2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Ne kadar yapılmaması gereken şey varsa yapıyoru biz

Bal yediriyorum ben hergün artık. Lahmacun bile yedi oğlum. Birkaç gündür beraber yatıyoruz. Uykusu daha derin oluyor. Gece beslenmesini bitirdik. Sadece su veriyorum uyanırsa.
Ağrı kesici vermek zorunda kalıyorum gece yatmadan. Diş çıkartıyoruz yine. Şu anda alt ve üst ön dişleri var. Emzirme günde 3-4 e düştü. Zaten 10 dakika zor kalıyor memede. Sanırım 10 kilo civarında.
Ben oğluma hep tatlı kaşığıyla yedirdim. Onun kullandığı şeyler için özel bir temizleyicim yok. Makinada yıkanıyor herşey.
Artık sofrada bizimle oturuyor. Yediklerimizden veriyorum.

Tek sıkıntı dişlerini gıcırdatması. Bir de kabızlık. Çok katı kakası , demir yüzünden.

bence bal dışında digerleri çokta fena degil helede lahmacun tabiki senin tercihin ama bence balı kesinlikle vermemelisin doktorlar söylüyor diye degil yani sadece doktorlara bakarak hareket etmiyorum ben mesela biraz ibni sina cıyım diyelim okudugum bütün kitaplarda (hem tıbbı hem islami) 1 yaşından önce bebeklere kesinlikle bal verilmemesi gerektigi yazıyordu :26: yanlış anlama sakın akıl vermiyorm bebişe yanlış bi şey olmasın diye yoksa lahmacuna eyvallah

Bugün 9.ay aşımızı olduk evet çakıştığı için 10.ayda yapucaz dedi çünkü 12.aydada aşı var 15.ayda yapılacak olan 12.aya alınmış takvim değîşti dedi dr umuz

Aa ewet yaa bende hatirladim bal bebegi zehirleyebiliyor canim allah razi olsun sennden ya bende kahvaltida kucuk ekmekleri bandirip yediriyodum arada bir ama artik onuda vermiyecem bi kac ay daha gecsin tsk edrrm

Yok yanlış anlamadım. Yedirilmemesi gerektiği yazıyor ama sebebini tam olarak bilmiyorum. Görünürde bir problem olmadı. Tabii gözlemlenemeyecek birşeyler oluyor olabilir. Neden verilmemesi gerektiğini biliyor musun?

arılar bal yaparken Clostridium adlı bakteriyide taşıyolarmış bu 1 yaş civarından sonra zarar vermiyor çünkü mide asidi oluşuyor savunma güçleniyor öldürüyor bu mikrobu çok ciddi bi mikrop solunum felci yapabiliyor buda Allah korusun ölüm yada beynin oksijensiz kalması sonucu bi takım anomaliler bırakabiliyor. bi defa verdim bi şey olmadı denmemesi gerekiyor o verdiginiz ballarda o mikrop taşınmamaış olabilir yada o verdiginiz kaşıkta yoktur aklınıza yinede yatmadıysa internette bayagı bilgi var Allah korusun yavrularımızı biz elimizden geleni yapalım gerisini Rabbim takdir eder elbette..

Aa ewet yaa bende hatirladim bal bebegi zehirleyebiliyor canim allah razi olsun sennden ya bende kahvaltida kucuk ekmekleri bandirip yediriyodum arada bir ama artik onuda vermiyecem bi kac ay daha gecsin tsk edrrm

rica ederim canım birbirimizi bilgilendirmek için burdayız..Allah sendende razı olsun

Evet haklısın. Kaşık ucuyla veriuordum ama onu da vermem artık. Pekmez veririm.
Ama lahmacuna devam

Oğlum gece 12 saatte uyusa gözlerinin altı mor kırmızı gibi. Neden olabilir acaba? Dişi yüzünden rahat uyuyamıyor olabilir mi?

bilemiyorumki ama iyi uyuyorsa neden öyle olsun doktora gittiginde sor mutlaka inşallah önemli bi şey yoktur. sadece bazen alerjilerde olabilir diye biliyorum ama sen doktoruna danış:26:

bide beyaz tenli bebeklerde özellikle demir eksikliginde belirgin oluyomuş göz altı kızarıklıgı ama sen yinede doktoruna sor sonuçta test yapılmadan bilinmez bunlar hep ihtimal. bebegin kaç aylık bu arada

bide beyaz tenli bebeklerde özellikle demir eksikliginde belirgin oluyomuş göz altı kızarıklıgı ama sen yinede doktoruna sor sonuçta test yapılmadan bilinmez bunlar hep ihtimal. bebegin kaç aylık bu arada

Bebeğim 9 ay 10 günlük. Yakınlarda doktor kontrolü yok ama gideceğim kabızlık için onu da konuşurum artık.

Eliyle de yapiyor,o kadar tatli oluyor ki anlatamam.oyuncaklarini gosteriyor bir de emekliyor ya,terliklere muzur oldu,hayir diyorum birakiyor bir sure sonra.gecen gun ben gormeden almis terligi bana gosteriyor bak aldim diye

Bugun gittigim evde kizi birbucuk yasinda olan biri vardi.elinde tablet,buyuk insan gibi eliyle tabletin sayfalarini ceviriyordu.kinamiyorum kesinlikle,ama o kadar kucuk cocuga elektronik alet neden verilir anlayamiyorum.ben tvden uzak tutmaya calisirken ve tvyi actigimda derin vicdan azabi cekerken,insanlar bile isteye cocuklarinin ellerie telefon tablet vs veriyorlar.sizi bilemem ama bana cok tuhaf geldi paylasmak istedim.

Kesinlikle okumalisin.
Ne bulursam okuyorum diyebilirim.sevgili peygamberim kitaplarindan tut,atlas dergisindeki brezilyayi tanitan yaziya kadar herseyi okumaya calisiyorum ki,farkli yerlerden farkli kelimeler ogrenebilsinler.
Bugun babamiz osmanlica benim bile anlamadigim bir menkibe okudu mesela cocuklara

Oglum totosunu kaldirip one dogru surunmeye basladi cok sukur.ama kizim ondan kat kat hizli,bes dkda ev turu yapar oldu.
Tutunup kalkiyor ya,gun icinde rahat o minnak kafayi on kere carpiyordur bir yerlere.alistim artik
Bu aralar oyuncak kavgamiz basladi.ogluma da kizima da ayni anda iki oyuncakk veriyorum,oglum oyuncagin ne oldugunu anlamaya calisana kadar kizim oglumun elinden oyuncagini almis oluyor.oglum delli gibi bagirsa da kizim coktan bir kosede iki oyuncagin da tadini cikarmaya baslamis oluyor bu aradamoglum gidip oyuncagini almak icin bir girisimde dahi bulunmuyor korkuyorum ileridde de aaynisi olunca kizimi dovecek diye.

Cocuklarin kasik tabak biberon vs. Esyalarini e-bebekten aldigim likit temizliyiciyle temizliyorrum ama gittigim yerlerde normal sivi deterjanla yikiyorum.ne var ne yok makineye de atip yikiyorum.

Benim oglumun da goz altlari mor mor.ve beyaz tenli oglum.daha kanina da baktiramadim.uykulari fena degil bu aralar, ama ben dde iskillendim simdi.

Afferim paşaya demekki erkek tembelliği var bunlarda.benim oğlumda elleri üzerinde 3-4 adım atar oldu ama daha tam değil yanlız alçak olan koltuklara tutunup dizleri üzerine kalmayada başladı.sana bahsetmiştim beyaz yüzlü diye kontrollerimizi yaptırdık kanı gayet iyi demirde iyi çıktı ben alerji testi yapılmasını istedim uyumadıpı için sonuçları salı günü çıkıcak.bakalım durum ne.inan çık zorlandın ama iki tane birden çıktı aradan bende bir kızım olsun isterdim ama 31 yaşındayım zaten büyüdü etti derken Zaman kalırmı bilmiyorum içimde uhte olarakta kalır.kısmet Allah nasip ederse belkide olur.korkma kızlar cadı oluyor ezdirmez kendini.

Canim insallah birsey cikmaz.bu aralar uykular bozuk olurmus benim doktor aglat dedi ya.uc saat aglicakmis bakmicakmisim.kiyamiyorum ki.sanirim ogluma daha duskunum,cok hastalik gecirdi,bir de kizim zaten isini hallettigi icin hep o geride kaldigii icin,zamaannda gazdan da cok cektigi icin sanirim omerime yatkinligim daha cok.tabi kizimin her gece annemle yatmasi,oglumla benim yatmam da etkili

Kismette varsa kizin da olur canim yasini hic takma.ne var millet kirkinda evlenip cocuk yapiyorr.allaah saglik versin yeter ki.
Bugun evde yalniz baktim benimkilere,bir de cesaretlenip ikisini tek basima parka ccikardim.korktugum gibi olmadi,ben de sasirdim.ustlerine montlarini gecirdim hic ust bas degistirmedim ama yinr de evden cikmak bir saati buldu kapini onune hole ortu serip ikiz arabasini oraya kurdum,cocuklari da yetlestirip tek seferde ciktim.annemi aradim anne parktayim diyorum,kiminle ciktin diyor sanirim o zorluk da bitiyor,su uykular bir duzelse.insallah o da olacak.

Bi idrarını yaptıramadım sabahtan beri yapmıyoda yapmıyor.uyudu şimdi bakalım eve tıkıldık yaparsa hemen götürücez.zamanla kolaylaşıyor herşey ama tamamen çocuklu yaşamayı kabullendikten sonra.ne güzel yapmışsın havada güzeldi.o ağlatma işine karşıyım bende 3 saat ağlarmı bi bebek ya çaresizce .bende yapamam.uykularımız saat başı uyanmaya devam ama 1 hafta öncesine kadar 15 dk da kaltıpı bile oluyordu.ama akşam 8 de yatırıyorsum en fazla 3,5 saat ayakta tutuyordum şimdi 10 da yatırıyorum sanki daha iyi oldu yani benim içinde iyi olsu onu yatır kaldır strese giriyordum.bizden haberler böyle.

Sevgili anneler kiziminn burnu tikali ilk kz grip oldu sumugu akiyor kiyamam alt komsunun kizindan bulasti galiba doktorumuza tlfn ettim bi damla soyledi kodlama yapmadi ama rinsan gibi bisey dedi ben öyle anladim netten bakıyorum yok öyle bir ilac sizler duydunuzmu 4gun kullanacaksın dedi

Ben de gec yatiriyorum onbir gibi,hic olmazsa ikiye kadar kalkmiyorlar.ama dun gece felaketti.ikisini de yerde yer yataginda yatiriyorum,aralarina yastik koyuyorum,oglum uykuda alip basini gidiyor onu kollamaktan uyuyamadim.yatagin. disina cikiyor yastik barikatini asiyor parkeye gidiyor on dkda bir nerdeyse.sonra dis jeli surdum de uyudu meger disi tutmus.tam yatip uyucam derken bu sefer kizim bes dkda bir emzik dusurup aglamaya,kafasini yataktan yere atmaya basladi.sadece esim uc kere uyandi cocuklara,bir de beni dusun.allahtan annem geldi kalacak bende.gunduz hicbir sorun yok,olay gece uykusu.
Ben de yirmi gunlukken kizimdan idrar testi istendiginde kizima cisini yaptiramamistim.kiz cocuklarinda. O poseti tutturmak ddaha da zor.
Haklisin cocuklu yasami kabullenmek lazim.ben yeni yeni kabulleniyorum.

Canim bence doktorunu tekrar ara,burrada sana yanlis ilac soyleyen olabilir.

Neyseki yaptı az bişey kabul ettiler.ömer şimdi yeni keşfediyorya gecede tekrarlamak istiyor benim oğlumda yaman ömer bu arada biz yaman diyoruz dedesi ömer diyor.bugün koltuklara tutunup kalkmaya başladı çok şaşırdım halbuki hiç çalışmasını yapmamıştı.çok komik oluyor.canım valla hep söylüyorum ben birtanesiyle uykusuzluktan ölüyorum sen yat kalk feci.ama az kaldı baksana büyüdüler bizde yeni alıştık sanırım.geç yatmaya başladığından beride sanki gündüz uykularıda uzadı.demekki toplam uyku saati 13 saat miş onu anladım.gece 12 den ertesi gece 12 ye kadarki uyku sürelerine bak bence bikaç gün ihtiyaçlarını anlayabilirsin.bizim 13 saat fazlasını uyumuyor.buda bu ay için normalmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…