2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Herkese merhaba,
Dun 9. ay kontrolune gittik. Kilo 9900, boy 75 ve bas cevresi 47,5.kan testi yapildi maalesef kan alinmasi cok zor oldu. Tombul yavrumun elleri kollari pamuk gibi yumuk yumuk oldugundan damar bulamayip ayaktan aldilar ama uzun surdu. Kuzucum cok agladi, asilarda bile bu kadar aglamadi,mahvoldum onu oyle gorunce.sonuclari dr yarin degerlendiricek ama bizim arastirmalarimiza gore bazi degerlerin dusuk ya da yuksek olmasi demir eksikligi gostergesi.yarin konusucaz. İnsallah ciddi bir durum yoktur.Dr.a sorduklarimi sizinle de paylasiyorum.
- kizamik asisini mutlaka yaptirmamizi,
- menenjit asisi 2 cesitmis. 2 doz olan 9 ve 13.aylardaymis. O tek doz 15.ay onerdigini
-buyuk baliklar yiyebilecegini(levrek,cupra gibi)
- her gun et, tavuk, balik gibi hayvansal protein almasi gerektigini
-2-3 yasina kadar emzik kullanmasinin normal ve zararsiz oldugunu,
-bu donemde odasini ayirabilecegimizi
-gece 1-2 kez emmesinin normal oldugunu ve 2 yasina kadar normal kabullenildigini,
-dis bakimi konusunda ozellikle demir damlasi sonrasi su icirilip temiz bir tulbentle dislerin temizlenmesinin faydali oldugunu soyledi.simdilik aklima gelenler bunlar.tahlil sonuclari konusunda tekrar yazmaya calisirim. Allah hepimizin kuzularini korusun.

canım kesinlikle haklısın.gündüz ne kadar az uyurlarsa gece de o kadar cok kalkıyor benimkiler.bir iki gün önce gündüz toplam 6 saat felan uyudular.tamam dedim bu gece uyku yok.o gece cok az uyandılar
şimdi benimkiler bu akşam banyo yaptırdıgım icin 11de yattılar,sabah en ge 9da kalkarlar.kaç saat etti,10 saat.benimkiler de ortalama 13 saat uyuyor sanırım.
bızdıklar adaş çıktı desene ömer faruk tam ismi oglumun ama biz de ömer diyoruz,ben tatlı yarim diyorum genelde

Kizlar bugun corba yapmadim,daha dogrusu yapamadim,
Bir aydir eve girmedigim icin ev feci tozluydu,koltuk hali ve cam sildim,
Tabii ki sadece oturma odasini bitirebildim.haliyle cetrefilli corbalara vaktim kalmadi.
Pastavillanin alfabe ve sayilar seklinde mini minik cocuk makarnasini almistim bir iki ay evvel,
Yapmak bugune nasip oldu.
Once az sivi yagdda sogani kavurdum,
Sonra iki sert domatesi ince ince dograyip icine attim.
Kucuk bir de sarimsak rendeledim.biraz sulu olarak ocagin altini kapattim.
Hasladigim 5\1 makarnayla karistirdim.bayildilar tek kelimeyle.
Yemeyen,istahsiz bebegi olan arkadaslara denemediler ise tavsiye ederim,muhakkak yerler.
Baska bir gun de kiymali,sebzeli deneyecegim kismetse.

Kizlar bende haziran annesiydim 31 Mayista dogumvyatim ve suan 2. Bebege Hamile kaldigimi ogrendim soktayim haziran Annelerinden benimle Ayni Durumu yasayan Var mi Napicagimi bilemiyorum

Kizlar bende haziran annesiydim 31 Mayista dogumvyatim ve suan 2. Bebege Hamile kaldigimi ogrendim soktayim haziran Annelerinden benimle Ayni Durumu yasayan Var mi Napicagimi bilemiyorum

hayırlı olsun canım benim yok öyle bi durumum ama bi kaç tane hazran annesi tekrar hamile kalmıştı.. neden şoktasın evet biraz zor olabilir ama herşeyde bi hayır vardır nasibi öyleymiş.. eminim bi kaç sene sonra iyiki böyle olmuş diyeceksin. çünkü çevremde bebeklerinin arası bi kaç sene olan herkes keşke hemen bi tane daha dogursaydım diyor. ben ikinci çocuk düşünmüyorum düşünseydim hemen yapardım sanırım. hayırlı ugurlu olsun saglıkla dünyaya getirirsin inşalllah

selam kızlar:) kaç zamandır girip yazamadım çok misafirim oldu bu ara ama hergün okudum yazdıklarınızı:) allahıma çok şükür oğlumun iştahı açıldı 1 ayın 15 günü hiç bişey yediremedim ama sonra açılınca toparladık çok şükür 600 gram aldı bu ay:) onun dışında tutunup dizlerininn üstüne kalkabiliyor bir kere ayaklarının üzerine de kalktı ama daha pratiğe dökmedi:) bu arada tam 9,5 aylık:) heryere emekliyor wc ye bile geliyor peşim sıra:) içeri almayınca kızıyor kapıya vuruyor:)havalar açtı hergün dışarı çıkıp yürüyüş yapıyoruz 2 kilo almıştım verdim oğlum sayesinde:) salıncağı çok seviyor hergün bindiriyorum bende:) anne,baba demeye başladı:) anneyi sinirlenince diyor daha çok:) 3 aylık olduğundan beri hergün ingilizce ve türkçe kitap okuyorum ona..ama artık dinlemiyor o kitapla meşgul oluyor elimden alıp ağzına sokmak istiyor bende vermiyorum kızıyor bana:) birde hamilelğimden beri hergün kuran ve klasik müzik dinliyuoruz o yine emekleyerek evi turlamaya devam ediyor bu esnada ama olsun:) evin her tarafını merak ediiyor tehlikeli olmadığı sürece izin veriyorum keşfetmesine tehlikeliyse cıss diyip alıyorum onu ordan ve başka bişeyle oyalıyorum..böyle işte çok şükür herşey yolunda:) sizleride takipteyim kızlar allah hepimize kolaylıklar ve sabırlar versin:)

hadi hayırlı olsun tebrik ederim:) hiç de mkorkam büyütenler nasıl büyütüyor? bakabileceksin ki allah nasip ediyor bunu sana,inşallah güzel bir hamilelik geçirir sağlıklı bir doğumla alırsın bebeğini kucağına:)

Kızlar ya oğlum uyumadığı için alerji testi yapılmasını istemiştim malesef süt alerjisi çimen alerjisi bide bir ot alerjisi ama telefonda konuştuğumuz için dr la anlayamadım tam.çağırdı gidicem anlatıcak ancak ondan önce ne yapmam gerekiyor şaşırdım emiyor ben diyet yapıcam e yoğurt peynir tereyağı yiyiyordu hergün.ne yediricem bilmiyorum muhallebi kerde bile süt proteini var dedi şaştım kaldım yediği çoğu şey sütlü.

Arkadaslar kan tahlili sonucunda oglumda biraz kansizlik cikti. Cani yanicak, nasilsa birsey cikmaz diye cok yaptirmak istememistim ama iyi ki yaptirmisiz diyorum simdi. Dr. Ferrumu 10 damladan gunde 2 kez 8er damlaya cikardi. Kirmizi et ve pekmeze beslenmede dikkat etmemi soyledi. Cok tatliya alismasin diye pekmez fazla vermiyordum. Kirmizi et de bazen veriyordum. Demek ki beslenmede bu yon eksik kalmis. Siz de dikkat edin.
Bu aralar sunnet yaptirmak istiyoruz. Gittigimiz ozel hastanede uroloji 1000tl fiyat verdi. 200e yapan ozeller de var karar veremedik. Siz yaptirdiysaniz hangi uzmana(genel cerrahi, cocuk cerrahi, cocuk urolojisi de yapiyormus) ve ne kadara yaptirdiniz? Devlette yaptiran var mi? Ankarada olanlardan dr.tavsiyesi de rica ediyorum.

Canim seni anliyorum.ilk dusundugun cok zor bir surec olacagi,nasil bakacagin..ama olumsuz yani yerine guzelliklerini gormek lazim.hem belki de zannettiginden cok daha kolay olacak. Allah kolayligini verir, arkadaslara katiliyorum olumlu taraflarini dusun ikisi birlikte buyurler, tecrubelisin,bilgilerin taze..Ben hamilelik surecini cok sevmistim tekrar nasip olur insallah.sana bu mucize tekrar nasip olmus keyfini cikar. Hem bebekler icin en onemli sey istendiklerini, kabul edildiklerini bilmek daha anne karninda hissediyorlar bunu. Olumlu ol, dua et..ne guzel daha buyuk bir aile olacaksiniz. Allah yardimcin olsun, saglikla gecirin hamileligi, saglikla kavusun insallah

Gecmis olsun canim. Iyi ki yaptirmissin alerji testini. Belki de yavrucugun uyumama sebebi budur. Dr seni beslenme konusunda yonlendirir, protein ve kalsiyum alacagi baska besinlere yonelirsin. Zaten masallah oglunun kilosu ve gelisimi iyiydi.koskoca insanlar bile vejeteryan ya da vegan olduklarinda alamadiklari vitamin ve gidalari alternatif beslenmeyle telafi ediyorlar. Allah daha buyuk rahatsizliklardan korusun. Endise etme sen titiz bir annesin dikkat edersin. Uyku sorunu da cozulurse ikiniz de rahat edersiniz.

Sağol canım moral verdiğin için aslında 4 aylıkken kusmaları sonucu reflüsü oldupunu düşündük ama alerji testi yapılamıyor demişti dr şuan bunun doğruluğundan emin olmak istiyorum bu kadar zaman bilemedik çocuğum uyumuyor diye kendimede eziyet ettim karnınağrırmış e sü ürünüyle beslendiği için uykusuz gecelerime yanmıyorum artıkda onu n canı yandı aylardır rahatsız çocuğum ya içim acıdı resmen.evett Allah başka derler vermesin başka yerden alır proteini.umarım keçi sütüne yoktur yarın belli olucak öyle olursa keçi sütü daha bile iyi besin değeri açısından.iyikide yaptırmışım detaylı istedim bide çok iyi oldu bence herkez yaptırmalı en azından şimdi içim rahatladı sebebi belli oldu.

Hayirli olsun tebrik ederim seni
Canim ben ikiz annesiyim,sen dogum yaptiginda hic olmazsa ilk cocugunun uykusu oturmus olacak.ben kac gecedir hic uyumuyorum,cok uyaniyorlar.bir de bu yonden bak,rahatlat kendini

Her ne kadar masraf kalemi gibi gorunse de her bebek berekettir.tekrar tebrik ederim.

Masallah annesi benim oglum degil de kizim cok hizli emekliyor,ama ben bir odaya girip kapiyi kapatinca agliyor.sahi kizlar sizde de oluyor mu bu durum?
Kitap okuma hususunda biz de ayni durumdayiz,ama uydurma masallari cok istahli dinliyorlar . Mesela dedelerinin uydurdugu bir esek ile bir at birgun elele tutusup ormana gitmisler die baslayan masali var gulmekten oluyoruz
Benim kizim her yere tutunup kalkmayaa basladi cok dusuyor engelleyemiyorum.bugun de siraladi sanki.bir de annem disi cikmis dediydi bir gidip bakayim

Canim gecmis olsun.bir tanidigimizin cocugu da ayni durumda,o da uyumuyor cok huysuz diyordu.demek sut vs. Alerji yapiyor boyle huysuzluk.
Benim de kizim da var ama hafif.poposu kipkirmiziydi,doktor pisik degil sut ve sut urunlerinden demisti,laktoz intoleransi mi ne.oyle birsey.seninki de aynisi mi? Laktazm vermisti her gun dort damla,busko sase karistiriyordum hergun yogurda.artik kullanmiyorum bunlari,sanki kizriklik tekrar basladi gibi.
Tekrar gecmis olsun arkadasim.

Kizlar oglum bu gece sabaha kadar atesler icinde yandi,baygin aglayip durdu,hic uyumadi.
Doktora gittik,6. Hastalikmis.
Bu arada lala17[\B] sormustun oglumun kan degerini,9.5 14.5 arasi deger oglumda da 11.4 cikti.

Telefonda süte alerjisi var dedi ilaç falan vericekmiyiz dedim hayır diet dedi süt ürünleri yemicek dedi yarın gidicem anlatıcak.evet huysuzluk ve uykusuzluk yaparmış bakalım ne diyecek.sağol canım.sende uykusuzmuşsun hala yanlızmısın gitmedinmi

Annem bende canim yalniz degilim cok sukur.ama evi temizlemeye niyetlendim yarisi temiz yarisi pis kaldi oglumun hastaligiyla.
Sorma,bu aralar ikisi de cok uyaniyor,perisan olduk.hele oglum,ayagimda yatacak yoksa kalkiyor.bir de atesi var.resmen nazar degdi,oglum gece bir kere kalkardi daha uyanmazdi.ne zaman duzene giricek bu uykular...

çok geçmiş olsun benim kızımdada 3 aylıktan beri süt alerjisi var süt ve süt ürünleri hem kızım hem ben yiyemiyorum özel maması var raporla alınan ondan veriyorum ben kalsiyum hapı kullanıyorum süt alerjisi sabır gerektiren bir hastalık çok sabırlı olmak lazım hiç bir hazır gıda veremiyosun içinde tereyağ peynir altı suyu süt tozu margarin peynir yoğurt kırmızı et olan hiçbirşey vermiyosun kalsiyumu bebek o özel mamasından alıyor

Ya boşver temizliği falan dinlenmene bak insan uykusuz olunca hiçbirşeye faydası olmuyor.canım sağlık açısından bişey olmasında 1 yaşında düzelirler diye umuyorum.bir prf.un yazısını okudum 1 yaşından önce düzene girmesini beklemek hata ılur diyor.ben uyumadığı için bişey var bu çocukta diyordum eşim yok hayır söyleme öyle normal diyip duruyordu.çünkü 15 dk da bir kalkması bana hiç anlamlı gelmiyordu.bakalım beslenme şekli değişince nasıl olacak.kan değerlerinizde normal sanırım bizimde o civarda şimdi bakamıyorumda.bizim evde yaman uyuyunca tıp varda😄😄😄

O seviyedemi bilmiyorum yarın öğrenicem sanada danışmam gerekicek sanırım.3aylıkken nasıl belli oldu peki tatlım ya çokmu geç kaldık acaba telaş yaptım bende.et de mi yiyemiyor ya.peki kaç ayda bir tahlil yapıyorla o kan alma sürecide sıkıntılı.o mama muhallebi tarzındamı gece yatarken mi yediriliyor .canım ben seni bol bol rahatsız ederim artık hiç bir bilgim yok çünkü.ya bizim biri bitiyo biri başlıyo.Allahım başka dert vermesin hiçbirimize.

bizim kakası mukuslu ve ara ara kan görmüştüm 3 aylıkken ve kusmaları vardı daha sonra test yapıldı ve kanda çıkmadı süt lerjisi küçük olduğu için fakat belirtilerimiz o yönde olduğu için teşhis kondu ve emzirdiğim için o dönem sadece ben diyet yaptım daha sonra ek gıdaya geçince kızımda süt ürünleri ve kırmızı et tüketmedi çünkü kırmızı ette de süt proteini var...geçip geçmediği canım tahlille değil diyeti bozarak anlıyosun fakat uzun süre diyet yapıyorsun daha sonra diyeti açtırıyorlar yani diyeti bozuyorsun ve yavaş yavaş tüketmeye başlıyorsun hem sen hem bebeğin belirtilere göre devam edip etmediğini gözlemliyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…