2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Yok canım çok uzak bana ben ataşehir deyim.araştırıyorum bakalım inş.gönlümüze göre birini bulurum.
Ben 1 aydır muhallebiyi kestim çünkü 300-400 gr alması gerekiyormuş 700 gr almaya başladı.sütümde olduğu için ek gıdayı azalttık şimdi yatmadan önce yoğurduna elma-avakado katıp veriyorum.bu ay belli olucak artık bakalım ne kadar alıcak kilo.benim oğlum 10,500 gr dı 1 ay önce ama 5 kg doğdu aslında çok almış sayılmaz sanırım 2 at reflüden dolayı çok kustu 200 gr almıştı.yani bizim hep dengesiz oldu bu kilo işi.

Bu ay gece beslenmesi ni kesip kesmeyeceğimizi sorucam ama büyüklerimiz 1 yaşına kadar acıkır emzir diyorlar.sende sorarmısın dr una nedicek merak ediyorum.sen gece besikiyormusun şuan

Kizim hic uyumuyor kizlar,sabaha kadar ayakta sallaniyor,sallamayi birakinca da aglamaya basliyor.uykusu oturan var mi aranizda?
Oglum da gec yatip erken kalkiyor,evime gidip yalniz bakmak istiyorum artik,ama uyumuyorlar cesaret edemiyorum...

Ahh ben ayakta sallamaya razıyım inan benimki memede uyuyor 40 dk da bir uyanıyor kucağa almadan bikaç tur atmadan dalmıyor e ağır artık uyku sersemi taşı dur gece sabaha kadar böyleyiZ.ayakta olsa oturup uyurum diyorum artık.

Canim ben gece besliyorm evet en az bir kere,140 ml mama iciyorlar.nasil kesicem onu da bilmiyorum.
Masallah pasam iri dogmus . Evet dogum kilosuna gore orantili almis.sezaryene aldilar di mi iri bebek diye,normal dogurdum dersen epey sasirirm

Canim sen de haklisin,ama bir de yataginda uyanip duran oglum var,ayakta kizim zor oluyor.

Yani2 tane olunca söyleyecek biley yok.ya ben sinirimden doğum hikayemi bile yazdımmı hatırlamıyorum.dr um herkezin memnun kaldığı benimde çok sevdipim güvendiğim bir dr du ama benim karnım baa büyüktü herkez niye böle büyük diyip duruyordu son haftaya kadar da çalıştım ama tamamen beslenmeden olduğunu düşünüyorum herşeyim saatliydi et balık tavuk her öğün hepsini yiyiyordum 26 kg aldım zaten.neyse haziran 29 doğum gözüküyordu herşey normal doğuma uygun ve en son ultrasonda 3,400 gözüktü yani anlamadı dr um normal doğum yapıcaksun dedi tamam dedim .7 si gibi sancışarım başladı gittim 2 cm açıklığın var 4-5 gün bekleyelim iyice sancı çek artınca hemen gel dedi bende saf ağrı eşiğim kuvvetlidir sancım var uyuyamıyorum genede daha çok olsun diye bekliyorum neyse böyle diye diye 13 hazirana geldik artık gidelim dedim ayaklarını göğsümde hissettim o gecesi resmen yeri kalmadı bende öyle iri değilim 1'68 boyum 52 kg hamile kalmıştım.sonra gittim biraz daha açılma olmuş normal doğuma aldılar bakıldı son ultrason gene aynı kilo suni sancı verdiler %70-80. Sancı çıkıyor ben hissetmiyorum bile birden tansiyonum çıktı ki hamilelikte hep düşüktü sorun yaşamadım acil seZeryana aldılar spinal aneZtezi bayılmadım. Doğumda herkez şok bana gösterdiler oğlumu göZler yok okadar şişki.dr umda çok şaşırdı.odaya getirdiker kıyafetlerinin kolunkısacık😄😄ya şimdi gülüyorum ama oğlum 1 hafta yoğun bakımda kaldı kanında mikrop olduğundan ve neden olduğunu tam olarak bilmiyoruz çok zor zamanlardı ve ben uyku sorununu bunlara ağlıyorum.5 kg doğurdupuma hala kimse inanmıyor ve şuan gene 50 kiloyum.ayy hayatımı yaZdım ama hepsi gözümün önünden geçti ve şükürler olsun sağlıklı şuanda

Belki de haklisin canim,bir huzursuzluk yasamis cocuk dogar dogmaz,oyle de gitmis anlasilan.insallah en kisa zamanda duzelir,ama bu ay galiba buyume ataginin oldugu ay,huysuz olacaklar muhtemelen...
Bu arada uc aylik cocuk dogurmussun canim masallah size
Normal dogumu ben de cok istedim,doktorum daha en basindan ben yapmam demisti.cunku kizim tersti,olebilirdi.zaten ikizlerde normal cok az.ben tamamen uyudum,doktorum da spinal felan ister misin diye hic sormadi.aglayarak cikmisim,bir de o bosluk hissi var ya...benim lohusaligim cok kotuydu,sen anlatinca o gunlere dondum.cok sukur bugunumuze,kizim yanimda esyalarla konusuyor guluyor ounuyor,ben burada msj atiyorum onceden mumkun muydu.ve kizim elimde tableti gordu kacirayim geliyor son surat

Merhaba arkadaşlar, dün doktor kontrolümüz vardı. Oğlum 12 Haziran doğumlu.
Herşey normaldi, gelişimi vs. En son çıkmadan biz hala alkış yapmıyoruz dedim. B'ye B'ye yapıyordur ama dedi. Yok yapmıyor dedim. Artık yapması lazım dedi. Normalde Haziran gibi çağıracaktı.mayıs gibi gelirsiniz dedi.gözlemlersin dedi. Benim telaş yaptığımı görünce uyaran yokevde. Yalnız olduğunuz için normaldir dedi. Açıkçası panik oldum.
Desteksiz uzun süredir oturuyor.4. Aydan beri dönüyor . Ama emeklemiyor henüz. Bir yere gidecekse dönerek gidiyor.
Göz teması kuvvetli.çok meraklı etrafı güzel inceliyor. Sadece ba ba diye ses çıkarıyor.
Sizlerde durum nasıl? Emeklememesini sorun olarak görmüyorum açıkçası zamanı gelince yapar diye düşünüyorum.
Ama taklit yapmaması korkutuyor. Geç mi kaldı ? Yoksa her bebek farklıdır diyerekten zamanı var mıdır?
Sizinkiler neler yapabiliyor?

merhaba benimde 16 haziran doğumlu kızım var oda alkış yapmıyor dediğin gibi ba ba diyor hatta ba nın a sını çok uzatıyor bizimde haftaya cumartesi kontrolümüz bakalım bize ne diyecek çok merak ettim

Teyzemin ikizleri var biri kız biri erkek şuan 25 yaşındalar onlar normal doğmuş teyzem anlatı doğumda biri olunca dr gidiyomuş teyzem bitane daha var demiş.ozamanki şartlar tabi.lohusalık gerçekten zor bende yaşadım.ya bide bu telefon kumanda merakları yokmu.

merhabalar. demir ilaci kullanan arkadaslar ilaclarin icerigine bir bakin derim..biz saglik ocaginin verdigi vegaferonu kullanmiyoruZ cunku icerisinde paraben var.. 4aylikken vermislerdi bu ilaci biz 2ay kullanmadik.6.ayimiza gelince dr.um ferrozinc diye bir surup verdi 6.aydan sonra kullaniliyor onun icinde paraben yok..bu konuda biraz hassas davraniyorum kizimin poposuna kullandigim islak mendilin bile paraben icermemesine dikkat ederken bir damlanin icinde olmasini hic tercih etmiyorum.

valla canım senin doktorunun söyledigine göre benim çocuktata problem var:18: çünkü emeklemiyor alkış yapmıyor bye bye yapmıyor bir yere tutunarak kalkmıyor en iyisi yaptıklarını yazayım onlar daha az yüz üstü dönüyor bazen geri sırt üstü dönüyor bazen dönemiyor oturuyor desteksiz bide gel gel gel diyor yada de de diyor tam çözemedim bu kadar:44: 8 haziran dogumluyuz ha bu arada 1 yaşında arkadaşımın çocugu o da alkış yapmıyor bye bye yapmıyor

bildigim kadarıyla yani doktorumun bana söyledigi demir ilacı yogurt süt vs den en az yarım saat önce yada sonra verilmeliymiş özellikle c vitamini içeren şeylerle verilirse daha iyi emilirmiş bizimkide içmiyor maalesef

Kizim hic uyumuyor kizlar,sabaha kadar ayakta sallaniyor,sallamayi birakinca da aglamaya basliyor.uykusu oturan var mi aranizda?
Oglum da gec yatip erken kalkiyor,evime gidip yalniz bakmak istiyorum artik,ama uyumuyorlar cesaret edemiyorum...

bizimkisi oturdu sanırım seninki kaç aylık? ben akşam 7- 7.30 arası yatırıyorum sabah 4-5 e kadar uyanmıyor artık eskiden gece 11 den beslerdim bi gün erken uyudum besleyemedim baktım uyanmadı gece bende daha vermedim kaç gündürde vermiyorum uyanmıyor maaşallah. bizimki gündüz çok uyuyor onun için gece uykusu sanki kısa gibi yani 9 saat felan gündüz iki defa 2 şer saat uyuor bazen 3 er saat. ama uyutana kadar anamız aglıyo battaniyede sallanarak uyuyo başka şekil asla uyumaz ha bide arabada gezdirerek uyuyor yataga koydugumuz anda uyanıyor öyle öyle 1 saat sürüyo uyutmamız bunada şükür tabi uyanmasında varsın zor uyutalım Allah yardımcınız olsun biliyorum çok çok zor off ama şükür edelim saglıklılar geçicek inşallah ben bi ara uykusuzluktan cinnet geçirecektim 15 dakikada bir uyanıyodu annem bile diyodu böyle bebek görmedim diye çok şükür atlattık

Son düzenleme:

Merhaba benim 5 haziran dogumlu ikizlerim var.
Oglum 3 aydir alkis yapiyor.gel gele yeni basladi.yine 3 aydir da dede diyor,arads anneye benzer birseyler diyor,daha cok e-de ttiss gibi seyler diyor,cok tisliyor o nedir ben de bilmiyorum yeni dogdugunda anne diye agliyordu,simdi avazi ciktigi kadar bagirarak agliyor.birbucuk aydir desteksiz oturuyor,hic emeklemiyor,hatta emekleyemiyorum diye kendi kendine kiziyor sinirleniyor resmen,surunuyor done done hallediyor isini.ama bir iki gundur parkede kendini geri geri itmeye basladi.
Kizim 2.5 aylik dondu.dede baba mama e-de a-ba diyor. Cok uzun zamandir gel gel yapiyor.alkis yapmiyor,hic yapmadi.cok suratli emekliyor,koltuklara tutunup kalkiyor.

Bende iki farkli ornek oldugu icin ben her bebek gelisimi sorann arkadasa bilincli olarak yaziyorum ki uzulmeyin kafaniza takmayin diye.ikizlerimi ben yetistiriyorum,ikisine de ayni muameleyi yapiyorum,yani birini herhanngi bir konuda cesaretlendirip digerini kenarda birakmiyorum.evet,her bebegin gelisimi farklidir.
Yalniz benim son iki aydir devamli yaptigim birsey var,gunde en az yarim saat kitap okuyorum bebeklerime.belki sen de yapiyorsundur,ben yinee de soylemek istedim.dil gelisimleri icin cok onemli.ingilizce cocuk sarkilari soyluyorum dogduklarindan beri,mini mini bir kus ali babanin ciftligi ilgilerini cekmiyor,ce-ee ye degil peek-a-boo ya guluyorlar.yani okusamm ne olur dinlemez anlamaz demeyin,benimkiler de cok dinlemiyor,ben uyuturken bile cogu zaman okuyorum.bagiriyorlar yine okuyorum.

Masallah senin bebis epey uyuyor.bes haziranda dokuzz ay bitti.
Gunduz uykulari hicc belli olmuyor,oglum gece. 12 gibi yatip sabah en gec 9da kalkiyorr gece iki kere uyaniyor.gunduz bazen toplamm uc saat,bazen toplam bir saat uyuyor.kizima gore cok cok iyi.salliyoruz biz de,bazen bir saat suruyor bazen bes dk.
Kizim tam bir fiyasko.ayakta uyuyor,yarim saatte bir uyaniyor ama gozunu acamiyor.gunduz de en ffazla uc ssaat uyuyor.

senin ikizler bide Allah yardımcın olsun. aslında biz bi gün doktora gittik bu çocukta d vitamini eksikligi gelişmiş raşitizm olmuş dedi d vitamini felan yükledi 1 ay kadar sonra iyileşti çok şükür ondan sonra uykuları düzene girdi bazen bazı vitamin eksiklikleride sebep olabiliyor kan testlerini felan yaptırmışmıydın

geçmiş olsun canım şükür atlatmışsınız saglıkla dogmuş bebegin biraz daha sabret eminim düzelecek gerçi sabret demesi kolay biliyorum eşimde sakin ol dediginde olamıyodum çok fenaydım gerçekten ayakta uyuyodum resmen inşallah düzelir.

ay çok güldüm ya maşşallah o tıslama bizdede var anlamadım gitti durduk yere tısss tısss yapıyo çok şekerler. bebegim gel gel yapıyor demişsinya sadece gel gel mi diyor yoksa eliylede yapıyo mu acaba benimki sadece del del diyor

Ya evet çok sevindim senin adına konuşuyosuk benim oğlum hala uyumuyo doğum tarihi neydi bide nasıl bir rutin uyguluyorsun cnm ya gece beslenmesini kesmekmi sence çare

merhaba benimde 16 haziran doğumlu kızım var oda alkış yapmıyor dediğin gibi ba ba diyor hatta ba nın a sını çok uzatıyor bizimde haftaya cumartesi kontrolümüz bakalım bize ne diyecek çok merak ettim

Çoklu alıntı yapmayı beceremedim. Değişmiş'önceye göre.
Size ne diyecekler ben de merak ettim. Buraya yazar mısınız?

Yoktur canım da insan, doktor şaşırarak söyleyince evhamlanıyor. Benim oğlumla benzer şeyleri yapabiliyor ve yapamadıkları da aynı. Eşim annesi evhamlandı deyince ;boşa evhamlandı dedi . Göz teması kuruyor dedi. Seninkisi de kuruyordur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…