2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
ya bi şey sorucam kızlar yeni aklıma takıldı ben oglumun ayak tırnaklarını dogdu dogalı hiç kesmedim uzamıyor el tırnaklarınıda en son 3 ay önce kestim onlarda uzamayı bıraktı:26:

ben her hafta kesiyorum çok uzuyor. ayaklarını da kescem ama izin vermiyor çok sık kesemiyorum... d vitamini eksikliği olabilir sanki...

bence az degil sonuçta her bebek yiyor kendi istedigi kadar güzel besleniyor maaşşallah. dün gece nasıldı uykusu? bizim bebeklerin dogum tarihleri çok yakın sanırım benimki 8 haziran seninki neler yapabiliyor yazabilir misin

Sagol canim. Hala hastayiz ama iyiye gidiyoruz.Emekleme isinde pratik yaparak uzmanlasiyor. Ama kici yer gormuyor. Yerden kalkip kanepeye tutunarak yuruyor ordan sehpalara tutunuyor, siralayamadigi yerde emekliyor. Eve acilen guvenlik urunlerinden almam lazim cunku nerde ne yapacagi belli degil artik. Yerden duz dolap kapagina tutunarak ayaga kalkiyor ve mutfak dolabini aciyor sen dusun artik yururse ne yapacak

Allta iki disimiz vardi, ustten de iki tane cikti. Altta 1 ve ustte 2 de cikmak uzere. Cok bakamiyorum gostermiyor cunku o yuzden kac disi cikmis tam bilmiyorum. Biskuvi ve ekmegi isirip yedigine gore disler kuvvetlenmis.

Babayi gorunce deliriyor ya. Beni birakip onla vakit gecirmek onla oynamak istiyor. Isime gelmiyor degil O kadar oyuncagi var kapaklar, kutular, tencereler, saklama kaplari, kasiklar en favori oyuncaklari. Buyudukce hareketleri de degisiyor. Alkis yapip el salliyor. Allah saglik sihhat versin yavrularimiza

13 haziran doğumluyuz.yok gece daha da beter hep kucakta.oğlum başbaş yapıyor alkış gecen gün yaptı ama sonra unuttu sürünerek emekliyor dizlerinin üstüne kalkmaya başladı hafif yüksek biryere tutunup dizlerinin üstünde duruyor baba mama anne diyor baybayı anlıyor ama yapmıyor elerinden tutunca ayakları üZerine kalkıyor ve gene ellerinden tutunca adım atıyor.müzik çaldığında kafasını sağa sola sallıyor en komiğide o.istemediği şeylerdede aynı şeyi yapıyor alıştırma bardağıylansuyunu kendi içiyor yüzüme cici diyince seviyor.aklıma gelen bunlar

maşşallah canım bebegine benimkisi çok geri hala hiç bi şey yapamıyor çok üzülüyorum herkes diyr daha emeklemedi benimkisi ayaga bile kalkıyor bilmemn ne oglumu düşünmekten kafayı yiyecem eşim bile kucagna alsa aman dikkat et aman yavaş arkasını tut yavaş yedir deyip duuyorum adamı fırçala fırçala o da patlıcak bi gün sürekli kzııyprum anneme eşime kaynanama herkese çocuktan sonra tırlattım

Canım bence hiç sıkma canını ben çok kusuyor reflüsü var diye yere koymadım 6!aylıktı oturtamıyordum bile ne kadar kollarsan kendine güveni gelmiyor sonra biraz kendi kendine bıraktım mesala yere koymaya başlayınca aman kafasını vurmasın diye peşinde dolanıyordum ama bi kaç kere vurunca tehlikeli olduğunu anladı ve herşeyi bir anda yapıyor sadece cesaret vermeni tavsiye ederim şuan taklit edebilme durumları var ben dizlerinin üstünde dursun diye 2 gündür gösteriyorum bu sabah ellerini 3 kere ileri atabildi.yani dert etme bigün bir bakıyosun bişey yapıyor.desteksiz oturuyormu peki.kilosu falan iyi biraz cesarete ihtiyacı var bence kocaman oldu korkma tatlım biraz kendi haline bırak.

evet canım çok üstüne titriyorum desteksiz oturuyor ama yinede yalnız bırakamıyorum çünkü birden pat diye atıyor kendini arkaya taklit felan hiç yok hemde hiç ama. mama sandalyesi almayı düşünmüyordum ama dün yemege gittik orda mama sandalyesine oturdu baktım daha rahat oynuyor oyuncaklarla sesler çıkarmaya başladı kaşıgı burup almaya karar verdim sen kullanıor musun gerekli mi sence

Taklit edecektir ısrarla devam et ben bide devamlı konuşuyorum bulaşık makinasını bile yerleştirirken anlatıyorum ne yaptığımı bu arada mama sandelyesinde oturuyor tabi.bence gerekli yemek zamanı olduğunu anlıyor akşam biz yerkende yanımızda bize bakıp ağzını şapırdatıyor onada veriyoruz birlikte masada oturmak önemli bence.oyuncaklarıylada oynuyor ikeanın ahşap mama sandeşyesini aldım destek minderiyle daha sonra tepsisini çıkarınca sandalye olarak kullanılıyor.eskiden biz yemek yerken kucak istiyordu ama onuda olaya dahil edince kendi sandelyesinde oturmaya başlayınca bekliyor resmen yemeğimiz bitsin diye.ben memnunum artık dışarı çıkıncada rahat ediyoruz heryerde mama sandelyesi var rahat ça oturuyor.

Merhaba arkadaslar,ben de bizdeki son durumlari paylasmak istedim. Oglum 13 haziran dogumlu. Henuz dizleri uzerinde emeklemiyor ama surunerek oldukca hizli hareket ediyor. Bazen de kedi gibi duruyor ama o sekilde emeklemiyor.baba, dede diyor ve baska sesler cikariyor. Anne de derdi ama bu aralar kullanmiyor. Allaha sukur genel olarak duzeni oturdu. Rutini aksamadigi surece uykusu, yemesi saatinde ama biz bir yere gitmis ve eve gec donmussek uyku saati gectiginden tum duzen altust oluyor.birkac gun herseyin saati oynuyor. Bizde oyle bye, gel ya da tutunup ayaklanmak ve yurumek yok.hatta bacaklari ustunde bile dururken bile dizlerini kiriyor ya da tam basamayabiliyor. Bunlari hic kafama takmiyorum cunku Allaha sukur saglikli ve mutlu bir bebek. Zamani gelince ayaklanir da yurur de..burda bazi arkadaslarin yazdigi uyurken basini hayir der gibi saga sola sallama ve derin derin ic cekme son zamanlarda bizde de var.
Sizle paylasmak istedigim birkac sey var
-9.aydaki kan tahlili cok gerekli mi? Cocuk dr.umuz yapilmasi gerektigini soykedi ama Asm deki hemsiremize sordugumda bir hastaligi istahsizligi var mi? Aile hekiminizle gorusun yaptirirsa aliriz dedi. Demek ki rutin bir uygulama degil.
Yaptiran arkadaslar Asm de mi , ozel dr.unuzda mi yaptirdiniz?
- ben tedirgun oluyorum minicik yavrumun nasil damarini bulacaklar diye..cok zor oldu mu asi gibi mi?
-su tercihe bagli cocuk felxi asisi da kafami bulandirdi. Hemsire cocuk dr.unuza sorun diyor, dr. da saglik bakanligi oneriyorsa yaptirabilirsiniz diyor.yani net bisy yok. Cok gerekli mi ,yavrulari bosuna mi asiyla yukluyoruz?
-son sorum bebeklerinizin kasik ve tabaklarini ozel bir urunke mi yoksa normal elde bul. deterjani ile mi yikiyorsunuz?
Cevap ve yorumlariniz icin simdiden tesekkurler..

canım ben sabunla yıkıyorum biborunu felan ama kaşık kullanacagm zaman bizim kaşıklardan kullanıyorum maknede yıkanıyor yani. benim bebegimden çok kan alındı her ay alınır ekstra durumu oldugu için pek aglamadı aşılarda daha çok aglıyor. çocuk felci aşısı zaten yapılıyor ama başka bi türü için yapılıyomuş yarın aile hekimine gittigimde bende sorucam inş. ama zorunlu degil yaptırcagımı sanmıyorum fazla civa yükselemesi ileride sıkıntı olabilir benim araştırmalarıma göre kafa sallama bizde önceden çok vardı nrolojiye gittik önemli bi şey degil dedi bu sıra daha az yapıyor. benim oglum yürütülmeyi çok seviyor hiç oturmak istemiyor iki gündür basıyor çıglıgı oturtunca bizde tutup yürütyoruz keyfi isterse adım atıyor yoksa duruyor öyle. yanımda otursa bile kalkmak için hemen bana tutunuyor ama gücü yetmiyor tabiki benim hafif destegimle kalkıyor by by alkış vs bizdede yok ama ben hiç ögretmedim gerçi yeni başladım bugun ama ilgisi genelde etrafta oluyo pek takmıyor beni. emekleme sürünme yok döne döne ilerliyor az bi mesafe 8 haziran dogumluyuz bizde Rabbim saglık versin hiç önemli degil yavaş yavaş olsun ama hiç olmazsa endişesi yaşıorum hep. dogdugunda bile bi çocuk gülmüyor gülmicek diye kendimi yedim bitirdim bi sabah bana gülünce ömrüme ömür kattı. ben hemen hemen her gün engellilerin sitesine girerim neden bilmiyorum daha çok şükredebilmek için belkide özelliklede sinirli oldugumda ne kadar boş şeyleri kafama taktıgımı kendime hatırlatmak için girer okurum yaşadıklarını zorluklarını belkide bunun için iyice pimpirikli oldum aman düşmesin sarsılmasın diye diye belkide engel oluyorum birazcık daha oluruna bırakıcam inşallahh

Son düzenleme:

baktık bugun eşimle bi kaç magazaya yarın gidip alıcaz inşallah. söylediklerini yapıyorum daha çok oyun oynamaya çalışıyorum ilk günden taklit beklemiyorum inşallah bir haftaya yapar bi şeyler:26: sizin uyku durumları nasıl

Yapıcak inşallah merak etme😄dün gece nasılsa uyumuyor kalkıyor diye 8 de uyutuyodum artık 10 da uyutmaya karar verdim denicem yani birde emzirerek değil ayakta sallıyorum direniyor ama memede uyuyunca devamlı uyandıpıniçin.10 sa yatınca 1 saat sonra kaltı emzirdim ve ilk defa 3 saat uyudu sınra gene emzirdim 2 saat 2 saat devam etti Böyle 1 saat az uyumuş oldu ama ben rahatladım biraz en azından stres yapmıcam artık bakalım birkaç gün böyle devam etceZ iyice uykusu gelsin diye bekliyorum.

inşallah bekliyorum sabırla.senin bebeişin gündüz saat kaçta kaç saat uyuyo

bide şu varki benim oglum çok şükür artık deliksiz uyumasına ragmen ne kadar geç yatırırsam yatırıyım sabah hemen hemen aynı saatte uyanıyor yani bende geç yatırmak kar etmedi bazen misafilige felan gittigmzde evde uyusun diye uyurmuyor orda evde uyutuyorum geç luyor 10u bile gördük zorla ama sabah yine aynı saatlerde ayakta oluyor:26:

Arkadaşlar 9 ayda suriyelilerden gelen salgın için aşı yapılacak yaptırmak istesek çakışıyor Dr lar nediyor bu yeni durum için menenjit ve suiçeği aşısını nezaman yaptırmamızı öneriyorlar benim Dr menenjiti 13. Ayda tek doz önerdi. Sizde paylaşırmısınız ne diyorlar genel olarak

Arkadaşlar rutin aşılar dışında yapılacak aşılar kızamık (sağlık ocağında 9. Ayda ) , çocuk felci ( rutin aşıda var ama yeni çıkmış yapılması gerekiyormuş), su çiçeği ve menenjit .
Bunları nezaman yaptırıcaz ve güvenilirlikleri nedir offf kafam karıştı geç kalmadan öğrenmemiz lazım bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın!

bugun aile hekimine gittim ve sordum zorunlu degil isteyen yaptırır ama tartışmalı yaptırılmalı yaptırılmamalı diye açıkcası ben yaptırmayı düşünmüyorum bilemiyorum bende valla kafam çok karıştı yaptırsak bi dert yaptırmasak bi dert. insanlarla fazla haşır neşir olmasak yeterli mi acaba şahsen ben dışarıdan kimseye çocugumu sevmelerine izin vermiyorum napayım daha ayrıntılı bilgisi olanlar paylaşsın lütfenn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…