bebişleriniz hangi pozisyonda uyuyor?benimkini doğduğundan beri sırtüstü yatırıyorum başını bi sağa bi sola çeviriyodum ilk aylarda.yamuk olmasın diye.2 gündür yan ve yüzüstü yatmak istiyo.kendiliğinden dönüveriyo.alışkın değil tedirgin oluyorum.dün gece hiç uyuyamadım onu kontrol etmekten nefes alıyo mu diye.doğumdN itibaren yüzüstü yatan bebekler var biliyorum ama korkuyorum yine de.
bebişleriniz hangi pozisyonda uyuyor?benimkini doğduğundan beri sırtüstü yatırıyorum başını bi sağa bi sola çeviriyodum ilk aylarda.yamuk olmasın diye.2 gündür yan ve yüzüstü yatmak istiyo.kendiliğinden dönüveriyo.alışkın değil tedirgin oluyorum.dün gece hiç uyuyamadım onu kontrol etmekten nefes alıyo mu diye.doğumdN itibaren yüzüstü yatan bebekler var biliyorum ama korkuyorum yine de.
Benim oğlum ağlamıyordu. Uslu duran çocuğu sallamaya alıştırdılar. Birkaç kere yatır kaldır yapıp uyutuyordum. Şimdi akşam yatmaya direniyor. Televizyon izlemeye alıştı.
Bütün yapmak istediğim düzen altüst oldu. İplerin ucu kaçtı yani. Eşim için bir sorun yok. Normal görüyor bunları.
İleride umarım daha zor duruma düşmeyiz. Bu saat oldu yatmamak için direniyor. Sürekli uykusuz sürekli gözlerinin altı mor.
Ne yapacağım bilmiyorum. Dişleri de patlamak üzere.
Dün gece birlikte yatmak zorunda kaldım ki benim yanımda bile uyuyamadı.
Keşke o kadar kitap okumasaydım. Hiçbir şey bilmeseydim. Belki mutlu olurdum.
Canim senin yine esinin ailesi yapiyor,ben kendi anneme babama laf dinletemiyorum.
Dedigin gibi,ben de cok kitap okudum,ozellikle ali cankirili nin kitaplarini.neye aaslaa dediysemm hepsini yaptim,daha dogrusu yaptirdilar.keske okumasayrim bilmeseydim dye ben de cok dusunmusumdur.
Dun babama,bugun hic tv izlemediler acmaadim diyorum,ben birazdann aacicam ki izzllicekler diyor bana.sanki ben bir bebegin hayati ihtiyacini yerine getirmiyormusum gibi davraniyor.hamileyken cocuklara tv izletmicem dedigimde,tvden uzak tutamazsin deyip biyik altindan gulmustu babam.simdi ben acmiyorum diye gelip kendi aciyor.eline kumanda telefon vermicem dedigim an,hop bir bakiyorum babam her ikisini de ellerine veriyor.cok mutlular su an,verelim diyor.neyiin odulu kumanda telleefon anlamadim.sanki benimle yarisiiyor.annembiraz daha anlayisli olmakla birllikte o da ayni.buyuk konusmiyim ama ben aanneme bakmasi icin cocuklarimi felan birakkmam.ya sanki ben bunlari anlatmistim sana,ayni seylrri tekrar yazar gibi hissettim kendimi.
Benim oglum da iki saat once banyo yaptirmama ragmen daha yeni daldi,iki saat sallandi yani.
Dogum sonrasi,ben agir depreeyon geciriyorum,cocuklarin sesine bile tahammul edemiyorum,basimda besyuz kisi.herseye alisstirrdilar cocuklarimi.benim icin cocuk fasli kkapandigi icin,digerinee daha temmkinli olurum da diyemicem.
Dis olayi ayri dert,ama oglum disten sonra daha uzun uyumaya basladi.az kkalldi sabret gececek.benim kizin da patlayaydi.on dkda bir kalkiyor gece,oglum uyuyor da ne oluyor ssanki...
normal o zaman aradaki fark :) ben 6 aylıkken başladım ek gıdaya,dr sütünün bileşimi bebeğin gelişimi için yeterli olmaz ek gıda vermelisin deyince istemeye istemeye başladım.bana kalsa sadece emzircektim 10.aya kadar.2 ayda da ek gıdaya alıştırıp 1 yaşına gelince işe başlıycaktım.süüppeerr planlarım vardı :)))Yemek tabaginda veriyorum corbayi,oglum masallah bir dolu tabak yiyor.dolu dedigim agzina kadar degil,biz kendimize ne kadar koyuyorsak onlara da o kadar koyuyorum.
Kizim ayni tabagin yarisini,bazen zorla 3te 2sini yiyor kalani ben yiyorum.o yuzden aralarindaki kilo farki 3 kg.kizim ogluma gore istahsiz.
İyi de canim sen sut veriyorsun ben hic emzirmedim.elli gun cok az anne sutu aldilar,elli gunden sonra onu da alamadilar.sen ne zaman basladin bilemiyorum ama ben ek gidaya basladigimda dort aylik bile deillerdi.mamayla buyudukleri icin ben epey erken basladim.artik karman corman sebze mamalarini,bulamac kahvaltilari yemiyorlar,farkli tatlar ariyorlar.hemen burun kivriliyor.acikcasi ben de puturluler icin hala ilerleme kaydedemedim diye dusunuyordumyoksa ben mi cok aceleciyim ne bileyim,etrafimizda uc yasina gelmis cocuklarina hala blender yapanlar var,ben de oyle olurum diye korkuyorum.
korkma canım benim sen kendin yüz üstü yatırmadıgın sürece problem yok istedigi şekle döner rahat rahat uyu
Benim kızımda bir iki seferdir benim yatağımın üzerinde yüzüstü yatarken uyuya kalıyor ben yatağına geçirdiğimde yan yatırıyorum fakat sanki yüzüstü daha kolay dalıyor ve daha uzun uyuyor gibi geldi. Sırtüstü yattığında çok hareketli oluyor uykusu kaçıyor
Canim benimkiler bes aylik olduklarindan beri firildak gibi donuyorlar.
Bir gece esimle cocuklar hep beraber yere yatak acip yattik,uykusuzluk tak etmisti serildik yerlere.gece uyandim baktim oglan yerinde yok.ariyorum bulamiyorum,hafiften horlar benim oglum,horlamasini duyuyorum ama bulamiyorumyer yatagindan yuvarlanip petege kafasi carpmasin diye yastiklar dizmistim duvara,bir baktim yuvarlana yuvarlana gitmis duvar dibindeki yastigin ustune anne karnindaki gibi kivrilmis uyuyor onu o an yememek icin zor tuttum kendimi,hiril hiril bir de nefesi tostosumun
Yani birsey olmaz korkma.ben o kadar komik pozisyonlardan topluyorum ki gece benimkilri,inanamazsin.onlar kafalarini nefes alacak sekilde ayarliyorlar,icgudu zaten bu,farkinda olmadan yapiyor.sen rahat ol.
Benim oğlum ağlamıyordu. Uslu duran çocuğu sallamaya alıştırdılar. Birkaç kere yatır kaldır yapıp uyutuyordum. Şimdi akşam yatmaya direniyor. Televizyon izlemeye alıştı.
Bütün yapmak istediğim düzen altüst oldu. İplerin ucu kaçtı yani. Eşim için bir sorun yok. Normal görüyor bunları.
İleride umarım daha zor duruma düşmeyiz. Bu saat oldu yatmamak için direniyor. Sürekli uykusuz sürekli gözlerinin altı mor.
Ne yapacağım bilmiyorum. Dişleri de patlamak üzere.
Dün gece birlikte yatmak zorunda kaldım ki benim yanımda bile uyuyamadı.
Keşke o kadar kitap okumasaydım. Hiçbir şey bilmeseydim. Belki mutlu olurdum.
Canim senin yine esinin ailesi yapiyor,ben kendi anneme babama laf dinletemiyorum.
Dedigin gibi,ben de cok kitap okudum,ozellikle ali cankirili nin kitaplarini.neye aaslaa dediysemm hepsini yaptim,daha dogrusu yaptirdilar.keske okumasayrim bilmeseydim dye ben de cok dusunmusumdur.
Dun babama,bugun hic tv izlemediler acmaadim diyorum,ben birazdann aacicam ki izzllicekler diyor bana.sanki ben bir bebegin hayati ihtiyacini yerine getirmiyormusum gibi davraniyor.hamileyken cocuklara tv izletmicem dedigimde,tvden uzak tutamazsin deyip biyik altindan gulmustu babam.simdi ben acmiyorum diye gelip kendi aciyor.eline kumanda telefon vermicem dedigim an,hop bir bakiyorum babam her ikisini de ellerine veriyor.cok mutlular su an,verelim diyor.neyiin odulu kumanda telleefon anlamadim.sanki benimle yarisiiyor.annembiraz daha anlayisli olmakla birllikte o da ayni.buyuk konusmiyim ama ben aanneme bakmasi icin cocuklarimi felan birakkmam.ya sanki ben bunlari anlatmistim sana,ayni seylrri tekrar yazar gibi hissettim kendimi.
Benim oglum da iki saat once banyo yaptirmama ragmen daha yeni daldi,iki saat sallandi yani.
Dogum sonrasi,ben agir depreeyon geciriyorum,cocuklarin sesine bile tahammul edemiyorum,basimda besyuz kisi.herseye alisstirrdilar cocuklarimi.benim icin cocuk fasli kkapandigi icin,digerinee daha temmkinli olurum da diyemicem.
Dis olayi ayri dert,ama oglum disten sonra daha uzun uyumaya basladi.az kkalldi sabret gececek.benim kizin da patlayaydi.on dkda bir kalkiyor gece,oglum uyuyor da ne oluyor ssanki...
siz de yine ailelermiş işleri karıştıran.benim de eşim!!okunan kitaplar,planlar hepsi yalan oldu bende de.aileleri dize getirdim tüm cadılığımla.yine de arada laf sokuyolar :) eşimle bebek bakımı ve eğitimi knusunda hiç bir konuda anlaşamıyoruz.anlamakta istemiyo.istemediğim ne varsa yapıyo bu arada benim annem bize geldiğinde onunla ittifak kuruyo!bebeği bizim oda da park yatakta yatırmaya başladık doğumdan sonra,eşim hemen ne zaman bizim aramızda yatmaya başlıcak demeye başladı.odasını ayırdım oğlumun annem tarafından üvey anne gibi bebeği odadan atıp terketmekle itham edildim!eşimde destekledi onu.şimdi uyumuyo bahanesiyle eşim oğlumu akşamları kendisiyle bizim yatakta yatmaya alıştırıyo.işine geliyo çünkü zor geliyo uyanıkken oğlumu oyalamak.oğlumda zaten hemen kedi gibi mayışıyo onun koynunda! bütün gün ben ne çekiyorum oysa ki.sabahları işe gitmeden de benim yanıma getiriyo tersliyorum ama arada acaip uykum oluyo,oldu bittiye getirip bırakıyo yanıma! boyun ve bel fıtığım var.bebeğe zarar vericem diye kasılıp kalıyorum ve her yerim tutuluyo birlikte yattığımda.
akşam işten geldikten sonra da dışarı gezmelerine başladık ama öyle ev gezmesi fln değil.biraz mızmızlanınca oğlum hemen bi alışveriş merkezine veya markete götürüyo.bende peşlerinde mecburen.normalde eşim işten gelince biraz oğluyla ilgilenmeli,ben dinlenmeli veya işlerimi halletmeliyim ama malesef olmuyo.alıştı artık baba gelir gelmez bi ağlama krizi başlıyo,kapıya çıkınca susuyo danacık :) daha doğmadan önce eşim uyumadığı için arabada gezdirilip,arabada uyuyan bebeklere özeniyodu.tam manyak benimkisi de!bu gidişle ona da alıştırcak.
ağlayarak her istediğini yaptırmaya alıştı zaten.ondan bahsetmiycem bile.salondaki tvyi kaldırttım ama eşim gelince hemen vtyi açıyo diğer odada ve oğlumu da alıp oraya götürüyo.güya çocuk bakıyo.oğlumun önünde laptop,kulaklık,kumanda,yeter ki ağlamasın/sesi çıkmasın.babasının da bi gözü iphonunda bi gözü tvde!!!!
offff offff çok dertliyim.ben bütün gün fedakarlık ediyorum ne tv,ne bilgisayar.saf saf eğitici şeyler yapmaya çalışıyorum,kendimi paralıyorum adam geliyo 3-5 saatte yok ediyo hepsini!!!
Arkadaşlar ben oğluma yürüteç almadım koymak istemiyordum ama emeklememek için çırpınıyor yere koyunca hemen kucak istiyor aslında sürünerek emekleyebiliyor oyalamam çok zorlaştı sizce yürüteç almalımıyım yoksa emeklemesini mi beklemeliyim hala çözemedi çünkü emeklese ulaşabilecek herşeye.yürüteç kullanan arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.
Canim her bebek emeklemez.belki hic emeklemeden yuruyecek.benim oglum hic emeklemiyor hala,surunmuyor bile.sadece oldugu yerde 360 derece donuyor,yuvarlaniyor ama sevmiyor yerde olmayi.
Kizim ise fisek gibi ucarak emekliyor resmen.annem uyutup yer yatagina koymus,uyanmis kizim,hole kadar emekleyerek gelmis,holde agliyor neredesiniz ben uyandim diye
Doktor omer daha erken yuruyecek diyor.simdi bir de yerde otururken saga sola sallanmalar basladi.
Yurutec konusuna gelince,ben yedi aylik kullanmaya basladim.simdi ikisi de tehlike arzetmeye basladi,esyalara uzanicam diye hep yanliyorlar saga sola.emeklemeyen oglum,kizimi gecicek diye yuruteciyle onun yurutecinin ustune cikmisti gecen ggun,tekerlek kismina yani.ama sende tek olacagi icin bu sorunlar olmaz.
Guclendiler artik,ilerleyemeyince guc kullanmaya basladilar.ben yavas yavas yurutecleri kaldirmayi dusunuyorum.hep peslerinde kostuktan sonra yurutecin bir manasi yok bence.
Bir de bebeginin boyu kac cm? En fazla 82 cme kadar olmaliymis yurutec kullanmak icin bebgin boyu.benim oglan 77 cm,sanki yere egilip yuruyor gibi duruyor.yani bir omru var.
Oturarak da oynamiyor mu? Canim plastik kepce kasik plastik kutu felan ver eline,benimkiler oyuncaksiz koyde buyudugu icin onlarla oynuyorhic oyuncaklari yok sanki
Arkadaşlar ben oğluma yürüteç almadım koymak istemiyordum ama emeklememek için çırpınıyor yere koyunca hemen kucak istiyor aslında sürünerek emekleyebiliyor oyalamam çok zorlaştı sizce yürüteç almalımıyım yoksa emeklemesini mi beklemeliyim hala çözemedi çünkü emeklese ulaşabilecek herşeye.yürüteç kullanan arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.
merhaba kızlar,
ilk kez oğluma tam yumurta sarısı yedirebildim çok mutluyum:)
hep az yiyordu.
netten aldım tarifi ama linki bulamadım şimdi.
kuru üzüm, kayısı, elma buharda pişirin diyordu, ben az su ile haşladım, suyunu da süzmedim böylece.
haşlanmış yumurta sarısını da içine kattım. ezdim, ben biraz blender tuttum ama ezerek de olur büyüdüler artık.
tam kaseyi yedi, böylece hem kahvaltı hem meyve öğününü halletmiş oldum :)
muz da ekleyebilirsin karışıma. ya da armut...
Ben yütüteçten çok memnun kaldım. Evi onunla keşfetti. Bayılıyordu ilk zamanlar. Yan korumaları olduğu için de güvenli. 6. Ayında almıştım. Şimdi 9 aylık. Artık biraz sıkıldı ama yine de arada hayat kurtarıyor. Gittiğimiz yerlere de götürüyoruz, çok işe yarıyor. Emeklemeyi öğrendi. Koltuk kenarına tutunup yavaş yavaş yürüyor. Ama 9 kilo bile değil henüz. Yürüteçte vızır vızır yürüdüğü için mi bilmem. Boyunu bilmiyorum, yarın sağlık ocağı ölçecek ama artık yürütece göre uzun gelmeye başladı sanırım. Yürüteci ben kesinlikle tavsiye ederim. Çok uzun süreler üstüste kalmadıkça anneye de bebeğe de özgürlük. :)
bıraktım tamamen kendi haline dünden beri,baya uzadı uyku süresi ve daha huzurlu :)merak etme büyüdüler artık rahat rahat döner..yüzüstü rahat ediyor bebekler genelde uzun zamndır bizim gibi uyuyor oğlum yani yan,yüzstü,sırtüstü falan dört dönüyo beşikte
bıraktım tamamen kendi haline dünden beri,baya uzadı uyku süresi ve daha huzurlu :)
Canım okadar işinin arasında zaman ayırıp uzun uzun yazmışsın teşekkür ederim.şöyleki emeklesin diye hep yerde 5 aylıktan beride ara ara hoppalasına koyuyodum ama sıkıldı enerjisini atamıyor sanki.zaten 10 dk lara düştü uyanması geceleri belki yürüteçte yorulur diye düşündüm artık çünkü yerde oturmuyor sırt üstü yatıyor çok tembel ya boyu 75 cm bilmiyorum tehlikeli olursa bende kullanmam ama dr lar çok biliyor kesinlikle koyma dedi ama koyup denicem uykusuniçinde aynı şeyi söylüyor dalması yetermiş arkadaş 10 dk dalsa nolur bu çocuk😁sıyırmadan bi taşınabilsem 1 ay sonra anneme yakın ev tuttum gidiyorum neyseki.oyalamaya gelince bitek kumandaya emekliyo bu ara küpleri veriyorum oturtup yanında olursan 15 dk duruyor kesinlikle odadan dışarı çıkamıyosun😄çocukta haklı kimseyi görmüyor hafta içi.balkona çıkarıyorum ancak hava alsın diye.kuzenimin 2 aylık ikizleri oldu valla benden iyi bakıyor 3,5 saat uyuyorşarmış ben daha 3 ü göremedim 2,5 saati görmüştüm en son 2 hafta önce.ağlanığ duruyorum işte beceremiyorum diye.düşün sırf bu yüzden herşeyini ince ayrıntısına kadar yaptırdım heryere yakın alışveriş merkezleri dibimde bırakıp gidicem duramıyorum diyer.aman ne bilim yaa inş.severde yürüteci bakalım napıcak dediğin gibi kg 10,700 olmuştur sardılmadan kullanabilecekmi bakalım 1 saate denicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?