canım gebelıkte ölçüm yapıldıgında,gebeligin ılerlemesıyle bazı bayanlarda servıkste kısalma oluyor..kese asagı ınıyor büyüdükçe,halıyle sonra keseyı tutamıyor ve kayıba neden olabılıyor.yada erken dogum.önlem olarak 14.haftalarda serklaj(rahımagzına dıkıs) yapıyorlar..çok önemlı ama malesef kayıp geçmısı olanlarda bu hassasıyetı gösterıyor hekımlerbenım 2gebelıgmde de,2ayrı dr hıç yapmadı..çokta pratık bı ölçüm halbukı..ben ölçtürdüm,iyi dedi dr..
Canım saglıkocagı kaydımı yaptırdım.tetanoz ıçın cagrılacagız ilk,ama bu ası içınde uyarıldım.kararsız kaldım yaptırmakta
O zaman 3 kilo mu aldın yani
Bende yemek yemek istiyorum ama bulantılar kusmalar müsade etmiyor:)
Böyle yemeklere saldırmak istiyorum
eğer bulantım felan olmayaydı çoktan ağır vasıta olmuştum valla
bulantım da oldu ama hep bastrma yollarını bulmayı başardım canım, yani çıkarmadım hiç , bastrmak için uğraşrken de 3 kilo almışım dr çok iyi diyor aslında en istikrarlısı bu diyıor, iştahım çook çook acık değil ama bsleyci şeyler yiyorum , yatarken muz yiyorum incirli cvizlier yiyorum falan filan :)
Ooo canım süpersin vallaSeni tebrik ediyorum bastırmayı başarmışsın
hiç kusmadın mı yani
ben bi ara günde 10 kere felan kusuyorudm allahım o günleri hatırlamak bile istemiyorum
ama canım sende maşallah muzlar incirler cevizler ohh ohh hemde yatarken
afiyet olsun yarasın kuzucuğuna
amin amin canım, valla hiç dersem yalan olur bi kere sabah aç karna kustum maaleef bastıramadımmutfaktan hala tiksiniyorum hiç yemek yapamıorum evde kimse yoksa ve grmek zorundaysam ağzımı , burnumu kapatyrm bişelerle o şekilde griyrum, yani aslında ben de çok kötü etkilendim ama dikkat etmeliyiz kendimzze, zaten kış ayı malum gripler kapıda, hiç hasta olmamamız lazım olsak da çabuk atlatabilmek için sağlamlaştırmak lazım bağışıklık sistemimizi, siz de yiyin kuzum azcık zorlaynca alışıyosunuz
Bu tetanoz aşısı konusu benimde aklıma takıldı doktoruma ısrarla sordum muhakkak yaptır dedi
son 2 sene içinde tetanoz aşısı yaptırdın mı dedi hayır dedim
bide erken doğuma yol açtığını duymuştum
onuda sordum hayır hiçbir alakası yok gönül rahatlığıyla vurdur dedi
benım dr'umda pek tasvıp etmıyor gıbıydı.gözlemlerımı paylasayım,yaptırırsanda daha ilerleyen haftada yaptır -dedi.herkes farklı söylüyor mervem,bende bilemedim:26glumda yaptırmıstım,cok sükür SıkınTı olmamıstı..
Demek yavrun gızemlı hava takınıyor hıı..heyecan yaptırıyoroy sevsınler
Neden sıcak bakmıyor bu tetanoz aşısı konusuna açıklaması ne peki
bak şimdi kafam karıştı :26:ama doktorum muhakkak vurun dedi
mecburen doktorlarımıza uyacağız
evet valla bizi dahada meraklandırıyor kuzucuğumuz bitanem kıyamam ona annesinin gülü o
gözlemlerıme göre,sancı başlatabiliyor ws.dedı.yaptırırsanda 6-7.ayda,bıraz zaman geçınce yaptır dedıtopıklerde de,dr'u gerek görmeyıp yaptırmayan cok..az zaman geçsın,bakayım canım..
Annesının gülünü yisiinleraçar yavru bagdaşı,heyecan yaptırsın bakalım:)arkası yarın yakında muayene varmı peki?
Herkese merhaba ben aranıza yeni katıldım herkese hayırlı hamilelikler ve doğumlar diliyorum.ve şu hamilelik takviminin nasıl yapıldığını merak ediyorum :)
bu linki tıkla canım burdan halledebilirsin
http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-...hamile-uyelerimiz-icin-hamilelik-gunlugu.html
mervem yakınmıs neysekı muayene,güzel haberlerını beklıyoruz.ben nerdeyse 1ay sonra gıdecegm bu sefer
nasıl geçecekse zaman.4lü testın sonucu çıkmıs,dr'um bıldırmemı söylemıstı.kaçarım arada o bahaneyle
sezenimmm
Bende kk yeni üyesiyim çok istiyordum bugüne kısmetmis üye olmak ayrıca Haziran annelerine benide ekleyin bende 14+4 günlük hamişim bebeğimin muhtemel dogum tarihi10.06.2013 herkese selamlar:)
Herkese merhaba ben aranıza yeni katıldım herkese hayırlı hamilelikler ve doğumlar diliyorum.ve şu hamilelik takviminin nasıl yapıldığını merak ediyorum :)
O zaman 3 kilo mu aldın yani
Bende yemek yemek istiyorum ama bulantılar kusmalar müsade etmiyor:)
Böyle yemeklere saldırmak istiyorum
eğer bulantım felan olmayaydı çoktan ağır vasıta olmuştum valla
Ooo canım süpersin vallaSeni tebrik ediyorum bastırmayı başarmışsın
hiç kusmadın mı yani
ben bi ara günde 10 kere felan kusuyorudm allahım o günleri hatırlamak bile istemiyorum
ama canım sende maşallah muzlar incirler cevizler ohh ohh hemde yatarken
afiyet olsun yarasın kuzucuğuna
Eee o kadarlıkta olsun artık bir kerecikliğine
bende yapamıyorum zaten halim yok
ya benim gibi olanı hiç duymadım daha bi halsizlik varki anlatamam
yani kemiklerim ağrıyo dayak yemiş gibiyim hep bu haldeyim
ama başa gelen çekilir mecburen dayanacağım
yok bacım yok ben normal öğünlerimi zor yiyorum bide ceviz incir muz yediğimi düşünemiyorum
ahh canm bıan yazdıklarını okudukca benı anlatıyosun sanım gecen ay hıc yataktan cıkamadım halsızlıkten bulantıdan 2 kilo verdım son bir ıkı haftadır bıraz ayakladım ama
hemen yoruluyorum cok halsızlık var bulantıdan yıyemıyorum yemedığım ıcın vıcdan azabı cekıyorum resmen
ınan devamlı okumaya calısıyorum ama uye gırısı yapıp yazmaya halım yok uzaktan takııpteyım genelde
senın mesajarını okuyunca bende sendenım canm yanlız değilsın demek ıcın can attım resmen
ama gun gectıkce daha ıyı olcaz ınsallahhhhhhhhhhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?