Merhaba benim 5 haziran dogumlu ikizlerim var.
Oglum 3 aydir alkis yapiyor.gel gele yeni basladi.yine 3 aydir da dede diyor,arads anneye benzer birseyler diyor,daha cok e-de ttiss gibi seyler diyor,cok tisliyor o nedir ben de bilmiyorumyeni dogdugunda anne diye agliyordu,simdi avazi ciktigi kadar bagirarak agliyor.birbucuk aydir desteksiz oturuyor,hic emeklemiyor,hatta emekleyemiyorum diye kendi kendine kiziyor sinirleniyor resmen,surunuyor done done hallediyor isini.ama bir iki gundur parkede kendini geri geri itmeye basladi.
Kizim 2.5 aylik dondu.dede baba mama e-de a-ba diyor. Cok uzun zamandir gel gel yapiyor.alkis yapmiyor,hic yapmadi.cok suratli emekliyor,koltuklara tutunup kalkiyor.
Bende iki farkli ornek oldugu icin ben her bebek gelisimi sorann arkadasa bilincli olarak yaziyorum ki uzulmeyin kafaniza takmayin diye.ikizlerimi ben yetistiriyorum,ikisine de ayni muameleyi yapiyorum,yani birini herhanngi bir konuda cesaretlendirip digerini kenarda birakmiyorum.evet,her bebegin gelisimi farklidir.
Yalniz benim son iki aydir devamli yaptigim birsey var,gunde en az yarim saat kitap okuyorum bebeklerime.belki sen de yapiyorsundur,ben yinee de soylemek istedim.dil gelisimleri icin cok onemli.ingilizce cocuk sarkilari soyluyorum dogduklarindan beri,mini mini bir kus ali babanin ciftligi ilgilerini cekmiyor,ce-ee ye degil peek-a-boo ya guluyorlar.yani okusamm ne olur dinlemez anlamaz demeyin,benimkiler de cok dinlemiyor,ben uyuturken bile cogu zaman okuyorum.bagiriyorlar yine okuyorum.
Yoktur canım da insan, doktor şaşırarak söyleyince evhamlanıyor. Benim oğlumla benzer şeyleri yapabiliyor ve yapamadıkları da aynı. Eşim annesi evhamlandı deyince ;boşa evhamlandı dedi . Göz teması kuruyor dedi. Seninkisi de kuruyordur?
Ya evet çok sevindim senin adına konuşuyosuk benim oğlum hala uyumuyo doğum tarihi neydi bide nasıl bir rutin uyguluyorsun cnm ya gece beslenmesini kesmekmi sence çare
yerde uzanırken çok iyi kuruyor ama oturtunca yada kucaktayken az kuruyor sürekli etrafı inceliyor:44:
Benimki de sürekli kurmuyor ama sonuçta kurması önemli sanırım. Sorun olunca hiç kuramıyor anladığım kadarıyla. Bir de bir yerde okuum anne baba dışındakilerle kurması daha önemliymiş. Anne baba ile zaten kurarlarmış.
ya bi şey sorucam kızlar yeni aklıma takıldı ben oglumun ayak tırnaklarını dogdu dogalı hiç kesmedim uzamıyor el tırnaklarınıda en son 3 ay önce kestim onlarda uzamayı bıraktı:26:
ya bi şey sorucam kızlar yeni aklıma takıldı ben oglumun ayak tırnaklarını dogdu dogalı hiç kesmedim uzamıyor el tırnaklarınıda en son 3 ay önce kestim onlarda uzamayı bıraktı:26:
ay çok güldüm ya maşşallaho tıslama bizdede var anlamadım gitti durduk yere tısss tısss yapıyo çok şekerler. bebegim gel gel yapıyor demişsinya sadece gel gel mi diyor yoksa eliylede yapıyo mu acaba benimki sadece del del diyor
ben isteyerek kesmedim açıkcası bi ara yine her kalktıgında önce emzik veriyodum uyumazsa mama veriyodum emmiyoda artık benimkisi mamaya geçtik. sonra günden güne daha geç uyanmaya başladı en son bi defa gece besliyodum uyumadan önce 11 gibi felan. sonra onuda uyanmayınca vermemeye başladım bi saglık sorunu yoksa bebegin bence alışkanlıktan uyanıyo seninkisi emzik emmiyomu o da kurtarıcı bi anlamda onunda etkisi var bence uyumasında benimkinin bi şekilde o uyandıgında eger gerçekten aç degilse emzirmeden uyutman lazım su verebilirsin yada emzik verirsin uykuda çakmaz tutar belki eger tutmuyosa bile benimki başta emzik tutmuyodu bi gün elime geçti verdim baktım fena çekiyo ondan sonra tuttu benimkide aynen memede uyuyodu saat başı emziriyodum gece gündüzaraştırıcam biraz daha senin için inşallah bi şeyler buluruzda uyuturuz senin bebişi
Devit 3 veriyormusun kalsiyum eksikliginden diye biliyorum
Emzik almıyor hala eline veriyorum ısırıyor sadece.emerek uyuyor evet ama her yyandığında vermiyorum 1 Ay oldu hala direniyor.dün geceyi yazayım sana emzirip ayağımda salladım 8 gibi uyudu 8:30 da uyandı kucağıma alıp pışpışladım uyudu 9:00 da uyandı tekrar aynı 9:30 tekrar uyanma 10:30 da bidaha uyudu 12:00 de uyandı emzirdim emzirdikten sonra 40 dk da bir sabah 7 diye kadar emmek için ıyandı tabiki çoğunda emzirmedim ama tükendiğim anlarda meme verdim gene emmiyor zaten tutuyor ağZında.emen çocuk mu böyle acaba seninkide emerken uyumuyıdu sanırım.sağol cnm ya keşke bir çözümü bulabilsek .
emdigi zaman emerek uyuyodu yataga koyunca uyanıyodu bi daha emiyodu yine uyuyodu öyle öyle zorla yataga koyuyodum ben daha uykuya dalamadan bi daha uyanıyoduemen çocuklar böyle olur diye bi şey yok eşimin halasının torunu var kız emiyo ama 13 saat aralıksız uyuyomuş bebek dogdu dogolı ona imrendim maşşallah seninkinde alışkanlık olmuş gibi geldi bana. sende saglıklı olamıyorsun bende yaşadım gündüz onunla oynayacak enerjim kalmıyodu sinirlerim harap oluyodu çatıyodum herkese pedagoga gitmeni öneririm. doktorun dalması yeter demiş katılmıyorum çocuk uyuyarak büyür düşünsene kendinin her dakka uyandıgını insanda hal kalmazki karnıda doyuyormuş(benimkinin karnı doymuyormuş geç çözdüm ayrıca vitamin eksikligide çıktı) hep emmiyosa o kadar pışpıştan sonra uyanmaması lazım yani kitaptan okudugum bu:44: daha fazla yıpranmamak adına mutlaka bi doktora görün. karanlıkta mı uyutyosun yoksa gece lambası var mı peluşlara ilgisi varsa uyku arkadaşıda koyabilirsin yanına ama yataktan çıkarma asla. bide ayrı odada mı yatırıyosun bütün çözümleri sunmaya çalışıyorum doktor degilimki valla napıyım keşke yardımcı olabilsem kitaptan okuduklarımı yazıyorum
Sağol cnm fikir veriyorsun.2 aydır kendi odasında ama odalarımız yakın 4 aylık tan beri uyku arkadaşı var sadece ısırıyor benimseyemedi.dr umuzu değiştiriyoruz zaten dalması yetermi tabi saçmaladı.işte sorun alışkanlık ama yapamıyorum ya yatağına yatıyorya uyuyor ama kucağıma aldığımda tekrar uykuya dalıyor almamayı denedim pış pış yapıyorum dalıyor 10 dk.yani kucağa almadan kendini parçalıyor gecenin bi yarısı.tabiki yanlız bakıyorum bide gündüze enerjim yok bir uyusa neler yaparım bi gece yatıcam bi bakıcam oğlum uyumuş hayal gibi geliyor.emerek uyutmim ayağımda sallayayım dedim oda fayda etmedi.diyorlarya kendi kendine uyursa gecede uyur.siz bunu çürütüyorsunuz demekki uyusa uyur.sen sallıyoruz diyorsun.perşembe günü kansayımımız var.kansızlık için ilaç kullandınızmı peki.Allahım inşallah düzelir diyorum artık dualarım hep böyle.bide sayımdan sonra gece beslenmesi olayını sorucam bence bırakabilir çünkü uyuduğunu düşünürsek zaten beslenmicekti.11 kiloya yaklaştı gerçi yedikleri yetermi listeyi dr umuza vericem.
Bu arada tamamen karanlıkta uyuyor korkuyormu acaba dedim gece lambası yaktım gündüz sanıp ayıldı ışığın geldiği yere bakıp durdu
benim droktorda zeynep kamile gecmiş aynımıydı doktorlarımız acaba medicana pelin
evet kendi kendine uyumuyor bizimki sallıyoruz battaniyede gece olurda uyanırsa kucagıma alıp mama veriyorum sevip okşuyorum yarı uyanık oluyor bırakıyorum uyuyor tekrar 9 saat aralıksız uyuyabiliyor demekki kendi kendine uyamasıyla çok alakası yok bide çok obur ama kalkmıyor kaç gündür geceleri 12 kg olduk demekki gece beslenmeyede ihtiyacı yok kan ilacı içiremiyorum bi türlü bi kaç defa verebildim sadece. bende gece lambasıyla uyuturyorm şimdi odalarımız dogdugundan beri ayrı. uyucak inşallah merak etme az daha sabret
İnşallah canım inanmak istiyorum yaşında düzelse bari diye.oğlumda 11 kg olmuştur sanırım gece beslenmelimi beslenmemelimi karar veremedim.zahmet olmassa bide günlük yediğini içtiğini bi yazarmısın bana canım ya.
sabah uyandıktan bi saat sonra ceviz fındık badem peynir yumurta bebe bisküvisi bi kase yiyor karıştırıyorum bunları tabi. 2 saat kadar sonra bazen zeytin veriyorum ekmekle acıkırsa bazen menemen yapıyorum yumurtasız sonra öglen biz ne yiyorsak onada veriyorum zeytinyagı ve tereyagıyla yapıyorum yemegi. ikindi gibi bi kase yogurt. akşam yine biz ne yiyorsak onu veriyorum yatmaya dogru bir meyve veriyorum gece olurda uyanırsa eger 5-6 saat geçmişse mama veriyordum sonra su vermeye başladım uyandıgında eger yatmazsa mama veriyordum artık uyanmıyor şükür bi şey yemiyor yani ortalama 9 saat ama sabah 5 gibi uyanır genelde. sen neler veriyorsun
cok ilginc bir tarif,mutlaka deneyecegim. Nasil oglusun? Benim oglan ufaktan emeklemeye basladi. Kanepede de siraliyor. Bu aralar hasta oksuruk ve balgam var. Dis cikariyor 3-4 tane birden. Zor bir surec. Iki gundur gece uykusu yoktu. ek gidayi da reddediyor gucten dustu biraz. Onun disinda simariyor babasina, asiri duskun oldu babaya karsi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?