2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Kararina uzuldum. Karin buyuklugu meselesini bilemem, ama hareket konusunda 2 mesaj attigim icin ve nasil bir psikoloji icinde bu kelimeleri kullaniyorsun bilmiyorum ama bunu yaptigim icin isim vermeden beni dangalaklik ve bilmislikle sucladigin icin bu mesaji atiyorum. Karnimin bir tarafi sondu, bir tarafi kabardi vs. seklinde anlattigin kasilmayi gayet iyi biliyorum ve doktorunun bundan haberdar olmasi gerektigini dusundugum icin yazdim o mesaji. Bahsettigin kasilma yuzunden kizimda 3 defa erken dogum riskiyle hastanede yattim. Onemli oldugunu dusundum, sen ve bebegin icin riskli bir durum olabilecegini dusundum. Ama bu saldirgan tutumuna bakarak hic de gerek yokmus, bildigi gibi devam etseymis diyorum simdi. Guzel kelimelerini de sana aynen iade ediyorum. Bebeginin iyi olmasina sevindim.

Canım Minnos1'de sormuştu ona yazdıklarımı sana kopyalıyorum:
Şimdi güzelim doktorum bana bu konuyu ayrıntılı bir şekilde anlattı ben de sana anlatayım.

Öncelikle şunu belirteyim eğer anne rh+ baba rh- ise bir problem teşkil etmiyo. Sorun annenin rh- olduğu durumlarda. Çünkü bu demek oluyor ki annenin kanında rh faktörü yok ve çocuğun kanı rh- ya da rh+ olabilir. Çocuk da rh- ise yine bi problem yok ama doğana kadar bilemiyosun bunu tabi. Ve yine normal hamilelik şartlarında bebeğin kanı annenin kanına karışmazmış. Ama herhangi bir kanama, kürtaj ve doğum esnasında karışabilirmiş. Böyle durumlarda anne kanına karışan bu rh faktörüne karşı vucut hafızasına bunun bir tehlike olduğunu kaydeder ve onunla mücadele edecek bir antikor üretirmiş. İlk çocuk normal bi şekilde problemsiz doğarmış. Eğer 72 saat içinde bir iğne yapılmazsa, ilk doğumya da kürtajdan sonraki her hamilelikte eğer ceninin kan gurubu rh+ ise bu antikorlar bebeğe saldırır ve ona zarar verir ya da öldürürmüş. Ama 72 saat içinde yapılacak olan iğneden sonra hiç bir tehlike yokmuş. O yüzden doktor en ufak bir kanamada hemen bana haber vericeksiniz diye sıkı sıkı tenbihledi bizi.

Gelelim tahlile... Bu tahlil annenin kanına rh faktörü karışmış mı karışmamış mı onu tesbit edecek bir tahlil. Her ay düzenli olarak yapılması gerekiyomuş.

bebeklernin cinsiyetini öğrenn arkadaşlar erkk bebekte bulntı az kız bebekte çok olumuş dğrumu .kız bebeğin salgıladığı hormondan dolayı
Benim de bulantım az oldu doktor %80 erkek dedi Ama inanmıyorum bunlara ben yaaa normalde güzelleşmem de lazım ama yüzümde sivilcenin biri iyileşiyo biri çıkıyo Canım hep ekşi çekti mesela hani "Ye ekşiyi doğur Ayşe'yi" diye bişey vardı. Ben de o da yalan oldu Sabırsızlansak da 4. ayın dolmasını bekleyip :18: doktorlarımızın tecrübeli gözlerine ve ultrason cihazlarına güvenmek en mantıklısı diye düşünüyorum

o halsizlik bende de var iştahsızlık fenayım birde böbreğm ağrıyor
Ne kadar su tükettiğini konrtrol etmeni tavsiye ederim. Az su içtiğin için de böbreklerin ağrıyo olabilir. Ben de bi gün ihmal ediyim hemen hissettiriyolar kendilerini

Şeybe olabilir mi????

hmmm bak hiç böyle düşünmemiştim,kullanmamak bebişe zararlı olcaksa kullanmam lazım o zmn...yok cnm doktora gitmedim daha,direniyorum geçsin diye..ama kronik olduğu için gittiğimde de antibiyotik vereceğini iyi biliyorum,neyse en iyisi yarın ben bi gideyim doktora...:18:

Tatlim hac malzemeleri satan yerlerde kokusuz sabunlar satılıyo sıvısı katısı nasıl istersen. Çünkü ihramlıyken kokulu sabun kullanmak yasak ya ondan satıyolar. Hatırladığım kadarıyla çok da pahalı değildi. Onlardan al kullan bi süre hakkaten hiç kokusu yok.

Kizlar bebeisleriniz cok tatli masAllah. Allah nazarlardan saklasin..Ben cinsiyet tahmininden anlamadigimdan cevap veremiyorum sorulariniza, yanlis anlasilma olmasin

Ben ilk bebegimde bunu kullandim. Ozellikle bebegin hareketini hissedene kadar cok ise yariyor. Her kuruntu yaptigimda hemen bir 10-15 sn kalbini dinleyip rahatliyordum. Simdi de oyle yaparim herhalde. :)
aynen canım bende sipariş ettim sürekli karnımda tutucak değilim zaten kuruntu yaptıgımda da dinlerim rahatlarım en azından epey bi araştırdım zararı yokmuş burda bi arkadaş daha vardı doppler kiralamıştı ve zararı olmadıgını sölemişti ki bu alet onun kadar işlevli bişey de değil inş. pişman olmam

arkadaşlar, tecrübeli olanların acilen yardımına ihtiyacım var. bugün ilk defa kanamam oldu. kanama yaşayan arkadaşlar, nasıl bir kanamaylakarşılatıklarını rica etsem benimle paylaşabilirler mi? benimki vajinal beyaz akıntının kana bulanmış olanıydı 3 cm kadar, çok uzun sürmedi ama çok korktum. sizler nasıl tecrübe ettiniz? çok endişeliyim, inşallah bebeğime bişey olmamıştır...

Canım benim 9. haftamda açık kahverengi lekelenmem olmuştu. Kırmızı değildi. Progestan alıyordum zaten devamı gelmemişti. Muhtemelen önemli bir şey değildir ama yine de doktorunu bilgilendir bence.

Cinsiyet tahmini isteyen arkadaşlar, inanın hiç anlamıyorum o işlerden. sosyolog_h nerelerde, o anlıyor.

Son düzenleme:

ben 7. haftamda kahverengi lekelenme 9. haftamda büyük bir kanama geçirdim. doktorum düşük tehlikesi yok deyip progestan vermişti. kanamam sabah olmuştu ben de yarım saat içinde doktora gitmiştim. doktoruna mutlaka bilgi ver derim ben. mutlaka dinlen ayrıca. ben doktorun verdiği ilacı kullanmamıştım çünkü doktorum kanama artarsa kullan demişti. 1 hafta yatmıştım ve geçmişti tamamen. acilen normale dönmen dileklerimle

ayy yerim ben onu annesininn sol tarafınada saklanırmışş :) bende anlamıyorum bigün ortada sertlik var bigün sağda benimkide yerinde durmuyo galiba ayy resmi yok mu cnm çok merak ettimm senin topacıı

yaa aynen 15. hafta banada çok fazla gibi geliyor ne ara geldikk bu haftalaraa gerçi ben daha 14. haftama yeni girdim ama olsun

bizimde 21 Aralık nasıl geçicek günler bilmiyorum
ama yeni yıla tam hediye olucak bizlere

banada 26 aralık dedi ama ben pzt oldumu giderim valla daha tutamazlar benii ayy daha çok var ama nasıl geçicek bu günler

ya arkadaşlar bebeğime bi yorum yapın sizce kız mı erkek mi ?

ayy cnm seninki bacak bacak üstüne atmış sanki dimii kız mı ne kibar kibar oturmuş

arkadasim benimde 6 ve 8. haftalarimda kahverengi lekelenme seklinde kanamam oldu.kirmiziya donusmedi cok sukur progestan kullaniyordum o zamanlar bir hafta once kesti doktorum. mutlaka doktorunu haberdar et gecmis olsun

Cisini sakin tutma ben geceleri bir kac defa tuvalete kalkmaya basladim kalkmadigim zaman sabah karnimda ve bobregimde agrim oluyor.Bobrek icin turp iyi diye biliyorum ama gaz yapiyor :)

ya bende idrara çıkarken kasıklarımda bazen ağrı oluşuyor resmen mesaneme baskı var sanırım.korkuyorum idrar yollarınımı üşüttüm diye ama bak sendede oluyormuş.hatta bugün bir arkadaşa sordum oda benim gibiymiş biraz çişini tutsa kasıkları tuvalette batıyormuş.

ben 3 kiloya yakın aldım pantolonlarım belimi sıkıyor hem ben öyle normaldede çok dar şeylerden rahatsız olurdum.ama internetten okuduğum kadarıyla bu haftalarda bile bol giyinin yazıyor.kan dolaşımının rahat olması için.

canım ben iki hafta arayla iki kez yaşadım hemde baya kırmızıydı, sonuncusunda da büyük bir kan pıhtısı geldi. bu durumda panik yapmıyosun zorlanma gb bi sebepten olabileceği gibi hiç sebepsiz de olabiliomuş. dayanılmıcak yada her zamankinden farklı bir ağrın yoksa sorun yok. ağrının kanamaya eşlik etmesi olumsuzmuş. yine de dr una git hatta cantuğ bey e git yarım saat kontrol ediyo ve insanın içini gerçekten çok rahatlatıyo:) ben ikisinde de kendi drum olmadıı için ona gitmiştim. endişelenmeye gerek yok içini ferah tut ama mutlaka dr a git canım, her kanamada dru bilgilendirmek gerekiyo..

canım pek bi bilgim yok ama kanaman yoksa korkma derim.benimde sarı akıntım var çok olmasada arada bir geliyor.ama ben normaldir diye düşündüm hep...

aynı hastanede değilse kesinlikle görmez canım.merak etme:))

fyyzzz gözün aydın canım test sonuçların iyi çıkmış50 nin altı erkek derler ama ben pek inanmıyorum buna...

slm kızlar. bişi sorcam. ultrason görüntülerini flash diske alan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…