Gecmis olsun tombiklere ve masallah tabi kiIki dis var altta, usttekileri bekliyoruz geldi gelecekler.Yurutec kullanmiyorum.Tv izletmiyorum ama acikken ayni odada duruyor ve bazen cok kisa bakiyor. Emekleme yok bizde ama ayakta durmaya calisiyor.
Kizlar nasilsiniz.epeydir yazamadim cunku ikizlerim ve ben feci hastalandik.kizim ikinci kez 6. Hastalik geciriyor huysuzlugu had safhada.
Oglum baygin baygin durdu iki gun,salgina yakalanmis,antibiyotik igne ve sayisiz suruplari var ikisinin de.ben annemdeyim.
Salak gorumcemin mevlidinden sonra ucumuz de hasta olduk.gitsen bir dert gitmesen bir dert.zaten aksama kadar odada cocuk salladim bir yardim eden olmadi.
Guzel guzel oynayan cocuklara da nazar degdi.kizim cok mizmiz oldu.mevlidde odayi emekleye emekleye dort donerse,ortanca gorumcemin dokuz ayi bitmis ama hala saga sola donemeyen oglu yaninda,nazar olur tabi.oglum da adam gibi oturuyor aksama kadar,ona da birsey oldu.zaten tek bakmaktan korkuyordum,hepten cesaretim kirildi.inanin tv aciyorum devamli,yoksa susuturamiyorum.kizim yurutecte bile durmuyor.aranizda tv izleten var mi?
Bu arada 8 bucuk aylik olduk.kizim masallah 8540 gr ve 72 cm.
Oglum da masallah 11520 gr ve 77 cm.oglum emeklemiyor henuz,hem de hic.ama kizim evi geziyor emekleyerek.doktor oglan daha once yuruyecek diyor.
Bu arada kizlar bu donemlerde bebekler gece devamli kalkip gunduz yaptigi aktiviteleri yapmak istermis.oyun istermis.kontrole gittigimde uyku egitimini anlatacagini,eger solediklerini yaparsam bir haftada uykularinin duzelecegini soyledi.hepimizin bildigi yontemlerden farkli birsey mi bilmiyorum ama paylasacagim elbet.
Sizler nasilsinz?bebisleriniz kac disi cikti?benim oglumun iki disi var,kizim da henuz yok
geçmiş olsun kuzucuklara.... her bebek ne kadar farklı ben bunu sende okuyunca daha iyi anlıyorum. ikisi de senin bebeğin ikisi de birbirinden farklı yapı ve huya ve alışkanlıklara sahip :) ikiz büyütmek hiç kolay değil, büyük bir başarı bu annen yanında olsa da kolay değil canım. Maşallah sana.
günler geldi geçtiii olduk 9 aylık
kızamık aşısını oldu. 10 kg 72 cm. herşey iyi çok şükür. haftaya tahliller var. bronşiolit olduğu için alerjiye bakılacak. kan sayımı vs de tabii. devlet 9 aylık olana kadar kan sayımı istiyormuş. sağlık ocağından istediler. zaten demir eksikliği var gibi. yine yüzü beyazladı oğlumun. et yesin bol bol dedi dr. her gün kıyma katıyorum püresine. kuzucum 5. dişini de bugün çıkardı. ah bu dişler bebeğimi bi rahat bırakmadılar. bazen aniden ağlıyor anlıyorum ki ağrısı var. çok mu tatlı oldular iyice ya :)
Canim cok tesekkur ederim.artik ikiz bakmak cok zor demekten de utaniyorum aslinda,allah iki tane vermis,hem de ugrasmasiz tedavisiz vermis,ne kadar hayiflaniyorum ben diye.bugun cocuklara yarim saat hava aldiricaz diye iki saat hazirlandim resmen.ama ayni zamanda mutluluk da iki kere,birine canim bitanem deyip gulumserken,digeri de sana bakip guluyor ona demissin gibi.birini kucagina alacakken oburu de ayni anda atiliyor,kollarim cocuk dolu,hissetmiyorum kollarmimutluyum ama zihnen cok yorgunum.bir an once evime,duzenime gecmek istiyorum.esimle olmak istiyorum,her ne kadar bana yardimi cok olmasa da.bir cocugu kucaklamasi bile yeter cogu zaman.ve kurulu duzenim olmadigi icin cok sik hastalanir oldular.biraz da mecburum.
Farkli olmalari benim cok hosuma gidiyor.o kadar farklilar ki,kizimin kani pozitif,oglumun negatifkizim cin bakisli asik yuzlu,kafasinda bes yuz tilki,oglum masum sevimli guler yuzlu her anne gibi ben de turlu zorluklara ragmen cok seviyorum onlari.
Masallah bebisineya su dis huysuzlugu bizde de bolca,ama iki basta toplam iki dis var evet cok tatlilar bol bol luzumsuz zamanlarda op onu hep annesiiiiiii
Kızlar ya nolur bişey söyleyin oğlum doğduğundan beri 2 saatten fazla uyumadı 8,5 aylığız hala aynı dilten dicem çıkardık 4-5 gün oldu üst dişleride altta da 2 tane var.dr a söylüyorum dalması yeter diyor artık cidden düşünmeye başladım başka bi rahatsızlığımı var diye.ağrısı mı var diye 3 gündür gece ağrı kesici veriyorum yok hayır uyumuyor saat başı ayakta gece de 2 kere emiyor açda diili bu ay 700 gr aldı kg da iyi.siz ne durumdasınız arkadaşlar valla taakatim kalmadı artık anormal bişey var diye düşünüp duruyorum.
Kızlar ya nolur bişey söyleyin oğlum doğduğundan beri 2 saatten fazla uyumadı 8,5 aylığız hala aynı dilten dicem çıkardık 4-5 gün oldu üst dişleride altta da 2 tane var.dr a söylüyorum dalması yeter diyor artık cidden düşünmeye başladım başka bi rahatsızlığımı var diye.ağrısı mı var diye 3 gündür gece ağrı kesici veriyorum yok hayır uyumuyor saat başı ayakta gece de 2 kere emiyor açda diili bu ay 700 gr aldı kg da iyi.siz ne durumdasınız arkadaşlar valla taakatim kalmadı artık anormal bişey var diye düşünüp duruyorum.
günler geldi geçtiii olduk 9 aylık
kızamık aşısını oldu. 10 kg 72 cm. herşey iyi çok şükür. haftaya tahliller var. bronşiolit olduğu için alerjiye bakılacak. kan sayımı vs de tabii. devlet 9 aylık olana kadar kan sayımı istiyormuş. sağlık ocağından istediler. zaten demir eksikliği var gibi. yine yüzü beyazladı oğlumun. et yesin bol bol dedi dr. her gün kıyma katıyorum püresine. kuzucum 5. dişini de bugün çıkardı. ah bu dişler bebeğimi bi rahat bırakmadılar. bazen aniden ağlıyor anlıyorum ki ağrısı var. çok mu tatlı oldular iyice ya :)
aynen canım 8. aylık 12800 gr.son kontrolde 2 gün önce böyleydi ve 78 cm.inek sütü allerji yapacak mı diye çok az miktarda 1-2 tatlı kaşığı verdim drru vermemi söylediği için.inek sütü alerjisi vardı oğlumda.sütü tolere edebilcek mi diye deneme amaçlı.eğer içseydi miktarı biraz daha artırıp bikaç gün daha verip bırakacaktım ama zaten allerjisi olsaydı az miktarda içtiğinde de allerjik reaksiyon oluşurdu.bıraktık o yüzden inek sütü denemelerini :)
pardon götürmüşsünde doktora nasıl dalması yeter ya ne tuhaf uyudukça büyücek çocuk bi pedagogla görüş istersen
galiba huyu böyle canım. ilk doğduklarında uyuyorlardı çünkü. yeğenim de aynısı. artık büyüdü gerçi 8 yaşında ama hala sabahın köründe uyanır gece de geç atar. doktorlara söyleyince şunu soruyorlardı, uykudan kalkınca nasıl? uykusunu almış ve enerjik mi yoksa tersi mi? benim bildiğim kadarıyla bu önemli. geçici günler canım böyle düşüneceğiz mecburen. memeden kesildikten sonra gece uyanmaları azalıyor nihayetinde...
benim bebegimde kilolu ve hiö hareketi yok acaba senin bebişin hareketleri nasıl kilodanmıdır acabzbu hareketsizlik merak ettim
Evetgaliba aliskanliktan bi rutin kurmaya calis banyidan sonra mayisip uyuyorsa bir sure her aksam banyo-masaj-emme-uyku yapabilirsin
Ben foto göremiyorum:S
Simdi gordum ya tabletten giriyorum ilk defa bilemedim alıntılari da yapamiyorum nedense enyse bebegin maşallah cok sağlıkli gorunuyor :)
Kesinlikle cok tatlı oldular:) bizim doktor gerek gormedi yapmadik asiyi 1 yasinda olcak.disler bizi de rahat birakmiyor iyice beyazladi patladı patlicak.istahsizlik aynen devam
Evetgaliba aliskanliktan bi rutin kurmaya calis banyidan sonra mayisip uyuyorsa bir sure her aksam banyo-masaj-emme-uyku yapabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?