Alisir canim zamanla suan tam kac ayliksiniz peki siz?
Ben her sabah taze lor peyniri yapiyorum onun suyunu daha cok ogluma yaptigim yemeklere ekliyorum benim ki yogurt cok sulu olursa yemiyor braz kati oldugun da istahla istiyor
:)) o her bebekte var benimkinjn de bezi dolup hatta bazan tasmis olarak uyaniyor cisten sabahlari
Bizim son bir haftadir uyku saatimiz degisio duruyor 7-21:30 arasi uyuyo genel olarak ama gece 12 gibi kendim uyumadan mamasini veriyorum sabah 6 da uyaniyor tekrar mama veriyorum 8-9 a kadar devam uyuyor ama bazi geceler saat 4 te acikip uyandigi oluyor
sıkıntı aynı sanırım bizde aynı tarafa yatıyoruz hep boyun ultrosunu çekildi çıkıntı yok alışkanlık deniyor terapi ve masaja nereye götürdünüz ?
slm kızlar bebişlerinize hergün yoğurt yedirebiliyormusunuz ben başaramadım da nasıl yaptığınızı paylaşırmısınız Ek gıdaya geçişte yiyordu zaten sonra yememeye başladı.haftada 1 gün belki zaten yumurtada her gün yiyemiyor yavrum alerji yaptı
bebeği benim gibi gece çok sık uyanan var mı
çözüm buldular mı kafayı yemek üzereyim maksimum bir saat deliksiz uyuyor
Bu gece yatıp sabaha kadar uyanmayan bebeklere çok imreniyorum.Mama alan bebek uzun uyur diyorlar, yalan
Her yolu denedim.Gün içinde bol besleyip baktım yine kalkıyor...Başka bir gün akşam yatırmadan muhallebi verdim 100-150ml
kadar arkadaşlar dediki oohh sabaha kadar uyur.Nerdeee yine o 3 saatlik periyod :)
Birde sabah 6 da uyanıp geliyoruz salona 1 ila 1,5 saat en geç 2,5 saat sonra bir uykuya yatıyor oh maşallah :)
Gece kalkması alışkanlık desem değil çünkü her kalktığında mutlaka min.120-130ml içiyor.Bu bir öğünde yediği miktar.Ne yapıcamda düzene sokucam bilmiyorum...
senin biberonla beslediğini biliyorum ve senin yorum yapmanı çok istiyordum bunun için teşekkür ederim
benim kızım bazı geceler bileğini emiyor ve kucağımda uyuyor dalmaya yakın 1 dk falan omuzumu kazağımı emiyor çok üzülüyorum acaba hatamı ettim diye düşündüm
içime su serptin valla tekrar teşekkür ederim
Eğer her gece aynı saatte uyanıyorsa 1 saat erken sen uyandır düzenini boz bak gör daha uzun uyuyacak :)Bu gece yatıp sabaha kadar uyanmayan bebeklere çok imreniyorum.Mama alan bebek uzun uyur diyorlar, yalan
Her yolu denedim.Gün içinde bol besleyip baktım yine kalkıyor...Başka bir gün akşam yatırmadan muhallebi verdim 100-150ml
kadar arkadaşlar dediki oohh sabaha kadar uyur.Nerdeee yine o 3 saatlik periyod :)
Birde sabah 6 da uyanıp geliyoruz salona 1 ila 1,5 saat en geç 2,5 saat sonra bir uykuya yatıyor oh maşallah :)
Gece kalkması alışkanlık desem değil çünkü her kalktığında mutlaka min.120-130ml içiyor.Bu bir öğünde yediği miktar.Ne yapıcamda düzene sokucam bilmiyorum...
herkese merhaba,
bir sorum olacak sadece biberonla beslenen bebeklerinize emzik vermeyen var mı ben hiç vermedim hatamı ettim kaç gündür bunu düşünüyorum kızım 7 aylık
slm kızlar bebişlerinize hergün yoğurt yedirebiliyormusunuz ben başaramadım da nasıl yaptığınızı paylaşırmısınız Ek gıdaya geçişte yiyordu zaten sonra yememeye başladı.haftada 1 gün belki zaten yumurtada her gün yiyemiyor yavrum alerji yaptı
Uyku diyice direk biz😄doğdupundan beri aynı 2 saat uyuduğunu bilmem ama sanırım gündüz uykuları düzene girmeden gecede uyumıcak sanki gündüzleri toparlamaya başladı.bizim sıkıntımız emerek uyuyor ve gece saat başı bazen yarım saatte bir uyanıyor ben pes edip gece meme ağzında uyuyoruz bazen ve bu yüzden çok kg almış bu ay.ben çözümü böyle buldum .yok olmuyor saatlerce ağlarda kendi kendine uyursa uturmuş ama yapmadım yapmıcamda 2 yaşı gözden çıkardım bazen kabullenmek gerekiyor galiba herşeyi düzenli ama uyku dedinmi çocuğa bişey oluyo.çare bulursan banada söyle tatlım.emzik hiç almadı ve çok pişmanım
Emzik tamamen de zararsi degildir yapmayin lutfen. Buyuk kizim 2 yasina kadar emzik ve biberon aldi. Ama cene yapisinda ufak kaymalar olusmus dedi doktor ozamanlar. Tam iki yasinda ikisini de kestik. Zamanla duzeldi. Kucuk kizim almadi zaten emzik, 7,5 aylik hala be emzik ne biberon aliyor. Geceleri zor oluyor biraz ama olsun, ilkinden dersimi aldim:))
Yok cnm doyduğundan eminim bu ay 900 gr almış.meme ağzında durmak istiyor sabaha kadar formül süt dediğin devam sütü dimicanım acaba doymuyor olabilir mi benimkide önceden çok uyanıyodu uyku egitimi vs ugraştım baktım olmuyo sonra sütüm iyice azalınca formul süt vermeye başldım şimdi uykusu iyi 5-6 bazen 7 saat kesintisiz uyuyor:26: inşalllah düzelir uykusuzluk çok zor
Peki suan kac ayliksiniz? Eger haziran annesiysen ve bizimle ayni aylardaysa bebegin coktan bu aliskanliktan kurtulmus olmasi gerekirdil.. Şöyle ki sezeryanla dogan bebekler normale göre daha huysuz olabiliyorlar.. Ben toplam da 4,5 ay fizik terapistine götürdüm oglumu özel birsey yapilmadi basit seylerdi.. Mesela kafasini genel de cevirdigi tarafi tamamen dikkat cekmeyecek bir hale getirdik, bütün oyuncaklarini falan tam ters tarafa koyduk, ilk zamanlar yatarken kollarinin altindan olmak üzere sag ve soluna havlu sarip yatirdik vs.. Suan kafasi tamamen düzeldi zaten zamanla birakiyorlar aliskanliklarini.. Sormak istedigin baska seyler olursa tecrübem oldugu konular da yardimi olmaya calisirim
kızlar oğlum az önce mama sandalyesnden düştü hemde kalebodura.yönümü dönmüştm.eşimi aramadm şimdi bi laf der üzüntüsnden cnm sıkılır diye.çok ağladı uyku sati ama uyutmadm.napıyım ne olur çabuk cvp yazn.alnında bşy yok ama sert yer ve kafası üstü düştü
ilgin için teşekkür ederim öncelikle 2 temmuz doğumluyuz teyzesi yani 6,5 aylık oldu mecburi sezeryan oldu bilmem alakası varmı doğduğundan beri gittiğimiz çocuk doktorumuz evet sürekli sağ tarafa ile dönüyor herşeye ve uykuda o tarafa yatabilir dedi alışkanlı yaşına kadar geçer dedi içim rahat etmedi fizik tedaviye profesöre götürdüm anne karnında edinilmiş yada doğduktan sonra edinilmiş alışkanlık dedi birkaç hareket gösterdi başını yataktan sarkıtıp elle sağ ve sola çevirmek gibi ve tüm aktiviteleri yemekti oyundur hepsini dönmek istemediği taraftan yani soldan yapalım dedi her ay kontrole çağırıyor ve gelişme var devam diyor uyku esnasında kafayı desteklemezsem hala sağ dönüp yatıyor ama eskiye göre solu ile çok ilgili bilmiyorum ben mi hüsnü kuruntu yapyorum çok sizde kafa şekli düzeldimi? uyurken hala destekliyormusunuz doktorunuz teşhis koymuşmuydu? bizimki sadece alışkanlık diyor hangi doktora gittiniz? çok soru sordum galiba :)
annelik işte ne yaparsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?