Yasak mı?Düşük riskiniz varsa yasak demiş olabilirler..Bize doktorumuz hiçbir sakıncası yok sadece sakin olun, sert bir ilişki yaşamayın dedi.Hiç bir doktorun düşük riski olmayan birine yasak dediğini duymadım...
tamam o zaman babamızdan uzak duralımm
Hala progestan içiyorum ve çok zor oldu bebeğim eşim varikosel ameliyatı olmuştu 2 sene önce ve bende son 1 senedir geçmek bilmeyen selpenjit vardı olması bir mucize dedi doktorum bu kadar erken.geçmişimi bildiği için olabilir belkide her ihtimale karşı:-(( bi an üzüldüm şimdi.annem gibi oldu doktorum zaten risk olsada söylemedi belkide:-(( hala progestan içiyorum düşünün işte 11+3 üm
Selam kızlar. Elhamdülillah Ben bugün bebeğimi gördüm. Gününden 1 hafta önde gidiyor. 14 haftayı gecmiş dedi doktor. Bütün genetik test sonuçlarım maşallah normal çıkmış. Ense kalınlığı da normal dedi. Ayrıca Allah korusun sorunlu bebeklerde burun geç gelişirmiş. Bizimki tamamen gelişmiş maşallah. Beynini falanda inceledi. Vaginal ultrasonla baktığı için cok netti bebeğin yüzünü bile gördüm. Eşime benziyor gibi uzun yüzlü yuvarlak değil. Burnuda eşime benziyor:))))
Ayrıca erkek olduğunu söyledi organlarını(testıcles) gösterdi. Çok emindi Ama biz bir sonraki ultrasona kadar kimseye söylememe kararı verdik. Gecen sene Komşumuza da erkek denildi sonra kızı oldu. Herkese ayrı açıklama yapmak zorunda kaldılar. Aynı duruma düşmek istemiyoruz. Hem bizim için farketmiyor herhangi bir tercihimiz yok. sağlıklıymışya bize yeter. 5 Ocak'ta tekrar bakılacak o zaman da kesinleşir cinsiyeti. Zaten Şubat'a kadar alışveriş te yapmayacağım için sorun deil
Bugünlük benden bu kadar. Gerideki mesajları okuycam. Herkese sevgiler.
kızlar biz anne boyutuna üye olup sabiha paktunanın kitabı için kaydolmuştuk ya (gerçi ben becerememiştim ve kitabımda gelmedi)beni iki gündür ordan arayıp resmen taciz ediyorlar yine aynı yazarın 7 kitaptan oluşan bi seti varmış.zorla satmaya çalışıyorlar 128 tl imiş falan.hemen 12 taksit yapalım diye konuyu bağladı.bende zor kurtuldum elinden kadının bugün yine aradı,sizleride böyle arayan oldu mu?merak ettim:26:
Bir sıkıntımız oldu ama geçti gitti çok şükür canım.. Kimseye birşey olmadan geçti. Ufak bir kaza yaşadık ama bir sorun yok.
günaydın kızlarbugün unutulmayacak bir şey yapın demişsiniz ya ben yaptım eşimi askere gönderdim bayaa unutulmaz oldu yani
Arkadaşlar bu cumartesi belki Eminönü' ne gideceğim. Bebek eşyaları satılan hanın adı neydi. Bir de nereye yakın, ne tarafta kalıyor tarif edebilirmisiniz.
Günaydın kızlar.
Ben size bir şey soracağım kızlar. Az önce durup dururken sağ elimin işaret parmağının ucu uyuştu. Uyuşmakta değil karıncalandı böyle. 3-4 dk öyle kaldı geçti şimdi, neden olur ki acaba??
slm kızlar
dün ikili testimizi yaptırdık
ense kalınlığı normalmiş
burun kemiği çok düzgün dedi
miniğimin elleri ayakları pek hareketliydi :)
fakat biliyorsunuz ben 15 gün önce yoğun kanamayla hastaneye yatmıştım
rahimde 3 yerde kanama alanı gördü doktor
telaş yapmamamı ve lekelenme/kanama yaşamamın mümkün olduğunu söyledi
bunun için iğne yazdı 1 ay kullanıcam
Allahım herşeyin hayırlısını nasip etsin
selam arkadaslar kardesim su an londra'da bir iki hediye almıs yegenine, aslında kendi cocugu 1 senedir olmadıgı icin morali bozulmasın diye bir sey al dememistim ama dayanamamıs ne de olsa teyze. nasıllar sizce? cinsiyetimiz belli deil diye erkek reyonundan kıza da uyan seyler secmis.
Eki Görüntüle 575009 Eki Görüntüle 575010 Eki Görüntüle 575011
bunlar 6-12 aylık yani seneye kisin giyecek :)
O yüzden önermemiş demekki, ama korkma bir sürü senin gibi insan var..Allaha şükür sapasağlam büyüyüp doğuyor..Bol bol su tüket canım, bilemiyorum korur mu ama enfeksiyonları atmanın en faydalı yolu..
HAmiş anneler tünaydın hepinize,biz sanki günden güne büyüyoruuz..göbüşümden hissediorum bunuuubirde ben çok çok çabuk yoruluyoruum,dışarı çıksam 1 saat ar zor geiyorum sonra pert oluyorum resmen yaa...varmı sizde de böyle yorgunluklar??:18:
Tabi kiiii canımmmm vermez olurmuyummmm:)))
Ben sadece yanlış yol göstermiyim istedim...bu yazacaklarım az kalori miktarına göre verildi...az kilo alanların daha fazla yemesi gerekiyormuş..
6 öğün var listemde 3 ana + 3 ara öğün
tüm ana öğünlerde sebze+protein+tahıl+süt gruplarından olacak şekilde ayarlıyor.
Başta bir piramit yaptı benim için..piramitte en alttan başlamak üzere 8 ekmek+2 sebze+3 meyve+3 süt+7 et+4 tatlı kaşığı yağ+1 yemek kaşığı şeker var.
Ekmek dediğim zaman sadece ekmeği kastetmiyorum yani karbonhidrat grubundan herhangi bir besin...
mesela 1 dilim ekmek=2 çorba kaşığı pilav veya 1 kase çorba=1 dilim ekmek+1tatlı kaşığı yağ yapıyor.
Günlük menüm ise:
Sabah:
1 yumurta
1 dilim peynir (kibrit kutusundan biraz büyük)
3 dilim ekmek
söğüş sebze (söğüş sebzeler porsiyon sebzeye girmiyor)
Ara:
1 meyve+2 ceviz (mesela ceviz burda 1 tatlı kaşığı yağa denk geliyor)
Öğle:
1 porsiyon sebze
2 et (1 et örneğin 2 ızgara köfte kadar)
1 porsiyon süt ürünü (cacık,yoğurt veya ayran)
salata
2 dilim ekmek
Ara:
1 meyve+1 dilim ekmek alternatifi (örneğin 1/2 bardak leblebi olabilir)
1 p. süt ürünü
Akşam:
3 et (kırmızı ise 100 gr veya beyaz et ise 150 gr)
1 sebze
2 dilim ekmek
Ara:
1 meyve
1 süt ürünü (1 bardak süt)
Dediğim gibi 1 dilim ekmek gerçekte ekmek olmayabilir. Örneğin öğle yemeğinde 1 kase çorba içerseniz bu (1 ekmek+1 tatlı kaşığı yağ) oluyor.
Ara öğünde mesela 1 kase sade dondurma yediniz bu 1 bardak süt+1 dilim ekmek+1 meyveye eşit oluyor.
Dolayısıyla an kural yukarıda verdiğim toplam miktarları (8 ekmek+2 sebze+3 meyve+3 süt+7 et+4 tatlı kaşığı yağ+1 yemek kaşığı şeker) geçmemem gerekiyor 1 günde.
Kızlar tekrar belirteyim bu bana göre yazılmış kalori miktarına göre bir besin alma programı, ancak az kilo alanların veya normal kilo ile hamile kalanların günde yemesi gereken miktar bundan daha fazla olması gerekiyor.
Çünkü bebeğin mutlaka alması gereken miktar oluyormuş...
Hepsi çok güzel ama en çok tulumu beğendim :)
günaydın kızlarbugün unutulmayacak bir şey yapın demişsiniz ya ben yaptım eşimi askere gönderdim bayaa unutulmaz oldu yani
bende aynı canım ya namaz kılarken nefes nefese kalıyorum sanırsınki bi dünya iş yapmışım
göbüşlerimize maşallah çıkmaya başladı artık dışarıdanda fark ediliyor ama mümkün olduğunca
bol şeyler giymeye çalışıyorum giysilerim rahatsız ediyor artık
Kizlar 14 haftanı ortasında gobek fotolarımı paylastım albumumde bakabilirsiniz. Artık gunduzleri de belli olmaya basladı. ancak sivrilmedi top gibi degil yayvan kavun gibi, kiz mi oluyordu?
bu arada denedigim kazaklar koton, hamile kıyafeti olmayan bol tunik tarzı merserizeler var bakabilirsiniz.
hehehe çok tatlı büyümüş göbüşüüünkot pantolon fln. giyebiliyormusun?ben artık giyemiyorum....tayttan başka bişey giyemiyorum,brz daha büyüsün hamiş pantolonu alıcam..
benim de doktora ilk sorum bu oldu. ucakla cok seyahat ediorum cunku. bazı havayolları 30den sonra bazıları 34ten sonra rapor istiyorlarmıs. bir sorun olmaz dedi.. uzun sureliyse arada ayaga kalk yuru, ustune ayagına rahat giy dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?