Yoo yanlis bir sey soylemedin,bilakis,hatirlaman beni mutlu etti canim
Sizler uzun zamandirr tanismaniza,ben cok cok sonra araniza girmeme ragmen beni otekilemediniz,icinize aldiniz cok tesekkur ederim hepinize.
Canim kuzeninin esi calismiyor mu? Bir annede bir babada duruyorlar diyorsun ya.ben benimkiler iki aylikken kimse kucagina almazdi.iki tane ana dizimiz vardi,hos hala var,onlara yatirip devamli sallardim.omrum hep besik sallayarak gececekzannederdimbu "alistirma" lafini da hic sevmiyorum ama,iki bebekte kucak cok zor oluyor.
Paylaşmak destek olmak için burdayız👍😉ikizlerin babası çalışıyor ama çok özverili 8 sene sonra oldu tedavi gördüler olmadı bırakınca kendiliğinden oldu o yüzden heralde sütü falan olsun diye eşi gece uyusun diye kendi uykusuz işe gidiyor şimdi gündüz yardımcıları var.benim eşimde sağolsun gece çok zorlanmadıkça kaldırmıyorum zaten oğlum onu oyun arkadaşı olarak gördüğünden geceleri babası alınca ayılıp oyun oynamak istiyor.ama diğer herşeyimde yardımcı.zaten 1 aya anneme yakın yere gidiyorum daha kolay olucak.artık şunu düşünmeye başladım memeye alıştıysada alıştı bu çocuğu ben istedim hayatımdan 2 sene uykusuz geçmiş gitmiş ne önemi var zaten memeyi bırakıcak onada alışacak şimdiden eziyet çekmesine gerek yok şimdiden yaşamasın stres benim çocuğumda emerek uyuyor yani uyumuyor😄tek olay işe başlayamıyorum oda varsın olsun 2.çocuğu düşünmüyorum zaten bi 2 sene böyle geçicek hatta 3 ay sonra 1 yaşında.yeterki mutlu çocuk olsun.
Masallah.keske bizim babamiz da boyle olsaydi.bizim tedavisiz oldugundan belki de,ikimiz de nankorluk yaptik yapiyoruz.yardimciya para ayirabilsem ben de evime duzenime gecmek istiyorum,aileler iyi hos da,esimle ben de bir aile oldugumuzu unuttuk.ne yapalim,cocuklarimiz ilgi ve sevgiyle buyuyor,biz de sonra toparlariz artik kendimizi.
Bence de,o aglatma yontemleri bilmem ne,cocugu strese sokar diye dusunuyorum,bz istedik biz alistirdik.ben emzirmedigim halde uykulari sorunlu.bu da duzelecek elbet.
elimden geldiğince yürümesi için cesaretlendiriyorum ama emeklemiyo bile hala.koltuğa ben tutturursam biraz tutunuyo,yan yan hoplaya zıplaya gidiyo ama sürekli kendini bana bırakıyo.koltukttan tutunma gibi bi gayreti yok.benm oğlanda 9 ay 4 günlük ..inşlh erkende yürür yaşına kdr yürüse yine iyi cnm.seninki emekliyomu ..koltuklara tutunup gezmeli ..emekklemesine ve yürümesine yardımcı ol daima bişiler öğret erken yürümesine destek ol gercekten büyüdükce zorlaşıyo cocuk kucagıma aldıgımda yoruluyorm ve kucakda cok haraketli oluyolar bebek arabasındada durmuyolar gezmek istiyo benmki elimden geldiğince öğretici olmaya çalışıyorm
Kizlar bu sabah minnaklarima enteresan bir kahvalti yaptirdim.soyle ki;
Evde yumurta yoktu.mayaladigim peynirin kavanozunu da buzdolabindan cikarip petegin ustune koymustum biraz isinsin diye.
Kavanozu bir guzel yere dusurdum.baska da mayalanmis peynir yoktu.mecbur evdeki normal peynirden verecektim.hemen bir parca peyniri sicakk suya koydum.
Bebelac sutlu irmikli muhallebi vardi cok az.onu hemen iki kaseye bolusturdum.tabii kki cok sulu oldu.
Bir olcek mama kattim.yine sulu oldu.
Hipp organik yulafli vardi,ondan birer yemek kasigi katinca kivamli oldu guzelce.
Birer tatli kasigi pekmez koydum kaselere.
Kasar rendeledim,ustune de suda yumusamis peyniri bolusturdum.
Yerler mi yemezler mi derken bitirdiler
Karadenizin muhlamasi var ya,ayni ona benzedimisir unu degil de,yulaf ve irmik vardi
E biz zaten trabzonluyuz
Boyle hazir mamali ogunlere karsiyim,ilk defa boyle bir kahvalti yaptirdim,ama evde yine de toz kahvalti mamalarindan bulundurmak gerek her ihtimale karsi diye dusunuyorum.
Portakali minik minik kupler halinde dograyip
Benim bizdiklara yedirdim kizlar.
Oglum sapir supur goturdu,
Kizim zehir vermisim gibi yuz burusturdu
Denemeyenlere tavsiye ederim,rahat yiyorlar.
elimden geldiğince yürümesi için cesaretlendiriyorum ama emeklemiyo bile hala.koltuğa ben tutturursam biraz tutunuyo,yan yan hoplaya zıplaya gidiyo ama sürekli kendini bana bırakıyo.koltukttan tutunma gibi bi gayreti yok.
yok yok kahvaltının içinde maşallah :) benimki de bugün köy peynirli- kaşarlı pidenin peynirlerini hüpletti :) bana yeme fırsatı vermedi yavrum çok açtı :))
küp şeklinde yer mi acaba benim oğluşta deniycem.dilimleyip veriyorum ben yerken suyunu emiyo.bazen de hiç istemiyo.
maşallah kızına!!çok tatlııı :)
arkadaşlar size bi sorum olcak. 2,5 aylık kızım var. sağ tarafına yatmaktan kafasının sağ arka kısmı düzleşti. medical bebek yastığı aldım şimdi onda yatırıyorum ama yine sağına yatıyor.
sizlerden böyle bi sorunla karşılaşan var mıydı? çözümünüz ne oldu? ne yapsam sağına dönüyor yine de.
Hic ugrasma,sen ne yaparsan yap o istedigi yone doneecektir.
Benim kizim sol tarafina yatardi hep,oglum da dumduz hic basini oynatmadan yatardi.pek ugrastigimi soyleyemem ama doktora ssormustum,anne karnindaki pozisyonu aliyorlar,4. Aydan sonra kendi kendine duzelir demisti.gercekten de oyle oldu.
Oglumun basinin arkasi oyle duz olmustu ki,tekme yemis gibi.smdi cok tatli bir kafasi var
Yani korkma duzelir.4. 5. Aylarda duzelmezse zaten doktorlar uyariyorlar.
sağol canım umarım senin dediğin gibi olur. yalnız bir yerde bıngıldağı kapanmadıysa kafasındaki şekil bozuklukları düzelir yazıyordu. bizim bıngıldağımız kapanmadı ama derinliği azaldı baya o yüzden endişe ediyorum açıkçası. tabi bıngıldak da ayrı bi problem. henüz çok erken değil mi? sizin bile kapanmamıştır belki daha.
bir de hani hep görüyorum büyük insanlarda ya da çocuklarda kafaları şekilsiz yamuk oluyor. demek ki önlem almazsam düzelmeyebilir diye düşünüyorum. benm de mesela kafamın arkası hafif düz saçtan hiç belli olmuyor ama çocukluğumda saç bantı ya da taç hiç yakışmazdı. içimde kalmış demek kikızım yaşamasın istiyorum.
arkadaşlar size bi sorum olcak. 2,5 aylık kızım var. sağ tarafına yatmaktan kafasının sağ arka kısmı düzleşti. medical bebek yastığı aldım şimdi onda yatırıyorum ama yine sağına yatıyor.
sizlerden böyle bi sorunla karşılaşan var mıydı? çözümünüz ne oldu? ne yapsam sağına dönüyor yine de.
sağol canım umarım senin dediğin gibi olur. yalnız bir yerde bıngıldağı kapanmadıysa kafasındaki şekil bozuklukları düzelir yazıyordu. bizim bıngıldağımız kapanmadı ama derinliği azaldı baya o yüzden endişe ediyorum açıkçası. tabi bıngıldak da ayrı bi problem. henüz çok erken değil mi? sizin bile kapanmamıştır belki daha.
bir de hani hep görüyorum büyük insanlarda ya da çocuklarda kafaları şekilsiz yamuk oluyor. demek ki önlem almazsam düzelmeyebilir diye düşünüyorum. benm de mesela kafamın arkası hafif düz saçtan hiç belli olmuyor ama çocukluğumda saç bantı ya da taç hiç yakışmazdı. içimde kalmış demek kikızım yaşamasın istiyorum.
Kizlar hala yemekleri plastik kasikla mi yediriyorsunuz kuzulariniza?
Nerelerdesiniz yahu,meydani bana mi biraktiniz
Canim kup kup dedigim kocaman degil tabii ki,orta parmagimin tirnagi kadar felan.
Ama once dilim dilim keserein portakali, kabugunu soyunca kup kup dogramak zor oluyor cunku,oldugu gibi akiyor suyu.bir de cok damarli yerlerini verme,cikardi benimkiler cunku.
Ben kuru uzumu de ikiye bolerek veriyorum,biraz uzun suruyor ama yutuyorlar.alistirma oluyor en azindan tam kati yiyecekkler icin
Tesekkur ederiz teysesitatli oldugumuz kadar yaramaziz da
benimki hala plastik kaşıkla yiyo.peki sen onlara veriyo musun kaşığı?kendileri yemeye alışsınlar diye.ben başlarda hep veriyodum.annem,eşim kızıyodu ,bu ne pislik diye.heryere döküp saçıp mıncıklıyodu.sen de daha zor gerçi yedirmek ve sonrasında temizlemek :) 2 tane olsa yapamazdım herhalde.sonra hasta oldu,annem fln baktı bi ara bıraktık.şimdi yine başladım.kaşığın kaseye sokulup yemeğin alınacağını ve ağza götürüleceğini bilyo ama koordinasyon sağlayamıyo bebiş.bi de nihayet mıncıkladıktan sonra ellerini ağzına götürmeye başladı.belki sizinkilerf göre basit hareketlerdir ama bana göre büyük ilerleme :)
siyah çekirdekli üzüm almıştım.burda okuyunca.çekirdeklerini çıkardım,içine kayısı ve incir de katıp haşlayıp blenderdan geçirdim.içine biraz evde yaptığım bebe bisküvisinden kattım.ilk kaşıktan sonra kesinlikle ağzını açmayı reddettibisküviyi bi kez de yoğurda kattım ondan da aynı tepkiyi verdi.tadını sevmedi ama hangisinin karıştırdımhepsini birbirine şimdi tek tek deniycem mecburen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?