2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Canım benim Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu çok gzel bir anne olacağından şüphem yok

Bu kadar eski bir yazıya bu yorum çok iyi geldi, sağolasın. Bebeğim şimdi 8 ay 10 günlük. İyi bir anne olmak için çok çalışıyorum. İnşallah hakkını verebiliriz.

tsk ederim canım bu sabah açıldı bi daha olursa(inşallah olmaz) tarak aklımda olsun.

Çok sevindim. Bu acıyı, zorluğu iyi bilirim.
Geçti diye ihmal etme, iyice boşalt.

Kızlar selam,

Her bebek ayrı bir dünya.
Ben de kendiminkini yazıyim.
Oğlum 8 ay 10 günlük.
Henüz hiç dişi yok.
Emeklemiyor. Yüzüstü durmayı yeni yeni seviyor. O haldeyken 360 derece dönüyor ama emeklemiyor.
Koltuk kenarına tutununca rahat duruyor.
Koltuğa tutunup yürümek isteyince dengesini kaybediyor, ufak adımlarla ve hafif destekle biraz yürüyebiliyor.
Oturmada sorun yok.
Uzun süredir rahatça desteksiz oturup oyuncakları ile oynayabiliyor.
Gel, ver ve mama kelimelerini bilinçli olarak kullanabiliyor. Sofrayı görünce açsa mammaaa diye bağırıyor.
Kilosu 8.4
Yaşında 10 kilo olması (bir eksik bir fazla) normalmiş. Ama burda 7-8 aylıkken 10 kilo olanları okuyunca üzülüyorum. O kadar olmasın ama bi dokuz olsa iyiydi. :)
Anne sütü, yoğurt temel öğün.
Kalanı o gün evde ne varsa ve yemek isterse.
Bu aylarda damak zevki geliştiği için zorla yedirmek çok zor, ben de bu yüzden ek gıda konusunda çok ısrarcı olmuyorum.

Benden haberler bunlar...
Sevgiler herkese....

:)))

Son düzenleme:

dediğin gibi zorlama değil ama ısrarla ek gıda olayını halletmek gerekiyor. bıkmamak ilk şart sanırım :) gece muhallebisini nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama mesela bizimkine pirinç unu çok gaz yapıyor. ben tam buğday unu ve çok az nişasta ile yapıyorum. severek yiyor. yoksa sütüm imkanı yok gece yetmez. çorba vermiyorum doktorlar çorba diyette kullanılır püre verin diyor. zaten çok döküyoruz çorbayı yedirmek zor oluyor. püre yapıyorum ben yemesi de yedirmesi de rahat. püresine zyagı katıyorum.

bana söylediklerinde çocuğum obez mi olsun diyorum. çok ısrarcı kimse yok çevremde neyseki. en son ihtimal bu benim çocuğum de gitsin. insan sinirleniyor haklısın...

evet ya diyolar ki canı çekti, diyorum tadını bilmediği şeyi neden canı çeksin :)

hoş geldin, bütün bebekler ne kadar farklı. diş olayı zor ya. biz 4 tane çıkardık. çocuk 5 aylıktan beri diş ağrısı ile uğraşıyor. 6 aylıkken 2 tane birden çıkardı. koltuklara tutunmayı bilmiyor bile benim ki:)

maşallah bebişine. bizimki emekliyor ama oturmayı hiiiçç sevmiyor. anne sütü ve yoğurt haricinde yedirmiyorsan kilosu gayet normal. ben gece muhallebi yapmak istemiyorum kilo yapıyor ama öteki türlü de sütüm yetmiyor...

Ben bir ara tam buğday unu ve irmikle yapmıştım o da dokunmuştu sanırım irmik yüzünden. Şimdi senin dediğin gibi deneyeyim bu akşam bakalım. Sen pekmez veriyor musun?
Benim yaptığım çorba da püre kıvamında oluyor aslında.
Bebeğinin gece uyanması nasıl?

Bir de muhallebi ölçülerini verebilir misin?

Son düzenleme:
Az kalsın boğuluyordu oğlum.
Elmayı soydum eline verdim dişini kaşısın diye. Alttan 2 tane dişi hafif çıktı. Onlarla koparmış bir parça, baktım çocuk mama sandalyesinde kıpkırmızı oldu. Nefes alamadı baştan. Sonra ağlamaya başladı nefes alarak. Ben önce parmağımı soktum çıkartamadım. Bu arada hayır diyip duruyorum. Kafası aşağı gelecek şekilde sarkıttım karnına bastırdım. Yine olmadı. İkinci kere parmağımı soktum nasıl olduysa çıktı. Bu arada kayınvalidemi aradım aynı sitedeyiz. Kadın ışık hızıyla geldi. Aldı kucağımdan ben zangır zangır nasıl aradım onu bilmiyorum. Sen git elini yüzünü yıka su iç dedi. Boğazı hafif kanamış. Elma parçası kanlıydı.
Bir daha asla koparabileceği şeyleri vermeyeceğim eline. Uzun zamandır böyle şok olduğumu hatırlamıyorum.

Kızlar gece beslenme olayını nasıl yapıyorsunuz kaç kere emziriyorsunuz .saatleride yazabilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm okuyunca. Yalnızmışsınız bir de nasıl korkmuşsunuzdur kim bilir.
Biz de hafta sonu eşinle yemeğe gitmiştik. Elma vardı masada. Eşim verelim ben bakayım dedi. Sürekli gözümüz üzerinde. Telefonu çaldı eşimin. Telefonu açtı elmayı da tutuyor eliyle. Aha koparttı dedi. Kocaman bir parça koparmış, öksürmeye başladı. Parmağımı soktuğum gibi çıkarttım. Bir iki saniye geç farketsek bizim de öyle olacaktı.
Allah korumuş yine yavrunuzu.

Çok teşekkür ederim. Evet yalnızdım. Korkmak ne kelime. Kim olduğumu unuttum resmen. Bir şey olsa asla affetmezdim kendimi. Zaten doğum sürecinde de bir sürü olay yaşadık, hastane köşelerinde perişan oldum sezeryanlı halimle.

merhabalar herkese...
Bende oğlumdan bahsedeyim uzun zamandır girememişim yoğunluktan...
7 haziran doğumlu 8 aylık kontrolumuzde 10070 kg baş çevresi 46 cm boyu da 72 cm çıktı.
Neler yediriyoruz;
sabah 8 de işe giderken emiyor
10.30 kahvaltı ( bir kaşık labne,bir kaşık pekmez ,bir yumurta sarısı)
13 de çorba(havuç,sebze,bulgur,zeytinyağı,kıyma karışımı)
15 de sağdığım anne sütü
17 de kendi yaptığımız yoğurt içine meyve ile
19 dan itibaren de sabaha kadar istediği her an meme

YAPTIĞI HAREKETLER İSE;

Çok bariz bir şekilde eliyle gel gel yaparken gel gel yapıyor.
Acıkınca mememe bakıp meme meme diyor
Sofrada oturduğumda mama mama diyor.
suyu görünce buuu diyor
baba ,dede ,bitti,ver,anne diğer söyledikleri

FAKATTT......
Fiziksel hareketlere sıra gelince sadece öktem kadı gibi oturuyor ne dönme ne emekleme hiç biri yok.Tosun paşa kilodan hareket edemiyor galiba

aynen canım benimkide 8 ay 4 günlük 74 cm boyu kilosu 10,5 baş çevresi 44. kilodan mı nedir bizdede hareket sıfır sadece oturabiliyor:)

aynen canım benimkide 8 ay 4 günlük 74 cm boyu kilosu 10,5 baş çevresi 44. kilodan mı nedir bizdede hareket sıfır sadece oturabiliyor:)

ben daha anne değilim ama annemlerden duyduğum ve çevremde gözlemlediğim kadarıyla erkekler geç yürür geç konuşurmuş 1 yaşından önce yürüyen erkek bebek alkışlanmalı diyor annem Sürünme emekleme de yapmazmış onlar. Severlermiş etrafındakini kullanmayı, anacım ta bebeklikten belli erkekler hizmet ettirmeyi seviyor işte

erkek mi sizinkiler

çok geçmiş olsun neler hissettiğini anlayabiliyorum ben mandalina somurturken elimden kaçırmıştım.parmağımla çıkardım ama çok korktum.dişi çıkmasada koparıyolar damaklar kuvvetli.bende veremiyorum kopacak şeyler.

Rabbim beterinden saklasın ve çooookk geçmiş olsun. ben hiç bişey vermiyorum eline. anında koparıyor. buna rağmen çorba içirirken genzinemi kaçtı ne olduysa çok fena tıkanmıştı neyseki eşim evdeydi de o kusturdu çocuğu yani olacaksa oluyor maalesef. bir kaşık su bile tıkayabiliyor Allah korusun.

maşallah :) bence de kilodandır. dönmeyi biraz sen zorlasan yapar bence. yerde yuvarla gitsin. ben oğlumu öyle alıştırdım yoksa hiç niyeti yoktu :)

irmik yemiyor benim oğlum. pekmez veriyorum ama köy pekmezi olduğundan tadı ekşi biraz, muhallebiye katınca sevmedi tek başına şurup gibi veriyorum ama unuttum bugünlerde. pekmez deyince aklıma geldi, pekmezin güneş görmemesi ve ısı görmemesi gerekiyormuş. yani pekmezi verip dolaba kaldırmak gerekliymiş.
bebeğimin gece uyanması hiç rutin oluşturmadı maalesef. muhallebi verince uyuduktan 1 saat sonra kalkıp emiyor ondan sonra 3 saat uyuyor, sonra yine 2 saat. ben bu haline şükrediyorum. bazen cozutup saat başı kalktığı da oluyor çünkü. bazen de ezanda kalkmak istiyor :)
muhallebi, 2 tatlı kaşığı tam buğday unu, 1 kaşık nişasta, kaşığın ucuyla şeker, 1 bardaktan 2 parmak az su. koyu oluyor. koyu sevmezse 1 bardak su ile de yapabilirsin. hiç şeker koymadan piştikten sonra kaseye aldığında pekmez koyabilirsin. dediğim gibi benimki pekmezi muhallebinin içinde sevmedi.

Meraba anneler bişey soracaktım ben benim oglusum bugün nefesini icine cekerken bogulur gibi ses cikariyor önce oyun yapıyor zannettim ama aksama kadar sık aralıklarla yapmaya başladı aranızda bebeği böyle sesler çıkartan var mı?

Aynen cnm benim oğlumda yapıyor oyun olduğunu anladım aynı hareketi ben yapunca gülüyor be hemen arkasına tekrar yapıyor sende dene bakalım ne yapacak

Aynen cnm benim oğlumda yapıyor oyun olduğunu anladım aynı hareketi ben yapunca gülüyor be hemen arkasına tekrar yapıyor sende dene bakalım ne yapacak

Teşekkür ederim cnm Evet arada oyun gibi yapıyor ben yapınca önce korkmadim aslında ama eşim biraz korkuttu beni açıkçasi gerçi çok sık yapmaya başlayınca bende tedirgin oldum inşallah sadece oyundur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…