2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Bugun ogluma kahvalti yaptirdim cavdar ezmesi, kendi yaptigim lor ve yumurta sarisi ile. XmalcomX in labne tarifi vardi. en kisa zamanda onu da deneyecegim.

Gittikce cesitleniyor yiyecekler. Tarhanaya basladik. Balik vermek istiyorum mis gibi palamut var evde

Bu gece yatıp sabaha kadar uyanmayan bebeklere çok imreniyorum.Mama alan bebek uzun uyur diyorlar, yalan
Her yolu denedim.Gün içinde bol besleyip baktım yine kalkıyor...Başka bir gün akşam yatırmadan muhallebi verdim 100-150ml
kadar arkadaşlar dediki oohh sabaha kadar uyur.Nerdeee yine o 3 saatlik periyod :)
Birde sabah 6 da uyanıp geliyoruz salona 1 ila 1,5 saat en geç 2,5 saat sonra bir uykuya yatıyor oh maşallah :)
Gece kalkması alışkanlık desem değil çünkü her kalktığında mutlaka min.120-130ml içiyor.Bu bir öğünde yediği miktar.Ne yapıcamda düzene sokucam bilmiyorum...

sıkıntı aynı sanırım bizde aynı tarafa yatıyoruz hep boyun ultrosunu çekildi çıkıntı yok alışkanlık deniyor terapi ve masaja nereye götürdünüz ?

Peki suan kac ayliksiniz? Eger haziran annesiysen ve bizimle ayni aylardaysa bebegin coktan bu aliskanliktan kurtulmus olmasi gerekirdil.. Şöyle ki sezeryanla dogan bebekler normale göre daha huysuz olabiliyorlar.. Ben toplam da 4,5 ay fizik terapistine götürdüm oglumu özel birsey yapilmadi basit seylerdi.. Mesela kafasini genel de cevirdigi tarafi tamamen dikkat cekmeyecek bir hale getirdik, bütün oyuncaklarini falan tam ters tarafa koyduk, ilk zamanlar yatarken kollarinin altindan olmak üzere sag ve soluna havlu sarip yatirdik vs.. Suan kafasi tamamen düzeldi zaten zamanla birakiyorlar aliskanliklarini.. Sormak istedigin baska seyler olursa tecrübem oldugu konular da yardimi olmaya calisirim

bizimki de yemiyodu bebe bisküvisi ezince içine iyi kötü yer oldu bakalım...

bebeği benim gibi gece çok sık uyanan var mı
çözüm buldular mı kafayı yemek üzereyim maksimum bir saat deliksiz uyuyor

benimkiiiiiii

hala çok sık uyanır...çoğunluk saatte bir...bazen uzun uyuduğu oluyo ama nadir..

ay bi de bezlerimiz dolup taşıyo dediniz ya ben de bi süredir dikkat ediyorum bezlerimiz çok kuru oluyo...
özellikl geceleri baya kuru oluyo..niye acaba..sütüm azaldı gerçi ama yine de bu kadar azalması normal mi ki... gece de bu kadar kalkıp emdiği halde hemde...:44:

Daha gecen aya kadar benimki de öyleydi her 2-3 saate uyaniyordu extra yaptigim tek sey günlük disari gezmeye cikiyoruz 1,5-2 saat kadar, temiz hava da uyuyor biraz sonra parkta salincakta salliyorum (bebekler icin olan) biraz da dolasip geliyoruz bilmem bununla alakali olabilirmi birde bu var sirt üstü yatiyordu her 2-3 saatte uyandigin da 1 aydan fazla yüz üstü yatiriyorum ve bu cok fark ettirdi gercekten zaten yüsüstü uyumaya kendisi karar verdi ben cevirsem de o tekrar yüzüstune dönüyordu bir dene istersen

bnmde emmek istiyo bazen ama ben engelliyorm.bence emmemesi daha iyi emziği.dert etme

Eğer her gece aynı saatte uyanıyorsa 1 saat erken sen uyandır düzenini boz bak gör daha uzun uyuyacak :)

merhaba hanımlar,
kızım için bir araştırma sürecindeyim ve desteğe ihtiyacım var.
beğendiğim ürün linkini ekliyorum
Eki Görüntüle 932844
http://www.unnado.com/urun/detay/NTQ0ODcy

oto koltuğu alırken isofixli olması, yatabilmesi , kumaşının yanmaz olması, çarpışma testleri, kemer güvenliği en önemli kriterler fikri olan var mı ?
:18:

Son düzenleme:
herkese merhaba,

bir sorum olacak sadece biberonla beslenen bebeklerinize emzik vermeyen var mı ben hiç vermedim hatamı ettim kaç gündür bunu düşünüyorum kızım 7 aylık

bebekken parmagını emen şu an 40ına dayanmış kuzenimin damak yapısı bozuk.ve kesinlikle çocuguma parmagını emdirmicem emzige alıştırıcam diyor.be
benim doktorum da emzige alıştır sakın parmagına alışmasın diyor. emmek bir reflekstir biliyorsun..çogu bebek de agzında emzikle uyur.şimdiye kadar emzigin zararlı oldugu hiçbir bebek de görmedim.bebek anne memesinde ya da biberonda degilse emzikle emme ihtiyacını karşılayıp uyur ya da sakinleşir.
ben dogdukları andan beri emzik veriyorum ona ragmen kızım arada baş parmagını emiyor onu da engellemeye çalışıyorum.

Emzik tamamen de zararsi degildir yapmayin lutfen. Buyuk kizim 2 yasina kadar emzik ve biberon aldi. Ama cene yapisinda ufak kaymalar olusmus dedi doktor ozamanlar. Tam iki yasinda ikisini de kestik. Zamanla duzeldi. Kucuk kizim almadi zaten emzik, 7,5 aylik hala be emzik ne biberon aliyor. Geceleri zor oluyor biraz ama olsun, ilkinden dersimi aldim:))

Merhabalar,benim oglum da baslarda hic yemiyordu, ilk kasikta yuzunu eksitiyordu. Gunluk mayalamaya baslayinca yemeye basladi. Sanirim diger sekilde yine evde yapilsa da 1-2 gun gecince tadi ona eksi geliyor. Simdi aldigim sutten 0,5-1 lt. Kadarini ayiriyorum. Her gun kahvaltidan sonra ,1 seferde yiyecegi miktari mayaliyorum. 11:30 gibi oluyor ve buzdolabinda bekletiyorum. Aksam 7-8 gibi icine kendi yaptigim bebe biskuvisi ve zeytinyagi ekleyerek yediriyorum. Bayiliyor.. Ozellikle zeytintagini denemeni tavsiye ediyorum. Insallah bu sekilde yer seninki de

canım acaba doymuyor olabilir mi benimkide önceden çok uyanıyodu uyku egitimi vs ugraştım baktım olmuyo sonra sütüm iyice azalınca formul süt vermeye başldım şimdi uykusu iyi 5-6 bazen 7 saat kesintisiz uyuyor:26: inşalllah düzelir uykusuzluk çok zor

bende parmağını emmesini doğru bulmuyorm.annem kendi elimi sürdrmüyo dişi eğri bitermş.ona güveniyorm çünki hepimizn dişleri çok düzgndr.tabiki parmam emme bi saplantı olmşsa emzik artık daha iyi olbilir.ama ben engelliyorm çok şükür.aklına bile gelmiyo çoğu zaman

Yok cnm doyduğundan eminim bu ay 900 gr almış.meme ağzında durmak istiyor sabaha kadar formül süt dediğin devam sütü dimi

Kzlar trt1de ibrahim saracoglu cocuilarin buyumesi hakkinda hlyi veriyor izoemei isteyen olursa daha baska konuoardanda konusuluyir

ilgin için teşekkür ederim öncelikle 2 temmuz doğumluyuz teyzesi yani 6,5 aylık oldu mecburi sezeryan oldu bilmem alakası varmı doğduğundan beri gittiğimiz çocuk doktorumuz evet sürekli sağ tarafa ile dönüyor herşeye ve uykuda o tarafa yatabilir dedi alışkanlı yaşına kadar geçer dedi içim rahat etmedi fizik tedaviye profesöre götürdüm anne karnında edinilmiş yada doğduktan sonra edinilmiş alışkanlık dedi birkaç hareket gösterdi başını yataktan sarkıtıp elle sağ ve sola çevirmek gibi ve tüm aktiviteleri yemekti oyundur hepsini dönmek istemediği taraftan yani soldan yapalım dedi her ay kontrole çağırıyor ve gelişme var devam diyor uyku esnasında kafayı desteklemezsem hala sağ dönüp yatıyor ama eskiye göre solu ile çok ilgili bilmiyorum ben mi hüsnü kuruntu yapyorum çok sizde kafa şekli düzeldimi? uyurken hala destekliyormusunuz doktorunuz teşhis koymuşmuydu? bizimki sadece alışkanlık diyor hangi doktora gittiniz? çok soru sordum galiba :)
annelik işte ne yaparsın

kızlar oğlum az önce mama sandalyesnden düştü hemde kalebodura.yönümü dönmüştm.eşimi aramadm şimdi bi laf der üzüntüsnden cnm sıkılır diye.çok ağladı uyku sati ama uyutmadm.napıyım ne olur çabuk cvp yazn.alnında bşy yok ama sert yer ve kafası üstü düştü

Merhaba bacılar...

Pendik de Erol Mobilya adında bir mobilyacı keşfettim bugün nette gezinirken çok güzel modeller çok uygun fiyatlara acaba tanıyan bileniniz var mı? Ürün alıp memnun kalan var mı acaba?

canım gözlerini gözlemle dalmaması lazım kusma gözde kayma kasılma gibi birde çok uykulu ise ona dikkat et
ama korkma her bebeğin bir koruyucu bir meleği olur derler
istersen doktoru ara soyle ama için rahat etmicekse eşine söyle doktora gidin
çok geçmiş olsun

Canim istedigini sorabilirsin sonucta suan hepimiz benzer endiseleri paylasiyor/hissediyoruz, seve seve bolgim oldugunca cevap veririm..
Hemen hemen ayni seyleri söylemis terapistlerimuz bize de aliskanliktan demislerdi ve gercekten zamanla düzelmeye basladi bugün bir ara fotografini cekmistim senin icin eklemeye calisirim havlularin eger hala ciddi bir sivrilik varsa kafasin da belki deneye bilirsin. Bizim suan cok sükür hic bir sorunumuz kalmadi bu konu da suan kafasi tamamen düzeldi kafasini sag tarafa cevirme aliskanligini 3. Ay gibi unutmaya baslamisti. Sizin suan hala devam ediyormu peki bu sorun? Özel bebek masajcilari var onlara belki bir götürebilirsin bu tür konular da uzman oluyorlar kucagina alip hareketsiz bir sekil de nefesini dinleyerek sorunu anlamaya calisiyorlar, ben viyana da yasiyorum belki biliyorsundur o yüzden Türkiye de tam olarak ne deniyor bilmiyorum.

Birde ben bu tarafa her zaman bakmiyorum diger tarafta oluyorum genel de kk a girince (gebelik) görmüssündür ordan yazarsan daha cabuk cvp verebilirim cnm :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…