2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
ama benim anlamadıgım zaten sat mantıgı ne.adetin ilk günü bebek nasıl olsun.neden onu baz alıolar.ılk günü ilişki olmuo hani olsa bile adetliyken bebek olmaz o tarih bana göre saçma
:44::44:

ama adetin ilk günü nasıl hamilelik olsun ki.ben onu anlamıyorum cunku hesaplayıcı ılk günü baz alıo.

kızlaar bence şu geç döllenme işinde endişelenecek birşey yok...geç döllenmeden kaynaklı tarihler ile bebeğin gelişim tarihi tutmayabiliyor,ben de doktorumla görüştüm ve 5 gün kadar geç bebeğin tarihi bu sorun olarak algılanmasın diye söyledi doktorum...yani zaten sat tahmini bir tarih olarak alınıyor...bebişlerimz sağlıklı olsunlar da 3 gün sonra 5 gün önce farketmez :) bu arada kadın var bende temizlik yaptırayım dedim,yoksa miskin ve pasaklı anne olarak tarihe geçicem..

ama benim anlamadıgım zaten sat mantıgı ne.adetin ilk günü bebek nasıl olsun.neden onu baz alıolar.ılk günü ilişki olmuo hani olsa bile adetliyken bebek olmaz o tarih bana göre saçma
:44::44:

Bebek nasıl oluyor. Yumurtayla sprem birleşince. Adetin başladığı gün yumurtamız gelişmeye başlıyor. Sonra çatlıyor spremle buluşuyor ve bebeğimiz oluyor. Onun için yumurtamızın gelişmeye başladığı gün ilk gün sayılıyor.

Mantık buymuş.

Tabi erken yumurtlama ve geç yumurtlama hesaptan şaşmalara sebep olabiliyor ama bebekteki gelişim iyiyse sorun yok zaten.

benim baştan beri düşündüğüm beşik bu, daha bebiş yokken bile bu gözüme çarpıordu
Eki Görüntüle 546890

Ben kizim icin bu besigi aldim. Cok guzel, ruya gibi. Ben monte edilmeden once beyaza boyattim, boylece diger mobilyalarini beyaz alabildim. Yalniz 3 ay kullanabildik, sonra kucuk gelmeye basladi. Bir de tabaninda yatagi tutacak bir zemin yoktu, onu marangoza ayrica kestirmek zorunda kalmistim. daha buyuk yataga gecince bunu demonte edip kaldirdik. Simdi Allah izin verirse 2. bebek icin yeniden kuracagiz.

ama adetin ilk günü nasıl hamilelik olsun ki.ben onu anlamıyorum cunku hesaplayıcı ılk günü baz alıo.

hamilelik süreci başlıyor ve o yüzden 40 hafta sayılıyor yoksa tahmin edilemez canım adettin ilk günü bu yüzden baz alınıyor ve dediğim gibi 40 hafta olarak hesaplanıyor. yani bebişin oluşumuna destek süreç bu zamanda başlıyor :) banada saçma gelmişti ama araştırdım ve bu söylediğim sonuç çıktı...

hımm mantık o yani.bana hersey güzel dedi.çook şükür.gelişimi ii dedi.

benimki tam tutuyo sanırım, 7+4 te gittim ultrason çıktısında da aynısı yazıyordu.

Günaydın herkese

günaydınnn ya canım bişey sorucam ben doktora gittiğimde 5-6 hafta arası dedi tam net bişiy sölemedi bendede ultrason çıktısı var nerde ne yazıyo nasıl anlıyabilirim haftasını

evet ilk gün baz alınıyo. Biz ilk çocukta doğumu uygun tarihe gelsin diye gün saya saya hesaplaya hesaplaya yapmıştık ki doktora bi gittik adet tarihine göre sayıldığını öğrendik. Ama bu ultrasonra çıkan haftalar çok önemli değil. Kontroller devam ettikçe kimi zaman gelişimi daha hızlı olup öne çıkıyor kimi zaman geride kalıyor, doğum tarihini 3 aşağı 5 yukarı hesaplamak için yapılıyor. Asıl bebeğin son ayındaki durumlar önemli sonuçta. Biz şubat anneleri topiğindeydik ve büyük çoğunluk ocakta başladı. Ha süpriz ya da erken mi oldu hayır. Takvim yaklaşık hesap yaptığı için kaymalar 1-2 hafta kesinlikle öne arkaya oluyor.

hımm mantık o yani.bana hersey güzel dedi.çook şükür.gelişimi ii dedi.
hı bidee sımdı baktım bu sat 28 günü baz alıyomus benım 31 bzen 34 günü buluodu adetim ama bunu hıc gecmedı mesela bı ay 14 bı ay 15 bazen 19 olabılıodu.

anladım canım mantıgı.bi bakıma mantıklıymıs..bide sat 28 günü baz alıo sanırım benim 31 bazen de gectıgı oluo bazende 33 34 de oluodum sanırım onla alakalı.çook ayrıntıcı olmaya basladım kendi açımdan hiç hoş değil.

kızlar günaydın dün sorun vardı girdiğimde sonra da vakit olmadı.dün doktora gittik ilk kez.kalp atışımız var çok şükür.tarih 06.11.12.

kızlar günaydın dün sorun vardı girdiğimde sonra da vakit olmadı.dün doktora gittik ilk kez.kalp atışımız var çok şükür.tarih 06.11.12.

benimde aslında mide bulantım yok ama balığa ölürüm ben normalde balık benimde hiç göresim yok

Kızlar dün kalp atışlarını duyduk güm güm gümmmmm:)) 6 kasıma beni ekleyin lütfen:))
Canım tebrikler, çok güzel bir duygu. Doktorum bile bana herşeyi unutursun ama ilk kalp atışlarını unutmazsın demişti. :)
Hayırlı olsun canım, sağlıkla bebişini kucağına almak nasip olsun.

Bende artık bugün kadın çağırdım, artık heryer burnuma kokmaya başlamıştı. Ama şimdi öğlene kadıncağıza ne yemek yedireceğim diye düşünmeye başladım.Evde yemek yok ve benimde pişirecek halim yok

kızlar günaydın dün sorundan dolayı giremedim.ilk kez gittik doktora dün kalp atışımız var çok şükür darısı duyamayanlara...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…