2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Kizlar puturlu gidalara gectiniz mi? Benimkiler bulgur kisir kucuk boy makarna vs. Yiyor ama kuru incir kuru uzum kuru kayisi felan yediremiyorum.

Kizlar puturlu gidalara gectiniz mi? Benimkiler bulgur kisir kucuk boy makarna vs. Yiyor ama kuru incir kuru uzum kuru kayisi felan yediremiyorum.

Ben kuru incir kayısı falan veriyorum. Elimle tutuyorum ağzına emiyor koparıyor. Ben makarna bulgur hiç denemedim. Yarın makarna deneyeyim.

Geçen avakado verdim öğüre öğüre yedi.

Uyku eğitimi 1 yaşından sonra daha zormuş. Eşim ve ailesi ısrarla sallıyorlar oğlumu. Ben de artık vazgeçtim.
Zaten yarıda bırakarak çocuğu perişan ettim. Erkenmiş şu anda uyku eğitimi vermek için.
İkinci çocukta daha tetikte olacağım o kesin. Asla sallamalarına izin vermeyeceğim.

Oğlum şu anda memede dahil uyumuyor. Sadece sallanmak istiyor ayakta. Uykusu gelince kafasını iki tarafa sallıyor.
Ve ben bu durumdan hiç hoşlanmıyorum.
Çocuk sanki benim değilmiş gibi.

Canım Şöyle söyleyeYİM Senin bebeğine kim bakıyor bilemiyorum ama benimkine annem bakıyor.İçim Çok rahat .Annemin benden daha iyi baktığını biliyorum
Gün içinde sabah 8 de emzirip gidiyorum. 10 da kahvaltı yapıyor 12 de yoğurt 2 de çorba 4 de meyva suyu ve 6 da ben yanındayım.sabaha kadar emişiyoruz

yanlış düşünüyorsun bence canım.Öncelikse sakın Asla deme ,büyük konuşma bence.
Benim oğlum ikinci çocuğum.Kızım da koyduğumuz yerde uyurdu hiç ne sallamak bilirdik ne de emzik veya biberon kabul etmeyen bebek .
Oğlum sallamadan asla uyumuyor ne emzik ne biberon kabul etmiyor.Çocuğa göre değişiyor bu durumlar.Ben aynı ben ,çocuk yetiştirme yöntemimde aynı ama çocuklar farklı...Onlara zorla asla bişey yaptıramıyorsun.Asla sallamadan uyumadı oğlu ağla ağla morarıyordu resmen ama kızım bir iki ağladı alıştı

merhaba kızlar,
ilk kez oğluma tam yumurta sarısı yedirebildim çok mutluyum:)
hep az yiyordu.
netten aldım tarifi ama linki bulamadım şimdi.
kuru üzüm, kayısı, elma buharda pişirin diyordu, ben az su ile haşladım, suyunu da süzmedim böylece.
haşlanmış yumurta sarısını da içine kattım. ezdim, ben biraz blender tuttum ama ezerek de olur büyüdüler artık.
tam kaseyi yedi, böylece hem kahvaltı hem meyve öğününü halletmiş oldum :)
muz da ekleyebilirsin karışıma. ya da armut...

Masallah afiyet olsun insallah hep bu sekilde yer annesi
Ben de kuru uzum kuru kayisi kuru inciri biraz haslayip blenderdan yarim cektim,ezilmis findikla karistirdim.bir bu,bir de evde yaptigim peynire ekmek ici ufaladim,bir de tereyaginda iki yumurta sarisi kirdim tuzsuz,benimkilerin kahvaltisi bu sekilde
Omleti denedin mi belki onu sever,ben bazen kasar da rendeliyorum icine.bayiliyor benimkiler.o kadar tok tutuyor ki,daha ustune bir elma ile duruyorllar acikmadilar.ananneleri terbiyeli tavuklu corba yapti,uyaninca yiyecek mindiklarim

Bu arada kizlar,bebikolariniz gunde ne kadar su iciyor? Benimkiler 125 ml biberonu bazen iki gunde bazen bir gunde iciyorlar.az geliyor bana ama daha fazla iciremiyorum biberonla konusmaya basliyorlar.

benimki suyu 50-100 ml arası içiodur.bazen çok daha az içtiği oluyo.dru istediği kadar içebilir dedi sınırlamadı ama istemiyosa kesinlikle zorlama dedi.
çorbayı ne kadar içiyolar peki?bizim miktarlarımız hala çok az.artırırsam beni emmeyi bırakır diye korkuyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar benimde haziram 2013 doğumlu bir kzıım var sürekli emzirdim arada bazı durumlarda biberon vermek istedim almadı. Avent,nuk denedim ama olmuyor almıyor ısrarla .Bazı sebeplerden dolayı biberon vermek zorundayım ancak alması için ne önerirsiniz?Şimdiden teşekkür ederim.

ben çok mu ağırdan alıyorum ek gıda işini huylanmaya başladım şimdi beniki sebze çorbasını patates eziciyle eziyorum onu yiyo.pütürlü kalıyo ,blender gibi olmuyo.bi de çorbanın içindeki kırık pirinci yiyo o kadar.

Benim oğlumda biberon istemiyordu ilk olarak gece uykusunda vermeyi denedinmi bilmiyorum ama benim oğlum uyku sersemi kabul etmişti sonra gün içindede kolay olmuştu.

bebişleriniz hangi pozisyonda uyuyor?benimkini doğduğundan beri sırtüstü yatırıyorum başını bi sağa bi sola çeviriyodum ilk aylarda.yamuk olmasın diye.2 gündür yan ve yüzüstü yatmak istiyo.kendiliğinden dönüveriyo.alışkın değil tedirgin oluyorum.dün gece hiç uyuyamadım onu kontrol etmekten nefes alıyo mu diye.doğumdN itibaren yüzüstü yatan bebekler var biliyorum ama korkuyorum yine de.

Yemek tabaginda veriyorum corbayi,oglum masallah bir dolu tabak yiyor.dolu dedigim agzina kadar degil,biz kendimize ne kadar koyuyorsak onlara da o kadar koyuyorum.
Kizim ayni tabagin yarisini,bazen zorla 3te 2sini yiyor kalani ben yiyorum.o yuzden aralarindaki kilo farki 3 kg.kizim ogluma gore istahsiz.

İyi de canim sen sut veriyorsun ben hic emzirmedim.elli gun cok az anne sutu aldilar,elli gunden sonra onu da alamadilar.sen ne zaman basladin bilemiyorum ama ben ek gidaya basladigimda dort aylik bile deillerdi.mamayla buyudukleri icin ben epey erken basladim.artik karman corman sebze mamalarini,bulamac kahvaltilari yemiyorlar,farkli tatlar ariyorlar.hemen burun kivriliyor.acikcasi ben de puturluler icin hala ilerleme kaydedemedim diye dusunuyordum yoksa ben mi cok aceleciyim ne bileyim,etrafimizda uc yasina gelmis cocuklarina hala blender yapanlar var,ben de oyle olurum diye korkuyorum.

bende aralıkta işe başlarken almadı kızım biberonu.sana önerim silikon başlıklı suluklar varya damlatmaz diye geçiyor.onu dene.onu ağzında sıkınca ağzına geliyor içindeki.ben wee kullanmıştım sonra biberonada alışması kolay olur.

benim kızım alıştırma bardaklarını su içmek için çok rahat kullanıyor ama sert ve avent marka acaba yumuşak uçla denesem mama alır mı?

tam olarak kullandığının adını veya linkini verir misin?

Benim oğlum ağlamıyordu. Uslu duran çocuğu sallamaya alıştırdılar. Birkaç kere yatır kaldır yapıp uyutuyordum. Şimdi akşam yatmaya direniyor. Televizyon izlemeye alıştı.
Bütün yapmak istediğim düzen altüst oldu. İplerin ucu kaçtı yani. Eşim için bir sorun yok. Normal görüyor bunları.
İleride umarım daha zor duruma düşmeyiz. Bu saat oldu yatmamak için direniyor. Sürekli uykusuz sürekli gözlerinin altı mor.
Ne yapacağım bilmiyorum. Dişleri de patlamak üzere.
Dün gece birlikte yatmak zorunda kaldım ki benim yanımda bile uyuyamadı.

Keşke o kadar kitap okumasaydım. Hiçbir şey bilmeseydim. Belki mutlu olurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…