2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Evet buyudu tetesi.İkiden fazla kalktiginda pispis yapip tekrar uyutmaya calisiyorum.Bazen uyumayip oda oda gezdiriyor kendini.Bazen su veriyoum biberonla.memede yuyorsa sikinti olabilir.bizimki kucakta uyuyor

ben ayakta sallıyorum canım. kucak bana çok yorucu geliyor. dur bakıyım bu gece 3 saat aralıklarla emzirmeyi deniyim ben. zaten bir kere de memeyi hallediyor :)

ben de bu siteyi takip ediyorum. ayrıca gurmebebek var o da çok güzel tavsiye ederim.
atak olayı çok ilginç ya ben hangi zamana geliyor bir türlü çözemedim :)

10 saat deliksiz uyku???? maşalahhhhh kimseye deme bence nazar olmasın :) bence de sütün yetiyor. yoksa uyuyamaz ki. sen tereyağı ye, sütü çok yağlandırıyor. bence de çocuğu zorlama sen iyi beslen anne sütünden alsın kiloyu.

pirinç unu bizimki de pek sevmedi. tam buğday unu ve nişastadan yapmanı tavsiye ederim. içine pekmez koyunca benim oğlumda öğürdü. çok az şeker koyuyorum mecburen.

ben bi kaç gün ayaklarından tutup kendini itmesine yardımcı oldum. zaten genelde yerde oynuyor oğlum. oturmayı da biliyor ama sevmiyor. her yere döne döne gidiyordu sonra baktım bir akşam benim terliğe doğru emekliyor :)

ben hiç uğraşmadım canım halının üstünde yerde hep akşama kadar..şimdi emeklemeye başladı ben halıya koyuyorum o parkeye gidiyor orda daha rahat hareket ediyor yürüteç falan da almadık biz free takılıyo beyefendi

evet canım çok şükür uykuyu seviyor oğlum kırkı çıktığında sadece 2 kere uyanıyordu kilo alımı iyi olduğu için doktor uyandırmana gerek yok diyordu ama işte diş olayından beri fazla almıyor kilo takmıyordum bende ama vermesi beni çok üzdü iştahsızlığı dişten biliyorum 2,5 aydır ek gıdayla tanışıyor ve sıkıntı yapmadı,kabul etti herşeyi çok şükür ama bgn meyve bile yemedi hal böyle olunca ben iyice telaşa düştüm kilo alması için..bu gece uykuda vericem devam sütünü alır belki almazsa da emziricem..ben beslenmeme daha çok dikkat ediyorum et yiyorum sütlü tatlı tüketiyorum vs.bugün sadece emdi aç olsa ağlardı heralde:44:

pirinç unu bizimki de pek sevmedi. tam buğday unu ve nişastadan yapmanı tavsiye ederim. içine pekmez koyunca benim oğlumda öğürdü. çok az şeker koyuyorum mecburen.

tamam canım bide öyle deniyim iştahı açılınca.şeker ve tuz hiç kullanmadık biz de şimdiye kadar ama mecbur kalırsam koyarım az bişey:26:

Egemn; kafaya takmamak zor ama kiloyu kafaya takma. Şu an kilo aldırmak için ne şekere başvur ne de bebeğini gece uyandırmasına alıştır. Şekerle alınacak kilo zaten sağlıklı değil. Uykusu da ne güzel düzene girmiş, gece uyanmasına alışırsa eski haline çevirmek çok zor olur.

Pembe gözlük; inek sütünün zararlarını aşağıya kopyalıyorum. Daha detaylı okumak istersen de sitenin linki aşağıda: http://kadin.haber3.com/neden-ilk-1-yil-bebeklere-inek-sutu-verilmez-105y.htm

Özetle bebeklerimizin ilk 1 yıl içinde inek sütü almaları sonucu:

1-'Demir eksikliği anemisi' riskinin önemli derecede artmasına,

2-'İnek sütü proteini alerjisine'

3-İyot eksikliğine bağlı olarak 'zeka gelişiminin geri kalmasına', Bebeklerde iyot eksikliği akranlarına göre zeka düzeyinin en az 13 puan düşük olmasına sebep olmaktadır.

4-Barsakta 'gizli kanamalara',

5-Yüksek orandaki protein,sodyum,potasyum ve klor nedeniyle 'vücutta su kaybına',

6-Sindirimi güç olduğu için 'gaz ve kabızlık sorununa' neden olabilir..

Bebeğin günlük demir ihtiyacını karşılamak için 28 litre ,
D vitamini ihtiyacını karşılamak için 110 litre,
iyot ihtiyacını karşılamak için 3 litre inek sütü içmesi gerekmektedir. SİZCE BU MÜMKÜNMÜDÜR ???

Ayrıca bir dananın vücut ağırlığı 40-50 gün sonra doğum ağırlığının iki katına ulaşır,halbuki insan yavrusu bebeklerimiz için bu süre 3 kat daha uzun olup 5 aylık olunca doğum ağırlığının iki katına ulaşırlar.Yani özetle bir dana ile bir bebek aynı kefeye konmamalıdır, vede her canlıya kendi türünün sütü veya o süte en çok yaklaştırılmış formula mamalar verilmelidir, İNEK SÜTÜ DEĞİL...

Evet canim emiyor doktor normal oldugunu soyledi yuzde yirmilik persentilde suan ama ben uzuluyorum elleri kollari zayif aslinda saglikli olmasi daha onemli ama istahsizlik cok zor gercekten bir kac gun oncesine kadar yiyordu sikildimi noldu anlamadim hos yemesine ragmen kilosu az . Bebegi kilolu anneler neler yediriyor kizlar saat kacta neyi nasil pisirrrek veriyorsunuz menu olarak anlatin bize 😔

ben de bu siteyi takip ediyorum. ayrıca gurmebebek var o da çok güzel tavsiye ederim.
atak olayı çok ilginç ya ben hangi zamana geliyor bir türlü çözemedim :)

Eger iphone un varsa appstore dan wonderweeks programini indirebilirsin. Kac gun sonra baslayacak kac gun sonra bitecek hepsini gorebiliyorsun. Ben de yollayabilirim hatta. Haftalari takip ederek anlarsin atak donemini.

Son atak da 70,5-75,5 haftalar arasi. Normal zamaninda dogmus bebekler icin gecerli bu tablo mesele 1 hafta once dogduysa atak da 1 hafta once basliyor.

Eklentiler

• $image.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 32

her canlının sütü kendi yavrusu için mükemmeldir kesinlikle katılıyorum .
ama bu inek sütünün de abartılğını düşünüyorum.
şöyleki; sadece inek sütü ile beslenen bebeklerde barsaklarda gizli kanama ve dolayısı ile kansızlık yapabilir.
ama bu tek yönlü beslenen çocuklar için geçerli gunde muhallebisine koyulan küçük bir miktar süt için değil.

ayrıca sut proteini alerjisi çok tehlikelidir ama bugün kullanılan formül mamalar, devam sütleri ve tahıl mamalarının içinde de bol miktarda peynir altı suyu mevcuttur ki doğrudan bir süt ürünüdür yani bunların birini herhangibir zamanda kullanmışsanız çoktan alerjisi olduğunu anlardınız hatta emzirdiğiniz dönemlerde bile sütünüzden geçerdi..

zeka gelişimi beslenmeden ziyade kalıtsal bir faktördür ve beslenme çok küçük bir miktar etki eder kaldı ki bugün aptamil mamalar erken doğan bebeklerde kullanılan serisi toplatılıyor içinde ki yüksek miktarda ki iyot yüzünden yani tuz!

evet içinde bazı mineraller yuksek miktarda bulunur ve küçük bebeklerin böbreklerne fazladan yuk yapar bunun için sulandırılarak kullanılması gerekir..

ayrıca gaz ve kabızlık yaptığı da doğrudur..

ben bebeğimi anne sütü ile besliyorum ama bazı çorba ve muhallebilerine kullanıyorum.piyasade satılan fabrikalarda üretilmiş toz halindeki ürünlerden daha kötü olamaz herhalde ..

amacım şahsınıza değildir lütfen yalnış anlamayın beni ama bildiklerimi paylaşmak istedim. hepimiz bebeği için en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz.

tamam canım bide öyle deniyim iştahı açılınca.şeker ve tuz hiç kullanmadık biz de şimdiye kadar ama mecbur kalırsam koyarım az bişey:26:

önce şekersiz dene yerse tabii ki koyma, şeker ver kilo alsın demedim yanlış anlaşılmasın, şeker tuz konuları hep sıkıntı. ama açıkçası aldığımız her türlü bebek ürününde şeker de var tuz da, hiçbiri masum değil, bu nedenle kaşığın ucuyla konacak şeker bana çok da sorun gibi gelmiyor. tabii bu benim görüşüm. herkesin kendi bileceği iş. tuz konusunda da birazdan bir yazı göndereceğim.

Evet milupanın .yok cnm fayda etmedide sadece devamlı memede durmasını engelledi uyandığında veriyorum bazen içiyo bazen içmiyo

dün gece biberona hazırladım, ilk emzirmeden sonra 1 saat içinde tekrar uyanınca da verdim, anlamadı içti :) sanırım onun etkisiyle 2 saat bütün uyudu çok şükür. sonra yine 1 saat 1 saat...

çok teşekkürler canım. oğlum 10 gün önce doğdu ona göre bakarım.

her türlü hazır üründe sıkıntılı bir konunun mutlaka olduğunu düşünüyorum. şu zamana kadar 2 kez muhallebi aldım hazır ürün olarak. onlar da bana aşırı şekerli geldi, onları versem çocuk hep çok şekerli şeyler isterdi diye düşünüyorum. püreyi de kendim yapıyorum yoğurdu da, sadece peynirde başarılı olamadım. ve ben pürelerine çok az tuz kullanıyorum ama kalın kaya tuzu. tartışılan bir konu ama bu benim tercihim herkesin bebeği kendine özel...

siz de bir okuyun... tekrar söylüyorum doğrusu budur demiyorum ama tercihtir herkesin kendine kalmıştır.
http://bebegiminyemekleri.com/?p=662

Birde gece çayını kucağına almadan yatağında vermeni tavsiye ederim belli bîr süre sonrada madem meme yok kucakta uyim bari diyo😄mümkünse yatağında ver ben öyle kurtardım memeden şimdi 3 kere emiyor ama keyfînden diş çıkarmasa uykusu düzene giricek sanırım.

Eşim de aynen senin gibi düşünüyor BALMOND.dişten dolayı iştahsız önceden yiyordu zorlama uyku düzenini de bozma diyor.dün gece uykusunda vermeyi denedim devam sütünü almadı yine öğürdü.zorlamıcam bakalım kaç gün durabileek sadece emmeyle

siz de bir okuyun... tekrar söylüyorum doğrusu budur demiyorum ama tercihtir herkesin kendine kalmıştır.
http://bebegiminyemekleri.com/?p=662

Bunu bilmiyordum ama tuz konusunda o kadar katı değildim ek gıdaya başladığımızda beğenmezse az bişey koyarım diyordum ama bebeğim aramadı tuzu en de koymadım hiç.ama şeker konusunda daha katıyım önce sebzeye falan alışsın öyle .meyveyi bile en son verdim ben şurda 1 aydır meyve veriyorum önce sebzeye alışsın diye.birazdan uyansın çorba yaptım bakalım yicek mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…