Ahh canım ahh herşeyi denedim kucakta uyutsan uyanınca kucak istiyo emerek uyusa emmek sallasam ayakta yandım.rutinimiz var ninni çalıyorum koş ışıkta pijamalarını giyiyor masaj yapıyorum yüzüne vücuduna evet uyuyor sorun yok onda 45 dk sonra uykusunu alıp ağlayarak uyanıyor pış yapıyorum yok kucağa aldırana kadar ağlıyor mecbur alıyorum kucakta dalıyor uykuya sonra başa sar.bir ara sabaha kadar meme de uyumak istiyordu neyseki onu çözdüm 2-3 kere emiyor artık geceleri.yok bilsem yaşında düzelicek sabredicem ama hiç öyle gözükmüyo nezaman düzelir bilemiyorum 50 kg oldum ya yorgunluktan.
Emzirenn anneler bebekleriniz memede kaç dk kalıyor?
Bizimki 10 dakika zor kalıyor iki memede toplamda. Yani 5 -5 anca. Bazen daha kısa sürüyor.
Bir de göğüslerim yumuşadı iyice. Bu durumda olan var mı?
ben de ikiz eşiyim.ikizim erkek,bizim bebekliğimiz- tavırlarımız senin ikizlerine çok benziyor.kıskanmayı sen biraz daha büyüdüklerinde gör gözünü korkutmak istemem ama :) özellikle kardeşim feci kıskançtı , her konuda olay çıkarırdı.ilkokula giderken o oyun oynarken ben ev ödevimi bitirirdim.bu bile kıskançlık konusu olurdu.o yapmış bitirmiş,benimki duruyo diye ağlama krizine girdiğini hatırlıyorum.eşya,oyuncak kıskançlığı hat safhadaydı zaten.umarım seninkiler daha uyumlu,ılımlı olurlar.
aşı konusunda bizim sağlıkocağı da 9. ayda ve 1 yaşında aşısı var diye not düşmüştü karnesine.bu ayki kontrolümüzde drumuz kan testi de yaptırdı.rutinde isteniliyo mu bilmiyorum ama.
Merhaba anneler:) Fırsat buldukça buradaki yorumları okuyordum ama bugün benimde yazasım geldi:) Benim oğlan ayın 29unda 8. ayını bitiriyor. Henüz dişimiz çıkmadı ama ateş ve ishalimiz başladı. Çok şükür fazla huzursuzluğu yok. Sabırsızlıkla o minik dişleri bekliyorum. Ortalama gece 1 de yatıyor sabah 8 de kalkıyoruz. Gece boyunca da 3-4 kez emmek için kalkıyor. Bazen gece de oyun oynamak istiyor o zaman işim zorlaşıyor. Benim en büyük sorunum hala ayakları üzerine basmıyor olması her denememde hemen dizlerini büküyor. Şuan 10 kiloyuz doktorumuz kilosundan dolayı olabileceğini söyledi... İş oyuna geldimi bana şahane tekmeler atıyor ama yürümeye çalışma konusunda tembeliz. Şimdilerde arkamdan ağlamaları başladı odadan çıktığım an kıyametler kopuyor. Son günlerde daha çok ağlamaya başladı. Mızmız nazlı bi bebek olup çıktı. Şükür ki sağlıklıyız gerisi hiç önemli değil...
Bu arada sizlere bir şey sormak istiyorum dediğim gibi benim oğlum 8 ayını bitirmek üzere. Kalabalık ve gürültülü ortamlardan çok rahatsız oluyor. Mağaza market gibi yerleri kastetmiyorum o tür yerlerde gezerken hiç sıkıntısı yok gayet sakin. Yani mesela dün kalabalık misafirlerim vardı 20 kişi falandık ve barış çarış kahkahalar havada uçuşuyordu. Oğlum odaya girdikçe insanların yüzüne bakıp bakıp ağladı, kendisini kimseye sevdirmedi. Sizin bebeklerinizin bu durumda tepkisi ne oluyor??
ayynı benim oğlum yabancıyı biliyor çümkü artık birde hep beni görüyor oğlum haftada bir de babanne anneanne vs.unutuyor haliyle onları görünce bile ilk etapta biraz korkup ağlıyor:)
Canim ben agir bir lohusalik depresyonu gecirdigim icin kullanmadigim ilac kalmadi.
Atarax da kullandim,antidepresan bu ilac.sakinlestirir ve uyutur.ama bebeklere vermek dogru mu bilemiyorum.istersen kasik ucuyla ver.
Durumun zor sen de haklisin.annen kv felan yok mu,gelseler biraz uyusan?
ah canıım allah kolaylık versin..inş düzelir biraz büyüynce bu aralarda biraz zor ama dişten muzadarip hemen hemen tüm bebekler
Eşimin ailesi bebeğim ağladığında çok anormal birşeymiş gibi davranıyor benim oğlumla 1.5 yaşındaki kuzeninini kıyaslıyolar. o ağlamıyormuş oğlum ağlıyormuş falan. Benim oğlumda bir yıl sonra böyle ağlamayacak hazar. Senin bebeğini de allah size bağışlasın şaka maka büyüyüp gidiyorlar şükür:)
aynen canım benim oğllumda az duruyor artık çünkü çenesi çok güçlendi vakumluyor resmensabahları dolu dolu oluyor göğüsşer sora boşaltıyor oğlum gün içinde yumuşak oluyor ama oğlum emerken süt iniyor hissediyorum
ben de ikiz eşiyim:) tek yumurta ve ikizim de kız.inanılmaz güzel bi duygu bizim aramız çok iyidir kardeşimle herşeyi paylaşırız onun da kız olmasının etkisi büyük tabii:) üniversiteye gidene kadar aynı sırada oturduk:)ben evlenene kadar aynı yatakta uyuduk biz:) hatta ben evlenince çok yadırgamış uyuyamamış kaç gece koca yatakta tek başına:) o hala bekar:) ben de çok istedim hamileyken ikizlerim olsun ama hep allahım taşıyamayacağım yükü verme bana dedim rabbim de nasip etmedi:) şimdi sıkıntı çekiyorsun ama ilerde çok rahat ediceksin nefisebrk:)
Bu arada sizlere bir şey sormak istiyorum dediğim gibi benim oğlum 8 ayını bitirmek üzere. Kalabalık ve gürültülü ortamlardan çok rahatsız oluyor. Mağaza market gibi yerleri kastetmiyorum o tür yerlerde gezerken hiç sıkıntısı yok gayet sakin. Yani mesela dün kalabalık misafirlerim vardı 20 kişi falandık ve barış çarış kahkahalar havada uçuşuyordu. Oğlum odaya girdikçe insanların yüzüne bakıp bakıp ağladı, kendisini kimseye sevdirmedi. Sizin bebeklerinizin bu durumda tepkisi ne oluyor??
Eşimin ailesi bebeğim ağladığında çok anormal birşeymiş gibi davranıyor benim oğlumla 1.5 yaşındaki kuzeninini kıyaslıyolar. o ağlamıyormuş oğlum ağlıyormuş falan. Benim oğlumda bir yıl sonra böyle ağlamayacak hazar. Senin bebeğini de allah size bağışlasın şaka maka büyüyüp gidiyorlar şükür:)
benimki daha beter.ev veya dışarısı farketmiyo birilerinin yanına yaklaşması bile tetikliyo ağlamasını.konuşmaları veya sevmeye çalışmaları iyice ağlamasına neden oluyo.sadece yabancılara karşı değil anneme de aynı şekilde yaptı geçen geldiğinde.doğumdan sonra 2-3 ay annem benimleydi ,sonrasında da ara ara geldi kaldı bizde.unutuyo galiba küçük olduğu için.otogara karşılamaya gittik,annemi görünce başladı ağlamaya eve geldik hala ağlıyo.annem acaip bozuldu benhemen geri gidiyim fln demeye başladı.3 gün sesi kısıldı nası ağladıysa kuzucum :) dr kontorlünde de adamı görür görmez ağladı,hiç susmadı,dr benim kucağımda muayene etmek zorunda kaldı ki kucağımda da hep ağladı.doğru düzgün muayene olamadık.dr genelde 9 aydan sonra başlar yabancılardan korkma bunda erken başlamış dedi ama benimki 2-3 aylıkken de böyleydi,giek abartılı bi hal alıyo.Bu arada sizlere bir şey sormak istiyorum dediğim gibi benim oğlum 8 ayını bitirmek üzere. Kalabalık ve gürültülü ortamlardan çok rahatsız oluyor. Mağaza market gibi yerleri kastetmiyorum o tür yerlerde gezerken hiç sıkıntısı yok gayet sakin. Yani mesela dün kalabalık misafirlerim vardı 20 kişi falandık ve barış çarış kahkahalar havada uçuşuyordu. Oğlum odaya girdikçe insanların yüzüne bakıp bakıp ağladı, kendisini kimseye sevdirmedi. Sizin bebeklerinizin bu durumda tepkisi ne oluyor??
ben bi kez denedim ama kıyamadım ağlamasına.normalde hep güleryüzlüdür oğlum,gülen surat derim ben ona :) belki bi kaç gün dişimi sıkıp,eşimin tepkisine karşı koyup kararlı olsaydım işe yarayabilirdi ama başlamadan bitti bizim o uyku eğitimimiz.belki de bencilce davrandım.kuş gibi hafifleyerek kucağımda bana sarılarak uykuya dalması çok hoşuma gidiyo ne yalan söyleyim.1 yaşına kadar ücretsiz izindeyim,doyasıya yapsın ne istiyosa kuzucuk dedim ama işe başlayınca çok sıkıntı çekicem farkındayım bunundaKizlar doktorun onerdigi uyku egitimi,aglatmaymis.
Bana verecek onerisi olan,uygulayan,deneyen,yasadiklarini yazacak olan var mi? Kararsizim.
aynen benimkininde öyel oluyo :) bi de uyku tam bastırdığında kuş gibi hafifliyo,bunu babam bile hissetti.o da anlıyodu hafiflemesinden iyice uykusunun geldiğini.Ben birşey farkettim. Oğlumun ne zaman uykusu gelse elleri yumuşacık oluyor. Uyurken de pamuk gibi.
Sizde böyle bir durum var mı?
Ben birşey farkettim. Oğlumun ne zaman uykusu gelse elleri yumuşacık oluyor. Uyurken de pamuk gibi.
Sizde böyle bir durum var mı?
aynen benimkininde öyel oluyo :) bi de uyku tam bastırdığında kuş gibi hafifliyo,bunu babam bile hissetti.o da anlıyodu hafiflemesinden iyice uykusunun geldiğini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?