2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Teşekkürler fikirlerin için evet bende öyle düşünüyorum ama sanırım başkalarından yani benim le aynı durumda olan insanlardan duymak istiyorum.sen çalışıyorsun sanırım zorlukları neler nasıl alıştı senin kuzun.gündüzleri 2 kere emiyor 3.ye yetişmiş oluyorum zaten ama işte genede bensiz kalırsa etkilenirmi acaba düşünmeden edemiyorum.

aynen geçenlerde bi ara ben de böyle hissediyodum kendimi sonra silkelendim kendime geldim hergün kendim için en az bir şey yapmaya karar verdim.mesela geçen gün oğlumu da aldım gittim kuaföre tırnaklarıma french yaptırdım uzun zmandır yaptırmıyodum:) dün mesela attım oğlumu pusete 1 saat dolaştık sitenin içinde:) ev işleri beni de çok bunaltıryor bazen ama çok kasmıyorum kendimi eskisi kadar.planlı olmaya çalışıyorumolduğu kadar valla napım..sen de kendine iyi gelicek şeyler muhakkak bulursun canım yeterki iste

çalışma saatleri çok güzel bence kaçırma

bence gayet güzel bi menü

hay maşaşallah ikizlere benim oğlumun 8 dişi var şuan bizde 8,5 aylığız ve azılar geliyor dedi doktor,bu yüzden kilo verdi şu dönemi bi atlatalımda toparlıcaz inş..çok geçmiş olsun üçünüze de he tv konusunda da ben hiç izletmedim oğluma yürüteç vs.de yok oyalamak bazen zor oluyor,idare ediyorum ama senin 2 tane çok zor arada bir izletmende, en azından sen biraz nefes alabilene kadar,bence bi sakıncası yok..

cok geçmiş olsun bebişlere ben tv acıyorum bizim için bakarmı acep diyorum cok nadir izliyor. ayrıca dr nasıl bi uyku eğitimi vericek merak ettim doğrusu. iki bebişle başa çıkmak nasıl zor oluyordur

maşallah 8 diş çıkarmış benimki 5.ayın sonunda çıkardı 2 tane gerisi gelmedi hala

Başıma geleceği biliyordum. Uyku eğitimi falan yalan oldu. Çok ağlıyor diye eşim istemiyor. Bir taraftan da babaannesine her gittiğinde sallandığı için ve yine yeniden memede uyumaya alıştığı için herşey berbat oldu. Sinirden çatlamak üzereyim.

Ne olur bana sallanarak uyumaktan yada emzirerek uyumaktan vazgeçmesi ileride kolay olur deyin.
Bu uyku saatleri benim için eziyet olmaya başladı. 5 saattir uyumuyor. Gündüz uykusu çok önemli ama ya sallanacak yada memede(zaten sütüm de azaldı bu aralar neler oluyor anlamadım,ona da canım sıkkın).
Geriye sallamaktan başka çare kalmıyor. Ve ben sallamaktan hiiiiiç zevk almıyorum. Oldum olası sevemedim sallamayı.

Şimdi yine geceleri kalkmaya başladı.
Psikolojim bozulmak üzere. Çok mu üstüne gidiyorum bu olayın?

cok geçmiş olsun bebişlere ben tv acıyorum bizim için bakarmı acep diyorum cok nadir izliyor. ayrıca dr nasıl bi uyku eğitimi vericek merak ettim doğrusu. iki bebişle başa çıkmak nasıl zor oluyordur

Tesekkur ederiz.bugun daha iyi kizim cok sukur.eski hallerine dondu gibi.
Tv benim kkiz hic bakmiyor,etrafi kurcalama derdinde oldugu icin.
Ama oglum kilitleniyor resmen.ben de olabildigince az aciyorum.
İki bebek zor evet,amaa ik gunden beri annemle bakiyorum.tam yalniz bakkicam hersey kolayladi dedim toptan hastallandik.hayirlisi artik.

Masallah ne kadar cok disi var
İki bebegi oyalamak gercekten zor,biri uyurken digeri uyanik olabiliyor,e hic isin yoksa cocuklarin yemegini hazirlamak icin zaman gerekiyor.bu aralar da hep beni yanlarinda istiyorlar,hep kollarini aciyorlar al beni diye.ben de kucakts cocuk tutmayi hic sevmiyorum.yalniz baksaydim hic kucagima almaz,alistirmazdim ama kalabalikta olunca herseye alistilar.

canım seninki de 8 aylık mı 13 kilo
8 aylıkken mi inek sütü veriyorsun ?
aynen canım 8. aylık 12800 gr.son kontrolde 2 gün önce böyleydi ve 78 cm.inek sütü allerji yapacak mı diye çok az miktarda 1-2 tatlı kaşığı verdim drru vermemi söylediği için.inek sütü alerjisi vardı oğlumda.sütü tolere edebilcek mi diye deneme amaçlı.eğer içseydi miktarı biraz daha artırıp bikaç gün daha verip bırakacaktım ama zaten allerjisi olsaydı az miktarda içtiğinde de allerjik reaksiyon oluşurdu.bıraktık o yüzden inek sütü denemelerini :)

sana katılıyorum bu konu da.benimki de bu ara emerek uymaya alıştı.normalde ninni ve kolik müziğiyle birliktekucakta pışpışlayarak uyuturdum.yatağında uyutmayı hiç denemedim açıkçası,uyuyacağını da sanmıyorum.bazen uyuyamama krizlerimiz oluyo o zaman ben ona sıkıca sarılıp yatıyorum öyle uyuyo,tamamen dalınca bırakıyorum yatağa.bu da yeni çıktı.anlayacağın paşa gönlü ünasıl isterse öyle takılıyo oğluş :) tam bi keçi,ben inadım o benden inat,o yüzden inatlaşmayı asla düşünmedim bile :)

Etrafindakilerin,en evvela da esinin seninle hemfikir olmasi gerek kararliligina saygi duymalari gerek hoslanmasalar da,yoksa basaramazsin.inan sallamaktan ben de nefret ediyorum,kizimi uyudu saniyorsun aninda bagirmaya basliyor sallarken.oglum kendini ayagimdan kafa ustu atma derdinde.koca ayaklariyla karnima oyle bir vuruyor ki.hic kimsenin de sallamaktan memnun oldugunu dusunmuyorum.
Zaten buyukler sagolsun herseye burunlarini sokuyorlar.kararliligimizi el birligiyle yikmaya calisiyorlar `o bizim de cocugumuz` mantigiyla.bizi yeni yetmeler olarak goruyorlar,iyi yetistiremeyiz birsey bilmiyoruz saniyorlar,ama isten de bir guzel kaciyorlar.benim cocuklarima hep annem bakti,brnden cok o uykusuz kaldi.o da cok seye karisti.ama en azindan bana hep yardim etti,esimin ailesi gibi sadece sevmeye getir demedi.hepsinden nefret ediyorum.sonucta ne oldu,cocuklarim anane ve dedelerini gorunce sevincten cildiriyorlar,babane ve halalarini gorunce agliyorlar istemiyorlar.bu zaten herseyi anlatiyor.
Canim kusura bakma cok doluydum,yazivermisim uzun uzun.sen elinden geleni yap,olmuyorsa da takma.olmadi salincak alir ondan sallarsin,akillari iki yasina varmadan kesiyor zaten,sallanmadan yatmayi ogretiriz elbet.

Teşekkr ederim kızlar cevaplar için, eşimle maalesef aynı fikirde olamayız. Ve kazananım ben olmayacağım kesin. Bundan sonra sen sallayacaksın dedim artık eşime ne yapayım.
Oğlum da bazen yatağında bazen bizim yatakta bazen memede uyuyor. Değişiyor aslında ve her seferinde yapmaya çalıştığım şey bozuluyor.
Boşvermek istiyorum şimdilik çünkü dişlerimi sıkmaktan acı çekiyorum. Oğlumla da inatlaşıyoruz resmen. Babasının oğlu.
Umarım en kısa sürede geçer bu dönem.

İki farkli ornege ayni anda sahip oldugum icin yanitlamak istedim
Kizim 2.5 aylik dondu.5 aylik tam yuvarlandi,7.5 aylik hafiften surunmeye basladi,su an cok hizli emekliyor.
Oglum 4.5 aylik tam yuvarlandi.7.5 aylik iken desteksiz cok uzun sure oturmaya basladi.yerde yatmak istemiyor,hep oturarak oynuyor ve hicbir sekilde emeklemiyor.ilk gunden beri yere koydugumda bunalirdi.istemezdi.
Ben ikisini de es zamanda yerde oynatmaya basladim.kizim hep cok hareketliydi,yemek yerken bile dansoz gibi el kivirir hic durmaz.oglum ise oldum olasi yerde yatip oynamayi sevemedi,hatta ben cok bunaliyordum bu cocuk nasil oyalanacak diye,safi bu yuzden yurutec aldim.ama elinden tutunca adim atiyor.kizim ise tam basamiyor.
Ve doktor oglan once yuruyecek emekleme geregi duymuyor dedi.
Demem o ki,ben zerre ugrasmadim.ugrassam ne olur,onlar istemedigi seyi kesinlikle yapmiyorlar.gelisiminde problem var diye dusunme.

Arkadaşlar bebişlere artık balık vermemiz gerekiyor sanırım dr 2 tane hamsi yer dedi ama nasıl yapıp vericem bilemedim siz nasıl yapıyorsunuz öğlen sebze çorbasını yiyiyor 4 saat sonra emziriyorum onun yerinemi vermeliyim yoksa sebze yerinemi bilemedim

ben 1 aydır kendimiz yerken veriyorum ızgara çupra-levrek ne yaptırdıysak.o ağzını kapatıp istemeyene kadar veriyorum:) haftada 1-2 kere veriyorum yeterli diye düşünüyorum

ben 1 aydır kendimiz yerken veriyorum ızgara çupra-levrek ne yaptırdıysak.o ağzını kapatıp istemeyene kadar veriyorum:) haftada 1-2 kere veriyorum yeterli diye düşünüyorum

Oğlum 8 aylık bu ay başla dedi dr umuz herşeyi yiyen bi çocuk inşallah sever hamsiyi buğlama yapıp vericem sonrada ozaman öteki balıkları denerim ama öğün olarak vermiyoruZ sanırım

Bide şöyle bir durum var ben uyku rutini falanda yapmaktan vazgeçtim karı koca gezmeyi seviyoruz dışarıda olduğumuz zamanlar ona her zaman alıştığı ortamı ve rutini yapamayacağımıza göre kolayca uyutmanın yollarını bulmak lazım diye düşünüyorum. Dışardaysak ya arabada ileri geri yapıyoruz yada ev ortamındaysak emerek uyumadıysa yüzüstü yatırıp poposuna pış piş vurup ninni söyleyerek uyutuyorum. Her yerde yıkama pijama değiştirme uyku arkadaşı verme gibi törenler yapamamki. Şimdilik böle bakalım sonra neler göreceğiz.

Gecmis olsun tombiklere ve masallah tabi ki Iki dis var altta, usttekileri bekliyoruz geldi gelecekler.Yurutec kullanmiyorum.Tv izletmiyorum ama acikken ayni odada duruyor ve bazen cok kisa bakiyor. Emekleme yok bizde ama ayakta durmaya calisiyor.
Bana calisma saatleri makul geldi. Ben olsam calismaya baslardim
Senin oglusa da masallah 8 dis
Benim esim de aglatmaya karsi oldugu icin uyku egitimim bir kez yarim kaldi. Eslerin hemfikir olmasi cok onemli. Eger olmuyorsa kendini harap etmek yerine biraz zaman ver sonra yine dene bence. Ben kucagimda uyutuyorum. Uykusu gelince kucagima aliyorum, basini gogsume yasliyor, emzigini emiyor ve sansliysam 5-10 dk icinde uyuyor
Masallah dobisko olmus bu bebek. Biz 9,5 bile olamadik hareket etmekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…