2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
MEYVE PÜRESİ TARİFLERİ

KAYISI PÜRESİ

(KURUTULMUŞ VE SÜLFÜRSÜZ KAYISI KULLANIN)
VİTAMİNLER: A,C, FOLİK ASİT
MİNERALLER: POTASYUM, FOSFOR, KALSİYUM
Yarım kilo kuru kayısı, üzüm suyu ya da elma suyu
Bebeğinize meyve suyu vermek istemiyorsanız içme suyu da kullanabilirsiniz.
Meyve suyu ve kayısıyı 15 dakika kadar kaynatın. Kaynattığınız suyu püre için kullanmak üzere saklayın. Haşlanmış kayısıyı tercih ettiğiniz şekilde (blendır ya da çatal) püre haline getirin. Püreyi sulandırmak için ayırdığınız suyu kullanabilirsiniz. Kıvamını yoğunlaştırmak isterseniz tahıl türü ekleyebilirsiniz.

ELMA PÜRESİ
MİNERALLER: POTASYUM, MAGNEZYUM, KALSİYUM
İstediğiniz kadar elma
Elmaları yıkadıktan sonra, kabuklarını soyun ve dilimleyin. Dilimleri tencereye koyup, üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Su miktarını kontrol etmeyi unutmayın. Haşlama suyunu püre için kullanmak için saklayın. Elmaları patates püresi için kullandığınız ezici ile püre haline getirirseniz daha kıvamlı olacaktır. Püreyi sulandırmak için ayırdığınız suyu kullanabilirsiniz. Kıvamını yoğunlaştırmak isterseniz tahıl türü ekleyebilirsiniz. Değişik bir tad sunmak isterseniz pürenin üzerine tarçın gezdirebilirsiniz. Eğer bebeğiniz kabız olursa, kaynattığınız suyu sebze püresi yapmak için ya da su ile karıştırarak bebeğinize içirmek için kullanabilirsiniz.

FIRINDA ELMA
Elmaların çekirdeğini çıkarın, kabuklarını soymadan bırakın. Çekirdeğini çıkardığınız elmaların ortasına çok az miktarda tereyağ ve tarçın ekleyin. Elmaları üzerlerini kapayacak kadar su ekleyerek bir kaba yerleştirin ve 30 – 45 dakika kadar önceden en yüksek derecede ısıtmış olduğunuz fırına koyun. Elmaların üzerindeki suyu devamlı kontrol edin. Elmalar iyice piştiğinde küçük parçalar halinde doğrayarak bebeğinizin kendi yemesi için eline verebilir ya da elma püresi halinde yedirebilirsiniz.

AVOKADO PÜRESİ
VİTAMİNLER: A, C, NİASİN, FOLİK ASİT
MİNERALLER: POTASYUM, FOSFOR, DEMİR, MAGNEZYUM, KALSİYUM
İyice olgunlaşmış bir avokado seçin ve ortasındaki çekirdeğini çıkarın. Pişirmeyin ! Çekirdeği çıkardıktan sonra meyvenin içindeki etli kısmı çıkarın ve püre haline getirin. Avokadolar aynen muz gibi bir kıvama sahip olduğundan püre yapmak için blendır kullanmanıza gerek yoktur ve pişirmeniz gerekmez.Avokado seçerken koyu yeşil renkli ve kabuğu pütürlü olanlardan seçin. Ortadan kestiğinizde çekirdek kısmına doğru iyice sarılaşıp, yumuşayan, yeşil renkli etli kısım olmalıdır.

ELMA AVOKADO
Yarım avokado, ¼ fincan elma püresi
Çekirdeğini çıkarıp soyduğunuz avokadoyu püre haline getirip, elma püresi ile karıştırın.

ELMA & ARMUT PÜRESİ
1 elma, 1 armut
Çekirdeğini çıkarıp, kabuğunu soyduğunuz elma ve armutu küp küp kesin ve ikisini beraber yumuşayıncaya kadar pişirin. Tercih ettiğiniz şekilde püre haline getirin.

ELMA ŞEFTALİ MUZ PÜRESİ
1 şeftali,1 elma,½ muz
Çekirdeğini çıkarıp, kabuklarını soyduğunuz elma ve şeftaliyi yumuşayıncaya kadar beraber pişirin. Yumuşadıktan sonra muzu da ekleyip, istediğiniz şekilde püre haline getirin.

MUZ PÜRESİ
MİNERALLER: POTASYUM, FOSFOR, SELENYUM, MAGNEZYUM, KALSİYUM
Muzları soyun ama pişirmeyin ! Blendırdan geçirerek püre haline getirin. Çatalla ezerek de püre yapabilirsiniz, ezmeden önce biraz yumuşatmak için 25 saniye kadar mikrodalgaya koyabilirsiniz. Kıvamını inceltmek için anne sütü ya da hazır mama, kıvamını koyultmak için tahıl kullanabilirsiniz. Muz ve muz püresini dondurabilirsiniz. Dondururken muzların kararmalarını engellemek için biraz limon suyu ekleyebilirsiniz.

MUZ VE ELMA PÜRESİ LAPASI
1 elmayı soyun ve çekirdeğini ayırdıktan sonra dilimlere ayırın. Üzerlerini kapatacak kadar su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin. Muzu soyun ve çatalla püre haline getirin. İki püreyi karıştırın ve içine buğday tohumu ya da ezilmiş kahvaltılık gevrek ekleyin.

YABANMERSİNLİ MUZLU YOĞURT
1 fincan yabanmersini, 1 muz, 1 fincan yoğurt ve 2 yemek kaşığı buğday tohumu
Bebekler için: Önceden hazırladığınız yabanmersini püresini, yoğurdu ve muzu blendırdan geçirerek püre haline getirin.
Çocuklar için: Muzu dilimleyin. Yabanmersinini suyunu bırakacak kadar – 30 saniye – mikrodalgada tutun. Tabağa biraz yoğurt koyun, üzerine muz dilimlerini, yabanmersini ve buğday tohumunu ekleyin.

KİVİ VE MUZ
1 kivi, yarım muz, yarım mango
Tüm meyveleri soyun ve dilimleyin. Hepsini beraber püre haline getirin. Biraz yoğurt ya da tahıl ekleyin.
ALINTIDIR..

Cnm geçmişler olsun insan bebiş o şekilde ağlayınca çok bunalıyo ama pes etme insan içine çıktıkça çıktıkça alışacak , mesela Doğa ile eve kapandığımızdan beri yabancılamaya başladı sırf bu yüzden bakıcısına alıştırmak için hergün geliş gidiş yapıyoruz bakıcısıyla 3 gündür fırsatım olmadı bakıcısına yani komşuma gitmeye bakalım yarın görüşcem yabancılayacakmı? çok çabuk unutuyo?

Evet cnm çok da güzeldi hava
cnm bence senin toton baya bi açıkta kalmışşş

Kızlar benim minnoşumun dişi çıkmış az önce farkettim
Cokkkkkkk heyecanlandım elim ayağım titredi resmen ayyy bi haller oldu valla
Sizinle paylaşmak istedim
Gözünüz aydınnn şimdi ilk sen gördüğün için kızına hediye alman lazım annesi

Denizkizi57

Ortalama 2 yemek kaşığı princ ununu 1 bardak tan biraz fazla suda karistirip ocaga koyuyurum.
fokurdayinca 1 cay kasigi toz seker koyup biraz daha bekleyip ocaktan alip cam kaseye bosaltiyorum. Bu kadar.
çok sağol cnm güzel anlatmışsın peki pirinç unu bildiğimiz markette satılan pirinç unu demi çünkü bi arkadaş bebekler için ayrı pirinç unu var demişti sanırım eğer öyleyse nerde satılıyon:26:

niran
senin neren açık kaldı da öyle bir rüya gördün

geridönüşüm
kız benim dünürümün ne zararı var da attrıyon
o giderse daha da gelmem bu topiğe
yürü be dünür kim tutar seni
sende olmazsan bu dönüşüm benide dönüştürecek
zeynom normal pirinç unumu kullanıyorsun muhallebide

neyse tama kalın bari :) ayy bi konu okudum demin. kadın misafirlerinin evine gelip s.çmasından rahatsızmış
gelen misafilere bez dagitsin k. baglatmak icin tövbe tövbe yaa daha neler adamlar napcaklarsa
bugun benimde gözümden kacmadi degil senin durgunlugun

evet. biyolojik saat varmış. onu denk getiremeyip misafirlikte büyük tuvaletini yapanlar görgüsüzmüş :18::18::18:

allah allah o saati nasil ayarliyacaklarmis acabaay daha neler duycagizz

evet sanırım açıkta kalmış
herkes o kanıda

pirinç ununu ben yazdım banada bi arkadaş söyledi bebekler için ayrı satılıyor diye
bende sordum zeynoya çünkü ben normal bildiğimiz pirinç unu aldımdı

Denizkizi-Niran

ben dr otker 5 li paketli olan princ ununu kullaniyorum. Bebekler icin ayri varsa da ben bilmiyorum hic duymadım.

bende senii öpeyimama bir daki ne unutma bana yazcaklarini

anam bu nasil ruya böyle kiz sen ne yiyip iciyon yatmadna öncesenin bir taraflarin cok fena acikta kalmis

ay dün çok fena yorgundum ondan olacak
ama burdaki arkadaşları hatırlayamadım sanki bi sıkıntı vardı hayır olsun
uyanınca aklıma hatuny gelmişti:44::44::44:

Ayy geridonusum cnm verdigin linke girdim kiz habire bok kokusunu sevmiyorum diyo cok komik ya biz cok seviyoruz o yuzden tuvalete gidiyoruz sirf b.k kokusunu almak icin neyseki konu kapanmis

Denizkizi-Niran

ben dr otker 5 li paketli olan princ ununu kullaniyorum. Bebekler icin ayri varsa da ben bilmiyorum hic duymadım.
tamam cnm bende öyle yapim bari zaten ben de hiç görmedim de duymadımmda bebekler için pirinç unu diye bişi.

kızlar iyigecelr ben yatıcam artık, kızım uyudu öpüyorum hepicünüzü

tamam cnm bende öyle yapim bari zaten ben de hiç görmedim de duymadımmda bebekler için pirinç unu diye bişi.

kızlar iyigecelr ben yatıcam artık, kızım uyudu öpüyorum hepicünüzü
Iyi geceler allah rahatliklar versun cnm bende seni ve kizini optum byyy
Geridonusumkutusu

Tefriciyeyi okudum allah kabul etsin gec haber verebildim kusura bakmayin...

Sende hos geldin cnm

Tallia nerdesin kiz hala gecmiste misin gelecege don artık

Merve hayirli olsun cnm kizinin dişi cikmis bizim kizda sabah aksam cikaracak gibi cok zoru var agzi ile her buldugunu agzina götürüyor

Cancanlar oğluma bugün bi hediye geldi ama tam olarak nasıl kullancaz ki bunu
Wilko Play Baby Steps 123 Roller at wilko.com
GeRidönüşüm tefriciyeler okundu canım
paylaştığın konuda oh my God oldum ve düşündüm acaba onun gibi düşünen arkadaşım var mıdır diye
Zeyno caann sen de hiç eskisi gibi değilsin canım dün üzüldün azcık sanırım ama olur öyle eski neşene dön lütfen yaa hiç olmuyor bu topik böyle..
merve tebriklerr nasıl anladın desem saçma mı olur ben heralde oğlanın dişi çıksa farkedemicem ya bi de huysuzluk falan oldu mu??

Son düzenleme:
ranana burdayim canim gecmiste degildim facede takiliyordum :)) sende hosgedlin nasilsin kizin nasil :))

canim o oyuncagi emeklemeye basladinda kullanabilir ilk olarak yerde yuvarladikca o da pesinden gitcek fln emeklemesine yardim etcek bride yurumeye basladinda cok iyi olur :)) bende almistim kizima hevesle esim hemen acti sisirdi simdi oynuyor ama yuvarlamiyoruz henuz yerde öyle sine oynamaya calsiyor güle güle kullansin bu arada :))

disi ciktigindada fark edersin canim kesinlkle elinle hergun kontrol et eline sivri ve sert birsey degdimi anlarsin ciktigini :))

Yani emekleyebilmesi için değil dimi o
bilemedim ya

Ayy gormedim cevabi kusura bakma bi topikte kiza sinir oldum neyse iyiyiz cnm hos bulduk sagol sen ve dilan nasilsiniz kizimda iyi huzursuzluklari var ama iyi cok şükür

Yani emekleyebilmesi için değil dimi o
bilemedim ya

yok canim emeklediginde oynayabilmesi icinnama tabi daha iyi emeklemesine yardimcida oluyor:))

Ayy gormedim cevabi kusura bakma bi topikte kiza sinir oldum neyse iyiyiz cnm hos bulduk sagol sen ve dilan nasilsiniz kizimda iyi huzursuzluklari var ama iyi cok şükür

gördüm canim bende bosver sen ordamisin hala ya dilan kkim kiz ask olsun teyzesi dilayi dilan yaptiin yaiyi cok sükür canimm hersey yolunda gidiyor bana göre hamdolsun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…