2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Benm kızım da gel yapıyor ama çok çabuk da unutuyor..desteksiZde oturuyo ama bi süre sonra düşüyor
Biberonu ağzına götürüp konuşuyor... Ve özellikle ağzına bişeler götürdüğü zamanlarda çok ses çıkarıyor...

Alkis falan yapıyor mu bizimki hic birsey yapmıyor ama hareketleri güzel emeklicek gibi duruyor.

yok canim alkis yapmiyor ama eliyle pat pat herseye vuruyor bizim suratimizda dahil ama gel gel diyince geliyor.
bizim emeklememizde surunme seklinde ilerliyor odana odaya geciyor artik rahatlikla simdi bir kac gundurde dizlerinin ustune kalkip gitmeyi deniyor ama henuz tmm olarak basarabilmis degil

uzun bi aradan sonra merhaba herkese.benim oğlumda 27 haziran doğumlu.emekleyemiyo hala tosuncuk,sürekli yüz üstü durmak istiyo sıtrüstü yatırdığımda hemen dönüyo.çırpınıp duruyo,emeklemeye çalışıyo ama olmuyo.bi süre sonra kızıp yüzünü yere yapıştırıp ağlamaya başlıyo.gel gel deyince sevinip çırpınıp bağırıyo,alkış vs.yapamıyo,3 aylıkken anne demişti çok kez sonra bi kaç kez baba dedi sonra unuttu danam,şimdi hiç bişey söylemiyo.ben tekrar ettikçe gülüyo,çığlık atıp söyleniyo sürekli.çok güleryüzlü,gülen surat .diyorum ona hep:)alt ön dişleri çıktı ben onu ısırıyorum o beni ısırıyo.çok haşin sevişiyoruz.acaip bi gücü var,orantısız şiddet uyguluyo bana sürekli vuruyo,tırmalıyo,çimdikliyo,tokat atıyo,deli gibi tekmeliyo,sanırım oyun bunlar ona göre.cici yapmasını istiyorum ben söyleyip yaptırırken yumuşakça dokunuyo ben susunca tırmalıyo beni.bi kaç kez kızmayı denedim hayır dedim sertçe dudak büzdü,ağladı kıyamıyorum da artık dmiyorum bişi.nasıl bırakcak bu sert hareketleri bilmiyorum.elektronik alet,tel,ipad delisi oldu görünce çıldırıyo.tvyi kaldırdım evde aylardır izletmiyorum.olsa deli gibi izlicek biliyorum.kollarından tutuyorumyürümeyi seviyo ama hemen yoruluyo,koltuğa tutunup durabiliyo önüne ilgisini çeken bişi koyarsam ama çabuk yoruluyo.herşeyi ellemek,almak ve ısırmak istiyo.çok eğleniyoruz,kahkahalarla güldükçe mest oluyorum,mıncıklayarak öldürcem bigün bıcırığı:)
bi de ufak bi sorunumuz var 2 gündür kakasını yapamıyo bebişim keyifsiz ve gazı var sanırım ymurta sarısı vermeye başlamıştım gaz ondan oldu.kabızlık daha önce hiç yaşamamıştık umarım uzun sürmez.orta kulak enfeksiyonu için antibiyotik kullandık önce ishal vepişiğe neden oldu.bırakınca da kabız oldu bebişim buna bağlıyorum.siz yumurta sarısıyla sorun yaşadınız mı merak ediyorum?zamanla alışır mı ki?dru gaz yapar bermeyin dedi şimdi bırakcam ama ilerde denerim tekrar.

moonletter ay masallahh kizin cok guzell saclarina bayildimm :) canim cokta guzel gelisimi masallah tüm bebislere

korsan marti cok gecmis olsun insallah bebisin daha cok cabuk atlatir :))

bu arada masallah cok guzel ilerlemis bebisin baya seyler yapiyor cok ta guzel anlatmisin sende :))

MERHABA CANLARIM bizim sıpada desteksiz 15 20 saniye durabiliyor bazen daha uzun ama kalıcı olmuyor tabi emekliyor yürüteçe biniyor evin içini dolaşıyor eşyaları karıştırmaya başladı ce eeeeeeeeeee leri çok seviyo o da yapıo kapatıo gözünü falan :) yemesi iyidir bnm kdr yemek yio bütün gün kilo gelişimi iyi 9.480 gr idi en son kontrolünde.Yürütülmek çok hoşuna gidiyor mutfaktayım gel oğlum die seslenince sesime geliyor çekmeceleri kurcalıyor.Kucağıma gelmek için ellerini uzatıp kollarını açıyor kişi yadırgamıo ama anne babasını tanıyor kmseyi kolay unutmuyor hatırlıyor 10 15 dk snra top hastasıdır kendisi şuanlıkda solak.2 kere saç kestirdik kız sanıyolar oğlumu bizim durumlarımız böyle birde net anniiiii diyo o kadarcık :)

bizimkilerin doğum tarihi aynı sanırım 16.06...benimki kız benimkide iki üç gündür acaip gelişme gösterdi şaşırıp kaldım, bu ne hız! desteksiz seninki kadar duruyor destekle oyunlar oynuyor maşallah :) hoppala alıcam geçen gördüm çok hoşuma gitti ilk kez görüyorum neler varmış:26: yürüteç dr lar tavsiye etmiyormuş sen kullanan biri olarak son derece memnunsun anladığım kadarıyla.bende alayım hoşuna gider inşallah.
anne diyordu unuttu sadece çığlık çalışıyor bu aralar kafam şişti
Allah sağlık versin.Bu vesileyle cümle alemin kandilini kutlarım.

Ben 4 aylık olduğunda hoppalaya koydum çok eğleniyor ve ayakları çok gelişti bütün oyuncakları onun üzerinde bayılıyor.aramızda çok zaman yok ama emeklemiyor ve desteksiz hiç oturamıyor.ellerinden tutunca ayağa kalkıyor dimdik bazen diyorum emeklemeden mi yürüyecek.

Benim kurabiyem aşılarını oldu cuma günü :) 6 Aylık olduk 72 cm boyumuz 8900 de kilomuz derin elifte henüz diş yok :) maşallah iştahımız yerinde 7 aylık olunca Sebze püresine bakliyat koyucaz kurufasülye nohut vb bebe bisküvisini hipp alıcam organik olanı oymuş evde yapsam en iyisi fakat zamanım yok bir de derin Elif bana çok düşkün sizinki De öyle mi

maşallah bebişine ne güzel gelişimi.benimkisi ağır vasıta biraz seninkinin yanında:))

benim oğluşta bana çok düşkün.bütün gün anasından başka kimseyi görmediği için yapışık ikiz gibiyiz:)anne- baba hariç genelde herkesi yabancılıyo,ağlıyo,zamanla alışıyo.6,5 aylığız en son 73 cm 12 kg idi.sizin bebeklere göre hakkaten tosun yahu benim oğluş:)
uzun,ince bi kızınız var sanırım.çünkü benimki bu kiloyla normal kilolu görüntüde.sadece gören 1-1,5 yaşında sanıyo.doğum kilosu fazlaydı gelişimi de ona göre gidiyo.anne sütü alıyo,çok az meyve püresi ve sebze çorbası yiyo.günde 3-4 yemek kaşığı kadar.öğün haline getirmek istemiyorum emmeyi bırakır diye korkuyorum.dr tatlara alışsın dediği için azar azar tattırıyorum.

masallahh oglusunun gelisimi cok iyi bayada hareketli desene dilayda ceeee yapmayi cok seviyor biz yuz kapatmaca yapmiyoruz endiseleniyorum o konuda göz kapatma gibi yada birseylerin arkasina saklanmak gibi mesela babamizin o sekilde yapiyoruz bayiliyor yürüteci cok seviyorduk bizde simdi yürümeyi ve emeklemeyi daha cok tercih ediyoruz. bizde kisi yagirgama var yabancilara gitmiyoruz en cok tercihimiz anne kucagimizz tabikide bizimde perdelerimle kablolarla oynamaya hastayiz cekmeceleri karsitirmak en buyuk zevkimiz simdide kusumuz var onunla oynamaya basladik insallah kusa birsey olmaz
demisekn ben fotosunu ekliyecektim face bugun babasi kusla baya oynatmis dilayi

benim kizimda öyleydi bende herhalde hic emeklemiyecek hemen yürüyecek diyordum cunku yerde iki dk tutamiyordum bir kac kere yilmadim biraktim yerde biraz agladi ama sonra alisti ve cok cabuk emeklemeye gecti :)

masallah bebisin gelisimi cok iyii :) dis konusunda endiselenme biz 7 ayi gectik cikartiyoruz daha yeni iksii birden geliyor hemde :)

bu arada bakliyat konusuna gelince sen kendinmi böyle birseye karar verdin yoksa doktor tavsiyesi flnmi var ilk defa senden duydum fasulye nohut yedirmeyi cunku henuz daha ek gidaya bile dogru duzgun gecemeyenler var fasulye nohut agir gelmezmi gaz yapar sanki bilemedim yani ben :44::44:

canım benim doktor çocuklara en zararlı ik şey yürüteç ve hoppaladır demişti.ben hoppala degil de yürüteç aldım,ama hala tedirgin koyuyorum içine,bir saatten fazla da bırakamıyorum..ne bileyim korkuyorum ya.halbuki yürüteçten zonra adım atmaya başladı.bir de erkek ya,yumurtalıkları zarar görür felan diyenler var...amma dert ettim ben bu yürüteci.

kızlar benimkiler emeklemiyor geç mi sizce??
sadece popolarını havaya dikip öne gitmeye çalşıyorlar,ama gidemiyorlar.

kızlar ben yayla çorbası yaptım geçen,yumurta sarısı mayaladıgım yogurt biraz unla.
tuzsuz yaptım o kadar tatsız birşey oldu ki,yemediler.biraz himalaya tuzu attım,ancak o zaman yediler.
bir de benimkiler artık yal gibi şeyler yemek istemiyor,sofraya saldırıyorlar hep.tavuk veriyorum agızlarına bayılıyorlar,yemeklerin sularını şapır şapır yiyorlar.ama bunlar hep tuzlu.
ne yapsam kararsız kaldım.siz nasıl yapıyorsunuz yayla çorbasını?

Yüreteç ilk basta ev içinde kazalara yol açıyor diye tehlikeli ama bu önerilmemesinin tek nedeni değil. Anneler nedense çocuklarının bir an önce yürümesini ister, yürüteç ile hem daha çabuk yürümeyi öğrenecekleri düşünülür ve çocuğu oyalayıp başka işlere yönelebilmelerini cazip bulurlar. Yürüteçe oturtulan bebekler ne ayaklarını düzgün yere basabilirler, ne de bacak ve sırt kasları yeterince güçlenmiştir. Genellikle anneler „ben çocuğumu yürüteçe oturttum ve çocuğuma birşey olmadiki“ diyorlar. Evet, şimdi olmamış olabilir ama yeterince güçlenmeden kullanılmaya zorlanan kaslar, belkemiğine gereken desteği veremediler. çocuk yaşta belli olmayabilir, fakat genç yaşta bel ağrısı ve migren olmanın riski çok yükselebiliyor.

Bu çocukları oturtmak içinde geçerli. Yani eğer çocuk yattığı yerden kendi gücüyle istediği zaman desteksiz kalkamıyorsa, bu oturmak için daha hazır değil demektir. çocuklar destek ile oturtuluyor veya bebekler erken yaşta oturmaktan hoşlanıyorlar çünkü etrafı süsmek böyle daha kolay, yerde yatıp tavanı izlemek belli bir zaman sonra sıkıcı olabiliyor bebeklere. Çocuklar destek ile oturuyorlar gibi görünüyor fakat, bu destekler çocuğu tutuyor, eğer cocuk yattığı yerden kendi doğrulup oturamıyorsa sırt kasları ve boyun kasları da yeterince gelişmemiş demektir. çocuk oturur fakat sırtı yamuk durur, boyun ve kafa öne eğik. çocuk oturabiliyorsa, sırtı dimdik olabilmeli, kaslar gelişmiş olmalı, yoksa gene belkemiği için pek sağlıklı değildir.

Bebekleri 3-4 aylık olunca ayağa kalkmaya değil, yana dönmeye yönlendirmek lazım. Bebek büyürken belli aşamalardan geçmeli, bu hem motorik gelişimi için önemli hemde zeka gelişimi için.

Bu belli aşamalardan biri veya çoğu yaşanmadan geçilirse bu çocuğun gelişimi için bir açık yaratabilir. Mesela bebek emeklemeden yürümeye geçerse caprazhareketi otomatikleştirmedi demektir. Yani Caprazhareketlerde aynı anda hem sağ hem sol taraf vücut kısımları karşı şekilde kullanılıyor. Emeklerken aynı anda sağ bacak-sol kol, sol bacak-sag kol hareket ediyor. Böylelikle sağ ve sol vücut kısımlarının koordinasyonu çalışılıyor. Bu çalışma beyin gelişimi icin çok önemli. Sağ vücut tarafın hareketleri %80 sol beyin yarısında bulunan sinir hücrelerinden yönlendiriliyor. Sağ beyin yarısı da genellikle sol vücut tarafını yönlendiriyor. Emeklemek bir bebek için çok büyük bir başarı, çünkü ilk aşamada nasıl emeklenilir diye bir plan oluşturur beyin, ondan sonra uygulanır. Bu plan işe yarıyorsa bu belli sıralama, hareketlerin otomatikleşmesine kadar tekrar tekrar denenip uygulanır. Otomatikleşme aşamasına ulaşıldığında bu plana artık ihtiyaç duymaz bebek ve bu plan beyin deposuna yerleştirilir. Bu öğrenilen hareketler yani emeklemek artık düşünmeye gerek kalmadan uygulanabilir. Bir örnek ile açıklamak gerekirse: Yeni bir iş yerine başladınız ve yolu bilmiyorsunuz, sadece adresi biliyorsunuz ve elinizde şehir haritası var. İsyerinize ulaşmak için şehir haritasına bakarak, size göre en uygun yolu kararlaştırıyorsunuz, bu sizin “haraket planınız”. Bu Yolu defalarca gidip gelirseniz, yolu ezberlersiniz, ve bir müddet sonra bu kafanızdaki plana gerek kalmaz. Bazı insanlar evden işe veya işden eve gittiği yolu kafasında öyle otamatikleştirmişlerki, başka yere gitmek için yola çıksalar bile, o otamatikleşen yola girebiliyorlar, düşünce başka yerde olsa bile.

Bizde de oturma destek malzesi (Bouncer) vardı, kurstan sonra kaldırdım.
Bebeklerin oturabilmesi için hazırlanmış olan bu araçlar da zararlı. Çünkü bir bebek bunlarda oturunca öne egilmeyi, öne doğrulmayı, önünde bulunan oyuncaklara uzanmayı öğrenir, fakat bir bebeğin gelisimi öne doğru değil yana doğru desteklenmeli, yani bir bebek yattığı yerden yana dönmeye teşvik edilmeli, çünkü yana dönme aşamasından sonra emeklemeye geçer. Bu oturaklarda oturan bebekler yana dönmeden önce öne doğrulmayı öğrenir ve bu gelişiminde bir duruşa veya bir önemli basamağın atlanmasına sebep olabilir.

Bu aletlerin neden satıldığı konusuna gelinince: hiç bir geliştirici yanı yok, sadece para kazanmak için üretilmiş bir ürün. Bebekler için bunlarda oturmak daha zevkli tabi, etrafı süzmek daha kolay. Ama çocuk beline zararlı.

tamamen geçti yüzüm.Ananem sağolsun hergün okudu üfledi.Bende kortizon ilaçlarını 4 er 4 er yuttum.Çok iyiyim teşekkür ederim

Bu arada talia,merve,esra hoşgeldiniz hepiniz de ....
Hosbulduk canım sağolasın
Aaa ne oldu ne için ilaç kullandın ben epeydir yoktum

Moonletter bilgi paylaşımı için teşekkürler
Bende almamıştm zaten örümcek
Almayı da düşünmüyorum
Doktorlar da tavsiye etmiyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…