2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Gecmis olsun tombiklere ve masallah tabi ki Iki dis var altta, usttekileri bekliyoruz geldi gelecekler.Yurutec kullanmiyorum.Tv izletmiyorum ama acikken ayni odada duruyor ve bazen cok kisa bakiyor. Emekleme yok bizde ama ayakta durmaya calisiyor.

Bende iki yurutec var,birbirilerini ittirmiyorlar da,artik kendilerini devirmeye calisiyorlar,bir ayaklari ustunde kalkip objelere uzanmaya calistikca yanliyorlar,artik tehlikeli olmaya basladi.
Ne guzel,keske ben de ne yurutece ne tvye mecbur olsam.

geçmiş olsun kuzucuklara.... her bebek ne kadar farklı ben bunu sende okuyunca daha iyi anlıyorum. ikisi de senin bebeğin ikisi de birbirinden farklı yapı ve huya ve alışkanlıklara sahip :) ikiz büyütmek hiç kolay değil, büyük bir başarı bu annen yanında olsa da kolay değil canım. Maşallah sana.

günler geldi geçtiii olduk 9 aylık
kızamık aşısını oldu. 10 kg 72 cm. herşey iyi çok şükür. haftaya tahliller var. bronşiolit olduğu için alerjiye bakılacak. kan sayımı vs de tabii. devlet 9 aylık olana kadar kan sayımı istiyormuş. sağlık ocağından istediler. zaten demir eksikliği var gibi. yine yüzü beyazladı oğlumun. et yesin bol bol dedi dr. her gün kıyma katıyorum püresine. kuzucum 5. dişini de bugün çıkardı. ah bu dişler bebeğimi bi rahat bırakmadılar. bazen aniden ağlıyor anlıyorum ki ağrısı var. çok mu tatlı oldular iyice ya :)

Canim cok tesekkur ederim.artik ikiz bakmak cok zor demekten de utaniyorum aslinda,allah iki tane vermis,hem de ugrasmasiz tedavisiz vermis,ne kadar hayiflaniyorum ben diye.bugun cocuklara yarim saat hava aldiricaz diye iki saat hazirlandim resmen.ama ayni zamanda mutluluk da iki kere,birine canim bitanem deyip gulumserken,digeri de sana bakip guluyor ona demissin gibi.birini kucagina alacakken oburu de ayni anda atiliyor,kollarim cocuk dolu,hissetmiyorum kollarmi mutluyum ama zihnen cok yorgunum.bir an once evime,duzenime gecmek istiyorum.esimle olmak istiyorum,her ne kadar bana yardimi cok olmasa da.bir cocugu kucaklamasi bile yeter cogu zaman.ve kurulu duzenim olmadigi icin cok sik hastalanir oldular.biraz da mecburum.
Farkli olmalari benim cok hosuma gidiyor.o kadar farklilar ki,kizimin kani pozitif,oglumun negatif kizim cin bakisli asik yuzlu,kafasinda bes yuz tilki,oglum masum sevimli guler yuzlu her anne gibi ben de turlu zorluklara ragmen cok seviyorum onlari.

Masallah bebisine ya su dis huysuzlugu bizde de bolca,ama iki basta toplam iki dis var evet cok tatlilar bol bol luzumsuz zamanlarda op onu hep annesiiiiiii

Kızlar ya nolur bişey söyleyin oğlum doğduğundan beri 2 saatten fazla uyumadı 8,5 aylığız hala aynı dilten dicem çıkardık 4-5 gün oldu üst dişleride altta da 2 tane var.dr a söylüyorum dalması yeter diyor artık cidden düşünmeye başladım başka bi rahatsızlığımı var diye.ağrısı mı var diye 3 gündür gece ağrı kesici veriyorum yok hayır uyumuyor saat başı ayakta gece de 2 kere emiyor açda diili bu ay 700 gr aldı kg da iyi.siz ne durumdasınız arkadaşlar valla taakatim kalmadı artık anormal bişey var diye düşünüp duruyorum.

önümüz bahar sonra da yaz. bol bol dışarı çıkarırsın hem onlar enerjilerini atarlar hem evin stresinden çıkarsın. yazı iple çekiyorum sokağa çıkasım var paso gezesim var :) merak ettim birbirlerini kıskanıyorlar mı? daha erkendir belki de bilmiyorum ama.

çok üzüldüm canım benim ya çok ama çok zor benimkide hastaydı iki gecedir az uyudu delirdim resmen bence doktora götürme zamanı gelmi artık neden uyumasın hala bu ayda bi şey yoktur alışkanlıktır inşallah ama ne olursa olsun doktora götür bi alışkanlıkta olsa bi çaresini göstericektir sana umarım

pardon götürmüşsünde doktora nasıl dalması yeter ya ne tuhaf uyudukça büyücek çocuk bi pedagogla görüş istersen

galiba huyu böyle canım. ilk doğduklarında uyuyorlardı çünkü. yeğenim de aynısı. artık büyüdü gerçi 8 yaşında ama hala sabahın köründe uyanır gece de geç atar. doktorlara söyleyince şunu soruyorlardı, uykudan kalkınca nasıl? uykusunu almış ve enerjik mi yoksa tersi mi? benim bildiğim kadarıyla bu önemli. geçici günler canım böyle düşüneceğiz mecburen. memeden kesildikten sonra gece uyanmaları azalıyor nihayetinde...

ya canım bi şey sorucaktım 9. ayda ne aşısı bu internetten aşı takvimine baktım 9. ayda aşı yok bizede aile hekimimiz 6.aydaki aşıdan sonra 12.ayda var o zaman gelin dedi bilgisi olanlarda paylaşırlarsa sevinirim

benim bebegimde kilolu ve hiö hareketi yok acaba senin bebişin hareketleri nasıl kilodanmıdır acabz bu hareketsizlik merak ettim

pardon götürmüşsünde doktora nasıl dalması yeter ya ne tuhaf uyudukça büyücek çocuk bi pedagogla görüş istersen

Ya özellikle uykusu için götürdüm şimdiki çocuklar böyle dedi psikolog arkadaşımın oğlu 1,5 yaşında o bile pedogoğa götürdü uyumuyor çocuk dedi yani uğraşma boşyere dedi .ama çıldırmak üzereyim çocuğumu sevmeye enerjim yok .alışkanlıktan ama napıcam şaşırdım kucak istiyo anlıyorum yataktan almadan pış pış yapıyorum dalıyor hopp yarım saat sonra gene abartmıyorum 45 dk da bir.uyumayı bilmiyorum çocuğum ya ..

Ya gece bir ayılıyor sanki günlerdir uyuyor.gecici günler evet sağlıklı şükür diyip katlanıyorum ama bi sıkıntısımı var acaba diye düşünüp duruyorum başka dr a götüreyim dedim oda aynı şeyi söylüyor anlamadım hayatımda hiç bukadar bişey için çaba harcamadım anlayamıyorum artık

benim bebegimde kilolu ve hiö hareketi yok acaba senin bebişin hareketleri nasıl kilodanmıdır acabz bu hareketsizlik merak ettim

sizinkini bilemiyorum ama benimki acaip hareketli yani kilosu hareketsizlikten kaynaklanmıyor.her an eli,kolu,bacakları çırpınıyo.yerde de emeklemiyo ama kendi etrafında daireler çiziyo,dönüp duruyo,sürekli kollarından tutulup yürütülmek istiyo.druna emeklemediğini söylediğim de normal daha erken,emekler dedi.3 gün önce kontrolümüz vardı.kilolu bebeğim ama boyuyla orantılı bence.bir foto ekleyeceğim.sizi tenzih ederek yazıyorum,yanlış anlamayın;direkt ayını ve yaşını duyanlar saçma sapan sıfatlar yüklüyo oğluma ama bana kilosu gayet normal görünüyor.bilmiyorum belki de annesi olduğumdan ne de olsa kargaya yavrusu anka görünürmüş :) bi arkadaşta dobişko fln demiş acaip bozuluyorum bu tür laflara kötü niyetli söylenmediğini bilsem de ekledim fotoyu sizin yorumunuzu da merak ediyorum,ben mi objektif bakamıyorum bebeğime?

Eklentiler

• $image.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 34
Kesinlikle cok tatlı oldular:) bizim doktor gerek gormedi yapmadik asiyi 1 yasinda olcak.disler bizi de rahat birakmiyor iyice beyazladi patladı patlicak.istahsizlik aynen devam Sizinde yeni disiniz hayirli olsun:) masallah subhanallah boyu da kilosu da gayet iyi:)

Evetgaliba aliskanliktan bi rutin kurmaya calis banyidan sonra mayisip uyuyorsa bir sure her aksam banyo-masaj-emme-uyku yapabilirsin

Ahh canım ahh herşeyi denedim kucakta uyutsan uyanınca kucak istiyo emerek uyusa emmek sallasam ayakta yandım.rutinimiz var ninni çalıyorum koş ışıkta pijamalarını giyiyor masaj yapıyorum yüzüne vücuduna evet uyuyor sorun yok onda 45 dk sonra uykusunu alıp ağlayarak uyanıyor pış yapıyorum yok kucağa aldırana kadar ağlıyor mecbur alıyorum kucakta dalıyor uykuya sonra başa sar.bir ara sabaha kadar meme de uyumak istiyordu neyseki onu çözdüm 2-3 kere emiyor artık geceleri.yok bilsem yaşında düzelicek sabredicem ama hiç öyle gözükmüyo nezaman düzelir bilemiyorum 50 kg oldum ya yorgunluktan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…