Kizlar hala yemekleri plastik kasikla mi yediriyorsunuz kuzulariniza?
Nerelerdesiniz yahu,meydani bana mi biraktiniz
Ben burdayım canım😄ben bazen porselende kullanıyorum genelde öğlen çorbasında biraz daha derin benim porselen kaşıklarım.bu arada senin bebişlerin doğum tarihi ne acaba.kız tutunmaya başladı dedinya bende oplum biran önce yürüsün istiyorum ya. Ama yavaş oluyor 3-4 gündür kedi gibi durmaya başladı ama hareket yok daha
Canim benimkiler 5 haziran dogumlu,tam 9 ayliklar su an.yanlis hatirlamiyorsam senin oglus haziran sonuydu.
Canim benim oglan kedi gibi bile durmuyor ki. Kizimin hareketleri daha onde.ama oglum geri geri emeklemeye basladi,herhalde o da ileriye emekler yakinda.
13 haziran doğumlu oğlum hemen hemen yakınlar.ama ben sadece makarna falan veremedim çiğneyip öğrendin diye korkuyorum biraz ama sen portakal verince bende denedim yedi eritti ağzında bugünde çekirdekli siyah üzüm verdim kaynatıp suyunuda vericem zararı olurmu acaba.9. Ayda kan sayımı yapılıcak yani 13 ünde sen yaptırdınmı.aşılarıda ogün olucak çok ağırmı 9.ay aşıları.baya sordum sanada napalım sende 2 tane olunca.işte her çocuk farklı bizimki geri geri gitmeye başladıktan 20-25 gün sonra sürünmeye başladı hala çözemedi gerçi kedi gibi nasıl gidileceğini bakalım umutluyum bu ayıda tamamlasın emeklicek.
cok ilginc bir tarif,mutlaka deneyecegim. Nasil oglusun? Benim oglan ufaktan emeklemeye basladi. Kanepede de siraliyor. Bu aralar hasta oksuruk ve balgam var. Dis cikariyor 3-4 tane birden. Zor bir surec. Iki gundur gece uykusu yoktu. ek gidayi da reddediyor gucten dustu biraz. Onun disinda simariyor babasina, asiri duskun oldu babaya karsi.kuru meyve haşlarken içine elma da katmanızı öneririm. daha rahat yiyor bebişler. artık en sevdiği kahvaltı bu, haşlanmış kuru meyve, elma ve haşlanmış yumurta sarısı. bazen kendime yumurta salatası yapıyorum (marul, maydanoz, yağ, limon, tuz ) onun içinden verdiğim yumurtayı da seviyor :)
Artik buyuduler canim,disleri olmasa da yutarlar korkma,dik pozisyinda yediriyorsundur zaten ya da yari yatay,bogulmasii daha zor.ben de basta tereddut etmistim ama verme verme alismiyorlar,bize de zor,devamli pure yap blenderdan gecir.her gittigimiz yerde bu imkannlar olmayabiliyor.hele benim iki tane,pratik olmam gerek.
Bence kuru uzumu yedikten sonra,suyunun zarari olmaz.sifa olur insallah.
Bak iyi hatirlattin bu 9. Ay asisini,ben doktora soracaktim.saglik ocagiyla konusmustum gecen gun,normalde bu ayda asi olmadigini,suriyelilerden dolayi salgin oldugu icin asi yapildigini,ama o ssalginin da artik gectigini soylediler.ama doktorla kousmami,yaptir derse gelip yaptirmami soylemisti.ben daha doktoru aramadimnormalde bir yasinaa kadar asi yokmus,ama bu ayda yapilan asi da bir yas aasisinin aynisiymis,sayet yaptirsak da bir yasinda tekrar ayni asiyi olacaklarmis. Bana bu bilgiler verildi.
Kan sayimini da ben gorumcemden duymustum,yoksa saglik ocagi soylemedi.sordugumda da,aa ssoylememis miyim dedi.kizimdan doktor kan testi istedigi icin,onun kan sayimi da otomatik oolarak yapilmis oldu,ama oglumun daha yaptirmadim.iki hafta ust uste ikisi de hastaydi,kafa kalmadi ki.
Canim istedigini sor,ben konusacak insan ariyorumburasi da cok aktifti dagilms herkes
Bebeklerinize D vitamini vermeyi unutmayın kızlar. Dün bebeğimi doktora götürdüm. Düşmeden oturması lazım dedi. 20 haziran doğumlu benim oğlum. Emeklemede sorun yok. Gayet güzel de emekliyor ama doktor yana doğru devrilmeden desteksiz oturması lazım dedi. D vitaminini düzenli verip vermediğimi sordu. Açıkçası düzenli vermediğimi söyledim. Mutlaka vermemi aksatmamamı söyledi. Vicdanen rahatsız oldum , kendimi suçlu hissediyorum :-(
Eğer düzenli vermezsen bebeğin geç yürür dedi :-(
Sizlerde durum nedir? Bebekleriniz desteksiz oturabiliyor mu? D vitaminini düzenli veriyor musunuz?
Bebeklerinize D vitamini vermeyi unutmayın kızlar. Dün bebeğimi doktora götürdüm. Düşmeden oturması lazım dedi. 20 haziran doğumlu benim oğlum. Emeklemede sorun yok. Gayet güzel de emekliyor ama doktor yana doğru devrilmeden desteksiz oturması lazım dedi. D vitaminini düzenli verip vermediğimi sordu. Açıkçası düzenli vermediğimi söyledim. Mutlaka vermemi aksatmamamı söyledi. Vicdanen rahatsız oldum , kendimi suçlu hissediyorum :-(
Sizlerde durum nedir? Bebekleriniz desteksiz oturabiliyor mu? D vitaminini düzenli veriyor musunuz?
Günaydın canım ben devamlı düzenli olarak vetiyorum aksatmadan ama oğlum evet oturuyor ama arada dengesini kaybedip düşüyor emeklemede ise sürünerek hala.evet demir ilacı önemli ama yedikleride önemli ben sebze çorbalarına ıspanakta katıyorum mutlaka.ama kendini suçlu hissetme bence heranne evladı için iyi olanı ister.bir tanıdığımızın kızı 10 aylıl yürüdü üstelik demir ilacını vermiyordu bile unutuyorum devamlı diyordu.
9âylik aşısı hangileri ben sadece menenjit var diye biliyordum
elimden geldiğince aksatmamaya çalışıyorum.6 aydan sonra acd3 kullanmaya başladık.d vitamini de var içinde.bu bitince de başka bi multivitamine geçicez adını hatırlamıyorum şu an.benimki desteksiz oturabiliyor ama emekleme yok henüz.bundan sonra dikkat edersin canım,farklı oluyo her bebeğin gelişimi.
canım arkadaşın yazdığı d vitamini,sen ferrumla karıştırdım sanırım.
ya kızlar valla ben anlamadım bu işten bi şey 9. ayda aşı görünmüyor işte bakın resim ekledim saglık bakanlıgı aşı takvimi bu e benim kartımdada görünmüyor 6.ayda yaptık bide 12. ayda çagırdılar bu memenjit aşısı nedir herkese yapılmıyormu isteyene mi yapılıyo lütfen birisi bilgilendirsin beni kafam çok karıştıEki Görüntüle 1013343 Eki Görüntüle 1013343
Başbaşa yazışıyoruz😄bizim aşı takvimimizde 9.ay ve 15.ay aşı bar sonrasına bakmadım sağlık ocağı o şekilde çağırdı.kızında kansızlık çıktımı peki çıktıysa ilaç kullanıyomusun.yüzü bembeyaz oğlumun geçen tv de dr kansızlık olan çocuk uyumaz dedi çok merak ediyorum bende sonucu.bugünde cesaret edemedim şehriye çorbası yapıcaktım ama korktum sebze çorbasını daha koyu yaptım ama biraz öğürdü alışır inş.bide bugün ilk defa pazara gittik oğlumla zar zor gezdik durmadı avm lerde duruyordu ama sanırım pazarı sevmedi insanlar üstüne üstüne geliyo ya sıkıldı yavrum😄genede değişiklik oldu napalım istanbul güneşliyken kaçırmayalım dedim.
9.5 -14.5 arasi olmasi gereken deger kizimda 10.4 cikti. Bize saglik ocagi ferrum degil de,vegaferon vermisti.birak duzenli kullanmayi,hic kullanmiyorum.cunku feci kabiz oluyor benimkiler,zaten daimi bir kabizlik sorunlari hep var.muz yediriyim aksama kabiz oluyorlar,ama yediriyorum tabii ki.
Benimkiler sarisin oldugu icin,zaten beyaz yuzlulerama sen bir baktir,bembeyaz dedigine gore,ciddi olmasin.
Ben de bu hafta iki kere parka cikardim havalar iyi diye.oglum salincakta uyuyordu resmenmayisti
Pazari sevmezler cok kalabalik ya,ferah da degil bogdun cocugu
Ben inanmiyorum buna acikcasi.
Ben kan ilaci gibi d vitaminini de duzenli vermiyorum.iki bebegim var o telasede aklima da gelmiyor acikcasi.oglum yedi bucuk aylik oturdu.su an hic desteksiz aksama kadar oturuyor,surunuyor emeklemiyor.kizim da oturuyor ama kurtlu oldugu icin durmuyor emekliyor devamli.son bir haftadir koltuga tutunup kalkiyor desteksiz.5 haziran dogumlu benimkiler.
menenjit aşı takviminde yok,çünkü özel aşı aynı rota gibi bz 10.ayda yaptırıcaz.
Kendi dr umuz hastahaneden ayrılmış memnunduk zeynep kamile geçmiş ordanda sıra almak çok zor.şimdi bide dr arayımış başladı bu ay kan sayımını istemişti konuştum gerçi istersen yaptır bana ulaştır dedi.sonuçta yapılacak bakalım.ben muz hiç vermiyorum tattırdım ama evet bizimde kabıZlıknsorunumuz var demir içtiği günler kabız oluyor muz da versem iyice zorlanıcak diyenkorkıyorum aslında akşam yatmadan yoğurduna koyabilirim dimi daha tok tutar yoksa enerjimi verir acaba gece.gece muhallebisi vermiyorum ben çünkü boşyere kg alıyor diye meyveli yoğurt yiyip uyutuyorum.
Sorma ilk pazar deneyimizdi ama napim ben biraz fazla seviyorum gezmeyi alışsa iyi olurdu ama 2.ye açlışır diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?