptırmıştıım benimde öyle çıktıı. bende korktum :18: doktorda dedi oooooo çok iyi bakmışsın kendine bağışıklık kazanmışsın aferiiiin
ya kızlar benim bidahaki kontrolüm 21 kasımda 15 gün var daha günler geçmek bilmiyo.ben en son kontrolden geldikten sonra kanamam olmuştu yani kanama sonrası hiç gitmedim ve hamilelik belirtilerim de yok olmaya başladı bulantı kusma yorgunluk hissi falan.korkmaya başladım çok 15 gün nasıl geçecekbide 21 kasımda 2li testim var şifa gün verdi 95 tl + 42 muayene ücreti.21 kasımdan 1 hafta önce falan devlete gitsem de orda mı yaptırsam acaba 2 li testi.doktoruma direk sonucu gösteririm hem de daha az beklemiş olurum.21 kasımda 12+4 olucam inşallah 1 hafta önce gitsem 11+4 oluyor.ee test de 11-13 arası yaplıyor yani test için uygun bi zaman erken de değil.bebeğimi çok merak ediyorum kanamadan sonra ne durumda hiç görmedim kalbi atıyodur inşallah miniğimin çok korkuyorum.:18::18::18: bir hafta önce gidip devlette yaptırayım mı şimdi ben bunu bebeğimi görürüm bari
Ben dün doktordaydım ikili test için 12. haftada yapabilirsin dedi bende 11+2 de test için gidicem devlet hastanesinde yaptırıyorum zaten.
Benim özelde takibini yaptıran arkadaslarım bütün tahlillerini devlette yaptırdı özel sağlık sigortasına ragmen.
Eger endişen kanamanla ilgiliyse ve için rahat etmiyorsa git kontrole için rahatlasın.
kızlar ii akşamlar öncelikle.sizee hem kötüüüü hemdee iyiii haberlerim var..öncelikle çook şükür bebeğimin kalp atışını dün duydum.bnm ınternet hesabından yapısıma göre 7 hafta cıkıodu.ama doktor ınternette son adet tarıhının baslangıc gününü baz alıo dedı.yanıltr o dedi.bidee 1 2 hafta herzaman oynar bunu burdan heseaplayamazsın dedi.suan 6haftalık dedi.ve kalp atışı olusmus duymadım ama gösterdi kesenin yeride güzel gelişimide ii.cook şükür ççook heycanlandım..çook güzel bi duygu allah herkese nasip etsin.
geleyim kötü haberime.ben ögleden sonra sagllık ocagına kayıt yaptırmaya gittim.doktor nüfus kayıt örneği al gel dedi.o sırada kan ve idrar tahlılı verdim.neysee arkadasımı cagrdım ve nufus müdürlüğüne gidiıoduk.tam kafamı kaldırdım.karsıdan agızları posuyla kapalı kalabalık bi grup geliyor.snra çoçuk giderseniz dönemezsiniz dedi ve ondaaa güm diye ses bombası ve molotof attılar.ve biber gazı benim boğazım burnum ve agzım yandı hem hapsurduk hemde kostuk..hertaraf dumandı inanaılmazkorktum arkadasın evı hemen oraya yakındı.ve kosarak eve attık kendımızı.ve evıme dün gelemedim.cok karısktı heryer.bogazlarım hala cok kötü.hayatımın en korkulu günleydı ve acilden terörist cenazesı aldılar hastanedydım camdan asagı bı baktım izmirde öyle bı kalabalık görmemstım.çook kötüydü.apo posterı sloganlar...
ve de üstelik bugun gittim aldım nufus kaydını bugun düzelmişti hersey.sonra saglık ocagına gittim.hemşire kaydı doldururken hep düzenli gel dedi bende sadece doguma gitcem burda yapmıcam dedi.hemşire aldı iptal etti neymiş hercagrdıgında gitmezsem sorun olurmus oyüzden baska saglık ocagına git ben yapamam dedi.bendeee kavga ettim mecbur yapcaksın ben nereye gitcem iğneleri nasıl olcam dedim.bagrıs cıgrıs oldu doktor beni sakinlestrdi.hakda verdi ben sana yardımcı olcam dedi ve kaydımı yaptı bıay sonraya cagrdı.ben zaten kntrle gtmıck olsam neden kayıt yaptırayım.eşimde görevde.allahım hayatımın en zor günleriydi.hala ses bombası kulagımda ve dudaklarım catladı..neyse ki çoooook şükür bebeğim ii kalp atısını duydum ve cok rahatladım.allahım herkese nasip etsin bu güzel duyguyu ve allah bidaha bukadar zor günler yasatmasın.
ben izmirliyim ama suan hakkarideyim .izmirde deil.cAnım çok eçmiş olsun yaaizmirin neresinde oldu ya bu olaylar hani sağlık ocaağı bu ??
ahaaa bi göbiş daha sen de tokoyay la benden çıktın cnm bizim göbişler önden önden gitmeye başaldı maaşallah sana da
slm cnm kalp atşınız hayırlı olsunbu arada bayılmadan halletmene de sevindim
kızlar ii akşamlar öncelikle.sizee hem kötüüüü hemdee iyiii haberlerim var..öncelikle çook şükür bebeğimin kalp atışını dün duydum.bnm ınternet hesabından yapısıma göre 7 hafta cıkıodu.ama doktor ınternette son adet tarıhının baslangıc gününü baz alıo dedı.yanıltr o dedi.bidee 1 2 hafta herzaman oynar bunu burdan heseaplayamazsın dedi.suan 6haftalık dedi.ve kalp atışı olusmus duymadım ama gösterdi kesenin yeride güzel gelişimide ii.cook şükür ççook heycanlandım..çook güzel bi duygu allah herkese nasip etsin.
geleyim kötü haberime.ben ögleden sonra sagllık ocagına kayıt yaptırmaya gittim.doktor nüfus kayıt örneği al gel dedi.o sırada kan ve idrar tahlılı verdim.neysee arkadasımı cagrdım ve nufus müdürlüğüne gidiıoduk.tam kafamı kaldırdım.karsıdan agızları posuyla kapalı kalabalık bi grup geliyor.snra çoçuk giderseniz dönemezsiniz dedi ve ondaaa güm diye ses bombası ve molotof attılar.ve biber gazı benim boğazım burnum ve agzım yandı hem hapsurduk hemde kostuk..hertaraf dumandı inanaılmazkorktum arkadasın evı hemen oraya yakındı.ve kosarak eve attık kendımızı.ve evıme dün gelemedim.cok karısktı heryer.bogazlarım hala cok kötü.hayatımın en korkulu günleydı ve acilden terörist cenazesı aldılar hastanedydım camdan asagı bı baktım izmirde öyle bı kalabalık görmemstım.çook kötüydü.apo posterı sloganlar...
ve de üstelik bugun gittim aldım nufus kaydını bugun düzelmişti hersey.sonra saglık ocagına gittim.hemşire kaydı doldururken hep düzenli gel dedi bende sadece doguma gitcem burda yapmıcam dedi.hemşire aldı iptal etti neymiş hercagrdıgında gitmezsem sorun olurmus oyüzden baska saglık ocagına git ben yapamam dedi.bendeee kavga ettim mecbur yapcaksın ben nereye gitcem iğneleri nasıl olcam dedim.bagrıs cıgrıs oldu doktor beni sakinlestrdi.hakda verdi ben sana yardımcı olcam dedi ve kaydımı yaptı bıay sonraya cagrdı.ben zaten kntrle gtmıck olsam neden kayıt yaptırayım.eşimde görevde.allahım hayatımın en zor günleriydi.hala ses bombası kulagımda ve dudaklarım catladı..neyse ki çoooook şükür bebeğim ii kalp atısını duydum ve cok rahatladım.allahım herkese nasip etsin bu güzel duyguyu ve allah bidaha bukadar zor günler yasatmasın.
hayır hiçbir şey vermedim.sadece gittim ben idrar tahlili yaptırdım pozitif çıktı dedim ultrasonda da baktı ve evet 7 haftalık dedi iki hafta sonra gel kalp atışlarına bakalım dedi okadar.birde birazcık kanamam oluyordu progestan verdi düşük önleyici.hatta folik asiti de ben hatırlattım tamam vereyim dedi. şimdi ben 10 kasımda tekrar gidicem kalp atışlarını dinlemeye o zamanda hiç bir tahlil istemezse ve ben hatırlatırsam doktorumu değiştirmek istiyorum...
Valla ben de aynı durumdayım canım bir care bulursan bana da söyle
Ben her sabah eşimin kahvaltısını hazırlayıp onunla kahvaltı edip evi toparlayıp yürüyüşe giderdim öğlene kadar boş vaktim olmazdı. Şimdi öğlen uyanıyorum :S Evde hiç bir işe elimi süremiyorum sadece doymak için yemek yapıyorum. Bunaldım iyice evde kritik zamanı atlatmayı bekliyorum.
Bana da folik asit haricinde bişey vermedi sadece 2 hafta sonra gel demir takviyesi ve vitaminlere başlayalım dedi. Ben dün kayıt yaptırdım sağlık ocağına 2li testin ve tahlillerin sonuclarını istediler. Onları götürdükten sonra randevu tarihleri verdiler kontrol için o tarihlerde onlara gitmek gerekiyormus. Bir de asıya başlayacaklarmıs
Hayırlı olsun bebişinin ilk kıyafetleri ben annemle ilk aldığımda eve gelince bakıp bakıp ağlamıstım :)
Pıt pıtlar hayırlı olsun canım, benim doktorum zaten devlet hastanesinde ben randevu alarak gittim doktor tahlilleri istedi hemen kan verdim sonucların bir kısmı aynı gün bir kısmı daha sonra cıkıyor. Devlet hastanesinde yaptıracaksan kadın doğumdan randevu alıp gitmen lazım doktorla görüşürsün yaptırırsın bunun içinde haftaiçi mesai saatinde gitmen lazım.
Benim doktorumda folbiol haricinde bişey vermedi.
Artık çıkmaya başlıyor göbüşler hayırlı olsun :)
Pıt pıtlar hayırlı olsun :) Ben de kan verirken gülüyordum hemşire sasırdı birkaç dk önce bebeğimi görmüştüm kalbi atıyordu ben onu düşünüyordum
merhaba hamişler,
bugün nohutumun kalbini atışlarını duydum (06.11.12) daha doğrusu pıpıtları ben duymadım doktorum söyledi :)
6+4 olmuşuz ve boyumuz 7,80 mm. doktorum bir takım testler yaptırmamı istedi istenen tesler kan şekeri testi, hepatit B testi, hepatit C, aids, tsh, hemogram ve idrar testi istedi.
bu testler 103 TL tutuyormuş ama ben devlette yaptırmak istiyorum. bu tesetler için hafta içi iş çıkışı ya da hafta sonu direkt acile gitsem yaptırabilir miyim yoksa randevu mu almam gerekir devlet hastanesinden yaptıranlar anlatabilirler mi?
bu arada doktorum 3 aya kadar folbiol e devam etmemi istedi başka ilaç da yazmadı
Kızlar ben de miniğimin pıt pıtlarını 03.11.2012 cumartesi gördüm.Doktorum sesi de açtı ama ben heyecandan pek duyamadım. Eşim duymuş. Kalp atışlarını ekrandan görmek bile beni çok heyecanlandırdı. Çok güzel bir duyguydu.Darısı kalp atışlarını duymayı bekleyen arkadaşlarımın başına..
canım biz seninle hemen hemen aynıyız benim sat 20 eylüldü. ben 1 kasımda doktora gittim kese göründü ama bebeğimi göremedim 5-6 haftalık bişey küçük daha dedi 10 gün sonra gel dedi sen benden 2 gün sonra gitmişsin kalp atışını dinlemişsin maşallahh sanırım bende bi problem var((((((
Selam canım, benim aklıma takılan bişey var.sen şimdi yazmışsın doktorun bazı tahliller istedi diye.ben 9 haftalık hamileyim 7. haftasında ilk kontrolüme gittim ama doktor benden hiç bir tahlil istemedi. benim bildiğim önce tartması gerekiyor ve kaç kiloyla hamile kalmışım kaç kilo alacağım bunları takip etmesi gerekiyor ama bu adam bana hiç bir şey söylemedi. ultrasonda bebeğin kesesine baktı yolladı. 9. hafta gel kalp atışlarına bakalım dedi o kadar. ben 10 kasımda kontrole gidicem yine benden hiç birşey istemezse bu doktoru bırakmalı mıyım sence ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?