kesinlikle kabul etmelisin bence.Onun için ,onun geleceği için çalışıyoruz hepimiz.Ayrıca çalışmazsan da büyüyünce sana inan 'iyi ki benim için çalışmamışsın' ,demeyecektir.Ama ihtiyaçlarını karşılayamayınca 'Niye bizim paramız az da istediğim yapılmıyor', der malesef.
Tabi ki bu benim fikrim ve karar senin
kızlar çok sıkılıyorm ya.gün boyu mutfaktan çıkamıyorm inanın yemek bebek bulaşık süt sağma döngüsü.eşim işten çıkıyo o saatte bebek uyuyo oluyo yine bşy yapamıyorz.akşm oluyo yorldm diyip yatıyo eşim.halbuki benm kadr yorlmuyo oturuyo genelde işte.bense inanın hiç oturmuyrm inanın.haftasonu illa ailesi çağırıyo gtsem köyde dört duvar arasnda kafamda hiç sarmıyo.gitmesm işim var deyip bi bahaneyle illa eşimi çağırıyolar.bense bebek ütü çamaşır.eşim anlayşlı aslnsa ama kış die napıym diyo.ben çalışıyodm izin aldm.kendime bkamıyorm değersiz hissediyorm kendimi bazı hareketlernden çok sıkıldm
Arkadaşlar ya destek istiyorum siz olsanız ne yapardınız oğlumu bırakamadıpım için işten çıkmıştım ozaman 6 aylıktı şimdi 8,5 aylık ama çok güzel bir iş fırsatı geldi 8:00-16:00 çalışma saatleri cumarteside 12;00 ye kadar maaşıda oldukça iyi ne yapmalıyım annemin çok yakınına taşınıyorum zaten 1 ay sonra yani annem bakıcak ona alışkın sadece emerek yada kucakta sallayarak uyuyor.bilemiyorum ne yapmalıyım onun geleceği için çok artısı olucak bu işin ama birde onun öğrendiklerini kaçırmak bu zamanlarını kaçırmak.siz olsanız ne yapardınız yaa
arkadaşlar günlük menümü paylaşayım hem sizin içinde örnek olur, sizde bana yanlış veya eksik birsey varsa söyleyin canlar:))benim kızım geç yatar geç kalkar en baştan beri,o yüzden güne geç başlıyoruz.
sabah 200 ml süt bırakıyorum.
kalkana kadar uyurken içiyor
11:30 gibi kalkar ,babası 12:30 gibi kahvaltı verir
sonra uyur ben 14:30 da gidiyorum gidince meyve püresi 15:00 gibi
arada süt olursa süt az içer
16:00 gibi yoğurt,içine bir tane biskuvi eziyorumm.
akşam yemeği saatinde 19:00 gibi sebze püresi
150 ml ane sütü ,gec yatarsa bir 150 ml devam sütü
gece bir öğün 150 ml anne sütü
Kizlar nasilsiniz.epeydir yazamadim cunku ikizlerim ve ben feci hastalandik.kizim ikinci kez 6. Hastalik geciriyor huysuzlugu had safhada.
Oglum baygin baygin durdu iki gun,salgina yakalanmis,antibiyotik igne ve sayisiz suruplari var ikisinin de.ben annemdeyim.
Salak gorumcemin mevlidinden sonra ucumuz de hasta olduk.gitsen bir dert gitmesen bir dert.zaten aksama kadar odada cocuk salladim bir yardim eden olmadi.
Guzel guzel oynayan cocuklara da nazar degdi.kizim cok mizmiz oldu.mevlidde odayi emekleye emekleye dort donerse,ortanca gorumcemin dokuz ayi bitmis ama hala saga sola donemeyen oglu yaninda,nazar olur tabi.oglum da adam gibi oturuyor aksama kadar,ona da birsey oldu.zaten tek bakmaktan korkuyordum,hepten cesaretim kirildi.inanin tv aciyorum devamli,yoksa susuturamiyorum.kizim yurutecte bile durmuyor.aranizda tv izleten var mi?
Bu arada 8 bucuk aylik olduk.kizim masallah 8540 gr ve 72 cm.
Oglum da masallah 11520 gr ve 77 cm.oglum emeklemiyor henuz,hem de hic.ama kizim evi geziyor emekleyerek.doktor oglan daha once yuruyecek diyor.
Bu arada kizlar bu donemlerde bebekler gece devamli kalkip gunduz yaptigi aktiviteleri yapmak istermis.oyun istermis.kontrole gittigimde uyku egitimini anlatacagini,eger solediklerini yaparsam bir haftada uykularinin duzelecegini soyledi.hepimizin bildigi yontemlerden farkli birsey mi bilmiyorum ama paylasacagim elbet.
Sizler nasilsinz?bebisleriniz kac disi cikti?benim oglumun iki disi var,kizim da henuz yok
cok geçmiş olsun bebişlere ben tv acıyorum bizim için bakarmı acep diyorum cok nadir izliyor. ayrıca dr nasıl bi uyku eğitimi vericek merak ettim doğrusu. iki bebişle başa çıkmak nasıl zor oluyordurKizlar nasilsiniz.epeydir yazamadim cunku ikizlerim ve ben feci hastalandik.kizim ikinci kez 6. Hastalik geciriyor huysuzlugu had safhada.
Oglum baygin baygin durdu iki gun,salgina yakalanmis,antibiyotik igne ve sayisiz suruplari var ikisinin de.ben annemdeyim.
Salak gorumcemin mevlidinden sonra ucumuz de hasta olduk.gitsen bir dert gitmesen bir dert.zaten aksama kadar odada cocuk salladim bir yardim eden olmadi.
Guzel guzel oynayan cocuklara da nazar degdi.kizim cok mizmiz oldu.mevlidde odayi emekleye emekleye dort donerse,ortanca gorumcemin dokuz ayi bitmis ama hala saga sola donemeyen oglu yaninda,nazar olur tabi.oglum da adam gibi oturuyor aksama kadar,ona da birsey oldu.zaten tek bakmaktan korkuyordum,hepten cesaretim kirildi.inanin tv aciyorum devamli,yoksa susuturamiyorum.kizim yurutecte bile durmuyor.aranizda tv izleten var mi?
Oglum da masallah 11520 gr ve 77 cm.oglum emeklemiyor henuz,hem de hic.ama kizim evi geziyor emekleyerek.doktor oglan daha once yuruyecek diyor.
Bu arada kizlar bu donemlerde bebekler gece devamli kalkip gunduz yaptigi aktiviteleri yapmak istermis.oyun istermis.kontrole gittigimde uyku egitimini anlatacagini,eger solediklerini yaparsam bir haftada uykularinin duzelecegini soyledi.hepimizin bildigi yontemlerden farkli birsey mi bilmiyorum ama paylasacagim elbet.
Sizler nasilsinz?bebisleriniz kac disi cikti?benim oglumun iki disi var,kizim da henuz yok
hay maşaşallah ikizlerebenim oğlumun 8 dişi var şuan bizde 8,5 aylığız ve azılar geliyor dedi doktor,bu yüzden kilo verdi şu dönemi bi atlatalımda toparlıcaz inş..çok geçmiş olsun üçünüze de he tv konusunda da ben hiç izletmedim oğluma yürüteç vs.de yok oyalamak bazen zor oluyor,idare ediyorum ama senin 2 tane çok zor arada bir izletmende, en azından sen biraz nefes alabilene kadar,bence bi sakıncası yok..
cok geçmiş olsun bebişlere ben tv acıyorum bizim için bakarmı acep diyorum cok nadir izliyor. ayrıca dr nasıl bi uyku eğitimi vericek merak ettim doğrusu. iki bebişle başa çıkmak nasıl zor oluyordur
hay maşaşallah ikizlerebenim oğlumun 8 dişi var şuan bizde 8,5 aylığız ve azılar geliyor dedi doktor,bu yüzden kilo verdi şu dönemi bi atlatalımda toparlıcaz inş..çok geçmiş olsun üçünüze de he tv konusunda da ben hiç izletmedim oğluma yürüteç vs.de yok oyalamak bazen zor oluyor,idare ediyorum ama senin 2 tane çok zor arada bir izletmende, en azından sen biraz nefes alabilene kadar,bence bi sakıncası yok..
Başıma geleceği biliyordum. Uyku eğitimi falan yalan oldu. Çok ağlıyor diye eşim istemiyor. Bir taraftan da babaannesine her gittiğinde sallandığı için ve yine yeniden memede uyumaya alıştığı için herşey berbat oldu. Sinirden çatlamak üzereyim.
Ne olur bana sallanarak uyumaktan yada emzirerek uyumaktan vazgeçmesi ileride kolay olur deyin.
Bu uyku saatleri benim için eziyet olmaya başladı. 5 saattir uyumuyor. Gündüz uykusu çok önemli ama ya sallanacak yada memede(zaten sütüm de azaldı bu aralar neler oluyor anlamadım,ona da canım sıkkın).
Geriye sallamaktan başka çare kalmıyor. Ve ben sallamaktan hiiiiiç zevk almıyorum. Oldum olası sevemedim sallamayı.
Şimdi yine geceleri kalkmaya başladı.
Psikolojim bozulmak üzere. Çok mu üstüne gidiyorum bu olayın?[/
Ben uyku eğitimi ile ilgili çok kitap okudum fakat birebir uygulanamayacağına karar verdim. Benim kız her hf huy değiştiriyor uyku konusunda. Bakıyorum bir hf beşiğinde sallayarak başka bir hf yatakta kucağımda ninni dinleyerek yada emerek uyuyor çok uyku modundaysa yatağına koyuyorum eline tavşan veriyorum kulakları ile oynarken uyuyor. Bir günü bir gününü hiç tutmuyor. Birgun kolayca kendi kendine uyurken bir başka gün uyumamakta direniyor ya sabır diyorum sabırla uykusunun gelmesini bekliyorum. Zaten büyüdüler artık çok zorlarsak inatlaşmayı öğrenir en iyisi kendi haline bırakmak...
aynen canım 8. aylık 12800 gr.son kontrolde 2 gün önce böyleydi ve 78 cm.inek sütü allerji yapacak mı diye çok az miktarda 1-2 tatlı kaşığı verdim drru vermemi söylediği için.inek sütü alerjisi vardı oğlumda.sütü tolere edebilcek mi diye deneme amaçlı.eğer içseydi miktarı biraz daha artırıp bikaç gün daha verip bırakacaktım ama zaten allerjisi olsaydı az miktarda içtiğinde de allerjik reaksiyon oluşurdu.bıraktık o yüzden inek sütü denemelerini :)canım seninki de 8 aylık mı 13 kilo
8 aylıkken mi inek sütü veriyorsun ?
sana katılıyorum bu konu da.benimki de bu ara emerek uymaya alıştı.normalde ninni ve kolik müziğiyle birliktekucakta pışpışlayarak uyuturdum.yatağında uyutmayı hiç denemedim açıkçası,uyuyacağını da sanmıyorum.bazen uyuyamama krizlerimiz oluyo o zaman ben ona sıkıca sarılıp yatıyorum öyle uyuyo,tamamen dalınca bırakıyorum yatağa.bu da yeni çıktı.anlayacağın paşa gönlü ünasıl isterse öyle takılıyo oğluş :) tam bi keçi,ben inadım o benden inat,o yüzden inatlaşmayı asla düşünmedim bile :)Ben uyku eğitimi ile ilgili çok kitap okudum fakat birebir uygulanamayacağına karar verdim. Benim kız her hf huy değiştiriyor uyku konusunda. Bakıyorum bir hf beşiğinde sallayarak başka bir hf yatakta kucağımda ninni dinleyerek yada emerek uyuyor çok uyku modundaysa yatağına koyuyorum eline tavşan veriyorum kulakları ile oynarken uyuyor. Bir günü bir gününü hiç tutmuyor. Birgun kolayca kendi kendine uyurken bir başka gün uyumamakta direniyor ya sabır diyorum sabırla uykusunun gelmesini bekliyorum. Zaten büyüdüler artık çok zorlarsak inatlaşmayı öğrenir en iyisi kendi haline bırakmak...
Başıma geleceği biliyordum. Uyku eğitimi falan yalan oldu. Çok ağlıyor diye eşim istemiyor. Bir taraftan da babaannesine her gittiğinde sallandığı için ve yine yeniden memede uyumaya alıştığı için herşey berbat oldu. Sinirden çatlamak üzereyim.
Ne olur bana sallanarak uyumaktan yada emzirerek uyumaktan vazgeçmesi ileride kolay olur deyin.
Bu uyku saatleri benim için eziyet olmaya başladı. 5 saattir uyumuyor. Gündüz uykusu çok önemli ama ya sallanacak yada memede(zaten sütüm de azaldı bu aralar neler oluyor anlamadım,ona da canım sıkkın).
Geriye sallamaktan başka çare kalmıyor. Ve ben sallamaktan hiiiiiç zevk almıyorum. Oldum olası sevemedim sallamayı.
Psikolojim bozulmak üzere. Çok mu üstüne gidiyorum bu olayın?
Kızlar benim tosun malum oturduğu yerde duruyor sadece.Emekleyen bebişler nasıl siz mi uğraştınız emeklesin diye ,ya da sert yere yüz üstü mü yatırıyorsunuz denesin diye, ya da kendiliğinden mi oluyor bu işler.Çok merak ettim nolcak böyle otur otur :44::44:
Arkadaşlar bebişlere artık balık vermemiz gerekiyor sanırım dr 2 tane hamsi yer dedi ama nasıl yapıp vericem bilemedim siz nasıl yapıyorsunuz öğlen sebze çorbasını yiyiyor 4 saat sonra emziriyorum onun yerinemi vermeliyim yoksa sebze yerinemi bilemedim
ben 1 aydır kendimiz yerken veriyorum ızgara çupra-levrek ne yaptırdıysak.o ağzını kapatıp istemeyene kadar veriyorum:) haftada 1-2 kere veriyorum yeterli diye düşünüyorum
Bide şöyle bir durum var ben uyku rutini falanda yapmaktan vazgeçtim karı koca gezmeyi seviyoruz dışarıda olduğumuz zamanlar ona her zaman alıştığı ortamı ve rutini yapamayacağımıza göre kolayca uyutmanın yollarını bulmak lazım diye düşünüyorum. Dışardaysak ya arabada ileri geri yapıyoruz yada ev ortamındaysak emerek uyumadıysa yüzüstü yatırıp poposuna pış piş vurup ninni söyleyerek uyutuyorum. Her yerde yıkama pijama değiştirme uyku arkadaşı verme gibi törenler yapamamki. Şimdilik böle bakalım sonra neler göreceğiz.Teşekkr ederim kızlar cevaplar için, eşimle maalesef aynı fikirde olamayız. Ve kazananım ben olmayacağım kesin. Bundan sonra sen sallayacaksın dedim artık eşime ne yapayım.
Oğlum da bazen yatağında bazen bizim yatakta bazen memede uyuyor. Değişiyor aslında ve her seferinde yapmaya çalıştığım şey bozuluyor.
Boşvermek istiyorum şimdilik çünkü dişlerimi sıkmaktan acı çekiyorum. Oğlumla da inatlaşıyoruz resmen. Babasının oğlu.
Umarım en kısa sürede geçer bu dönem.
Gecmis olsun tombiklere ve masallah tabi kiKizlar nasilsiniz.epeydir yazamadim cunku ikizlerim ve ben feci hastalandik.kizim ikinci kez 6. Hastalik geciriyor huysuzlugu had safhada.
Bana calisma saatleri makul geldi. Ben olsam calismaya baslardimArkadaşlar ya destek istiyorum siz olsanız ne yapardınız oğlumu bırakamadıpım için işten çıkmıştım ozaman 6 aylıktı şimdi 8,5 aylık ama çok güzel bir iş fırsatı geldi 8:00-16:00 çalışma saatleri cumarteside 12;00 ye kadar maaşıda oldukça iyi ne yapmalıyım annemin çok yakınına taşınıyorum zaten 1 ay sonra yani annem bakıcak ona alışkın sadece emerek yada kucakta sallayarak uyuyor.bilemiyorum ne yapmalıyım onun geleceği için çok artısı olucak bu işin ama birde onun öğrendiklerini kaçırmak bu zamanlarını kaçırmak.siz olsanız ne yapardınız yaa
Senin oglusa da masallah 8 dishay maşaşallah ikizlerebenim oğlumun 8 dişi var şuan bizde 8,5 aylığız ve azılar geliyor dedi doktor,bu yüzden kilo verdi şu dönemi bi atlatalımda toparlıcaz inş..çok geçmiş olsun üçünüze de he tv konusunda da ben hiç izletmedim oğluma yürüteç vs.de yok oyalamak bazen zor oluyor,idare ediyorum ama senin 2 tane çok zor arada bir izletmende, en azından sen biraz nefes alabilene kadar,bence bi sakıncası yok..
Benim esim de aglatmaya karsi oldugu icin uyku egitimim bir kez yarim kaldi. Eslerin hemfikir olmasi cok onemli. Eger olmuyorsa kendini harap etmek yerine biraz zaman ver sonra yine dene bence. Ben kucagimda uyutuyorum. Uykusu gelince kucagima aliyorum, basini gogsume yasliyor, emzigini emiyor ve sansliysam 5-10 dk icinde uyuyorBaşıma geleceği biliyordum. Uyku eğitimi falan yalan oldu. Çok ağlıyor diye eşim istemiyor. Bir taraftan da babaannesine her gittiğinde sallandığı için ve yine yeniden memede uyumaya alıştığı için herşey berbat oldu. Sinirden çatlamak üzereyim.
Psikolojim bozulmak üzere. Çok mu üstüne gidiyorum bu olayın?
Masallah dobisko olmus bu bebek. Biz 9,5 bile olamadik hareket etmektenaynen canım 8. aylık 12800 gr.son kontrolde 2 gün önce böyleydi ve 78 cm.inek sütü allerji yapacak mı diye çok az miktarda 1-2 tatlı kaşığı verdim drru vermemi söylediği için.inek sütü alerjisi vardı oğlumda.sütü tolere edebilcek mi diye deneme amaçlı.eğer içseydi miktarı biraz daha artırıp bikaç gün daha verip bırakacaktım ama zaten allerjisi olsaydı az miktarda içtiğinde de allerjik reaksiyon oluşurdu.bıraktık o yüzden inek sütü denemelerini :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?