2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

12-13.haftalarda tahmini olarak birşeyler söyleyebiliyor bazı doktorlar.

evet zaman ne cabuk gecıyor daha gecenlerde hamıle oldugumuzu yazmıstık ve yarın ıkılı test ıcın hastaneye gıdecegız.zamanın ne gectıgını anlayamıyoruz ıste sevıncden olsa gerek buda allah herkese hayırlısı ıle saglıklı bır sekılde evlatlarımızı kucagımıza almak nasıp etsın tup bebekle olan hamılelıkler bızım ıcın daha onemlı olsa gerek hep maddı hem manevı yonden allah tum evlat ısteyen annelere evlat nasıp etsın boyle bır mutluluk yok galıba baska bır seyde cok mutluyum 12 haftaya gırdık neredeyse herkese hayırlı ve mutlu gunler

merhabaa hamiş anneler nasılsınız bakim? yaa uff kızlar ben hamile kalmadan bir ay önce fln işten ayrıldım..şimdi hamile olduğum için işe girmek istemedim..ama zaman bir türlü geçmiyor.ben çok sıkılıyorum evde olmaktan,kafayı yicem.ben böyle 6-7 ay nasıl geçiririm?hormonlarda bir taraftan iyice depresyona gircem diye kokuyoruummm....

iiyiyiz sen nasılsın bakalım :)))) bende vedeyim ama sıkılmıyorum bebişle konuşuyorum kitap okuyorum ders çalışıyorum , film izliyorum , burda sizinle konuşuyorum,,, çok çok sıkılırsam müzik açıyorum son ses bende söylüyorum bi bakmışım akşam olmuş eşim gelmiş hadi dışarı diyorum çıkıyruz yada bazen çıkmak istemiyorum .... bölelikle zaman geçiyor işte... sende böle yap bence .... film izlemek hemen zamanı geçiriyor bu arada :)))))))

merhaba kızlar,

öncelikle herkese iyi ve sağlıklı haftalar diliyorum

son iki haftadır ciddi bel ağrısı yaşıyorum. hamilelikten önce tüm gün temizlik yaptığımda belim ağrırdı şimdilerde bir şey yapmasam da gece yandan yana dönerken beni zorlayacak kadar ağrı oluyor.

bel ağrısı için henüz erken bir dönem değil mi

benim gibi ağrı çeken arkadaşlar var mı

canımm ne güzel oyalanıyorsun sen..ben iyice psikolojim bozuldu galiba,hiçbirşey yapmak istemiyor cnm...bütün arkadaşlarım çalışıyor,gündüz herkes işinde gücünde,akşam zaten sorun yok eşim gelinc herşey güzel ama gündüz kendimi boş işe yaramaz bişey gibi hissediyorum...bence benim kendime bi uğraş bulmam lazım ama ne??

ben oğlumun 20.haftada öğrenmiştim inatçı olucağı o günlerden belliymiş göstermemişti kendini:)) doktoruna göre değişiyo 16.haftadan önce sölemiyolar genelde
benim oğlumda 3-3.5 araı belli olmauştu sanırım erkekler daha önce belli oluyor.

evet bende oluyor ara sıra ama geçiyor sonra bacaklarımın altına yastık alıp uzanıyorum yatıp dinleniyorum geçiyor işte... umarım sende de geçer canımm...

başka çare yok bende böle oyalanıyorum işte bende bazen kendimi öle hissediyorum ama sonra vazgeçiyorum ben bebiş taşıyorum önemsiz değilim diyorum bakma sen bana bende yedim kafayı da çaktırmıyorum işte ahahahahaha ...... valla canım ben bunları yapıyorum kendime geliyorum...bazende elime kağıt kalem alıyorum bebeğimin odasını nasıl düzenlesem diye çiziyorum ..... tabiii eve eşler gelince herşey iii güzelll oluyor peşlerine takılıp işe mi gitsek onlarla ne yapsak acaba :))))))

ama ben gidemem napcam emniyette sabahtan akşama kadar asıl orda sıkılırım her zaman rutin şeyler :)))) en iiisi evvv vallahiiii

meyva mı alırım filmimi açarım izlerim hesabı benimkii en kısa zamanda sende işeyler bulmalısın bencee :))))) kitapla film le başla hoşuna gitmezse değiştir :)))

selamlarrr hamişler çooook güzel bi hafta olsun inşallah
bugün sağlık ocağımı değiştirmeye bi de hamileliğimi bildirmeye gittim.. Çok şaşırdım ya ne kadar güzel ilgileniyorlar.. Bildirmemiş olanlar mutlaka bildirin bir yandan da ordan takip edilsin hamileliğiniz.. hamilelikte idrar yolu enfeksiyonuna çok rastlanıyomuş bide protein azlığı olmaması çok önemliymiş.. o yüzden idrar tahlili yaptılar her ay yapalım dediler.. yarında kan tahlili alıcaklar sen yaptırmışsın ama troid çok önemli tekrar bakalım dediler.. Valla kadın benim özel doktorumdan daha çok konuştu ve bilgilendirdi

hahaha alemsin kızz :))) gidelim peşlerinden işe,onlarlayken canımız sıkılmıyoor çünküü.... walla dediğin gibi kitap filmle başlayayım bende oyalanmaya.yoksa sıkıntıdan kocişe sarmaya başlıcam yakında.o da hoş olmuyor yaw,adam gündüz işte yoruluyor bide eve gelip dırdır dinlerse hakszlık olur ona da en iyisimi ben filme kitapa sarayıım :)))

Ay daha ne istiyosun delüüü.. Evde olsam şimdi bi uzansam şöyle battaniyeme sarılıp, sabahın köründe kalkmasam, güzel bir kahvaltı ve öğlen yemeği yesemm midemi kaldırmayacak aaperatif olmayacak.. Yavaş yavaş akşam yemeğimi yapsam gün içinde akşam apar topar koşturarak değil... Dinlenme mi evi toparlama mı ikilemi içinde kalmasam akşamları.
Gelecek olan bebişin çok sakin olma ihtimali düşük uykuya hasret kalacağınız anlar olacak belki de. Ömrünüzün geri kalanında zaten miskinliğe yer yok. Bence tadını çıkarın bol bol depolayın. Şu an en eğlenceli gelecek olay bence bebek dergileri ve bakım kitapları... Okuyup notlar almak ve ay ay gruplamak zira kitap ve dergilerde her sayıda karışık anlatılıyo. Bi defter edinip ay ay yapılması gerekenler bebeğin yapması gerekenler kriz anları ve davranışları gibi konuları not alıp bebiş doğduktan sonra her an elinin altında bulunup sana yardımcı olacak düzenli bir defterkitap elde edebilirsin.

Grip icin annemin sihirli bir formulu var ben de bu sene hamileliğimin basında uyguladım ama 2 gunde toparladım. Aynen senin dediğin gibi sbal +limon, ama ilaveleri sunlar:
Sıcak bir bardak suyun icine az zencefil rendesi bal ve bol limon sıkılıyor. Gunde 2-3 kere iciliyor. Hamilelikte zencefil cok tuketmeyın dedikleri icin az koydum ben ama mutlaka koyulmalı inanılmaz faydalıoluyor. yiyebilen icin de susuz formulu var ama acı oluyor

herkese gunaydın anne adyaları ve bebislere saglık ve huzur dılerım.kanaması olan arkadaslar olmus hepsıne gecmıs olsun.benımde kanamalı basladı hamılelıgım hıc kımse moralını bozmasın.3 ayı atlatınca hıc sıkıntımız kalamaycak ınsallah.bebeklerınızı kucagınızı aldıgınızı dusunun hep ben oyle yaptım sukur su an kanama yasamıyorum.bol bol dınlenın bol su ıcın bırakın evınızı pıslık gotursun temızlık ıcınde kendınız yormayın.ben gıbı ıkı yılda hamıle kalmamıs olsanız bıle hamılleıgın keyfını cıkarın ve herzaman pozıtıf olun bebegınızı ne kadar sevdıgını hıssettırın.bız onu ıcımızde hıssetmeden o bıze sımsıkı tutunmaya calısıyordu dusunun sımdıde sız ona sımsıkı tutunun.allahım saglıgımızdan bebegımızden ayırmasın tum anne adaylarını...

12-13.haftalarda tahmini olarak birşeyler söyleyebiliyor bazı doktorlar.

Sadece tahmin ediyorlar mesela ablama erkek demişlerdi gidip mavi hırka almışlar daha sonra kız olduğunu söyledi doktoru.Yine kuzenimin bebeğine 16. haftaya kadar hep kız dediler ve 16. haftada erkek olduğunu söylemiş doktoru.O yüzden garantici doktorlar 16. haftaya kadar birşey söylemiyor, mesela benim doktorum söylemiyormuş..

zencefil nasıl toksoplazma çıktı yeni mi buşaltı yoksa daha önce geçirmişmisin doktor ne testi öneri bende kurbandan korkuyorumda ondan soruyorum

Canım sorma o konuyu 1 haftadır neler yaşadım duygusal olarak..Bende ıgm ve ıgg pozitif çıktı .Sonra bu toxoplazmayı ne zaman geçirdiğimle ilgili ıgg avidity diye bir test var onu yapıyorlar ve sonucu 1 haftada geliyor..Bu dönemde sürekli internetten araştırdım tabi dumura uğradım resmen..O kadar kötü şeyler yazıyor ki..Neyse sonuç geldi sınırda %51 ne iyi ne kötü diye yorumladım ben..Doktorum muayenehanesinde değildi o gün aradım tabi telefonla olunca ses kesiliyor tam duyamıyorum,duyduğumuda yanlış anlıyorum gibi şeyler olunca ben sabaha kadar ağla ağla içim çıktı..Sonra ertesi gün doktorum aradı Gel görüşelim sen çok endişelenmişsin dedi..Çünkü ben sürekli sekreterlerini taciz boyutunda aradığım için ve laboratuvarı, illallah ettiler benden..Tabi haklıyım bebeğime nolucak bana neler yapıcaklar bunu öğrenmem lazımdı..Doktorumla konuştum..Şimdi bu testi yurtdışında istemiyorlarmış..Ben istiyorum nolur nolmaz diyor..Bazı hastanelerde de istemiyorlar dedi.Bu değere göre ben bunu 3 aydan önce geçirmişim..İçimiz rahat dedi çünkü daha plesentan oluşmadı dedi ..Bu testi sen 8 haftalıkken yaptık ve bir sorunun yok şuanda dedi..Şuan geçiriyo olsaydın bile bebeğe geçme olasılığı %10'dan aşağıda rakamlar dedi..Baktık 5.ayda içimiz rahat değil aminiosentez yapıp rahatlayabiliriz dedi.Ama korkma dedi..Bu arada çiğ etle temasla değilde daha çok o bakteriyi ağız yoluyla almakla geçebiliyormuş..Yeteri kadar yıkanmamış sebze,hayvanlardan bir de çiğ eti yersen geçebilme olasılığı var..Herkese de geçicek diye bir kaide yok tabiki..Şuan içim rahatladı tabi..

zencefil nasıl toksoplazma çıktı yeni mi buşaltı yoksa daha önce geçirmişmisin doktor ne testi öneri bende kurbandan korkuyorumda ondan soruyorum

Canım sorma o konuyu 1 haftadır neler yaşadım duygusal olarak..Bende ıgm ve ıgg pozitif çıktı .Sonra bu toxoplazmayı ne zaman geçirdiğimle ilgili ıgg avidity diye bir test var onu yapıyorlar ve sonucu 1 haftada geliyor..Bu dönemde sürekli internetten araştırdım tabi dumura uğradım resmen..O kadar kötü şeyler yazıyor ki..Neyse sonuç geldi sınırda %51 ne iyi ne kötü diye yorumladım ben..Doktorum muayenehanesinde değildi o gün aradım tabi telefonla olunca ses kesiliyor tam duyamıyorum,duyduğumuda yanlış anlıyorum gibi şeyler olunca ben sabaha kadar ağla ağla içim çıktı..Sonra ertesi gün doktorum aradı Gel görüşelim sen çok endişelenmişsin dedi..Çünkü ben sürekli sekreterlerini taciz boyutunda aradığım için ve laboratuvarı, illallah ettiler benden..Tabi haklıyım bebeğime nolucak bana neler yapıcaklar bunu öğrenmem lazımdı..Doktorumla konuştum..Şimdi bu testi yurtdışında istemiyorlarmış..Ben istiyorum nolur nolmaz diyor..Bazı hastanelerde de istemiyorlar dedi.Bu değere göre ben bunu 3 aydan önce geçirmişim..İçimiz rahat dedi çünkü daha plesentan oluşmadı dedi ..Bu testi sen 8 haftalıkken yaptık ve bir sorunun yok şuanda dedi..Şuan geçiriyo olsaydın bile bebeğe geçme olasılığı %10'dan aşağıda rakamlar dedi..Baktık 5.ayda içimiz rahat değil aminiosentez yapıp rahatlayabiliriz dedi.Ama korkma dedi..Bu arada çiğ etle temasla değilde daha çok o bakteriyi ağız yoluyla almakla geçebiliyormuş..Yeteri kadar yıkanmamış sebze,hayvanlardan bir de çiğ eti yersen geçebilme olasılığı var..Herkese de geçicek diye bir kaide yok tabiki..Şuan içim rahatladı tabi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…