2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Dun gunesi firsat bilip parka ciktik
Annem ben ananem
Oglum parka adimimizi attigimiz andan itibarenn eve donene kadar uyudu
Kizim ise salincaklara bindi gule oynaya,kisir yedi
Resmini bilgisayara atayim paylasacagim burada da

Paylaşmak destek olmak için burdayız👍😉ikizlerin babası çalışıyor ama çok özverili 8 sene sonra oldu tedavi gördüler olmadı bırakınca kendiliğinden oldu o yüzden heralde sütü falan olsun diye eşi gece uyusun diye kendi uykusuz işe gidiyor şimdi gündüz yardımcıları var.benim eşimde sağolsun gece çok zorlanmadıkça kaldırmıyorum zaten oğlum onu oyun arkadaşı olarak gördüğünden geceleri babası alınca ayılıp oyun oynamak istiyor.ama diğer herşeyimde yardımcı.zaten 1 aya anneme yakın yere gidiyorum daha kolay olucak.artık şunu düşünmeye başladım memeye alıştıysada alıştı bu çocuğu ben istedim hayatımdan 2 sene uykusuz geçmiş gitmiş ne önemi var zaten memeyi bırakıcak onada alışacak şimdiden eziyet çekmesine gerek yok şimdiden yaşamasın stres benim çocuğumda emerek uyuyor yani uyumuyor😄tek olay işe başlayamıyorum oda varsın olsun 2.çocuğu düşünmüyorum zaten bi 2 sene böyle geçicek hatta 3 ay sonra 1 yaşında.yeterki mutlu çocuk olsun.

Masallah.keske bizim babamiz da boyle olsaydi.bizim tedavisiz oldugundan belki de,ikimiz de nankorluk yaptik yapiyoruz.yardimciya para ayirabilsem ben de evime duzenime gecmek istiyorum,aileler iyi hos da,esimle ben de bir aile oldugumuzu unuttuk.ne yapalim,cocuklarimiz ilgi ve sevgiyle buyuyor,biz de sonra toparlariz artik kendimizi.
Bence de,o aglatma yontemleri bilmem ne,cocugu strese sokar diye dusunuyorum,bz istedik biz alistirdik.ben emzirmedigim halde uykulari sorunlu.bu da duzelecek elbet.

Portakali minik minik kupler halinde dograyip
Benim bizdiklara yedirdim kizlar.
Oglum sapir supur goturdu,
Kizim zehir vermisim gibi yuz burusturdu
Denemeyenlere tavsiye ederim,rahat yiyorlar.

Elbette artıl düzelmediğinr göre motive şart.ama inan kalabalıkta olman bebişler için çok iyi benim etrafım hep kalabalık olmuştur bu güne kadar ama ne olduysa doğumdan sonra bi yanlız kaldım annemden 40 günden sonra gitti oğlumla yapayanlız kaldım ama kesin erken konuşucak 40 ı çıktığından beri devamlı konuşuyorum onunla günaydınla başlıyoruz yatana kadar bıdı bıdı şuan bile acayip sesleri birleştiriyor sanki bişey anlatırcasına.yanlız kaldık çok ve oğlum kalabalıpa girdiğinde merak edip herkezi saatlerce inceliyor.kalabalıkta büyüsün istediğim içinde taşınıyorum işte.bence artıları var sonra toparlarsın nasılsa.

elimden geldiğince yürümesi için cesaretlendiriyorum ama emeklemiyo bile hala.koltuğa ben tutturursam biraz tutunuyo,yan yan hoplaya zıplaya gidiyo ama sürekli kendini bana bırakıyo.koltukttan tutunma gibi bi gayreti yok.

yok yok kahvaltının içinde maşallah :) benimki de bugün köy peynirli- kaşarlı pidenin peynirlerini hüpletti :) bana yeme fırsatı vermedi yavrum çok açtı :))

Portakali minik minik kupler halinde dograyip
Benim bizdiklara yedirdim kizlar.
Oglum sapir supur goturdu,
Kizim zehir vermisim gibi yuz burusturdu
Denemeyenlere tavsiye ederim,rahat yiyorlar.

küp şeklinde yer mi acaba benim oğluşta deniycem.dilimleyip veriyorum ben yerken suyunu emiyo.bazen de hiç istemiyo.

maşallah kızına!!çok tatlııı :)

Canim kup kup dedigim kocaman degil tabii ki,orta parmagimin tirnagi kadar felan.
Ama once dilim dilim keserein portakali,kabugunu soyunca kup kup dogramak zor oluyor cunku,oldugu gibi akiyor suyu.bir de cok damarli yerlerini verme,cikardi benimkiler cunku.
Ben kuru uzumu de ikiye bolerek veriyorum,biraz uzun suruyor ama yutuyorlar.alistirma oluyor en azindan tam kati yiyecekkler icin.

Tesekkur ederiz teysesi tatli oldugumuz kadar yaramaziz da

Kizim dun itibariyle artik kendi kendine tutunup kalkmaya basladi kizlar,cok sevindik
Ama ayni gun oglum yurutecteyken haliya takilip sag kolu uzerine dustu cok korktuk.kafa ustu de dusebilirdi,artik yurutec devri bitti bizde.
Aman siz de cok dikkat edin,mumkunse bindirmeyin.

arkadaşlar size bi sorum olcak. 2,5 aylık kızım var. sağ tarafına yatmaktan kafasının sağ arka kısmı düzleşti. medical bebek yastığı aldım şimdi onda yatırıyorum ama yine sağına yatıyor.

sizlerden böyle bi sorunla karşılaşan var mıydı? çözümünüz ne oldu? ne yapsam sağına dönüyor yine de.

Kizlar hala yemekleri plastik kasikla mi yediriyorsunuz kuzulariniza?
Nerelerdesiniz yahu,meydani bana mi biraktiniz

Hic ugrasma,sen ne yaparsan yap o istedigi yone doneecektir.
Benim kizim sol tarafina yatardi hep,oglum da dumduz hic basini oynatmadan yatardi.pek ugrastigimi soyleyemem ama doktora ssormustum,anne karnindaki pozisyonu aliyorlar,4. Aydan sonra kendi kendine duzelir demisti.gercekten de oyle oldu.
Oglumun basinin arkasi oyle duz olmustu ki,tekme yemis gibi.smdi cok tatli bir kafasi var
Yani korkma duzelir.4. 5. Aylarda duzelmezse zaten doktorlar uyariyorlar.

sağol canım umarım senin dediğin gibi olur. yalnız bir yerde bıngıldağı kapanmadıysa kafasındaki şekil bozuklukları düzelir yazıyordu. bizim bıngıldağımız kapanmadı ama derinliği azaldı baya o yüzden endişe ediyorum açıkçası. tabi bıngıldak da ayrı bi problem. henüz çok erken değil mi? sizin bile kapanmamıştır belki daha.

bir de hani hep görüyorum büyük insanlarda ya da çocuklarda kafaları şekilsiz yamuk oluyor. demek ki önlem almazsam düzelmeyebilir diye düşünüyorum. benm de mesela kafamın arkası hafif düz saçtan hiç belli olmuyor ama çocukluğumda saç bantı ya da taç hiç yakışmazdı. içimde kalmış demek ki kızım yaşamasın istiyorum.

Bingildak olayini bilmiyorrum,evet bizim daha ikisinde de kapanmadi,oglumda az kaldi ama kizimda hala derin.istersen doktoruna danis,ben yanlis yonlendirirsem cok uzulurum.

öncelikle bebgini saglıkla büyütürsün inşallah soruna gelince bence doktorunuza danış mutlaka ileride boyun kaslarıyla ilgili sıkıntı yaşamamak adına diger tarafada kkafasını çevirmen yönlendirmen adına bi şeyler önerebilir

bizimde bıngıldak biraz erken kapanmaya yüz tuttu 9 aydan önce ön bıngıldagın kapanması çok nadirde olsa görülebiliyormuş ama bu durumda baş çevresi takibi sürekli yapılmalı sen kendinde evde incitmeden yapabilirsin ama tabiki doktora sık gidebiliyorsan onlar bakarlar zaten gerçi bazı doktorlar bi tuhaf boyunu kilosunu ölçüp bırakıyolar halbuki en önemsiz ayrıntıdır boyu kilosu ben şahsen çogu zaman kendim söylüyorrum doktorlara baş çevresinide ölçelim diye

Cevaplar için sagolun kizlar. Ben en iyisi en kisa zamanda doktora gideyim. Sorular baya birikti. Bu ay kendi doktoruma gitmemistim saglik ocagina gitmistim.

Kizlar hala yemekleri plastik kasikla mi yediriyorsunuz kuzulariniza?
Nerelerdesiniz yahu,meydani bana mi biraktiniz

benimki hala plastik kaşıkla yiyo.peki sen onlara veriyo musun kaşığı?kendileri yemeye alışsınlar diye.ben başlarda hep veriyodum.annem,eşim kızıyodu ,bu ne pislik diye.heryere döküp saçıp mıncıklıyodu.sen de daha zor gerçi yedirmek ve sonrasında temizlemek :) 2 tane olsa yapamazdım herhalde.sonra hasta oldu,annem fln baktı bi ara bıraktık.şimdi yine başladım.kaşığın kaseye sokulup yemeğin alınacağını ve ağza götürüleceğini bilyo ama koordinasyon sağlayamıyo bebiş.bi de nihayet mıncıkladıktan sonra ellerini ağzına götürmeye başladı.belki sizinkilerf göre basit hareketlerdir ama bana göre büyük ilerleme :)

siyah çekirdekli üzüm almıştım.burda okuyunca.çekirdeklerini çıkardım,içine kayısı ve incir de katıp haşlayıp blenderdan geçirdim.içine biraz evde yaptığım bebe bisküvisinden kattım.ilk kaşıktan sonra kesinlikle ağzını açmayı reddetti bisküviyi bi kez de yoğurda kattım ondan da aynı tepkiyi verdi.tadını sevmedi ama hangisinin karıştırdımhepsini birbirine şimdi tek tek deniycem mecburen

bu da benim yaramaz oğlum!tok evin aç kedisi :) en büyük zevki mıncıklayıp,döküp saçıp sebze çorbası içmek ve sonrasında kaseyi yemeye çalışmak :)))bu kadar küçük kaseyle vermiyorum şuan bu foto başlangıç dönemindeydi.

Eklentiler

• $image.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 33

Estagfirullah olur mu oyle sey,her bebegin gelisimi farklidir cancagizim.
Acikcasi kasigi ellerine vermek aklima hic gelmemisti yedirirken kasigi ellemek istiyorlar ama musaade etmiyorum bir de dedigin gibi,o pislikle ugrasmaya henuzz hazir degilim ama cok da anlayacaklarini sanmiyorum,herseyi agizlarina sokuyorllar cunku yemek olsun olmasin.

Kuru meyve mevzusunu ben de yaptim ama yedi benimkiler.bir de ben burun kivirmalarinaa bakmiyorum zorla agizlarina tikiyorum vvalla.ileride zaten istemedikleri seyi yediremicem,simdi sokabildigim kadar sokuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…