2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ


  • Ankete Katılan
    557
Salyanin cok artmasi disin cok yakinda cikacagini gosterir. Pirasa ve yesil soganin beyaz sap kisimlari dis kasimak icin cok iyi geliyor. Biraz kokulu ama onu geveleyecegim derken bayagi ugrasiyorlar.

Huly ve denizana kizlar bebeklerinizin bu ayda 3 dk da bir kalkmasi hic mantikli degil. Emme saatlerinin arasini acin en az 4 saat olsun. Her agladiginda meme vermeyin ve daha da onemli ve garip olan biraz aglatin. Inanin cok zor oluyor ama ben oglumun her kucak isteyisini hemen cevap vermiyorum biraz aglatiyorum ve sunu farkettimnce agliyor, bakti alan olmayinca tum gugcuyle bagiriyor. Iste burasi onemli, gucunuz kirilir kucaginiza alirsaniz biraz daha aglayip susuyor ancak bir dahaki sefere daha da gurultulu agliyor. Ama biraz daha umursamaz gorununce onundeki oyuncaklara daliyor sipa. Belki 2 dk suruyor bu dalma ama olsun. Demek ki cok da ihtiyaci yokmus. Su an 2-3 saatte bir uyaniyor. Gece 2 defa emme hakki var. Bu aralar gazi cok, mercimek corbasindan sanirim. Ben de su gece uyanmalarini kokten cozebilirsem cok mutlu olucam inanin
 

O halde yere koymaya devam.. Çok istiyorum emeklemesini bişeylere ulaşıp karıştırmasını.. (Pişman olacağımı bile bile) :) jel sürüyordum biraz rahatlatıyor ama hemen yutuyo ağzını şapırdatıyo.. İlaç vermeyelim derken böyle yabancı bişeyi yutmasından tedirgin oluyorum açıkçası bizde hala diş yok çıksa kurtulucaz galiba..
 

bende iki defa veriyorm sütü.en az 3.5 saat arayla ama yedkten bir saat geçmiyo ağlıyo dakka başı gece.açlıktan deil versem yemez biliyorm.eşim karnından diyo ama bence deil.anlamadm gitti kucğa alır almaz susuyo belkide alıştırdk bilmiyorm
 

Gece uyandığında su yerine gece çayı vermeni tavsiye ederim ben 2 gündür öyle yapıyorum o çığlık çığlığa ağlamalar mızıldanmaya döndü uykusu hala aynı 40 dk ama ağlama azaldı.
 
canım endişelenmekte haklısın jeller hele hiç sağlıklı değil.lokal uyuşturuyor o yüzden ağrısı kesiliyor dedi yakın bi doktor arkadaş..mümkün olduğunca onu kullanmaktan kaçın bir nevi uyuşturucu demişti..ben soğuk havuç veriyorum..tabi bu arada yanındayken vermeye gayret et.
 

her bebegin gelişimi farklı,her annenin deneyimi farklı tabii ki.büyüklerimizin sözleri de öyle.ben de emzikle büyümüşüm,benim de dişlerimde hiçbir sorun yok.kimi bebek de emzik almıyor evet.


ya o doktor arkadaşa bir çift sorum olacak yanlış anlamazsan canım;
deli gibi aglayan ve canı yanan,sabahlara kadar uyumayan çılgınlar gibi katılan ve jeli sürdügünde rahatlayan bir bebegi olmuş mu hiç?? ben neo baby jel kullanıyorum piyasadaki en dogal jel o.calgelde de dentinoxta da lidokain var,vücudda birikiyormuş.onları kullanmıyorum.zaten neo baby de her dogal şey gibi çok da etkili degil,tam uyuşturmuyor.sadece benimkilerin uykuya dalmasını kolaylaştırıyor o kadar.
 
Valla ben diş jeli ağrı kesici manyağı yaptım çocuğu. 3 haftadır isyanlardayım ne yapayım. Havuç pırasa daha da hırslandırıyor. Daha yüksek bağırıyor bu sefer. Diş jeli sürüyorum gün içinde. Gece de ağrı kesici.
Dişi çıksın karşı olmama rağmen uyku eğitimi vereceğim galiba. Kararsızım.
 

soğuk havuç işe yaradı gibi baya bir oynadı canım.. :)
çok zor durumda kalmadığım sürece jel vermiyorum zaten..
 


ay ben dentinox kullanıyordum çok ağladığında.. neo baby alacağım hemen
 
Son düzenleme:
merhaba kızlar, gelemedim bayadır... oğlum hasta oldu ben hasta oldum ama iyileştik çok şükür. ventolın hava verdi dr hala devam ediyoruz vermeye... aksi gibi ben de grip oldum ama iyiyim şimdi. zor günlerdi. geçti hamdolsun. Rabbim evlatlarımızı korusun, hastalıklar kol geziyor her yerde.
3. dişimizi de çıkardı. 2 tane ön alt çıkmıştı, şimdi köpek dişi ya da yanındaki olması lazım o göründü. hastalıkla beraber bunun da acısını çekmiş yavrum. çok salyası artmıştı zaten. hastalık öncesi uykusuzluğu tavan yapmıştı. o da biz de perişan olmuştuk. sabah oğlumu dr a gece de ben acile gittim. sanırım yorgunluk beni düşürdü ve grip oldum. şimdi iyiyiz. ilaçlar sütümü aşırı azaltmıştı o da geri geldi çok şükür.
bizde hala emekleme yok, dedesi yürüteç almış mecburen koyduk bizde, beni pek niyetim yoktu aslında. zaten fazla da tutmuyorum. yemek yedirirken rahat oldu, mama sandalyesi almadık çünkü. bana güvenilir gelmiyor sandalye. neyse yürütece de yeni yeni alıştı. daha öyle çok hızlı gidemiyor.
gel babası yapıyoruz, bye bye yapıyoruz, şirinlikler tatlılıklar :)
p.tesi kontrol var o zamana kadar hava vermeye devam. inşallah dr da iyi bulur da ilaç vermeyiz artık.
bebişleri hasta olanlara çoookkk geçmiş olsun. zor oluyor.
alerji ilaçları uyku yaptı bebeğime daha iyi uyuyor artık. ilaç bitince geriye döner mi bilmiyorum :) iştahı da açıldı çok şükür. hastalık döneminde hemen kilo verdi kuzum. şimdi daha yiyor.
şimdi yine hava vericez bakalım. iyi geceler herkese...
 

canım çok geçm,i olsun ikinize de.anneler hasta olmasın...o zaman her şey duruyor sanki.
topikte de kimse kalmadı nerede bu hatunlar.
 
kızlar oglumun sol gözü durup dururken çapaklandı ve kirpikleri birbirine yapıştı.ben uyuyor zannediyorum meger çocugum gözünü açamıyor.sizce neden olmuştur?? doktoru aradım iki damla verdi.ama muayenesi kalabalıkmış sebebini anlatamadı.
 

benim oğlumda ilk doğduğu zaman olmuştu, mikrop kapmıştır, 2 kez oldu hatta. verdiği ilaçları kullan çabuk geçiyor. bir de dr beni uyarmıştı dikkat et sana geçmesin, büyüklerde daha zor oluyormuş geçmesi.
 
Anneler bebeğim şiddetli grip oldu dünden beri perişan halde burnu tıkalı, öksürüyor, ateşleniyor çok huzursuz sanırım çok ağrısı var. Dün gece ateşi 39a dayandı şurup fayda etmeyince fitil verdim öylelikle atlattık. Eşime doktora gidelim diyorum ''doktorun vereceği de damla değil mi?'' diyor. İyi de bu çocuk büyüklerin dayanamadığı gribi böyle çekecek mi? Antibiyotiğe bile razıym mahvoldu çocuk ağlamaya dermanı yok sesi cılız cılız çıkıyor yavrumun.. Uyanıkken ağladığı için sürekli ayağımda sallayıp uyutuyorum. Napıcağımı şaşırdım...
 

çok geçmiş olsun, çok üzüldüm.umarım hemen atlatırsınız... benim bebeğim 2-3 haftadır çok mızır mızırdı sürekli huysuzdu ve geceleri sürekli uyanıyordu. Rahat uyuyamıyordu.Rutin kontrol diye dr a gittik boğazı ve kulak içleri kızarmış dedi ve peditus ve antibiyotik yazdı.birde burun spreyi verdi.antibiyotik en fazla 7 gün kullanılıyormuş.Zaten prospektüsünde de öyle yazıyor.
2 günde rahatladı 4-5 günde keyfi yerine geldi...Diyeceğim bizim durumumuz seninki kadar ağır olmamasına rağmen ve ateş te yoktu, antibiyotik yazdı, bizde kullandık yanlış mı yaptık bilmiyorum...Sen gitsen yazar diye düşünüyorum.Eşine söyle boşuna bebişe eziyet etmesin(cüretimi mazur gör bebeklerin böyle acı çekmesine dayanamıyorum)
kıyamam...tekrar çok geçmiş olsun...
 
merhaba herkese uzun zaman oldu takip edemedim.herkes iyidir umarim.bizimde iki alt iki ust 4 disimiz cikti.su aralar salyasi iyice artti daha devami cikacak mi acaba.27 mayis dogumluyuz bizde 1 aydir emekliyoruz tutunup kalkabiliyor ayrica koltuklardan diger koltuga gecebiliyor tutunarak ayakta durabiliyoruz.cok hareketli bi bebek oglum,ama bye bye alkis falan yapmiyoruz anlamli ses az cikartiyor emzige asiri duskun bu da beni korkutuyor
 
Goz nezlesi olmus olabilir. Ilik cay pansumani yapin. Capagi icerdeb disari dogru temizleyin. Cok gecmis olsun. Yine de tedbiri elden birakmayin en kisa zamanda doktora gidin.
 

Cok gecmis olsun. Bizde de durum ayni. Ablasi gecen hafta hastalandi. Anne her yerim agriyor diye agliyordu. Bu haftada minik kizim ve ben hasta olduk. Bizim de ates once 39 civariydi. Malesef surup icmedigi icin fitil verdim. Doktorumuz 72 saat icerisinde ates dusmeli dedi. 6 saatte bir ates disurucu(3 kez paresetemol 1 kez ibufren icerenlerden) verebilirsiniz ancak ilk 48 saatten sonra ates dusurucu ihtiyaciniz azalmali dedi. Artik atesi 37,5-38 araliginda ama agridi cok galiba cok agliyor gariban. Yarin tekrar gitcez doktoruna.
Sana da cok kolay gelsin arkadasim.
 
kızlar selam
ne zmandır giremiyorum buralara
benım kızım 6 hazıran doğumlu 8 kg 70 cm boy zayıf mı
bu aralarda bişey yemıyor önceden ne versem yerdi şimdi tık yok
alttan 2 diş pıtladı
sizinkiler kaç kılo
 
kıxlar özledim valla ne zamandır yazmadım, eksiklik hissediyor insan,8 aylık kontrol iyi ,9700 gr mız,süt azaldı ek gıda devam köfte ve balık buglama veriyorum ,üsten iki diş çıkıyor uyku bölük hep,sizlerde durumlar nasıl.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…