Canım benim Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu çok gzel bir anne olacağından şüphem yok
tsk ederim canım bu sabah açıldı bi daha olursa(inşallah olmaz) tarak aklımda olsun.
Zaten zamanı gelince istediği kadar yiyecek o zehirden. Şimdiden alıştırmaya ne gerek var ki, sinir oluyorum. Ben ne yasak desem hepsini yedirdiler. Ben yokken hep muhallebi verdiler. 1 patates,1 havuç azıcık mercimek kaynatıp veremediler.
Çocukların yapısı 30 sene önceki gibi değil. Her çocukta farklıdır. Bunu anlayamadılar.
Oğlum bugün çok huysuzdu çünkü uyumadı gündüz çok fazla. Şimdi anca uyuttum o da güç bela memede uyuttum mecburen.
Ek gıdayla ilgili şunu söyleyebilirim. Oğlum hala önceki gün yediği birşeyi sonraki gün lütfen yiyor. Ama ısrarla aynı şeyleri vermeye devam ediyorum. Çok değişiklik yapmıyorum şimdilik. Israrlı olmak çok önemli. Benimkinin de reddettiği oldu zamanında. Çorbayı püskürtüyordu. Israrla vermem sonucu şimdi afiyetle yiyor. Zorlamadım ama sadece hep önüne koydum.
Bir de gece yatmadan verdiğim muhallebinin bebeğime dokunduğunu anladım, bu gece olduğu gibi.
Zaten zorunda kalmadıkça vermiyorum.
Alt dişleri çıktı testere gibi çok komik. Hala emekleme sürünme yok.
Herkese selamlar. Uzun zaman oldu giremedim ama ara ara takipteyim. 3 Haziran doğumlu oğlum. Büyüklerin yemek verme konusunda artık bende yazayım dedim. Çok dertliyim bu konuda. Kendi anneme anlatamıyorum salça-tuz-şekerin yasak olduğunu. Bir tutturmuş size daha fazla verirdik, 40 günlük ben sana yemek vermeye başlamıştım diye. Hayır beraber doktorada gittik, yasak olduğunu duydu ama doktor ne bilirmiş diyip işin içinden çıkıyor. Geçen gün sizin zamanınızda herşey doğaldır şimdi değil dedim gene ikna olmadı.Bu bahsettiğim öz annem ve cahil biride değil. Diyemiyorum ki ben tüm hayatım boyunca kilolu oldum acaba bu yüzden mi?
Bir de büyüklerde şu takıntı var. Onlar ne yiyorlarsa çocukta onu yemeli, neymiş çocuk görmüşümüşte canı istemişimiş. Zaten bu yüzden ye yavrum ye,bebeğin canı çeker diye diye hamilelikte 30 kilo aldırdılar bana. Şimdi sıra çocuğumda.
arkadaşlar uzun süredir buraya takılamıyorum... inanın hiç fırsatım olmuyor, iş ve ev çok yoğun geçiyor ancak yetişebiliyorum. Ama sizleri çok özledim... Benim oğluşum 9 aylık oldu, çok hızlı emekliyor, koltuklara vs. tutunup kalkıyor ve baba diyor, anneyi daha önceden söylüyordu zaten... ancak henüz hiç dişimiz çıkmadı... sabırsızlıkla bekliyoruz ilk dişini... hasta olmadığı sürece uyku düzeni iyi, gece en fazla iki kez kalkıyor o da acıktığı için... ancak beşiğin her yerini geziyor... çok hareketli.. gece uyurken bile hiç yerinde durmuyor, üzerini çok açıyor, bu nedenle tulum giydiriyorum... benden haberler bu kadar gvn arkadaş hamileymiş, hayırlısı olsun arkadaşım, sakın üzülme, allah kolaylığını veriyor, benim bir arkadaşımın 6 yaşında kızı vardı, 1 yaşında bir kızı daha vardı, sonra tekrar hamile kaldı, çok üzülmüştü, ağlamıştı, şimdi bir kızı daha oldu ama sakin bir bebek, ayrıca 1 yaşında olan kızı da şimdi yaklaşık 2.5 yaşlarında ama kardeşine hiç zarar vermiyor... sadece öpüyor... allah yardım ediyor canım... allah kimsenin çekemeyeceği dert vermezmiş, bunu unutma...
Kızlar selam,
Her bebek ayrı bir dünya.
Ben de kendiminkini yazıyim.
Oğlum 8 ay 10 günlük.
Henüz hiç dişi yok.
Emeklemiyor. Yüzüstü durmayı yeni yeni seviyor. O haldeyken 360 derece dönüyor ama emeklemiyor.
Koltuk kenarına tutununca rahat duruyor.
Koltuğa tutunup yürümek isteyince dengesini kaybediyor, ufak adımlarla ve hafif destekle biraz yürüyebiliyor.
Oturmada sorun yok.
Uzun süredir rahatça desteksiz oturup oyuncakları ile oynayabiliyor.
Gel, ver ve mama kelimelerini bilinçli olarak kullanabiliyor. Sofrayı görünce açsa mammaaa diye bağırıyor.
Kilosu 8.4
Yaşında 10 kilo olması (bir eksik bir fazla) normalmiş. Ama burda 7-8 aylıkken 10 kilo olanları okuyunca üzülüyorum. O kadar olmasın ama bi dokuz olsa iyiydi. :)
Anne sütü, yoğurt temel öğün.
Kalanı o gün evde ne varsa ve yemek isterse.
Bu aylarda damak zevki geliştiği için zorla yedirmek çok zor, ben de bu yüzden ek gıda konusunda çok ısrarcı olmuyorum.
Benden haberler bunlar...
Sevgiler herkese....
:)))
dediğin gibi zorlama değil ama ısrarla ek gıda olayını halletmek gerekiyor. bıkmamak ilk şart sanırım :) gece muhallebisini nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama mesela bizimkine pirinç unu çok gaz yapıyor. ben tam buğday unu ve çok az nişasta ile yapıyorum. severek yiyor. yoksa sütüm imkanı yok gece yetmez. çorba vermiyorum doktorlar çorba diyette kullanılır püre verin diyor. zaten çok döküyoruz çorbayı yedirmek zor oluyor. püre yapıyorum ben yemesi de yedirmesi de rahat. püresine zyagı katıyorum.
Az kalsın boğuluyordu oğlum.
Elmayı soydum eline verdim dişini kaşısın diye. Alttan 2 tane dişi hafif çıktı. Onlarla koparmış bir parça, baktım çocuk mama sandalyesinde kıpkırmızı oldu. Nefes alamadı baştan. Sonra ağlamaya başladı nefes alarak. Ben önce parmağımı soktum çıkartamadım. Bu arada hayır diyip duruyorum. Kafası aşağı gelecek şekilde sarkıttım karnına bastırdım. Yine olmadı. İkinci kere parmağımı soktum nasıl olduysa çıktı. Bu arada kayınvalidemi aradım aynı sitedeyiz. Kadın ışık hızıyla geldi. Aldı kucağımdan ben zangır zangır nasıl aradım onu bilmiyorum. Sen git elini yüzünü yıka su iç dedi. Boğazı hafif kanamış. Elma parçası kanlıydı.
Bir daha asla koparabileceği şeyleri vermeyeceğim eline. Uzun zamandır böyle şok olduğumu hatırlamıyorum.
Çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm okuyunca. Yalnızmışsınız bir de nasıl korkmuşsunuzdur kim bilir.
Biz de hafta sonu eşinle yemeğe gitmiştik. Elma vardı masada. Eşim verelim ben bakayım dedi. Sürekli gözümüz üzerinde. Telefonu çaldı eşimin. Telefonu açtı elmayı da tutuyor eliyle. Aha koparttı dedi. Kocaman bir parça koparmış, öksürmeye başladı. Parmağımı soktuğum gibi çıkarttım. Bir iki saniye geç farketsek bizim de öyle olacaktı.
Allah korumuş yine yavrunuzu.
Kızlar gece beslenme olayını nasıl yapıyorsunuz kaç kere emziriyorsunuz .saatleride yazabilirseniz sevinirim.
merhabalar herkese...
Bende oğlumdan bahsedeyim uzun zamandır girememişim yoğunluktan...
7 haziran doğumlu 8 aylık kontrolumuzde 10070 kg baş çevresi 46 cm boyu da 72 cm çıktı.
Neler yediriyoruz;
sabah 8 de işe giderken emiyor
10.30 kahvaltı ( bir kaşık labne,bir kaşık pekmez ,bir yumurta sarısı)
13 de çorba(havuç,sebze,bulgur,zeytinyağı,kıyma karışımı)
15 de sağdığım anne sütü
17 de kendi yaptığımız yoğurt içine meyve ile
19 dan itibaren de sabaha kadar istediği her an meme
YAPTIĞI HAREKETLER İSE;
Çok bariz bir şekilde eliyle gel gel yaparken gel gel yapıyor.
Acıkınca mememe bakıp meme meme diyor
Sofrada oturduğumda mama mama diyor.
suyu görünce buuu diyor
baba ,dede ,bitti,ver,anne diğer söyledikleri
FAKATTT......
Fiziksel hareketlere sıra gelince sadece öktem kadı gibi oturuyor ne dönme ne emekleme hiç biri yok.Tosun paşa kilodan hareket edemiyor galiba
merhabalar herkese...
7 haziran doğumlu 8 aylık kontrolumuzde 10070 kg baş çevresi 46 cm boyu da 72 cm çıktı.
Neler yediriyoruz;
15 de sağdığım anne sütü
YAPTIĞI HAREKETLER İSE;
suyu görünce buuu diyor
FAKATTT......
Fiziksel hareketlere sıra gelince sadece öktem kadı gibi oturuyor ne dönme ne emekleme hiç biri yok.Tosun paşa kilodan hareket edemiyor galiba
aynen canım benimkide 8 ay 4 günlük 74 cm boyu kilosu 10,5 baş çevresi 44. kilodan mı nedir bizdede hareket sıfır sadece oturabiliyor:)
Elmayı soydum eline verdim dişini kaşısın diye. Alttan 2 tane dişi hafif çıktı. Onlarla koparmış bir parça, baktım çocuk mama sandalyesinde kıpkırmızı oldu. Nefes alamadı baştan. Sonra ağlamaya başladı nefes alarak. Ben önce parmağımı soktum çıkartamadım. Bu arada hayır diyip duruyorum. Kafası aşağı gelecek şekilde sarkıttım karnına bastırdım. Yine olmadı. İkinci kere parmağımı soktum nasıl olduysa çıktı. Bu arada kayınvalidemi aradım aynı sitedeyiz. Kadın ışık hızıyla geldi. Aldı kucağımdan ben zangır zangır nasıl aradım onu bilmiyorum. Sen git elini yüzünü yıka su iç dedi. Boğazı hafif kanamış. Elma parçası kanlıydı.
Bir daha asla koparabileceği şeyleri vermeyeceğim eline. Uzun zamandır böyle şok olduğumu hatırlamıyorum.
merhabalar herkese...
Neler yediriyoruz;
15 de sağdığım anne sütü
YAPTIĞI HAREKETLER İSE;
suyu görünce buuu diyor
FAKATTT......
Ben bir ara tam buğday unu ve irmikle yapmıştım o da dokunmuştu sanırım irmik yüzünden. Şimdi senin dediğin gibi deneyeyim bu akşam bakalım. Sen pekmez veriyor musun?
Benim yaptığım çorba da püre kıvamında oluyor aslında.
Bebeğinin gece uyanması nasıl?
Bir de muhallebi ölçülerini verebilir misin?
Meraba anneler bişey soracaktım ben benim oglusum bugün nefesini icine cekerken bogulur gibi ses cikariyor önce oyun yapıyor zannettim ama aksama kadar sık aralıklarla yapmaya başladı aranızda bebeği böyle sesler çıkartan var mı?
Aynen cnm benim oğlumda yapıyor oyun olduğunu anladım aynı hareketi ben yapunca gülüyor be hemen arkasına tekrar yapıyor sende dene bakalım ne yapacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?