Canim hiiiihhhh mi diyor.benim kizimda bu sesi cikartiyor 15 gundur.biyeri aciyor sandik ama yok aglamiyor.
3 gün oldu muhallebiyi keseli ama şöyle yaptım meyveli yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı muhallebi koydum evde yaptığım yoğurt biraz sulu olduğu için ama şuan diş çıkarıyor uykuları hep aynıydı bir değişiklik olmadı yani hala uyumuyor ama açlıktan değil eminim.gecede 2 kere emziriyorum oda öyle çok açıkmış gibi emmiyor.kesmem iyi oldu ama onu anladım ağır geliyordu sanırım yedirim yarım saat sonra yattığı için ama yoğurt ağırda gelmiyor.merhaba, gece muhallebisini kesince uykusu nasıl oldu? ben de vermek istemiyorum ama sütüm yetmezzzzz. kilo aldırıyor çocuğa muhallebi ya. emeklemeye yeni başladı bizimki seninki de kilodan hareketlenmiyordur :)
benm kızım da memeyi emmiyor..uyku arasında falan emiyo ama normalde çok zor alıyo..bu hafta işe başladım..ama 1,5-2 aydır böleyiz..bırakacak diye çok korkuyorum...
bi kahvaltımız var..yumurta,peynir,ıhlamur, bazen zeytin... sizler yumurta sarısını hergün mü veriyorsunuz yoksa ara veriyo musunuz?... ben bulamaç yapmıyorum o yüzden zaten sınırlı verebildiklerim... bir de rafadan mı yoksa tam pişmiş mi veriyosunuz?
bi öğün meyve var içine pekmez ve ceviz ekliyorum..
bi öğün de yoğurt var bisküviyle..
bunun dışında çorbaları başta çok denedim meyve püreleri falan onları yemedi...ama bize pişen çorbalardan yiyo genelde...ondan veriyorum bazen...
bu arada kaşıktan ziyade elle verileni yemeyi daha çok seviyo...
mama vermiyorum daha doğrusu biberon almıyor..bi ara uğraştım baya..şimdilerde denemiyorum bile...
sizce aç kalıyo mudur? emme konusunda en iyi emdiğinde bile 5 dakika değildir...sütüm de azaldı doğal olarak...
gece ben de her kalktığında emziriyorum..başka türlü avutamıyorm çünkü..öle olunca da sekiz on defa emiyo tekrar uyuyakalıyor..tam doymadığı için yarım veya bi saat sonra tekrar...
işte böle... emekleme falan yok..kilomuz 8 e yaklaştı sanırım... geri geri gidiyo..ama yüğzüstü yatmayı hiç sevmiyor... gel,bye bye,alkış yapıyo... arada anne diyo gibi sanki ya da bana öle geliyor..dişimiz de yok...
gündüz uykuları da oldukça kısa süreli...
bizden böle haberler...
büyümüş bu kuzucuk büyümüş :))
canım ya sen demişsin ya gecede iki kez emme hakkı var diye. diğer uyanmalarda nasıl yapıyorsun? ben tekrar uyutmaya çalışınca inadına daha da uyumuyor. meme delisi bizimki... bu aralar uykuları berbat. kaç kere kalktığımı hatırlamıyorum bile...
Çok çok geçmiş olsun.
ben de sureklı yasıyorum bunu. Mastite
en iyi gelen şey sıcak duş altında tarakla göğsü taramak
İlk duyunca saçma geliyor
ama tarağın her dişi ayrı basınç yapıyor
çok işe yarıyor
Lütfen dene
en sıkı yerinden başla
meme ucuna doğru bastıra bastıra tara
çok geçmiş olsun
Allah yardımcın olsun
kızlar selamburayı hep takip ediyorum ara sıra da yazıyorum ama cepten takip ettiğim için zor oluyor. maaşallah bebişlerinize zaman ne çabuk geçiyor onlarla büyüdükçe daha mı tatlı oluyorlar ne benim oğlum da emekleiyor yani emekliyor derken eli ve dizleri üzerinde değil balık gibi değişik hareket ediyor ileri geri gidiyor istediği birşeyi gidip alabiliyor.desteksiz oyurmaya başladı 1 haftadır şuan tam 8,5 aylık geçen hafta sağlık ocağında kontrolümüz vardı bebeğim 300 gram vermiş zaten 2 aydır almıyordu doğru dürüst boyu uzuyor ama..yalnız benim bebeğimin 8 dişi var üstte 4 altta 4 tane.çok erken çıkarmaya başladı 4,5 aylıkken çıktı ilk dişleri.7 aylıktan beride 8 dişi var.doktor kilo vermesini buna bağladı.günlük yediği şeyler kahvaltı yarım yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı labne (sabahları sütüm bol oluyor hep emziriyorum) ara öğün 1 elma rendesi,öğlen 1 kase sebze püresi (haşlanmış sebze,tam buğday ekmeği,tereyağı ve kemik suyundan hazırlanmış),ikindide 1 kase yoğurt,akşam emzirip yatıyorum deliksiz 10 saat uyuyor.demekki sütüm yetiyor diye bende akşamları bişey vermiyorum.dahası doktor azı dişleri geliyor bu aralrda da kilo verebilir iştahsız olabilir yemesi için zorlamayın bol bol emzirin siz beslenmenmenize dikkat edin dedi.hakikaten oğlum 2 gündür hiç bişey yemior elma püresi bile akşamları muhallebi vermeyi denedim öğürdü,sma 2 devam sütü denedik onu da sevmedi ben napıcam nasıl kilo aldırıcam bebeğime sadece emmeyle doyar mı ki bu dişler ne zman çıkar iştahı eskisi gibi olur mu napıcam ben çok üzülüyorum kilo verdiği için
Canım benım kızımda az kılo alıyor hıc dısı yok sırt ustu emeklıyor desteksız oturuyor donuyor yuvarlanıyor ama boyu 68 cm kılosuda 7300 bızde sekız bucuk aylıgız ınanın yemek yedırırken sırtımdan ter bosalıyor yemek ıstemıyor agzı kapı duvar oluyor neden bılmıyprum banada yardım edın....
Senın kuzum kaç kg suan canım ??
arkadaşlar benim kızım hiç uyumuyor.yani gecede uyumuyor gündüzde uyumuyor .açlıktan değil bundan eminim.doğduğundan beri çok uyumazdı ama artık gecede saat başı kalkıyor.dişi yok ondanmıdır ondansa uzun süredir böyle uykusuzluk yapabilcek farklı bir rahatsızlığı varmıdır .görünürde yok
benimkide 8 haziran dogumlu ne emekleme ne sürünme yok yüz üstü yatırınca hemen sırt üstü dönüyo:26:
Canım benım kızımda az kılo alıyor hıc dısı yok sırt ustu emeklıyor desteksız oturuyor donuyor yuvarlanıyor ama boyu 68 cm kılosuda 7300 bızde sekız bucuk aylıgız ınanın yemek yedırırken sırtımdan ter bosalıyor yemek ıstemıyor agzı kapı duvar oluyor neden bılmıyprum banada yardım edın....
Senın kuzum kaç kg suan canım ??
inan cnm ben sendende kötüyüm.haftlardr ne yumurta peynir.ne sebze nede yoğurt.hep yazıcm moral bozukluğndan gzm almıyo okuyup geri çıkıyorm.kızlar selamburayı hep takip ediyorum ara sıra da yazıyorum ama cepten takip ettiğim için zor oluyor. maaşallah bebişlerinize zaman ne çabuk geçiyor onlarla büyüdükçe daha mı tatlı oluyorlar ne benim oğlum da emekleiyor yani emekliyor derken eli ve dizleri üzerinde değil balık gibi değişik hareket ediyor ileri geri gidiyor istediği birşeyi gidip alabiliyor.desteksiz oyurmaya başladı 1 haftadır şuan tam 8,5 aylık geçen hafta sağlık ocağında kontrolümüz vardı bebeğim 300 gram vermiş zaten 2 aydır almıyordu doğru dürüst boyu uzuyor ama..yalnız benim bebeğimin 8 dişi var üstte 4 altta 4 tane.çok erken çıkarmaya başladı 4,5 aylıkken çıktı ilk dişleri.7 aylıktan beride 8 dişi var.doktor kilo vermesini buna bağladı.günlük yediği şeyler kahvaltı yarım yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı labne (sabahları sütüm bol oluyor hep emziriyorum) ara öğün 1 elma rendesi,öğlen 1 kase sebze püresi (haşlanmış sebze,tam buğday ekmeği,tereyağı ve kemik suyundan hazırlanmış),ikindide 1 kase yoğurt,akşam emzirip yatıyorum deliksiz 10 saat uyuyor.demekki sütüm yetiyor diye bende akşamları bişey vermiyorum.dahası doktor azı dişleri geliyor bu aralrda da kilo verebilir iştahsız olabilir yemesi için zorlamayın bol bol emzirin siz beslenmenmenize dikkat edin dedi.hakikaten oğlum 2 gündür hiç bişey yemior elma püresi bile akşamları muhallebi vermeyi denedim öğürdü,sma 2 devam sütü denedik onu da sevmedi ben napıcam nasıl kilo aldırıcam bebeğime sadece emmeyle doyar mı ki bu dişler ne zman çıkar iştahı eskisi gibi olur mu napıcam ben çok üzülüyorum kilo verdiği için
inan cnm ben sendende kötüyüm.haftlardr ne yumurta peynir.ne sebze nede yoğurt.hep yazıcm moral bozukluğndan gzm almıyo okuyup geri çıkıyorm.
bnm oğlum 3 haziran dğmlu.6.5 aylıkken çıktı alt iki diş onda sorn yaşamadm.şimdi üstten biri çıktı yan damak şiş.ama ben iştahsızlığının diştenmi bendenmi kaynaklandğını bilmiyorm.kızlar mama verenler özellikle öğün saatleriniz kaç cc mama ve ek gıda miktarlarınızı lütfen yazın fikir edineym.ben anne sütünü biberonla verdiğim için size soruyorm.diğerleride fikirlerini paylaşsn lütfen.iştahsız çocuk çok kötü yapıp yapıp döküyorm,ama sütü içiyo.öğünlerim güzel oturmadığınan olabilir yardm edin
siz bi de beni düşünün 12 kg tosuncum.emekleme yok,yerde daire çiziyo sadece tek bi yöne dönüyo,yüz üstü çırpınıp duruyo.sürekli bizim onu yürütmemizi istiyo,kilolu olduğundan ellerinden değil koltuk altlarından tutuyoruz.sürekli iki büklümüz evde,belimiz kopuyo.yürütmediğimizde de hep kucak istiyo.daha 2 aydır tartılmadı kesin 13 olmuştur.eli,kolu,bacakları sürekli çırpınıyo oturur,yatar vaziyette bile.ona rağmen tosun :) neyse ki boyu var,normal kilolu gibi duruyo. sürekli oooo,aaaaeee diye bağrınıyo,acaip kahkahalar atıyo,çığlık atarak şarkılara eşlik ediyo kendince.konuşma,hece tekrarı hiç yok.ben meme,dede,anne dedikçe sırıtıp duruyo dalga geçer gibi.işin garibi 3 aylıkken anne,baba diyodu bu velet sonradan unuttu!noldu anlamadım hiç:)yarın kontrolümüz var huylandım iyice druna da sorcam ni sorun mu var acaba benimkinde?
merak ettiğim bi konu daha var.aranızda bebğine inek sütü içirmeye başlayan oldu mu?çoğu dr 1 yaştan önce önermiyo sanırım ama bizimkinin inek sütü allerjisi vardıTedavi görüyodu şimdi deneme amaçlı 4 gündür inek sütü içirmeye çalışıyorum ama nefret ediyo.şimdiye kadar verdiğim herşeyi sorunsuzca yedi hatta sevdi.sanırım inek sütünü anne sütüyle kıyaslıyo.
muhallebi kilomu yapıyo ..ve napıyoki uykusunumu kacırıyo ben uyutmadan önce muhalebi yapıyorum zararı varmı kii.. arkddşlar ben inek sütüde veriyorum .bi zararını görmedim zararı neyki cook duydum ama ne yapıyomuş bilmiyorum..birde corbalarını fln tuzsuz veriyorum 1 yaşına kdr böyleymiş.. siz kaç saate bir besliyosnz ben 3 saate bir besliyorum.. ?
3 gün oldu muhallebiyi keseli ama şöyle yaptım meyveli yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı muhallebi koydum evde yaptığım yoğurt biraz sulu olduğu için ama şuan diş çıkarıyor uykuları hep aynıydı bir değişiklik olmadı yani hala uyumuyor ama açlıktan değil eminim.gecede 2 kere emziriyorum oda öyle çok açıkmış gibi emmiyor.kesmem iyi oldu ama onu anladım ağır geliyordu sanırım yedirim yarım saat sonra yattığı için ama yoğurt ağırda gelmiyor.
Ben artık göğsüm açık yatıyordum yanında yarımsaatte bir emdiği içinde miğdesi rahatsız oluyordu ama alıştırdım gecede 2 kere emiyor bide sabah 6 da her uyandıpında gece çayı verdim direndikçe ben verdim sonra kucağıma alıp avuttup yatırdım bu seferde kucağa alıştı şimdide onu unutturmaya çalışıyorum başarıcam inş.yatağından almadan biberonu veriyorum gece çayını yani.böylelikle 2 saat uyumaya başladı ama üssten bir dişi patladı diğeride çıkmak üzere o yüzden şuan gene uyumuyor ama uyucak inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?