2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Günaydın kızlar. Sabah sabah giydiğim atlette haftalar önce yıkanmasına rağmen yumuşatıcının kokusu kalmış kalsın desen kalmaz bu ne saçmalık ya tepetaklak oldum sabah sabah

bana yumuşatıcı kokusu çok geliyo ama seni kusturmuş herhalde canım öle miii

aynı duyguları bende yaşıyorum canım kendimi hafif hissediyorum rahatlık var dediğin gibi hamiş değilmişim gibi ama hani diyorlardıyaa 4 5 6 kolay geçiyor diye onun rahatlığını yaşıyo olabiliriz artık kasık ağrısı bulantılar bitti hemen herkeste şikayetler kalmadı ondan oluyo belkide canım
kötü hiç bişey düşünme bende dünden beri aynı şeyleri hissediyodum sen böle yazınca içim rahatladı

Yapma canım çünkü bu hafta 3. ayın son haftasındayız ve haftaya 4. aya giricez artık rahat bir döneme geçiyoruz.Hamileliğin balayı diyorlarmış, olacağı varsa olur boşuna ne kendini ne bebeğini strese sokma, bu arada birşey olma ihtimali artık%1 korkma..

ya ıste engel olabılsem bu dusuncelere ama olmuo ıste
bıde artık mıdem bıle kazınmıo nedense
cumartesı kontrolum var ama zaman gecmıo sankı onu gormeden rahat edemıcem

a
ynen bende 5.30 da kalkıyorum. karanlıkta biniyorum servise şuan tekrar uyuyamam ama mesela şöyle buzz gibi bir sıkma portakal suyu olsa ve tv karşısında üzerimde de battaniye keyif yapsam ohhhhh

ben öğlenciyim 11 de çıkıyorum evden şimdi hepinizin yerine o portakalı sıkıyoruum ve dizlerimde battaniye, içiyorum...
çok iyi fikir :26: ama kızmayın yaaaa sizin için yapıyorum valla hepinizin yerinee

ewet hafzakım çook mutlu oldu minik Şevval. yüzü hep gülüyordu. umarım hayatı boyunca unutmaz

sana da geçmiş olsun canım al raporunu bence dinlenmeden geçmiyor grip :44:

bakalım cumartesı bı goreyım yavrumuda ıyı saglıklı
bu arada
bebıs bızı duyabılıomu artık

ınsallah ıyıdır ama cok korktum dunden berı aklımda hep o var
kasık agrım basladı garıp garıp

a
ynen bende 5.30 da kalkıyorum. karanlıkta biniyorum servise şuan tekrar uyuyamam ama mesela şöyle buzz gibi bir sıkma portakal suyu olsa ve tv karşısında üzerimde de battaniye keyif yapsam ohhhhh

Ya ben 7 de kalkıyorum seninki daha kötüymüş tamam sustum :26: ama bu fikirde çok iyi ne güzel olur portakal suyu , battaniye ohhh mis.

sağol canım darısı başına:) kız ismi bulmuştum ama erkek aklımda yoktu şimdi düşün dur:)

günaydın kızlar nasıl gidiyor bulantısı olanlar azalma varmı benim azalmadı hala.kabızlıkta hala devam duphalac içiyorum hergün mecburen ancak onun sayesinde yapabiliyorum..bebişime zararı olmasında yirim ben onu

bakalım cumartesı bı goreyım yavrumuda ıyı saglıklı
bu arada
bebıs bızı duyabılıomu artık

Böyle bir yazı buldum...

Anne Karnındaki Bebek Ne Zaman Duymaya Başlar?

Beş haftadan sonra bir bebeğin iç ve orta kulak bağlantıları tamamlanmış olsa da ilk ses dalgalarının beyine ulaşması için daha zaman vardır. Ana rahminde "amnion" denilen sıvı içerisinde ağırlıksızca duran fetus bu sıvının dalgalar şeklinde ileteceği sesi dış kulak yolundan beynine iletip onu "duymak" için 17. haftayı bekleyecektir. 17 haftalık olan fetus titreşimlerle ana rahmine iletilen sesin yine rahim içerisindeki sıvıda yaptıkları titreşimleri kulak ve iç kulakta hissedecek ve duymaya başlayacaktır. Bebekler bu dönemde ani çarpma gibi seslere sıçrayarak tepki gösterebilmektedir.

İlk Duyduğu Sesler Nelerdir?

Öncelikle annenin bağırsak sesleri ve kalp seslerini duyar daha sonra annesi konuşurken titreşen ses tellerinin oluşturduğu vibrasyonun akciğerler ve karın yoluyla dağılıp kendine gelmesi ile annesinin sesi ile tanışır. Bir süre sonra dış dünya ile tek ilişkisi olan bu duyma fonksiyonunun önemini kavrayacak ve bu duyduğu sesin kendi yaşamının bağımlı olduğu kişinin kendini var edenin sesi olduğunu hissedecektir. Bu an itibariyle anne kalp atışlarının sesi ve anne sesini duyduğu sürece kendi yaşamına dair bir tehdit olmadığına inanacak ve huzur duyacaktır.

19-20. haftalar civarında dışarıdaki sesler bebeğinizin kulaklarına bir miktar filtre edildikten sonra ulaşmaya başlayacak ve "ikinci ses" denilen sizin de duymadığınız ancak başkaları ile konuşurken duyulan sesinizi de duymaya başlayacaktır. Sizin sesiniz yanında yaşadığınız evdeki sokaktaki yüksek sesleri de duyacaktır. Babalara gelince onlar seslerini duyurmak için 20-21 hafta civarını beklemek zorunda kalacaklardır. Bu haftalar itibariyle dış dünyayla tek iletişim yolu olan duyma duyusunun bütün gücünden faydalanacak ve sizinle dünyayla iletişimini sürekli kılmaya çalışacaktır. 24. haftadan sonra ise etraftaki diğer bütün sesleri de duyar.

Zaman içinde bebek sesleri duymaya başladıktan sonra artık annesinin sesini ayırt etmeye başlar güven hissi verir. Aralarındaki bağ doğumdan önce kurulmaya başlar.

Hepinize günaydın kızçeler.

Sabah sabah asabım bozuldu. 1 haftadır tiroid ilacı kullanıyorum tarihine bakmak hiç aklıma gelmemişti. Ki normalde her şeyin son kullanma tarihine bakarım. 10. aymış son kullanma tarihi. Ben bir güzel 1 haftadır içiyorum.

Kalktım hemen eczaneye gittim. Doktorumun verdiği Euthyrox u buldum bu eczanede. Onu aldım. Eczacıya da sordum bir zararı var mıdır diğer ilacın diye. 1 buçuk ay geçmiş henüz hiçbir zararı olmaz korkmayın dedi ama içim rahat etmedi.

Ben şimdi o tarihi geçmiş ilacı eşime veren eczacıyı mı vurayım topuklarından, yoksa 1 hafta içtikten sonra anca durumu fark eden kendimi mi intihar edeyim. Karar veremedim.

iç seyzoşum iç yarasın minikimize ve sana iyi bak kendine aman hastalanma rapor alamıyorum canım yaa çok rapor aldım adım nazlıya çıktı burda ağırlaşsam yine alırımda şimdilik idare ediyorum. hapşırıyorumm hııı hııı sen şimdi bi rapor patlatırsın diyolar

unutmaz canım emin ol öle birgün unutulmaz canım benimm yaa RAbbim yüzünü hep güldürür inşallah

Kızlar şunu okuyun :) ikiz bebekler elele tutuşabiliyormuş :) ya ben onları yerim

Anne karnındaki bebeğin görme duyusu
En son gelişen duyu sistemi görmedir. Bebeğin göz kapakları 26. haftaya kadar kapalıdır. 26. hafta civarında bebek gözlerini açmaya başlar ve göz kırpabilir. Bebeğin gözleri 26. haftaya kadar kapalı olmakla birlikte anne adayının karnı üzerine uygulanan güçlü bir ışık kaynağına yanıt verir. Gerçekte rahim içi mutlak karanlık değildir. Tıpkı sesleri geçirdiği gibi ışığı da geçirmektedir. Bu nedenle bebek gündüzle geceyi rahatlıkla ayırt edebilir. Tek yumurta ikizleri 26. - 27. haftadan itibaren anne karnında birbirlerini görebilirler, birbirlerine dokunabilirler ve hatta el ele tutuşabilirler.

canım sen iki canlısın iyisimi eczacıyı vur topuklarından yada neresinden istersen korkma canım 1,5 aydan bişey olmaz gerçekten yinede doktoruna ara söle için rahat etmediyse

bir şey olmaz canım korkma içini ferah tut sen

inanmıyorummmm ikizleri olanlar çok şanslı işteeee yaa yerim onların minik ellerini oyyyyyyyy

Bence sen o eczacıyı vur , sağlıkdan ötesi var mı arkadaşımada tarihi geçmiş iğne vurmuşlardı çok tehlikeli çok ...Ama seninkinin bir tehlikesi yoktur çünkü bozulma tarihinden çok önce bir tarihi baz alıyorlardır daha 1 ay olmuş, yani birşey yoktur korkma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…