ben daha anne değilim ama annemlerden duyduğum ve çevremde gözlemlediğim kadarıyla erkekler geç yürür geç konuşurmuş 1 yaşından önce yürüyen erkek bebek alkışlanmalı diyor annemSürünme emekleme de yapmazmış onlar. Severlermiş etrafındakini kullanmayı, anacım ta bebeklikten belli erkekler hizmet ettirmeyi seviyor işte
erkek mi sizinkiler
evet beimkisi erkek ama erkeklikler alakalı mı bilmiyorum:) çünkü arkadaşımın oglu 11 aylık 5 aylıktan beri emekliyor şu anda elinden tutunca yürüyo kendi kendine oturup kalkıyo bi yerlere tutunup ama çok zayıf 7 kilo ben kiloya ve yapıya baglıyorum biraz bi sorun olmasında varsın geç yürüsün
siz bi de beni düşünün 12 kg tosuncum.emekleme yok,yerde daire çiziyo sadece tek bi yöne dönüyo,yüz üstü çırpınıp duruyo.sürekli bizim onu yürütmemizi istiyo,kilolu olduğundan ellerinden değil koltuk altlarından tutuyoruz.sürekli iki büklümüz evde,belimiz kopuyo.yürütmediğimizde de hep kucak istiyo.daha 2 aydır tartılmadı kesin 13 olmuştur.eli,kolu,bacakları sürekli çırpınıyo oturur,yatar vaziyette bile.ona rağmen tosun :) neyse ki boyu var,normal kilolu gibi duruyo. sürekli oooo,aaaaeee diye bağrınıyo,acaip kahkahalar atıyo,çığlık atarak şarkılara eşlik ediyo kendince.konuşma,hece tekrarı hiç yok.ben meme,dede,anne dedikçe sırıtıp duruyo dalga geçer gibi.işin garibi 3 aylıkken anne,baba diyodu bu velet sonradan unuttu!noldu anlamadım hiç:)yarın kontrolümüz var huylandım iyice druna da sorcam ni sorun mu var acaba benimkinde?evet canım sorun olmasında geç yürüsün ama adam 10 kilo ...kollarım koptu onu taşımaktan hele annem.kadıncağız 49 kilo zaten ben çalışırken o bakıyor mahfolmuş durumda
Cok gecmis olsun. Nasil korkmussundur. Benim oglum da elma yerken tikandi birkac kez ama hemen agzindan alabildim o kadar kotu olmamisti. Elma biraz yumusak bir meyve ve dislerle kolayca kopariyorlar. Bir sure verme istersen baska seyler dene. Salatalik ve armut mesela. Parmak yiyecekler cocugun yemege bakisini degistiriyor. Sirf sofrada bize uyum saglasin diye ekmek ucu veriyorum keyifle kemiriyor. Sen de grissini ve ekmek verebilirsinAz kalsın boğuluyordu oğlum.
Elmayı soydum eline verdim dişini kaşısın diye. Alttan 2 tane dişi hafif çıktı. Onlarla koparmış bir parça, baktım çocuk mama sandalyesinde kıpkırmızı oldu. Nefes alamadı baştan. Sonra ağlamaya başladı nefes alarak. Ben önce parmağımı soktum çıkartamadım. Bu arada hayır diyip duruyorum. Kafası aşağı gelecek şekilde sarkıttım karnına bastırdım. Yine olmadı. İkinci kere parmağımı soktum nasıl olduysa çıktı. Bu arada kayınvalidemi aradım aynı sitedeyiz. Kadın ışık hızıyla geldi. Aldı kucağımdan ben zangır zangır nasıl aradım onu bilmiyorum. Sen git elini yüzünü yıka su iç dedi. Boğazı hafif kanamış. Elma parçası kanlıydı.
Bir daha asla koparabileceği şeyleri vermeyeceğim eline. Uzun zamandır böyle şok olduğumu hatırlamıyorum.
Saatleri degisiyor ama 4-5 saatte bir olmak uzere 2 kez emme hakki var. Genelde gece 1 ve 5.Kızlar gece beslenme olayını nasıl yapıyorsunuz kaç kere emziriyorsunuz .saatleride yazabilirseniz sevinirim.
siz bi de beni düşünün 12 kg tosuncum.emekleme yok,yerde daire çiziyo sadece tek bi yöne dönüyo,yüz üstü çırpınıp duruyo.sürekli bizim onu yürütmemizi istiyo,kilolu olduğundan ellerinden değil koltuk altlarından tutuyoruz.sürekli iki büklümüz evde,belimiz kopuyo.yürütmediğimizde de hep kucak istiyo.daha 2 aydır tartılmadı kesin 13 olmuştur.eli,kolu,bacakları sürekli çırpınıyo oturur,yatar vaziyette bile.ona rağmen tosun :) neyse ki boyu var,normal kilolu gibi duruyo. sürekli oooo,aaaaeee diye bağrınıyo,acaip kahkahalar atıyo,çığlık atarak şarkılara eşlik ediyo kendince.konuşma,hece tekrarı hiç yok.ben meme,dede,anne dedikçe sırıtıp duruyo dalga geçer gibi.işin garibi 3 aylıkken anne,baba diyodu bu velet sonradan unuttu!noldu anlamadım hiç:)yarın kontrolümüz var huylandım iyice druna da sorcam ni sorun mu var acaba benimkinde?
merak ettiğim bi konu daha var.aranızda bebğine inek sütü içirmeye başlayan oldu mu?çoğu dr 1 yaştan önce önermiyo sanırım ama bizimkinin inek sütü allerjisi vardıTedavi görüyodu şimdi deneme amaçlı 4 gündür inek sütü içirmeye çalışıyorum ama nefret ediyo.şimdiye kadar verdiğim herşeyi sorunsuzca yedi hatta sevdi.sanırım inek sütünü anne sütüyle kıyaslıyo.
Canlarım kızım hasta oldu. Dogdugundan berı ılk kez hastalandı salgın varmış.burun tıkanıklıgıyla basladı sonra balgam oksuruk derken hastaneye gıttık atesı cıktı muayene olurken acılde buhar verıldı 5 tane surup 3 tane ıgneyle eve donduk . Cok uzuluyorum. Atesı dustu burnu acıldı oksurukde azaldı ama ılaçlarj vermek zor. Yemek ıstemıor zaten 7 kılo bırde yemekten tıksınır dıye cok korkuyorum. Dr bronsit baslangıcı dedı ne yapacağımı şaşırdım dua edın bıze . Butun bebeklerı opuyorum guzel annelerım
O alt acarken kazik gibi dikilme bizde de var'cocuk bir turlu kirip da belini oturmuyor.
7 aylik bence de emeeklemeez.belki emeklemeeden yurur bizimkiler
Benim oglum da ara ara kafa salliyor,tam agzina kasigi sokucam istemiyorum der gbi kafa salliyor ama acnerden ogrendiyse
benim oğlumda uykusu derinleşene kadar başını sğa sola atıp duruyo yatakta.yatırınca tekrar kucağıma alıp seviyorum,pışpışlıyorum sakinleşince tekrar yatırıyorum.bazen de kucakta uyumak istediğinde gündüzleri aynı şeyi yapıyo,kucağıma alınca biley olmamış gibi uykuya devam ediyo.arada gözlerini açıp bakıyo hala kucakta mıyım diye sonra aynen devam uykuya :) seninki de kucakta uyumak istiyo olabilir mi?küçükken aynı şeyi gazı olduğunda da yapıyodu artık öyle bi problemleri kalmadı ama.yok canım bizimkisi o şekilde istemiyor sallayışı degil uykusu geldiginde yada tam daldıgı sıra hızlı hızlı saga sola sallıyor sonrada aglıyo uyanıyo bakalım videoya çektim doktora göstericem
arkadaşlar benim kızım hiç uyumuyor.yani gecede uyumuyor gündüzde uyumuyor .açlıktan değil bundan eminim.doğduğundan beri çok uyumazdı ama artık gecede saat başı kalkıyor.dişi yok ondanmıdır ondansa uzun süredir böyle uykusuzluk yapabilcek farklı bir rahatsızlığı varmıdır .görünürde yok
kızlar benim oğlan biberon kabul etmiyo naptısam başaramadım.. uyku arasında veriyorm hemde aç oldugu halde almıyorr ama meme verdimde hemencık kabul ediyo ve yemek yerken cok stres oluyorum yiyo amaa kafasını saga sola geriyo atıyoo kaşıkla verdigimde yutuyo heryer batıyo üst baş bizimkisin yeme alışkanlıgı yok memeye gelince hoppp hazırr.. zaten bi aralar agzı kapı duvardı kaşıkla zorla veriyodum diş çıkma zamanı o gecti şükür bu sefer agzını açıyo amaa beni maf ediyo ..şu biberon işini nasıl başarabiliriz..bardakdan veriyorum gene aynı anlamadım bu cocugu iki damla içiyo nefes nefese kalıyo kendi istediginde sorun yok ama canı istemese nefesi kesiliyo boğazında kalıyo.. öksüre öksüre bazen kusuyo ..ahh bebekle ugraaşmak ne zormuş ama sevince unutuyorumm yiyorum cıtır cıtır cok şeker oluyolar artık ve zorlaşıyolarr ..alt değişirken ellerim agrıyo bacaklarını kendine cekip kazık gibi ediyo ..ben diyorum tek benimkimi zor büyüyorr
Bizde şimdi dr umuzdan çıktık oğlum bu ay 760 gr aldığı için gece yatırmadan verdiğim muhallebiyi artık vermiyrceğim günlerdir dişi çıksın diye beklerken bugün gördük üstte 1 dişimiz oldu..10,460 gr oğlum emeklemiyor hala bu ay bekliyoruz dedi dr.bakalım
Bu ay ogluma biraz kilo aldirabildim cok sukur. Hareketler o kadar degisti ki buyudugu cok belli oluyor. Kanepeye yaslanip ayakta durmayi cok seviyor.Tek eliyle bana tutunup titanic hareketi yapiyor. Ne anliyor bunlardan bilmiyorum ama cok keyif aliyor. Dede, gel gel, baba, anne, mama soyleyebildigi seyler. Aa tabi bir de ekmek. Cocuk simdiye kadar 4-5 kez bariz bicimde ekmek dedi
Emekleme yok bizde. Biraz daha iyi yuvarlanip kendi etrafinda ayaklarini bukerek donebiliyor. Mutfak cekmecelerimi acip icinden esya cikarabiliyor. Sesli oyuncaklarla oynamaya bayiliyor. Ali Babnin Ciftligini soyledigimde isi gucu birakip agzimin icine bakarak dinliyor. Eski yabaniligi kalmadi, aksine herkese guluyor, simariyor. Beresini taktigimde ya da montunu giydirdigimde disari cikacagini anlayip sevinc cigliklari atiyor. Diger bebekler ve cocuklar da ilgisini cekmeye basladi.
Kahvaltisi icin labneyi kendim yapiyorum. Her gun yumurta sarisi kesin var. Bazen labne, yumurta, ceviz ici bazen de yulaf ezmesi yumurta yiyor. Cani isterse tabi. Kahvaltilar sikinti malesef. Tek guzel yedigi ogun ogle yemegi. O da cigner gibi yapip eglendigi icin. Yemeklerle oynamasina izin veiyorum bazen. Mutfak berbat oluyor ama gelisimi icin cok iyi oldugunu soyluyor uzmanlar. Ben de katlaniyorum bol bol gelissin diye
Ben biraz daha farkli oyunlar oynamak istiyorum. Neler oynuyorsunuz bebeklerinizle?
merhaba, gece muhallebisini kesince uykusu nasıl oldu? ben de vermek istemiyorum ama sütüm yetmezzzzz. kilo aldırıyor çocuğa muhallebi ya. emeklemeye yeni başladı bizimki seninki de kilodan hareketlenmiyordur :)
Meraba anneler bişey soracaktım ben benim oglusum bugün nefesini icine cekerken bogulur gibi ses cikariyor önce oyun yapıyor zannettim ama aksama kadar sık aralıklarla yapmaya başladı aranızda bebeği böyle sesler çıkartan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?