2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

bende hep giriyorm ama yazan yok diye yazmıyorm.bnmde azaldı cnm sütüm,buzluktanda kullanarak gidiyorm şimdilik.senin kilosu iyi bnmki 9.400 evde tarttığımıza göre. nası yapıyosn cnm köfte ve balığı ben balığı suda haşladm geçen.bnmki ek gıdayı reddeder oldu iyice savaşarak veriyorm çoğu zaman.biliyorm ynlış ama napıyım.ben pütürlü yediremiyorm hala.köfteyi falan nasıl veriyosn.tüm arkadaşlar daha çok yazın alışmışım bi buraya giriyorm ama kimse yok.evde sıkılıyorm biyerede gitmedk eşya taşımak çok zor

bence kilosu gayet normal boyuda iyi

oyy oyy benim bu cocugum hala hareketsiz herkes kilodan diyor ama hayır bundan degil nye böyle bu cocuk 8 haziran dogumlu sadece saga sola dönebiliyor hareket olarak desteksiz oturabiliyor ama hareket yok yüz üstü bırakıyorum kollarını yanlarına uzatıyo önüne almıyo gram hareket yok benim gibi olan var mı düşün düşün çıldırcam valla. bide baş çevresi ölçümleriniz nasıl benimkisi yüzde 15 persentile giriyo bayagı düşük

canım her bebeğin gelişimi aynı olmaz ki, niye canını sıkıyorsun, bizim 8 aylık bas 44,5 cıktı.

canım balık buğlama şoyle: 7 tane hamsi ayıklanmış,biraz limon,bir arpacık soğan,birazcık çokkkk az tuz, buharda pişirdim ,yedi .
köfte kıyma,ekmek içi,biraz soğan,karabiber,kimyon,buharda,ama zor yedi,parca parca koparım veriyorum.balık rahatta köfte değil.

ben daha köfte yedirmedim ama drumuz baharatı 1 yaşına kadar yasak demişti.baharatlı diye mi yemek istemedi acaba?

geçmiş olsun hepinize.geçenlerde biz de aynı durumdaydık.eşler nedense umarsız oluyo bu konuda.eşimden geçti oğluma grip(coronavirüs salgını olduğu söylendi sonradan).gecenin bir yarısı 39,4 ateşle eşimle kavga ederek zorla acile götürdük.inatla bana yat uyu 2 saatte kalkar kontrol ederiz ,sabahta dra götürürüz diyecek kadar uyuz bi kocam var!ateş düşürücü iğneyle sabaha ateşi düşmüştü.sonraki iki hafta kabus gibiydi.salya,sümük,hapşırık en kötüsü öksürük!bebişten bana da geçti ev revir gibiydi.bu arada. bi de orta kulak iltihabı olmuş.mecburen ateş düşürüye ek olarak,antibiyotik,burun spreyi vs.kullandık.antibiyotik yüzünden ishal oldu önce oğlum sonra pişik.hatırlamak dahi istemiyorum.bu arada 2 de diş çıkardı.ishal bitti peşinden bi de kabız oldu.kafayı yiycektim az kalsın.umarım siz daha çabuk atlatırsınız.2 hafta süründürdü bizi bu hastalık,sonraki bi kaç hafta da öksürüğümüz devam etti.çok korktum oğlum bronşit olcak diye ama atlattı neyse ki.

Merhaba

Biz hala cikaramadigimiz disimizden muzdaribiz. Bir gun yiyor bir gun yemiyor oglum. Artik kiyma da eklendi corbalarimiza. Kahvaltiyi cok nadir yapiyor. Peyniri yemiyor nedense. Keci sutu peyniri ve yogurdunu vermistim uc dort gun cocuk yogurdu peyniri birakti ondan sonra.

XmalcolmX labne tarifini yaptim ama yogurt gibi oldu yanlis bisey mi yaptim acaba bilemedim :44:

günaydın hanımlar benim 27 haziran doğumlu oğlum var ek gıda konusunda kafam karışık biraz az mı veriyorum daha ne verebilirim gibi. listem şöyle

PAZARTESİ
sabah:Anne sütü-Bebe bisküvisi-Peynir
Akşam: Kereviz-Patates-Havuç ile yapılmış çorba
SALI
sabah:Anne sütü-Yumurtanın sarısının 1/3 ü-Ceviz-Bebe bisküvisi
Akşam: Tarhana çorbası
ÇARŞAMBA
sabah:Anne sütü-Peynir-Bebe bisküvisi-Ceviz
Akşam:Kemik suyu-Havuç-Patates ile yapılmış çorba
PERŞEMBE
sabah:Anne sütü -Peynir-Bebe bisküvisi -Ceviz
Akşam:Tarhana çorbası

CUMA
sabah:Anne sütü-Yumurtanın sarısının 1/3 ü-Ceviz-Bebe bisküvisi
Akşam: Karnabahar-Havuç-Patates ile yapılmış çorba

CUMARTESİ
sabah:Ihlamur-Peynir-Bebe bisküvisi -Ceviz
Akşam:Kemik suyu-Havuç-Patates ile yapılmış çorba

PAZAR
sabah:Ihlamur -Peynir-Bebe bisküvisi -Ceviz
akşam:Brokoli -Patates -Havuç ile yapılmış çorba

NOT:Akşam ya da öğün aralarında meyveli yoğurt ve meyveli muhallebi(irmik ve tam buğday unu ile yapılmış) verilebilir. Bebe Bisküvisi evde kendim yaptım şekersiz pekmez ile

Arkadaşlar merhaba ben oğluma kıymayı sebze çorbasına koyup yediriyorum ama köfte yi nasıl yapıp vermeliyim bilemedim bazende çorbasına çiğer ve tavuk ekleyip haşlıyorum yiyiyor ama köfte yedirenler nasıl yediriyor merak ettim.

Cnm bızım menu sabah uyandıgında kahvaltı donusumlu olarak
Peynır labne pekmez yumurta sarısı
Uyku
Meyve
Uyku
Corba tekrar bazen uyur bazen uyumaz
Yogurt
Yatmadan once muhallebı
Et tavuk balık kıyma corbasına karıstırıyorum tarhana yayla cedıtlı yapıyorum
Cıger koyan arkadas varmış
Dr bıze kesınlıkle sakadat yasak demıstı
Et suyu tavuk suyuda yasak
Tuz salca baharat yok
Sadece mercımek karnıbahar fln yerken bır fıske kımyona ızın var
Kahvaltıda tereyagı corbadada piltikten soübra zeytunyagı kullanıyoruz
Vazen dırenıyor yemıyor fln dişimiz cıkmadı
Kılomuzda zayıf bu menuye yenı gectım ınş alır bıraz 7 kg yuz cunku( kılo slması ıcın tavsıyenız var mıııı ... Cok uzuluyorum ufak dıye

Çiğeri ben koyuyorum çorbalarına hafta 1 veya 2 defa dr kesinlikle yerse ver dedi başka dr ada sordum onayladı hepsi başka bişey söylüyor bu ara dr a gidecek olan varsa sorabilirse sevinirim.

Sana da geçmiş olsun canım. bebeğimizin burnu aksa insan eyvah diyor evlat canı pek kıymetli. Eşimi razı ettim gittik. Bebeğimin ciğerinde iltihap kakasında mikrop çıktı. Doktor antibiyotikte dahil 5 ilaç yazdı gönderdi ama hiçbirini tam içiremiyorum hemen kusuyor. Buna rağmen dünden beri iyiye gidiyor düdük yutmuş gibiydi ciğerinden öyle bir ses çıkıyordu o geçti şükür ishali de hafifledi gibi burnu açıldı o ayrı mutluluk. Öksürmesi de azaldı. Hep balgam ksuuyor sanırım rahatlamasının sebebi bu. Bir tek ateşi hala 37.5-38 arası gidip geliyor ama olsun şiddetlenmedikçe korkmuyorum. Grip birden zirve yaptı birden iyileşecek inşallah... Sabah 8 gibi kalkan oğlum hala uyuyor sanırım vücudu hastalığın verdiği yorgunluğu atıyor. Çok şükür...

Aynen canım eşler bizim kadar ince düşünemediği için tehlikeyi fark etmiyor. Bir de eşim doktorların tutarsızlığına öfkelenip gitmek istemiyor. Daha önceki griplerinde(bu 4. hastalığı) bir doktor antibiyotik verdi, başka bir doktor antibiyotik olmaz bağışıklığını etkiler grip ilacı dedi. Bir diğeri grip ilacı tansiyon yükseltebiliyor durumu çok ağır olmadıkça önermiyoruz dedi. Yani her kafadan bir ses çıkınca eşim doktorlara da güvenmiyor...

kızlar bnm oğlana ne oldysa ek gıdayı ydiremiyorm.diş desem başka huzursuzluğu yok.tok oluyo desem 4 5 saat sonra veriyorm yine yok.kafayı yiycm

Canim zaten cok koyu kivamli olmuyor hazir labneler gibi. Ben de cogunlukla limonla sutu keserek yapilan peyniri kullaniyorum artik

evde peynir yapmayan kızlar hazır olarak hangi peyniri veriyorsunuz?
bir de yumurtayı nasıl veriyorsunuz? parça parça veriyorum ama öyle de anca çeyrek yumurta sarısı yedirebiliyorum.
sabah kahvaltımız ıhlamur az peynir az yumurtadan ibaret...

Canim zaten cok koyu kivamli olmuyor hazir labneler gibi. Ben de cogunlukla limonla sutu keserek yapilan peyniri kullaniyorum artik

ben de yapamadım şöyle yaptım, sütü kaynattım yoğurt mayalanacak kadar soğuyunca peynir ezip koydum içine. yine yoğurt mayalanacak kadar beklettim yaklaşık 7 saat kadar. su gibi bişey oldu çöpe gitti... nerede hata yaptım sence?

ben evde peyniri yapıyorum bir çorba kaşığı kadar parça parça paketliyorum derin dondurucuya koyuyorum her gece 1 tane çıkarıyorum sabaha çözülüyor peynir bebe bisküvisi yada evde yaptığım tam buğday unuyla ekmek ben ekmeğin içine ceviz ve patateste koyuyorum ıhlamur bu kadar
yumurtayı verdiğimde hep kusuyordu doktorumuz yumurtayı az yoğurtla bulamaç yapıp vermemi söylemişti böyle denedim bu şeklide yiyebiliyor

bence kilosu gayet normal boyuda iyi
Hanimlar Merhabalar,
Buradaki paylasimlari onemsiyorum cunku birbirimizden cok sey ogreniyoruz. Ben de bizdeki durumu yazmak istedim. Oglum 13 haziran dogumlu.yaklasik 10 gun onceki kontrolunde kilo 9.300, boy70cm.di. Bas cevremiz45cm. Anne karnindan beri bas cevremiz hep ust limitlerde. Yani kafamiz biraz buyuk. Biz de cok akilli olcak ins deyip avunuyoruz:) ek gidaya kadar sadece anne sutu aldi, hala emiyor. Ama hic sagip olcum yapmadigim icin ne kadar sutum var, ne kadar emiyor hic bir fikrim yok. Ben ek gida konusunda anne sutu agirligini kaybetmesin istiyorum. Hazir hicbir sey vermemeye calisiyorum. Sebze meyveleri degil ama irmik, tam bugday, yulaf unu ve kuru kayisi yani bulabildiklerimi organik almaya calisiyorum. Tereyagi mecburen tuzsuz olsun diye hazir pastorize yag kullaniyorum.maalesef daha hic kiyma ve balik yedirmedim. Zaman zaman et haslayip suyunu ve eti sebze purelerine karistiriyorum.ister istemez menuler sinirli kaliyor. Bizim menumuzu paylasalim.yorumlara acigim.
Gece 2 kez anne sutu
sabah ilk beslenme 8-8:30 anne sutu
1-1,5 saat kadar sonra 1yumurta sarisi( 2 gunde 1),1-1,5 tatli kasigi ev yapimi labne peyniri
istahi olursa ev yapimi bebe biskuvisini kuru kayisi suyu ve pismis kuru kayisi ile islatip veriyorum.haslanmis bitmisse portakal suyuna biraz su (asidi yogun gelir diye)ekleyerek islatiyorum
Oglen12 anne sutu+ 2 saat kadar uyku
3 gibi buharda sebze haslamasi (evde ne varsa)kabak/ balkabagi/ patates/ havuc/ispanak puresine 1 tatli kasigina yakin sizma zeytinyagi
saat 5 gibi anne sutu+ 1 saat kadar uyku
6:30 gibi meyve puresi( elma-armut, avokado/)
Saat 8:30 gunluk yogury icine 1 tatli kasigi zeytinyagi ve biskuvi
9:30 anne sutu ve yatis
yorum veo nerilerinizi bekliyorum.ayrica paylasimlari icin tum arkadaslara tesekur ediyorum.ceviz, kiyma ve baligi ben de menulerime katicam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…