:))aynen benimki de bu aralar huysuzlaştı sürekli homurdanıyo:)27 haziran doğumlu oğluşum da:)diş hala yo,sürekli ilgi istiyo önceden oyun halısında kendi başına takılırdı birazda olsa şimdi başka bi yöne baktığımı hissettiğinde bile yalandan ağlamaya başlıyo kucak istiyo.bi de önceden gece uykularımız kesintisizdi bizim 12-1 gibi yatardı gece sabah 7-8 gibi kalkardı arada sızlanırdı ama babası emzik verip pışpışlayıp uyuturdu tekrar emzirmezdim.son 2-3 gündür ağlıyo gecede 2-3 kez gözü kapalı şekilde ve emmek istiyo.uykuda emzirip yatağına geri koyuyoruz.herkesin büyüdükçe düzene girer uykusu,oyunu bizimki bozulmaya başladıgündüzde kucakta uyumak istiyo,babası akşam bikaç kez uyuttu kucağında hemen huy edindi!
Sanırım kimse bilmiyor ? yada bebişler çok huysuz vakit ayıramıyoruz
yada bir grup kendi arasında muhabetleşiyor arada soru soranlar ilgi görmüyor
HERKESE TEŞÜKKÜR EDERİM
gece de 2-3 uyanmaya razıyım inanın..
Her saat kalkıyoruz.öle akşam 9 da falan uyuyan bi çocuk da değil..11 veya 11.30 gibi yatıyo sabah 7- veya 8 gibi kalkıyo....ama gece 7-8 kere uyanıyoBunalıma gircem artık gece kalkıp yatmaktan.. Aç mı diye mama deniyorum onu da almıyor...biberonla oynayıp bırakıyo... Işe henüz başlamadım ama ikinci dönem başlıcam... şunun şurasında ne kaldı ki bi düzene girmezsek nası yapıcam bilmiyorum...
Henüz dişimiz de yok
canım sorunu gördüm amabu konuda malesef bir fikrim yok, yoksa sana yardımcı olmak isterim, başka paylaşımlar yaparız beraber inşallah.
teşekkür ederim ilgine umarım diğer arkadaşlarda görür ve fikri olan birisi çıkar
Bebeklere rutin sart. Annem acikinca yedir dese de saatli emzirip yedirmek bebek icin de anane icin de onemli. Son gittigim doktor 4 saatte bir emzirmemi, aralarda yani emzirmeden 2 saat sonra da ek gida vermemi soyledi. Bu sekilde bir duzen kurdum. Gunduz iki kez uyuyor. Saatleri sassa da 10-12, 15-17 uyku saatleri. Doktor gece 10 da yatir dedi ama bizimki 19 da uyumak istiyor. Sonra tekrar uyanip 12 ye kadar duruyor. Buna henuz bir cozum bulamadim. Yalniz bu uygulama ile saat basi kalkan bebem 2-3 saat uyur hale geldi. Besinlerini daha guzel yiyor, sutum de daha iyi birikiyor. Emerken bi cekip etrafa bakiyor tekrar iki hup hup yapip oyun oynuyordu sonra da 1 saat sonra acikiyodu. Simdi o yok cok sukur
Masallah
gece de 2-3 uyanmaya razıyım inanın..
her saat kalkıyoruz.öle akşam 9 da falan uyuyan bi çocuk da değil..11 veya 11.30 gibi yatıyo sabah 7- veya 8 gibi kalkıyo....ama gece 7-8 kere uyanıyobunalıma gircem artık gece kalkıp yatmaktan.. aç mı diye mama deniyorum onu da almıyor...biberonla oynayıp bırakıyo... işe henüz başlamadım ama ikinci dönem başlıcam... şunun şurasında ne kaldı ki bi düzene girmezsek nası yapıcam bilmiyorum...
henüz dişimiz de yok
valla gündüz ki huysuzluklar neyse de gece hakkaten çok zor oluyo... ama tabi ki sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil..ama işte insan gece uykusunu almayınca baya gergin oluyocanım aynen bende öyle benim bebeğimin de bir günü bir gününü tutmuyor bir ara güzel uyuyordu gece, gündüz huysuz olsada önemsemiyordum şimdi her saat kalkıyor hatta sabaha karşı yarım saat ve 15 dk ya bile düşüyor sabah 7 de ayakta gündüz uykusu desen toplam 2 saat ancadır yarım saatlik yada 40 dk lık periyotlarda ne emzik alır ne biberon.işi tamamen bıraktım çocuk olunca ailem uzakta tek başıma bakıyorum eşim desen çok yoğun çalışıyor bana faydası yok bu ara ama bir kaç gündür 9 -10 gibi uyuyor çok büyük bir nimetmiş bunu anladım bir dönem saat 7 de başlardı huysuzlanmaya 11- 11.30 kadar en sonda uyurdu ama uyuyana kadar ben kendimden geçerdim dişimiz çıkmadı bizimde ama yinede sağlıklı olsunlarda bakarım diyorum birkaç gündür hasta ilk gün gece 4 den sonra hiç uyumadım gece de sürekli uyandı ama hiç kızmadım o zaman yeterki iyileşsin dedim hep hiç huysuzluğu batmadı gözüme :)
Tolga77; çok aktif bir arkadaşımız olmasına rağmen nick'ini bir türlü hatırlayamadım, geri dönüp nick'leri taradım sana cevap verebilmek için. Mikailesra'dan bahsediyorsun bence. Ama yanlış hatırlamıyorsam onun bebeğinde boyun eğriliği teşhisi yoktu. Hep aynı taraa bakıyor ve yatıyor diye başında bir yamukluk olduğundan şikayetçiydi. Fizik tedaviye gitmişlerdi. Doktor yatak yönünü değiştirin vs gii tavsiyeler vermişti. İnşallah en kısa zamanda bebeğin iyileşir canım.
Günaydin kizlar calisan ark. kolay gelsin
Sanırım kimse bilmiyor ? yada bebişler çok huysuz vakit ayıramıyoruz
yada bir grup kendi arasında muhabetleşiyor arada soru soranlar ilgi görmüyor
HERKESE TEŞÜKKÜR EDERİM
merhaba
bebeğim 02 temmuz doğumlu maalesef boyun eğriliği problemimiz var sanırım bir annemizin bebeğindede aynı sıkıntı vardı 2 -3 ay önce okumuştum sanki kimde vardı bu sıkıntı biliyormusunuz ?
merak ediyorum nasıl oldu nasıl tedavi süreci ?
biz fizik tedaviye gitti birkaç boyun egzersizi ve dönmek istemediği tarafa ilgi çekmek oyuncak vesaire ile
kimde bu sıkıntı vardı bilen varmı ?
Arkadaslar herkese merhaba.Ben de forumun sessiz takipcilerindenim.Sadece dogumdan once 1-2 mesajim vardi tabi 2 cocuk olunca biraz zor oluyor :) Benim kizim 10 haziran dogumlu.Son iki ayda toplamda 500 gr. aldi.Dr. kilo alimina degil de kilosuna bakarak normal dedi bu arada 7.5 kilo.Sizce nasil?Bir de ek gidaya gecince kizima ozel sebze corbasi un corbasi gibi seyler yaptim tabi tuzsuz.Bizimki hic yemedi.Ben de evde pisen tavuk corbasi yogurt corbasini falan denedim salcali tuzlu.Onlari gayet guzel yiyor sizce zarari olurmu?Ben ogluma yedirmemistim tuzu salcayi ama hep zayif bi cocuk oldu ve de yemek seciyor.Insallah kizimin yemek problemi olmaz.
merhabalar umarım bütün bebişler iyidir
sizlere sorum olacak kızım 16.haziran doğumlu bu zamana kadar günde 1 kere kakasını yapardı ama 10 gündür gün içerisinde her ek besin aldıktan sonra kakasını yapıyor sizlerinki nasıl cevaplarsanız sevinirim
Merhaba bizimde aynı 1 kere yapıyordu ek gıdadan sonra günde 3 kez olduğu oluyor.iyice doyuyorlar demekki bizim sadece demir hapını verdiğim gün biraz sıkıntı oluyor onun dışında düzene oturttu.sanırım sadece kaka olayı düzenli.😄
Arkadaslar herkese merhaba.Ben de forumun sessiz takipcilerindenim.Sadece dogumdan once 1-2 mesajim vardi tabi 2 cocuk olunca biraz zor oluyor :) Benim kizim 10 haziran dogumlu.Son iki ayda toplamda 500 gr. aldi.Dr. kilo alimina degil de kilosuna bakarak normal dedi bu arada 7.5 kilo.Sizce nasil?Bir de ek gidaya gecince kizima ozel sebze corbasi un corbasi gibi seyler yaptim tabi tuzsuz.Bizimki hic yemedi.Ben de evde pisen tavuk corbasi yogurt corbasini falan denedim salcali tuzlu.Onlari gayet guzel yiyor sizce zarari olurmu?Ben ogluma yedirmemistim tuzu salcayi ama hep zayif bi cocuk oldu ve de yemek seciyor.Insallah kizimin yemek problemi olmaz.
nasıl farkettiniz canım benim bebeğim de sürekli sağa yatırıyor boynunu endişe ediyorum onun için. bir ara geçer gibi oldu ama buaralar yine sağa yatırıyor. doktora gidicez pazartesi inşallah bir şeyi yoktur
nasıl teşhis koydular sizin bebişe?
Allah yardımcınız olsun kısa sürede düzelir inşallah.
komşum farketti ilk önce bende dikkat ettiğimde sürekli sağ tarafa yattığını gördüm çocuk dokturumuza her ay kontrolümüzde bahsettim alışkanlık geçer dedi 4 ünücü ay kontrolümüzde ben ısrar edince boyun ultrosonu çekildi görünen bir problem yok dendi benim içim rahat etmedi ve fizik tedavi doktoruna götürdüm çocuğu muayene için yatırır yatırmaz tortikolis var bebekte ama siz sıkıntıyı anlatın dedi anlattım ultroson sonucunu gösterdim evet görünürde yok ama zamanla kazanılmış alışkanlıkta olabilir dedi bazı hareketler gösterdi ve tüm aktivetilerimizi soldan olmasını söyledi 15 gün sonra gittik gelişme var devam dedi 1 ay sonra çağırdı ocakta gidicez bakalım. yaşına kadar gözetimde olacak yüzde 95 düzelme oluyormuş inşallah o grupta oluruz yoksa ameliyat dedi allah korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?