2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
2 yaşına kadar durum bu olacak sanırım.ne kadar emzirmeyi düşünüyorsun acaba.dr larda 2 sene diyor ama aynen ağzında duruyor gece yatarken güzdüzde az faydası elbet vardır.

Doktorlar 2 yaş diyor bende 2 yaşına kadar anne sütü almışım. Aslında gittiği yere kadar 15. Aydan sonra yavaş yavaş azaltıp kesmeyi düşünüyorum. O kadar giderse tabi... sen ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Umarım :( yarın kontrolümüz var. Asıl bu kabızlık mahvetti bizi. Bağırsak ağrısı yüznden uyanıp duruyor çocuk. Hala gazı var bir de :(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

cok gecmis olsun insallah guzel gecer kontrolunuz, kabizlik icinde siyah erik cok iyi geliyor faydasi olur insallah denememissen tafsiye ederim:)

cok gecmis olsun insallah guzel gecer kontrolunuz, kabizlik icinde siyah erik cok iyi geliyor faydasi olur insallah denememissen tafsiye ederim:)

Siyah erik denemedim. Yarın deneyeceğim mutlaka :)

Masallahh cok yakisikli bu minnos , ilrde cok kizin kalbini calacaga benziyor daha simdidn:)) ALLAHIM NAZARLARDAN KORUSUN INSALLAH

Amin inşallah. Zaten uykularım kaçıyor aklıma geldikçe :D

Siyah erik denemedim. Yarın deneyeceğim mutlaka :)

Canım doktor benim oğluma çorbalarının içine kepek ekleyebilirsin demişti bağırsakları calistiriyormus. Bizim geçti sorununuz ben çareyi bol bol su içirmekte buldum :( bu arada hipp in Erikli bir kavanoz maması var bilgine. .

Son düzenleme:
Kızlar nasılsınız,

Topik sahibi benim ama özellikle doğumdan sonra pek yazmaz oldum. Hepimiz bebişlerle çok yoğunduk. Ama artık bakımları ilk aylara göre daha kolay. Daha fazla paylaşım yapsak, keşke.

Benim bir tavsiyem, bir de fikir alma isteğim var bugün.
İlk tavsiyem yemekle ilgili.
Benim oğlum anne sütüne çok düşkün, yemekle pek arası yok, daha önce de yazmıştım. Haftasonu carrefoure da Pınar ın ilk adım sütünü gördüm. 6-12 ay arası da kullanılan özel bir sütmüş. Ben kaynatıp bebe bisküvisi ve muzla karıştırdım. Ve oğlum çok güzel yedi. Süt için yaşını bekleyenlere tavsiyemdir.

İkinci konu evde etkinlik konusu. Yaşına doğru yaklaşan bebeklerimize her gün farklı oyun, aktivite bulmak çok önemli. Duygusal, zihinsel ve psikolojik gelişimleri açısından önemli. Bu işi profesyonel yapan, her ay, ayına uygun aktivite ve malzemelerini gönderen firmalar var. Barbadas ve Adım adım interaktif eğitim seti, benim bulduklarım. Bu aylar için bile kullananların çok faydalandıklarını, bebeklerinde güzel değişim gördüklerini okudum.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Böyle herhangi bir set aldınız mı? Evde onları daha iyi yetiştirmek için neler yapabiliriz? Mentossori yöntemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben topiği açarken de ilk sayfalara çok güzel bilgiler eklemiştim. Arada kitap tavsiyelerim de oldu. Birbirimizi bir adım öne götürmek ve daha bilinçli olmak için paylaşımlarda biraz da bebek bakımından başka bebek eğitimine de baksak, ne dersiniz?

Kızlar nasılsınız,

Topik sahibi benim ama özellikle doğumdan sonra pek yazmaz oldum. Hepimiz bebişlerle çok yoğunduk. Ama artık bakımları ilk aylara göre daha kolay. Daha fazla paylaşım yapsak, keşke.

Benim oğlum anne sütüne çok düşkün, yemekle pek arası yok, daha önce de yazmıştım. Haftasonu carrefoure da Pınar ın ilk adım sütünü gördüm. 6-12 ay arası da kullanılan özel bir sütmüş. Ben kaynatıp bebe bisküvisi ve muzla karıştırdım. Ve oğlum çok güzel yedi. Süt için yaşını bekleyenlere tavsiyemdir.

İkinci konu evde etkinlik konusu. Yaşına doğru yaklaşan bebeklerimize her gün farklı oyun, aktivite bulmak çok önemli. Duygusal, zihinsel ve psikolojik gelişimleri açısından önemli. Bu işi profesyonel yapan, her ay, ayına uygun aktivite ve malzemelerini gönderen firmalar var. Barbadas ve Adım adım interaktif eğitim seti, benim bulduklarım. Bu aylar için bile kullananların çok faydalandıklarını, bebeklerinde güzel değişim gördüklerini okudum.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Böyle herhangi bir set aldınız mı? Evde onları daha iyi yetiştirmek için neler yapabiliriz? Mentossori yöntemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben topiği açarken de ilk sayfalara çok güzel bilgiler eklemiştim. Arada kitap tavsiyelerim de oldu. Birbirimizi bir adım öne götürmek ve daha bilinçli olmak için paylaşımlarda biraz da bebek bakımından başka bebek eğitimine de baksak, ne dersiniz?

Merhaba arzu bende bir okul öncesi öğretmeni olarak cevaplamakla yükümlü hissettim kendimi :) çok güzel bilgilere ulasmisin montessori eğitimini ben iki çocuğuma da uyguluyorum ve cok faydasını görüyorum. Bu konuda odasından, oyunlara, doğa ya kadar yapılacak bir çok etkinlik ve farklı fikirler var. Nette bu konuda çok bilgiye ulaşabilirsin. Bende yardimci olmaya çalışırım. Adım adımın da etkinlik kitaplari güzeldir.

Ama sanslisiniz ki istanbulda bu konuda oyun grupları var ben olsam kacirmazdim. Aklında bulunsun. .

Ayrıca ilk adım sutlerine gelince bende aldım ama kızım sevmedi. Ben verilmesinde bir sakınca görmüyorum. Artık yaş günleri geldi neredeyse artık yiyecek içecek konusunda biraz daha rahat davraniyorum .

Son düzenleme:
Merhaba arzu bende bir okul öncesi öğretmeni olarak cevaplamakla yükümlü hissettim kendimi :) çok güzel bilgilere ulasmisin montessori eğitimini ben iki çocuğuma da uyguluyorum ve cok faydasını görüyorum. Bu konuda odasından, oyunlara, doğa ya kadar yapılacak bir çok etkinlik ve farklı fikirler var. Nette bu konuda çok bilgiye ulaşabilirsin. Bende yardimci olmaya çalışırım. Adım adımın da etkinlik kitaplari güzeldir.

Ama sanslisiniz ki istanbulda bu konuda oyun grupları var ben olsam kacirmazdim. Aklında bulunsun. .

Ayrıca ilk adım sutlerine gelince bende aldım ama kızım sevmedi. Ben verilmesinde bir sakınca görmüyorum. Artık yaş günleri geldi neredeyse artık yiyecek içecek konusunda biraz daha rahat davraniyorum .

Burcu çok teşekkürler.
Mentossori yabancı kökenli olduğu için önyargım vardı. Okudukça kendi yaşam felsefeme çok yakın buldum. Her güne bir etkinlik yaklaşımı çok güzel önerilerle dolu.
Benin oğlum 11. Ayında. Günlük rutinlerin dışına çıkmak O na da iyi geliyor.

Oyun grupları için yaşının biraz ilerlemesini bekliycem sanırım.

Bu aylarda günlük ne gibi etkinlikler yapıyoruz, biraz paylaşalım mı?
Her durumda iletişim kurup O nunla konuşmak önemli. Ben zaten yapıyordum ama bu aylarda özellikle cisimleri sıfatlarıyla anlatmak çok faydalıymış zeka gelişimi açısından. Mesela, bak oğlum bu büyük sarı bir top, yumuşak ve yuvarlak. Böyle yuvarlayabiliriz, bak şimdi örtünün altına saklandı, hadi onu bulalım, gibi..
Yani büyüklük, renk kavramları, hisler vb öğretilmeye başlanabilir. Öğrenemez şimdi ama Kulak dolgunluğu, iletişim becerileri vs kazanmasına yarar en azından.
Sizlerin de birikimlerinden yararlanmak isterim. Öğrendiklerimizi paylaşalım; çocuklarımıza daha faydalı olalım, ne dersiniz?

Kızlar nasılsınız,

bu mesaja çok güzel cevap verdim ama yayınlanmadı sinir oldum tekrar toparlıcam neyse..benim oğlum hem memeci hem mamacı:) ikisi de yarı yarıya dengeli..9.dişi iştahını baya kesti ama çıktı da rahatladık hem de üst köpek dişi:53: ne bu acele benimkinde çözemedim gitti:52: tavsiye ettiğin sütü 1 yaşından sonra denicem sağol:) evde etkinlik olarak şunları yapıyoruz biz;o emekliyor ben arksından emkliyorum kocalamaca oynuyoruz:) neşeli kulemiz var ben diziyorum o yıkıyor.evde tv açık değil hiç eski usul radyo dinliyoruz oğlumla:) chicconun ilk arabasını aldık onunla yürüyourz evin içinde:) ablam geçen ahşap bloklar almış onlarla oynuıyoruz:) rengarenk geometrik şekillerimiz var onları kutusuna dolduruup boşaltıyoruz..gün içinde her yaptığımı anlatıp tekerlemeler söylüyorum:) 1 saat dışarda vakit geçiriyoruz yarım saat yürüyüş yarım saat de parkta takıllıyoruz:) haftada bir anneanne babaanne ziyaretlerimiz oluyor yarım gün birini yarım birini görüyor:)adım adımı ben de duydum ama bana pahalı geldiği için abone olmadım.mutfakta ona güzel bir dolap ayarladım içinde renkli kap kacak var onları bolatıp tekrar koyuyor karıştıyor falan..bir sürü oyuncağı var ama o daha çok etrafla ilgili ben onunla ilgilesem bile o benimle ilgilenmiyor çoğu zman:) ilk kitabını aldım geçen e-bebekten sevimli hayvanlar:) o daha çok kitabı ağzına alıp dişlerini kaşıma peşinde ama olsun:3: montesorri tam benim kafadan:) oğlum gerçekten tehliklei bi işler karıştırmıyorsa müdahale etmiyorum tamemn serbest evde ve ona saygım sonsuz hiç bişey için zorlamıyorum..böyle böyle geçiyor günler işte allah hepimize kolaylık versin valla zor iş:)

selam annisler nasilsiniz. bebisleriniz neler yapabiliyor bu aylarda konusmalari nasil yürüme cabalari basladimi, yani tam olarak ayakta tutunmadan bir süre kalabiliyorlarmi. neler yediriyorsunuz bebislere.. benim kizimda

konusmalarimiz cok gc basladi en cok kullandigi kelimeler baba, mama; buey(bu ne demek istiyor) abiy,apiy ( ANNE DEMEK YOK aglarken diyordu simdi oda yok.) ama annanne diyor cok lgnc ama anne yrin bu kelimeyi mi kulaniyor yoksa anneannesinemi diyor anlamiyorum bu net soylediklri kendi kendine anlamsiz yada farkli seylerde soyleyebiliyor. aslinda cenesi hic durmuyor masallah birde söyledikleri net anlasilsa yandik biz:1:

yürüme cabasina gelince tutunarak istedigi heryere gidebiliyor koltuktan inme cikmayi basarabiliyor, yaklasik bir aydan fazladir tam olarak tay durmaya baslamisti hic biryerden tutunmadan ayakta bir süre kalabiliyor,bir haftadirda adim atma cabalari basladi korkmasa cesaret gösterse yürüyecek karsina oturup tutmaya calisiyorum birakinca o korkuyla bir iki adimla kucagima atiliyor hemen.

yemek konusuna gelince bu haftadan itibaren artik yedigimiz herseyden vermeye basladim ben öncedende veriyordum ama ara ara ve az vriyordum simdi bizle birlikte oturup herseyden yediriyorum. arada yine ona özel yemeklr hazirlayabilriim ama byle bizim yediklerime alismaya baslasin istiyorum artik. bizden bu kadar...

Talia merhaba,epeydir yoksun,siz eskiler baska bir yerde de mi yazisiyorsunuz yoksa gelmiyorsunuz buralara :-)
Bizim gelismeler soyle,yemek konusunda masallah bir sikintimiz yok,ama kizim 8600 grda kaldi,kilo almiyor pek.cok hareketli,cok hizli emekliyor,koltuklara tutuna tutuna yanima geliyor,henuz desteksiz ayakta duramiyor hic.
Oglum ise daha tembel :-) surunmeden emeklemeye yeni gecti.kafama takiyor muyum? Hayir.demek ki onun gelisimi de o sekilde,demek ki babasi gibi tembel olacak :-)
Kizim baba dede mama ve (ver) ve ove diyor.ove omer demek,kardesine sesleniyor :-)
Oglum anne dede e-de diss e-diss he-hee gibi neseli sesler cikariyor.

Teyzeleri bu da benim minik oğlum. :)

Eki Görüntüle 1066973

Masallah canim cok cok tatli ve yakisikli allah nazarlardan gorunur gorunmez kaza belalardan korusun,acisini gostermesin.

bu mesaja çok güzel cevap verdim ama yayınlanmadı sinir oldum tekrar toparlıcam neyse..benim oğlum hem memeci hem mamacı:) ikisi de yarı yarıya dengeli..9.dişi iştahını baya kesti ama çıktı da rahatladık hem de üst köpek dişi:53: ne bu acele benimkinde çözemedim gitti:52: tavsiye ettiğin sütü 1 yaşından sonra denicem sağol:) evde etkinlik olarak şunları yapıyoruz biz;o emekliyor ben arksından emkliyorum kocalamaca oynuyoruz:) neşeli kulemiz var ben diziyorum o yıkıyor.evde tv açık değil hiç eski usul radyo dinliyoruz oğlumla:) chicconun ilk arabasını aldık onunla yürüyourz evin içinde:) ablam geçen ahşap bloklar almış onlarla oynuıyoruz:) rengarenk geometrik şekillerimiz var onları kutusuna dolduruup boşaltıyoruz..gün içinde her yaptığımı anlatıp tekerlemeler söylüyorum:) 1 saat dışarda vakit geçiriyoruz yarım saat yürüyüş yarım saat de parkta takıllıyoruz:) haftada bir anneanne babaanne ziyaretlerimiz oluyor yarım gün birini yarım birini görüyor:)adım adımı ben de duydum ama bana pahalı geldiği için abone olmadım.mutfakta ona güzel bir dolap ayarladım içinde renkli kap kacak var onları bolatıp tekrar koyuyor karıştıyor falan..bir sürü oyuncağı var ama o daha çok etrafla ilgili ben onunla ilgilesem bile o benimle ilgilenmiyor çoğu zman:) ilk kitabını aldım geçen e-bebekten sevimli hayvanlar:) o daha çok kitabı ağzına alıp dişlerini kaşıma peşinde ama olsun:3: montesorri tam benim kafadan:) oğlum gerçekten tehliklei bi işler karıştırmıyorsa müdahale etmiyorum tamemn serbest evde ve ona saygım sonsuz hiç bişey için zorlamıyorum..böyle böyle geçiyor günler işte allah hepimize kolaylık versin valla zor iş:)

Harikasın gerçekten..
Yazdıklarının silinmesine üzüldüm, daha detaylı da okumak isterdim.
Bu ara pek bizi takmıyorlar, kendi kendilerine keşif zamanları.
Ama yine de kısa süreli de olsa onların hizalarına inip göz kontağı kurarak konuşmak ve oyun oynamak çok önemli.
Şarkılarla aranız nasıl kızlar, yerli yabancı hangi çocuk şarkılarını dinliyorsunuz? Yabancı dilde konuşma ve şarkı dinlemesi dil becerileri için çok önemli. Ben five little monkeys jumping on the bed i öneririm.
Çok matrak ve eğlenceli bir şarkı. Bir sürü de versiyonu var.
Vakit buldukça lütfen yazmayanlar da yazsın.
Onları sıkmak, bir proje gibi görmek de yanlış, tamamen kendi haline bırakmak da.. Bu süreçte birbirimize katacağımız çok şey olduğuna eminim.
Birlikte emeklemenizi çok sevdim.
Ben çabuk pes ediyordum. Daha çok deneyeceğim bunu, sağol.
Başka anneleri de okusak ne güzel olur.
:-)

Doktorlar 2 yaş diyor bende 2 yaşına kadar anne sütü almışım. Aslında gittiği yere kadar 15. Aydan sonra yavaş yavaş azaltıp kesmeyi düşünüyorum. O kadar giderse tabi... sen ?

Bende hiç bilmiyorum ama gittiği yere kadar diye düşünüyorum sütüm olduğu sürece.zaten artık aklı erene kadar kendi bırakmazsa çok asabi olur üzülür diye düşünüyorum.aramızdaki büyük bağ gibide geliyor halimdende memnunum emekleyerek gelip yakamı çekiştirmeside çok hoşuma gidiyor yani👍😜

Bende hiç bilmiyorum ama gittiği yere kadar diye düşünüyorum sütüm olduğu sürece.zaten artık aklı erene kadar kendi bırakmazsa çok asabi olur üzülür diye düşünüyorum.aramızdaki büyük bağ gibide geliyor halimdende memnunum emekleyerek gelip yakamı çekiştirmeside çok hoşuma gidiyor yani👍😜

👍👍 bizde de durum aynı gelip üstümu açıp aramaya çalışıyor bayiliyorum :)

Arzu canım ayrıca azicikta kendimizden mi konuşsak ..
Peki kendimize ne kadar vakit ayırabiliyoruz neler yapabiliyoruz çocukla beraber değişen hayatlar ve şartlar...
Hangi kitapları okuduk, hangi filmleri izledik, faydali tv programları çıktı mı karsiniza. . Çocuklar büyürken biz kendimiz için neler yapıyoruz acaba? 😕😕

Son düzenleme:
Back
X