Hanimlar Merhabalar,
Buradaki paylasimlari onemsiyorum cunku birbirimizden cok sey ogreniyoruz. Ben de bizdeki durumu yazmak istedim. Oglum 13 haziran dogumlu.yaklasik 10 gun onceki kontrolunde kilo 9.300, boy70cm.di. Bas cevremiz45cm. Anne karnindan beri bas cevremiz hep ust limitlerde. Yani kafamiz biraz buyuk. Biz de cok akilli olcak ins deyip avunuyoruz:) ek gidaya kadar sadece anne sutu aldi, hala emiyor. Ama hic sagip olcum yapmadigim icin ne kadar sutum var, ne kadar emiyor hic bir fikrim yok. Ben ek gida konusunda anne sutu agirligini kaybetmesin istiyorum. Hazir hicbir sey vermemeye calisiyorum. Sebze meyveleri degil ama irmik, tam bugday, yulaf unu ve kuru kayisi yani bulabildiklerimi organik almaya calisiyorum. Tereyagi mecburen tuzsuz olsun diye hazir pastorize yag kullaniyorum.maalesef daha hic kiyma ve balik yedirmedim. Zaman zaman et haslayip suyunu ve eti sebze purelerine karistiriyorum.ister istemez menuler sinirli kaliyor. Bizim menumuzu paylasalim.yorumlara acigim.
Gece 2 kez anne sutu
sabah ilk beslenme 8-8:30 anne sutu
1-1,5 saat kadar sonra 1yumurta sarisi( 2 gunde 1),1-1,5 tatli kasigi ev yapimi labne peyniri
istahi olursa ev yapimi bebe biskuvisini kuru kayisi suyu ve pismis kuru kayisi ile islatip veriyorum.haslanmis bitmisse portakal suyuna biraz su (asidi yogun gelir diye)ekleyerek islatiyorum
Oglen12 anne sutu+ 2 saat kadar uyku
3 gibi buharda sebze haslamasi (evde ne varsa)kabak/ balkabagi/ patates/ havuc/ispanak puresine 1 tatli kasigina yakin sizma zeytinyagi
saat 5 gibi anne sutu+ 1 saat kadar uyku
6:30 gibi meyve puresi( elma-armut, avokado/)
Saat 8:30 gunluk yogury icine 1 tatli kasigi zeytinyagi ve biskuvi
9:30 anne sutu ve yatis
yorum veo nerilerinizi bekliyorum.ayrica paylasimlari icin tum arkadaslara tesekur ediyorum.ceviz, kiyma ve baligi ben de menulerime katicam.
Hanimlar Merhabalar,
Buradaki paylasimlari onemsiyorum cunku birbirimizden cok sey ogreniyoruz. Ben de bizdeki durumu yazmak istedim. Oglum 13 haziran dogumlu.yaklasik 10 gun onceki kontrolunde kilo 9.300, boy70cm.di. Bas cevremiz45cm. Anne karnindan beri bas cevremiz hep ust limitlerde. Yani kafamiz biraz buyuk. Biz de cok akilli olcak ins deyip avunuyoruz:) ek gidaya kadar sadece anne sutu aldi, hala emiyor. Ama hic sagip olcum yapmadigim icin ne kadar sutum var, ne kadar emiyor hic bir fikrim yok. Ben ek gida konusunda anne sutu agirligini kaybetmesin istiyorum. Hazir hicbir sey vermemeye calisiyorum. Sebze meyveleri degil ama irmik, tam bugday, yulaf unu ve kuru kayisi yani bulabildiklerimi organik almaya calisiyorum. Tereyagi mecburen tuzsuz olsun diye hazir pastorize yag kullaniyorum.maalesef daha hic kiyma ve balik yedirmedim. Zaman zaman et haslayip suyunu ve eti sebze purelerine karistiriyorum.ister istemez menuler sinirli kaliyor. Bizim menumuzu paylasalim.yorumlara acigim.
Gece 2 kez anne sutu
sabah ilk beslenme 8-8:30 anne sutu
1-1,5 saat kadar sonra 1yumurta sarisi( 2 gunde 1),1-1,5 tatli kasigi ev yapimi labne peyniri
istahi olursa ev yapimi bebe biskuvisini kuru kayisi suyu ve pismis kuru kayisi ile islatip veriyorum.haslanmis bitmisse portakal suyuna biraz su (asidi yogun gelir diye)ekleyerek islatiyorum
Oglen12 anne sutu+ 2 saat kadar uyku
3 gibi buharda sebze haslamasi (evde ne varsa)kabak/ balkabagi/ patates/ havuc/ispanak puresine 1 tatli kasigina yakin sizma zeytinyagi
saat 5 gibi anne sutu+ 1 saat kadar uyku
6:30 gibi meyve puresi( elma-armut, avokado/)
Saat 8:30 gunluk yogury icine 1 tatli kasigi zeytinyagi ve biskuvi
9:30 anne sutu ve yatis
yorum veo nerilerinizi bekliyorum.ayrica paylasimlari icin tum arkadaslara tesekur ediyorum.ceviz, kiyma ve baligi ben de menulerime katicam.
Bu arada 13 ocak 7.ay kontrolümüzde 9700 gr 74 cm boy kafa çapıda 46.5 cm.kafa çapı biraz önde bende sorun etmiştim dr umuz sıkıntı olmadığını söylemişti ama hep böyle önde.burda ki arkadaşlara sormuştum fakat pek cevap alamadım kafa çapıyla ilgili.sanırım bizimde kafa çapımız büyük ama bakıyorumda küçücük suratı var yaa😄😄😄
Merhaba canim,
Masallah bebeginin boyu kilosu cok iyi. Ben de bazen uzuluyorum kafasi buyuk mu olucak vucuduna gore diye ama aynen dr.lar sorun etmiyor. Bizim bir de kafamiz biraz yanlardan basik makat gelisi oldugundanmis. Ilk aylarda babaannesi yastiga yatirip yastigin yanlarini dolduruyordu biraz yuvarlassin diye. Bizim de tum bunlara ragmen yuzu kucuk ve yuvarlak :) Melek onlar, herseyleri guzel..Allah hepimizin kuzucuklarini korusun
ben evde peyniri yapıyorum bir çorba kaşığı kadar parça parça paketliyorum derin dondurucuya koyuyorum her gece 1 tane çıkarıyorum sabaha çözülüyor peynir bebe bisküvisi yada evde yaptığım tam buğday unuyla ekmek ben ekmeğin içine ceviz ve patateste koyuyorum ıhlamur bu kadar
yumurtayı verdiğimde hep kusuyordu doktorumuz yumurtayı az yoğurtla bulamaç yapıp vermemi söylemişti böyle denedim bu şeklide yiyebiliyor
kızlar bnm oğlana ne oldysa ek gıdayı ydiremiyorm.diş desem başka huzursuzluğu yok.tok oluyo desem 4 5 saat sonra veriyorm yine yok.kafayı yiycm
evde peynir yapmayan kızlar hazır olarak hangi peyniri veriyorsunuz?
bir de yumurtayı nasıl veriyorsunuz? parça parça veriyorum ama öyle de anca çeyrek yumurta sarısı yedirebiliyorum.
sabah kahvaltımız ıhlamur az peynir az yumurtadan ibaret...
oyy oyy benim bu cocugum hala hareketsiz herkes kilodan diyor ama hayır bundan degil nye böyle bu cocuk 8 haziran dogumlu sadece saga sola dönebiliyor hareket olarak desteksiz oturabiliyor ama hareket yok yüz üstü bırakıyorum kollarını yanlarına uzatıyo önüne almıyo gram hareket yok benim gibi olan var mı düşün düşün çıldırcam valla. bide baş çevresi ölçümleriniz nasıl benimkisi yüzde 15 persentile giriyo bayagı düşük
Merhaba
Biz hala cikaramadigimiz disimizden muzdaribiz. Bir gun yiyor bir gun yemiyor oglum. Artik kiyma da eklendi corbalarimiza. Kahvaltiyi cok nadir yapiyor. Peyniri yemiyor nedense. Keci sutu peyniri ve yogurdunu vermistim uc dort gun cocuk yogurdu peyniri birakti ondan sonra.
XmalcolmX labne tarifini yaptim ama yogurt gibi oldu yanlis bisey mi yaptim acaba bilemedim :44:
ben de xmalcomx in tarifiyle yapıyorum hala peyniri,sütaş süzme peynir ve sek günlük süt ile yapıyorum.yogurdu da aynı şekilde sütaş süzme yogurtla yapıyorum.makineyle oldugu için tutuyor hepsi.
ama peyniri kendim yapmadıgım zamanlar pınarın bebek labnesini kullanıyordum sevmişti benimkiler.ama biraz tuzlu gelmişti bana,küçük küçük paketlerde 8 tanesi 5 tl felandı.
ben de bulamaca karşıydım ama benimkiler yemeyince mecbur bulamaç yaptım.ama bebe bisküvisi artık hiç vermiyorum tam bugday ekmegini ufalıyorum.yumurta sarısını da içine atınca yiyorlar,kuru kuru yemez zaten canım çocuk da haklı. ben ceviz de ekledim kahvaltıya,muz oldu mu muz da katıyorum.en sevdikleri ögün kahvaltı diyebilrim.
Bayanlar benim bi derdim var. Benimle aynı sıkıntıları yaşayan başka kimse var mı sormak istedim. Ev işlerine yetişemiyorumHem elim ağır hem de pratik değilim. Yer fayanslarım bembeyaz 1 gün silmesem heryer kıl tüy. Oturma odamda tv ünitem siyah. daha silerken tozlar tekrar yerini almaya başlıyor. Hergün evi topla, sil süpür, mutfak, bebek derken gün bitiyor.Akşam sofra kur, yemekten sonra çay, çaydan sonra çerezi kolası, bazen gece acıkıyor yine sofra istiyor. şimdi bi de taze sıkılmış portakal suyu çıktı başıma yatmadan bir de onu istiyor. Yani eşimin hizmeti de bitmiyor. Bebeğim gece 1 e kadar bizimle oturuyor bi taraftanda ona bakıyorum. Tabi bunlar günlük rutin işler ekstralar tuvalet banyo temizliği, aynası penceresi , çamaşırı, ütüsü yok yetişemiyorum. Eşim kotlarına kadar ütü isteyen titiz bir insan. Beni en çok üzende akşama kadar en fazla 1,2 saat oturuyorum ama hala heryer heryerde ve eşim akşama kadar keyif yaptığımı tembel ve pasaklı olduğumu düşünüyor. Eşim akşam yemeğini yiyip dışarı çıktı o fırsat mutfağı temizleyip çamaşırları topladım bi taraftanda oğlum huysuzlandı uyutuyorum uyanıyor geri uyutulmak istiyor. Sürekli onu tekrar tekrar uyutup işe dönüyorum sonunda uyandıda oyuna daldı. Şimdi bu yazımdan sonrada, makinaya çarşafları atıcam. oturma odasını süpürücem.Oğlumun karnını doyurucam. O ara eşim yine çay diye diye gelir eve.Zaten kendi gelmeden ''çay koyar mısın'' diye mesajı geliyor:) İyi güzel de ben ne zaman dinlenicem. Bıktım kızlar yaa... Siz de benimle aynı durumda mısınız yoksa bi düzen tutturabildiniz mi? Hahh oğlumda dırtlıyor bi de alt temizleme çıktı başıma
Bayanlar benim bi derdim var. Benimle aynı sıkıntıları yaşayan başka kimse var mı sormak istedim. Ev işlerine yetişemiyorumHem elim ağır hem de pratik değilim. Yer fayanslarım bembeyaz 1 gün silmesem heryer kıl tüy. Oturma odamda tv ünitem siyah. daha silerken tozlar tekrar yerini almaya başlıyor. Hergün evi topla, sil süpür, mutfak, bebek derken gün bitiyor.Akşam sofra kur, yemekten sonra çay, çaydan sonra çerezi kolası, bazen gece acıkıyor yine sofra istiyor. şimdi bi de taze sıkılmış portakal suyu çıktı başıma yatmadan bir de onu istiyor. Yani eşimin hizmeti de bitmiyor. Bebeğim gece 1 e kadar bizimle oturuyor bi taraftanda ona bakıyorum. Tabi bunlar günlük rutin işler ekstralar tuvalet banyo temizliği, aynası penceresi , çamaşırı, ütüsü yok yetişemiyorum. Eşim kotlarına kadar ütü isteyen titiz bir insan. Beni en çok üzende akşama kadar en fazla 1,2 saat oturuyorum ama hala heryer heryerde ve eşim akşama kadar keyif yaptığımı tembel ve pasaklı olduğumu düşünüyor. Eşim akşam yemeğini yiyip dışarı çıktı o fırsat mutfağı temizleyip çamaşırları topladım bi taraftanda oğlum huysuzlandı uyutuyorum uyanıyor geri uyutulmak istiyor. Sürekli onu tekrar tekrar uyutup işe dönüyorum sonunda uyandıda oyuna daldı. Şimdi bu yazımdan sonrada, makinaya çarşafları atıcam. oturma odasını süpürücem.Oğlumun karnını doyurucam. O ara eşim yine çay diye diye gelir eve.Zaten kendi gelmeden ''çay koyar mısın'' diye mesajı geliyor:) İyi güzel de ben ne zaman dinlenicem. Bıktım kızlar yaa... Siz de benimle aynı durumda mısınız yoksa bi düzen tutturabildiniz mi? Hahh oğlumda dırtlıyor bi de alt temizleme çıktı başıma
evde nasıl yapıyorsun peyniri? ben nasıl yaptığımı yazdım nerede hata yapmış olabilirim sence?
ne güzel menüyü hazırlamışsın. bir de bunları tek tek mi veriyorsun bulamaç olarak mı?
Ben la ne peynirini mayaladiktan Sonra tulbentle suzuyorum. Gayet guzel oluyorMerhaba
Biz hala cikaramadigimiz disimizden muzdaribiz. Bir gun yiyor bir gun yemiyor oglum. Artik kiyma da eklendi corbalarimiza. Kahvaltiyi cok nadir yapiyor. Peyniri yemiyor nedense. Keci sutu peyniri ve yogurdunu vermistim uc dort gun cocuk yogurdu peyniri birakti ondan sonra.
XmalcolmX labne tarifini yaptim ama yogurt gibi oldu yanlis bisey mi yaptim acaba bilemedim :44:
ayy cidden bu senin yetisememis halinmiokurken ben yoruldum seni gercekten tebrik ederim canim herseyin üstesinden gayet güzel geliyorsun. ayrica bana kizma ama esinede gicik oldum hicmi hic sorumluluk sahibi degil sanirim herseyi senden beklemesi bana göre haksizlik seni bu halde hala pasakli pis göruyorsa eger kendisi yapmayi denesin bu saydigin herseyi bir gun bakalim yetebilcekmi o :) ay birde elim agir demissin elin agir böyleysen sen birde cevik olsan artik dusunemiyorum
ay insallah yazdiklarimla seni uzmem ama gercekten esin biraz sorumluluk alsa iyi olur senin icin:26:
benim kizim cok kucakci onu tek basina birakip bir yere gidemiyorum inanin bazen kahvalti yapamiyorum wc zar zor kaciyorum arkamdan aglaya aglaya bri hal oluyorya sen cok ceviksin yada bebisin cok nazlim bence masallah masallahh
süte itiraz etmiyo cnm ek gıda istemiyo,niye byle oldu anlamıyorm çok zorlanıyormbenim kız da öyleydi,zorlama canım yemiyorsa zorla yediremezsin ya.aç olsa bence bagırır aglar ister mamasını.
ben de xmalcomx in tarifiyle yapıyorum hala peyniri,sütaş süzme peynir ve sek günlük süt ile yapıyorum.yogurdu da aynı şekilde sütaş süzme yogurtla yapıyorum.makineyle oldugu için tutuyor hepsi.
ama peyniri kendim yapmadıgım zamanlar pınarın bebek labnesini kullanıyordum sevmişti benimkiler.ama biraz tuzlu gelmişti bana,küçük küçük paketlerde 8 tanesi 5 tl felandı.
ben de bulamaca karşıydım ama benimkiler yemeyince mecbur bulamaç yaptım.ama bebe bisküvisi artık hiç vermiyorum tam bugday ekmegini ufalıyorum.yumurta sarısını da içine atınca yiyorlar,kuru kuru yemez zaten canım çocuk da haklı. ben ceviz de ekledim kahvaltıya,muz oldu mu muz da katıyorum.en sevdikleri ögün kahvaltı diyebilrim.
canım görümcemin oglu 9 aylık.ne oturuyor ne ayaklarının üstünde durabiliyor ne de dede baba vs. diyor.ilk dişleri çıkmış.
her bebegin gelişimi farklı bu kadar takma kafana.doktor bir sorun görmüyorsa sen de rahat ol.bence etrafındakilierin çenesi durmuyor senin canını sıkıyorlar.benim çocugum şu ayda emekledi şu kadarlıkken konuştu senin kadarlıkken yürüyordu bilmem ne.kendini üzme bu kadar.
bencede maaşallah sana...Bayanlar benim bi derdim var. Benimle aynı sıkıntıları yaşayan başka kimse var mı sormak istedim. Ev işlerine yetişemiyorumHem elim ağır hem de pratik değilim. Yer fayanslarım bembeyaz 1 gün silmesem heryer kıl tüy. Oturma odamda tv ünitem siyah. daha silerken tozlar tekrar yerini almaya başlıyor. Hergün evi topla, sil süpür, mutfak, bebek derken gün bitiyor.Akşam sofra kur, yemekten sonra çay, çaydan sonra çerezi kolası, bazen gece acıkıyor yine sofra istiyor. şimdi bi de taze sıkılmış portakal suyu çıktı başıma yatmadan bir de onu istiyor. Yani eşimin hizmeti de bitmiyor. Bebeğim gece 1 e kadar bizimle oturuyor bi taraftanda ona bakıyorum. Tabi bunlar günlük rutin işler ekstralar tuvalet banyo temizliği, aynası penceresi , çamaşırı, ütüsü yok yetişemiyorum. Eşim kotlarına kadar ütü isteyen titiz bir insan. Beni en çok üzende akşama kadar en fazla 1,2 saat oturuyorum ama hala heryer heryerde ve eşim akşama kadar keyif yaptığımı tembel ve pasaklı olduğumu düşünüyor. Eşim akşam yemeğini yiyip dışarı çıktı o fırsat mutfağı temizleyip çamaşırları topladım bi taraftanda oğlum huysuzlandı uyutuyorum uyanıyor geri uyutulmak istiyor. Sürekli onu tekrar tekrar uyutup işe dönüyorum sonunda uyandıda oyuna daldı. Şimdi bu yazımdan sonrada, makinaya çarşafları atıcam. oturma odasını süpürücem.Oğlumun karnını doyurucam. O ara eşim yine çay diye diye gelir eve.Zaten kendi gelmeden ''çay koyar mısın'' diye mesajı geliyor:) İyi güzel de ben ne zaman dinlenicem. Bıktım kızlar yaa... Siz de benimle aynı durumda mısınız yoksa bi düzen tutturabildiniz mi? Hahh oğlumda dırtlıyor bi de alt temizleme çıktı başıma
Bebeğim ufaktan kahvaltı etmeye başlamıştı, sonra vazgeçti.arada yiyor gibi... yeni bir yol buldum.bebelac ın çavdarlı mısırlı kahvaltı tahılı var.formül sütle hazırlanıyor.kıvamı muhallebi gibi oluyor.içine 1 tatlı kaşığı labne, yarım ceviz, 1 tatlı kaşığı zyağı koyuyorum.güzelce yiyor maşallah
maşallah diyorum çünkü benim kızım hiiiiç bir şey yemiyor nerdeyse... arada 3-5 kaşık yoğurt, bazen meyve püresi yiyor. daha çok bizim yediğimiz yemeklere yalanıyor... çok üzülüyorum yemiyor diye ama artık eskisi gibi ağlama modunda değilim...
anne sütü de yok zaten ne yese kardır diye düşünüyorum.her şeyden az da olsa tadıyor az da olsa yiyor ama sebze assslaaa...
o ağzını bir kilitliyor sanırsın zift veriyorum o derece... umarım bir mucize olurda her şey yoluna girer...
birde kızımı durduk yere üşüttüm. o kadar dikkat ediyorum ama kızımın ayarını bulamadım. giydiriyorum terliyor az soyuyorum üşüyor.artık sürekli peşindeyim pipirikli anne oldum bendeo kadar dikkat ediyoruz ama geniz akıntısı var. bi de dışarı çıksak nolur bilmiyorum...siz neler giydiriyorsunuz bi yazıverseniz...
bu yetişememiş halin mi? :) bence çok iyi yetişiyorsun hatta biraz fazla yetişiyorsun. ben yaptıklarının yarısını yapıyorum onda bile zorlanıyorum. oğlum hep beni yanında istiyor. sürekli ilgi bekliyor. ister eşim ister başkası pis pasaklı olduğumu düşünsün, yapacak bişey yok, yaşamayan bilmez, benden bu kadar der, geçerim. elimden gelen bu. napalım biz eşimizden şahane bir villada oturmak istesek ve alamasa ona daha çok kazan al mı diyeceğiz, tabii ki demeyiz, o zaman onlarda halden anlayacaklar, nacizane görüşüm budur :) yanlış anlama ama sadece yorum istediğin için yazıyorum, eşin bir zahmet portakal suyunu kendi sıkıversin hatta bir bardak da sana hazırlasın. özetle, ben daha düzen oturtamadım ama herşeyin önceliği oğlumun. gerekirse biz kahvaltı yaparız ama onun sebze püresiymiş yoğurduymuş taze taze hazırlarım. şu an evin ilgi odağı o, çünkü şu zamanlarda yediği içtiği uyuduğu ona hayatının mayası niteliğinde. tekrar belirtiyim üzerime vazife değil sadece sen yorum istediğin için yazdım. Allah hepimize kolaylık versin :)
ayy cidden bu senin yetisememis halinmiokurken ben yoruldum seni gercekten tebrik ederim canim herseyin üstesinden gayet güzel geliyorsun. ayrica bana kizma ama esinede gicik oldum hicmi hic sorumluluk sahibi degil sanirim herseyi senden beklemesi bana göre haksizlik seni bu halde hala pasakli pis göruyorsa eger kendisi yapmayi denesin bu saydigin herseyi bir gun bakalim yetebilcekmi o :) ay birde elim agir demissin elin agir böyleysen sen birde cevik olsan artik dusunemiyorum
ay insallah yazdiklarimla seni uzmem ama gercekten esin biraz sorumluluk alsa iyi olur senin icin:26:
benim kizim cok kucakci onu tek basina birakip bir yere gidemiyorum inanin bazen kahvalti yapamiyorum wc zar zor kaciyorum arkamdan aglaya aglaya bri hal oluyorya sen cok ceviksin yada bebisin cok nazlim bence masallah masallahh
Merak etme benim de düzenim yok. Gündüz oğlum için full time,akşam kocamın yemeği alevli meyve tabağı derken nerede uyuyorum bilmiyorum. Eşim yardımcı olmaya çalışıyor tek farkla. Evi falan süpürür siler. Ama ütüsü falan geciksin laf sokar. Mutfağıma bazen girmek istemiyoruum leş gibi oluyor çünkü. Ama umrumda değil çünkü çocuk bakmak zor. Anne çocuk bakarken birinin de anneye bakması lazım ama maalesef öyle bîr durumumuz yok
merhaba öncelkle yazını okurken başım döndü benim de :) ya boşver neden herşey dört dörtlük olsun diye ugraşıyorsun ki.temizliyorsun yine batıyor,çocuk bakanın bu kadar ev işi yapmasını dogru bulmuyorum ben,dinlenmen gerek ki çocuk bakımına enerjin kalsın.biraz rahat olmaya çalış yoksa etrafı toparlıcam derken kafayı yiceksin :)
sen çocukla bu kadar işe yetişirsen kızma ama eşin de herşeyi her hizmeti bekler.bunların hepsinin üstüne gece kadınlık da bekliyordur senden eminim,yorgun dinlensin uyusun demiyordur.herkese herşeye yetişebiliyorum mesajı verme şekerim her işi senden beklerler :)
kızlar bu arada ben artık ikizlerime evimde yalnız bakıyorum,bugün ilk günümdü,maşallah bir sıkıntım olmadı henüz.ben ev işlerine o kadar önem vermiyorum,çocukların oynadıgı odayı temiz tutuyorum evim çok büyük zaten her yeri her gün temizleyemem.şimdilik durumlar iyi bakalım ilerleyen günlerde neler olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?