Evet buyudu tetesi.İkiden fazla kalktiginda pispis yapip tekrar uyutmaya calisiyorum.Bazen uyumayip oda oda gezdiriyor kendini.Bazen su veriyoum biberonla.memede yuyorsa sikinti olabilir.bizimki kucakta uyuyor
Kizlar bebegiminyemekleri.com sitesine bir bakmanizi tavsiye ederim. Doktor anneden cok guzel yemek tarifleri var kuzularimiza. Ornek menuler falan da var. ben cok faydalaniyorum size de yardimci olabilecegini dusundum.
Benim oglum emeklemeye basladi 2 gun once :) bir de diZlerinin ustunde destek almadan durabiliyor ayakta durur gibi cok komik oluyor :) emeklesin diye bekliyordum hep ama simdi de kafasini carpip duruyor yere yurudugu zaman neler bekliyr bakalim bizi :)
Demir eksikligimiz vardi surup kullaniyoruz iki aydir. Persembe gunu kontrolu var insallah normal degerlere yukselmistir
Ataklari da tavan yapti son haftasinda. Uyku nedir unuttum. Raporum da bitti okula basladim donem basinda. 10 aydan sonra calismak iyi geldi okula dinleniyorum desem yeridir :) cok ozluyorum oglumu ama...
kızlar selamburayı hep takip ediyorum ara sıra da yazıyorum ama cepten takip ettiğim için zor oluyor. maaşallah bebişlerinize zaman ne çabuk geçiyor onlarla büyüdükçe daha mı tatlı oluyorlar ne benim oğlum da emekleiyor yani emekliyor derken eli ve dizleri üzerinde değil balık gibi değişik hareket ediyor ileri geri gidiyor istediği birşeyi gidip alabiliyor.desteksiz oyurmaya başladı 1 haftadır şuan tam 8,5 aylık geçen hafta sağlık ocağında kontrolümüz vardı bebeğim 300 gram vermiş zaten 2 aydır almıyordu doğru dürüst boyu uzuyor ama..yalnız benim bebeğimin 8 dişi var üstte 4 altta 4 tane.çok erken çıkarmaya başladı 4,5 aylıkken çıktı ilk dişleri.7 aylıktan beride 8 dişi var.doktor kilo vermesini buna bağladı.günlük yediği şeyler kahvaltı yarım yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı labne (sabahları sütüm bol oluyor hep emziriyorum) ara öğün 1 elma rendesi,öğlen 1 kase sebze püresi (haşlanmış sebze,tam buğday ekmeği,tereyağı ve kemik suyundan hazırlanmış),ikindide 1 kase yoğurt,akşam emzirip yatıyorum deliksiz 10 saat uyuyor.demekki sütüm yetiyor diye bende akşamları bişey vermiyorum.dahası doktor azı dişleri geliyor bu aralrda da kilo verebilir iştahsız olabilir yemesi için zorlamayın bol bol emzirin siz beslenmenmenize dikkat edin dedi.hakikaten oğlum 2 gündür hiç bişey yemior elma püresi bile akşamları muhallebi vermeyi denedim öğürdü,sma 2 devam sütü denedik onu da sevmedi ben napıcam nasıl kilo aldırıcam bebeğime sadece emmeyle doyar mı ki bu dişler ne zman çıkar iştahı eskisi gibi olur mu napıcam ben çok üzülüyorum kilo verdiği için
Muhallebi sevmedi benimki öğürdü tereyağı pirinç unu ve suyla pişirdim ocaktan alınca da pekmez koydum ama meyve bile yemiyoki 2 gündür işştah 0:/ sonra bi daha denicem.bide bu gece uykudayen denicem devam sütünü alır inş
Kızlar benim tosun malum oturduğu yerde duruyor sadece.Emekleyen bebişler nasıl siz mi uğraştınız emeklesin diye ,ya da sert yere yüz üstü mü yatırıyorsunuz denesin diye, ya da kendiliğinden mi oluyor bu işler.Çok merak ettim nolcak böyle otur otur :44::44:
Kızlar benim tosun malum oturduğu yerde duruyor sadece.Emekleyen bebişler nasıl siz mi uğraştınız emeklesin diye ,ya da sert yere yüz üstü mü yatırıyorsunuz denesin diye, ya da kendiliğinden mi oluyor bu işler.Çok merak ettim nolcak böyle otur otur :44::44:
benim oğlum çok sevdi.
özellikle kilo aldırmak isteyen anneler bence deneyin...
http://www.guncelanne.com/bebekler-icin-besleyici-bir-kahvalti-onerisi-mihlama/
10 saat deliksiz uyku???? maşalahhhhhkimseye deme bence nazar olmasın :) bence de sütün yetiyor. yoksa uyuyamaz ki. sen tereyağı ye, sütü çok yağlandırıyor. bence de çocuğu zorlama sen iyi beslen anne sütünden alsın kiloyu.
pirinç unu bizimki de pek sevmedi. tam buğday unu ve nişastadan yapmanı tavsiye ederim. içine pekmez koyunca benim oğlumda öğürdü. çok az şeker koyuyorum mecburen.
gece çayı milupanın mı? bizde pek fayda etmedi de... inşallah senin bebişine fayda eder.
canım emiyor mu?
bence boyuna göre kilosu zayıf değil
ne kadar ısrarcı olursan o kadar geri tepiyor yemeğe karşı tepki
gösteriyorlar bence iyice acıkmadan veme..
birde kilo almasını istiyorsan muhallebi, tatlı ve yağlı şeyler yedirmen lazım
tabi bu da en kadar sağlıklı tartışılır
muhallebi yiyorsa içine tereyağ ekleyebilirsin mesela
benim kızımda 7.800
ben de bu siteyi takip ediyorum. ayrıca gurmebebek var o da çok güzel tavsiye ederim.
atak olayı çok ilginç ya ben hangi zamana geliyor bir türlü çözemedim :)
Egemn; kafaya takmamak zor ama kiloyu kafaya takma. Şu an kilo aldırmak için ne şekere başvur ne de bebeğini gece uyandırmasına alıştır. Şekerle alınacak kilo zaten sağlıklı değil. Uykusu da ne güzel düzene girmiş, gece uyanmasına alışırsa eski haline çevirmek çok zor olur.
Pembe gözlük; inek sütünün zararlarını aşağıya kopyalıyorum. Daha detaylı okumak istersen de sitenin linki aşağıda: http://kadin.haber3.com/neden-ilk-1-yil-bebeklere-inek-sutu-verilmez-105y.htm
Özetle bebeklerimizin ilk 1 yıl içinde inek sütü almaları sonucu:
1-'Demir eksikliği anemisi' riskinin önemli derecede artmasına,
2-'İnek sütü proteini alerjisine'
3-İyot eksikliğine bağlı olarak 'zeka gelişiminin geri kalmasına', Bebeklerde iyot eksikliği akranlarına göre zeka düzeyinin en az 13 puan düşük olmasına sebep olmaktadır.
4-Barsakta 'gizli kanamalara',
5-Yüksek orandaki protein,sodyum,potasyum ve klor nedeniyle 'vücutta su kaybına',
6-Sindirimi güç olduğu için 'gaz ve kabızlık sorununa' neden olabilir..
Bebeğin günlük demir ihtiyacını karşılamak için 28 litre ,
D vitamini ihtiyacını karşılamak için 110 litre,
iyot ihtiyacını karşılamak için 3 litre inek sütü içmesi gerekmektedir. SİZCE BU MÜMKÜNMÜDÜR ???
Ayrıca bir dananın vücut ağırlığı 40-50 gün sonra doğum ağırlığının iki katına ulaşır,halbuki insan yavrusu bebeklerimiz için bu süre 3 kat daha uzun olup 5 aylık olunca doğum ağırlığının iki katına ulaşırlar.Yani özetle bir dana ile bir bebek aynı kefeye konmamalıdır, vede her canlıya kendi türünün sütü veya o süte en çok yaklaştırılmış formula mamalar verilmelidir, İNEK SÜTÜ DEĞİL...
tamam canım bide öyle deniyim iştahı açılınca.şeker ve tuz hiç kullanmadık biz de şimdiye kadar ama mecbur kalırsam koyarım az bişey:26:
Evet milupanın .yok cnm fayda etmedide sadece devamlı memede durmasını engelledi uyandığında veriyorum bazen içiyo bazen içmiyo
Eger iphone un varsa appstore dan wonderweeks programini indirebilirsin. Kac gun sonra baslayacak kac gun sonra bitecek hepsini gorebiliyorsun. Ben de yollayabilirim hatta. Haftalari takip ederek anlarsin atak donemini.
Son atak da 70,5-75,5 haftalar arasi. Normal zamaninda dogmus bebekler icin gecerli bu tablo mesele 1 hafta once dogduysa atak da 1 hafta once basliyor.
her canlının sütü kendi yavrusu için mükemmeldir kesinlikle katılıyorum .
ama bu inek sütünün de abartılğını düşünüyorum.
şöyleki; sadece inek sütü ile beslenen bebeklerde barsaklarda gizli kanama ve dolayısı ile kansızlık yapabilir.
ama bu tek yönlü beslenen çocuklar için geçerli gunde muhallebisine koyulan küçük bir miktar süt için değil.
ayrıca sut proteini alerjisi çok tehlikelidir ama bugün kullanılan formül mamalar, devam sütleri ve tahıl mamalarının içinde de bol miktarda peynir altı suyu mevcuttur ki doğrudan bir süt ürünüdür yani bunların birini herhangibir zamanda kullanmışsanız çoktan alerjisi olduğunu anlardınız hatta emzirdiğiniz dönemlerde bile sütünüzden geçerdi..
zeka gelişimi beslenmeden ziyade kalıtsal bir faktördür ve beslenme çok küçük bir miktar etki eder kaldı ki bugün aptamil mamalar erken doğan bebeklerde kullanılan serisi toplatılıyor içinde ki yüksek miktarda ki iyot yüzünden yani tuz!
evet içinde bazı mineraller yuksek miktarda bulunur ve küçük bebeklerin böbreklerne fazladan yuk yapar bunun için sulandırılarak kullanılması gerekir..
ayrıca gaz ve kabızlık yaptığı da doğrudur..
ben bebeğimi anne sütü ile besliyorum ama bazı çorba ve muhallebilerine kullanıyorum.piyasade satılan fabrikalarda üretilmiş toz halindeki ürünlerden daha kötü olamaz herhalde ..
amacım şahsınıza değildir lütfen yalnış anlamayın beni ama bildiklerimi paylaşmak istedim. hepimiz bebeği için en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz.
siz de bir okuyun... tekrar söylüyorum doğrusu budur demiyorum ama tercihtir herkesin kendine kalmıştır.
http://bebegiminyemekleri.com/?p=662
siz de bir okuyun... tekrar söylüyorum doğrusu budur demiyorum ama tercihtir herkesin kendine kalmıştır.
http://bebegiminyemekleri.com/?p=662
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?