2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

ah canıım allah kolaylık versin..inş düzelir biraz büyüynce bu aralarda biraz zor ama dişten muzadarip hemen hemen tüm bebekler

Emzirenn anneler bebekleriniz memede kaç dk kalıyor?
Bizimki 10 dakika zor kalıyor iki memede toplamda. Yani 5 -5 anca. Bazen daha kısa sürüyor.
Bir de göğüslerim yumuşadı iyice. Bu durumda olan var mı?

aynen canım benim oğllumda az duruyor artık çünkü çenesi çok güçlendi vakumluyor resmen sabahları dolu dolu oluyor göğüsşer sora boşaltıyor oğlum gün içinde yumuşak oluyor ama oğlum emerken süt iniyor hissediyorum

Merhaba anneler:) Fırsat buldukça buradaki yorumları okuyordum ama bugün benimde yazasım geldi:) Benim oğlan ayın 29unda 8. ayını bitiriyor. Henüz dişimiz çıkmadı ama ateş ve ishalimiz başladı. Çok şükür fazla huzursuzluğu yok. Sabırsızlıkla o minik dişleri bekliyorum. Ortalama gece 1 de yatıyor sabah 8 de kalkıyoruz. Gece boyunca da 3-4 kez emmek için kalkıyor. Bazen gece de oyun oynamak istiyor o zaman işim zorlaşıyor. Benim en büyük sorunum hala ayakları üzerine basmıyor olması her denememde hemen dizlerini büküyor. Şuan 10 kiloyuz doktorumuz kilosundan dolayı olabileceğini söyledi... İş oyuna geldimi bana şahane tekmeler atıyor ama yürümeye çalışma konusunda tembeliz. Şimdilerde arkamdan ağlamaları başladı odadan çıktığım an kıyametler kopuyor. Son günlerde daha çok ağlamaya başladı. Mızmız nazlı bi bebek olup çıktı. Şükür ki sağlıklıyız gerisi hiç önemli değil...

ben de ikiz eşiyim:) tek yumurta ve ikizim de kız.inanılmaz güzel bi duygu bizim aramız çok iyidir kardeşimle herşeyi paylaşırız onun da kız olmasının etkisi büyük tabii:) üniversiteye gidene kadar aynı sırada oturduk:)ben evlenene kadar aynı yatakta uyuduk biz:) hatta ben evlenince çok yadırgamış uyuyamamış kaç gece koca yatakta tek başına:) o hala bekar:) ben de çok istedim hamileyken ikizlerim olsun ama hep allahım taşıyamayacağım yükü verme bana dedim rabbim de nasip etmedi:) şimdi sıkıntı çekiyorsun ama ilerde çok rahat ediceksin nefisebrk:)

maşallah bebeğine sağlığı yerindeyse hiç sıkıntı etmeye gerek yok dediğin gibi her bebeğin gelişimi farklıdır:) bu aylarda ayrılık kaygısı yaşarmış bebekler benim oğlumda yapıyor onu bazen:) babası işe giderrken ağlamasın diye şimdiden camdan bay bay yapıyoruz işe gönderiyoruz babayı :)

evet kızlar 8 aylık olduğunda benim oğluma da yapıldı kan sayımı a dan z ye herşeyine bakıldı şüklürler olsun bütün değerler,vitamiinler vs.güzel çıktı 1 yaşına kadar yapılmalı dedi bizim doktor

Bu arada sizlere bir şey sormak istiyorum dediğim gibi benim oğlum 8 ayını bitirmek üzere. Kalabalık ve gürültülü ortamlardan çok rahatsız oluyor. Mağaza market gibi yerleri kastetmiyorum o tür yerlerde gezerken hiç sıkıntısı yok gayet sakin. Yani mesela dün kalabalık misafirlerim vardı 20 kişi falandık ve barış çarış kahkahalar havada uçuşuyordu. Oğlum odaya girdikçe insanların yüzüne bakıp bakıp ağladı, kendisini kimseye sevdirmedi. Sizin bebeklerinizin bu durumda tepkisi ne oluyor??

ayynı benim oğlum yabancıyı biliyor çümkü artık birde hep beni görüyor oğlum haftada bir de babanne anneanne vs.unutuyor haliyle onları görünce bile ilk etapta biraz korkup ağlıyor:)

ayynı benim oğlum yabancıyı biliyor çümkü artık birde hep beni görüyor oğlum haftada bir de babanne anneanne vs.unutuyor haliyle onları görünce bile ilk etapta biraz korkup ağlıyor:)

Eşimin ailesi bebeğim ağladığında çok anormal birşeymiş gibi davranıyor benim oğlumla 1.5 yaşındaki kuzeninini kıyaslıyolar. o ağlamıyormuş oğlum ağlıyormuş falan. Benim oğlumda bir yıl sonra böyle ağlamayacak hazar. Senin bebeğini de allah size bağışlasın şaka maka büyüyüp gidiyorlar şükür:)

Evet ya çok ağır bir ilaçmış veremiyecepim sanırım yok eşinde kalkıyor artık geceleri inkanı yok uyutamıyor ben alınca uyuyor.annem e yakın taşınıyorum 1 ay sonra.kadında napsın kolundaki lif koptu oplum dopduğunda 40 gün bende kaldı 5 kg doğdupu için kuçakta taşımaktan onu haşat ettik imkanı yok sadece kucakta yada memede uyuyor ayakta sallansa bakar da böyle zor.fizik tedavi görüyor.ay bilmiyorum bağımlı oldu bana ve memeye 1 yaşında düzelir diyorlarda inanmıyorum hiç.ama ilacı vermicem ona karar verdim.

ah canıım allah kolaylık versin..inş düzelir biraz büyüynce bu aralarda biraz zor ama dişten muzadarip hemen hemen tüm bebekler

Sağol canım hepimize hırsımdan ağladım artık bugün ben nasıl yapamıyorum bişeymi eksik diye.diş ler yeni geldi 4 dişimiz var belkide yanlar çıkıcak ama hiç kabarmamış.sıyırmdan büyütebilsem evladımı.genede şükrediyorum kokluyorum gece devamlı kucakta olmasına rapmen iyiki var.ama nolurr düzelser artık😞😞😞

Benim oğlum da zaman zaman yabancılardan yada uzun aradan sonra tekrar gördüğü kişilerden korkar. 1.5 yaşındaki bir bebekle 8 aylık bir bebeği kıyaslamak ayrı bir saçmalık ki aynı aydaki iki çocuk bile çok farklı olur.
Bunları kafana takma. Her günü farklıdır bebeklerin.

Benim sabahta yumuşak. BEYefendi 3 saatte bir emmese olmuyor
Açlığından da değil sakinleşmek istiyor. Zaten 7-8 saat emmezse anca sertleşiyor.

O gunler bir an once gelse zorluktan ziyade yetisememe kaygisi var.

İkisi birden kiyameti kopariyor benim de.yakama yapisiyorlar nefes aldirmiyorlar,gittigime gidecegime pisman oluyorum.kalldi ki ben hep kalabalikta cocuk baktim.ona ragmen istemiyorllar.

Benim de gorumcemin 9 ayina yeni girmis ogluyla kiyasliyorlar,uyuz oluyorum.
Ama benim iki cocugum da gelisim olarak ondan ileri oldugu icin,kayinvalidem cekememezlik yapiyor.hele kizim babanesini gorunce canavar gormus gibi aglliyor o kadar hosuma gidiyr ki zerre emegi olmadigini bilsinler ona gore davransinlar istiyorum.

benimki daha beter.ev veya dışarısı farketmiyo birilerinin yanına yaklaşması bile tetikliyo ağlamasını.konuşmaları veya sevmeye çalışmaları iyice ağlamasına neden oluyo.sadece yabancılara karşı değil anneme de aynı şekilde yaptı geçen geldiğinde.doğumdan sonra 2-3 ay annem benimleydi ,sonrasında da ara ara geldi kaldı bizde.unutuyo galiba küçük olduğu için.otogara karşılamaya gittik,annemi görünce başladı ağlamaya eve geldik hala ağlıyo.annem acaip bozuldu benhemen geri gidiyim fln demeye başladı.3 gün sesi kısıldı nası ağladıysa kuzucum :) dr kontorlünde de adamı görür görmez ağladı,hiç susmadı,dr benim kucağımda muayene etmek zorunda kaldı ki kucağımda da hep ağladı.doğru düzgün muayene olamadık.dr genelde 9 aydan sonra başlar yabancılardan korkma bunda erken başlamış dedi ama benimki 2-3 aylıkken de böyleydi,giek abartılı bi hal alıyo.

Ben birşey farkettim. Oğlumun ne zaman uykusu gelse elleri yumuşacık oluyor. Uyurken de pamuk gibi.
Sizde böyle bir durum var mı?

Kizlar doktorun onerdigi uyku egitimi,aglatmaymis.
Bana verecek onerisi olan,uygulayan,deneyen,yasadiklarini yazacak olan var mi? Kararsizim.

Kizlar doktorun onerdigi uyku egitimi,aglatmaymis.
Bana verecek onerisi olan,uygulayan,deneyen,yasadiklarini yazacak olan var mi? Kararsizim.
ben bi kez denedim ama kıyamadım ağlamasına.normalde hep güleryüzlüdür oğlum,gülen surat derim ben ona :) belki bi kaç gün dişimi sıkıp,eşimin tepkisine karşı koyup kararlı olsaydım işe yarayabilirdi ama başlamadan bitti bizim o uyku eğitimimiz.belki de bencilce davrandım.kuş gibi hafifleyerek kucağımda bana sarılarak uykuya dalması çok hoşuma gidiyo ne yalan söyleyim.1 yaşına kadar ücretsiz izindeyim,doyasıya yapsın ne istiyosa kuzucuk dedim ama işe başlayınca çok sıkıntı çekicem farkındayım bununda

Ben birşey farkettim. Oğlumun ne zaman uykusu gelse elleri yumuşacık oluyor. Uyurken de pamuk gibi.
Sizde böyle bir durum var mı?

aynen benimkininde öyel oluyo :) bi de uyku tam bastırdığında kuş gibi hafifliyo,bunu babam bile hissetti.o da anlıyodu hafiflemesinden iyice uykusunun geldiğini.

Hiç dikkat etmedim bazen banada çok hafif gibi geldiği oluyo ama uykusu varken mi onu hatırlamıyorum takip edeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…