arada girip mesajlari okuyorum ama cok yogunuz bugunlerde forumda cok aktif olamiyorum. gerci gelecek iki hafta bol bol tatil var:)
herkesin iyi haberlerini alip sukrediyorum. bizde cok sukur ve masallah iyiyiz. 15. haftamiza sag salim geldik. Allaha sonsuz sukurler olsun. dun ailemede soyledim. artik herkes biliyor. 5 ocaktaki ultrason icinde internetten davetiye ve sifre gonderdim. cunku dunyanin neresinde olurlarsa olsunlar ben ultrasondayken internetten ayni anda canli olarak izleyebileceklermis. gidecegim ultrason merkezinin boyle bir hizmetide varmis yeni ogrendim cok sevindim. ailem ve kardeslerimde benim gordugum goruntuleri ayni anda gorebilecekler. insallah guzel bir deneyim olacak bizim icin.
bu arada bazi arkadaslarin foruma gelmdigini farkettim. bir sorunmu var diye acikcasi merak ettim. mesela mesajlarini zevkle okudugum arkadaslardan hsumeyye artik girmiyormu yoksa benmi gormuyorum? insallah bebegide kendiside iyidir.
Merhaba güzel hamişler,
Cinsiyet öğrenenler, testleri temiz çıkanlar, bebişlerinin totoları görüp sevinenler (Ay böyle de işportacı gibi hissettim kendimi) Hayırlı olsun canlarımmmm. Oğluşum iyi elhamdulillah hafif bir göbeğim var hala kilo almadım, hatta zayıfladım galiba :44: önceden dar gelen pantolonlar göbek kısmı dışında daha rahat oluyo ki ben bir türk kadını olarak direkt basenden alırım kiloyu Bebeğimin gelişimi iyi olsun da kilolar alınır verilir önemli değil
Minikuss Eşine çok güldüm yaa sanki sipariş veriyorbu erkek ikinci de dizideki gibi bir kız haaa Allah herkesin gönlüne göre versin hem kız hem de erkek evlattan mahrum etmesin bu arada iş teklifi de tam zamanında gelmiş ilk 3 ayda gelse bulantılardan halsizlikten reddetmek zorunda kalırdın bence git bi dene bebişinin şansına
herkese hayırlı akşamlar.
ara ara anca giriyorum nete. martta izne ayrılınca inşallah daha faal olarak katılıcam yazışmalara.
bugün 3lü tarama yaptırdık. cuma günü sonuçları alıcaz. ultrasonda herşey yolunda görünüyordu çok şükür.
ancak 4 gündür moralim çok bozuk.
geçen cuma en yakın arkadaşım doğum yaptı. 4200 kg bir oğlu oldu ancak bebek 4 gündür yoğun bakımda. normal dogum sırasında bir süre oksijensiz kalmış kalbi durmuş ve işte 4 gündür küvöz de. soğutma tedavisi artı solunum tedavisi alıyor. özel bir hastanede doğum yaptı ve doktorun doğum sırasında çok paniklediğini bebeği çıkaramadığını anlattı. zaten bu ağırlıkta bebeği normal doğumla almaya çalışması ayrı bir saçmalık. ne düşündü ne yaptı bilemiyoruz. bebek ancak 2 saat sonra ambulansla tam teçhizatlı bir devlet hastanesine götürülebilmiş. göğüsleri sütle dolu ama daha bebeğine dokunamadı bile. içimiz yanıyor. günde sadece iki saat o da uzaktan görebiliyor. dua ediyoruz elimizden başka hiç bir şey gelmiyor.
şimdi özel mi devlet mi diyoruz eşimle bu acı olaydan sonra. oldukça iyi bir hastane şu an gittiğimiz. ama bu olay çok korkuttu beni.
evet canım atıştırdım bu kez..ve kızım olacakmış..% 80 dedi..bir kızım vardı 2. geliyor
oh hayırlı olsun canım..bebek nasipli olacak desene..
Canim kaan kocatepenin sitesinde okumustum. Gebelikte kan hacmi normalden %50 daha fazla oluyormus. Bunun sonucunda kalp daha fazla calisiyor ve carpinti hissi olabiliyor. Bende de var bir aydir. Birde burnum kaniyor ara ara. Bu da kan hacminin artmasindanmis.arkadaşlar 1 haftadır kalbimde çarpıntı başladı.aklıma takmamak istiyorum ama kendimi dinledikçe dahada bir çarpıyor sanki.acaba kansız falan mı kaldım.aranızda çarpıntısı olan var mı benim gibi?
Ne guzel dilekler, Allah razi olsun..Bebeğe acil şifalar diliyorum canım umarım en kısa zamanda düzelir, yeni doğum yapmış bir anne için ne kadar zor bir süreç..
Umarım en kısa zamanda bu kötü günleri atlatıp güzel anılar biriktirmeye başlarlar..
ben, kendi doktorunuzdan memnunsanız ve güveniyorsanız kendi başınıza bu tarz girişimlerde bulunmayı çok yanlış ve gereksiz buluyorum açıkçası. Bence de doktorun vermeden başlama, illa ki takibini yapıyordur ve gerektiğinde belli şeylere müdahale edecektir. Ben de hiç ilaç kullanmıyorum henüz, sadece ikiliye gittiğimde progestan ve folik asiti kesip elevite başladık artık. Demir ya da kan ilacı diye ayrıca ilaçlar vermedi. Benim depolar fazla fazla doluydu demek ihtiyaç duymadı. Aklıan takılacaksa sor ama bence sormadan başlama canımcım...
İstanbulda u tarz ve aslında her tarz uygun alışveriş imkanı denildiğinde benim aklıma ilk olarak Eminönü geliyor. Eminönü ne uğramadan olmaz bu işler bence... Ama tabi haftasonu madem böyle bir açılış var ve senin böyle bir şansın var, ben de olsam oradan başlardım, belki sonra kadıköye gider ve vapurla eminönüne geçersin. Neden olmasın...
Valla ben de göbüşüme bakıyordum sürekli ama şu anda sanki top gibi göbek değil de şişkinlik var gibi. Yani çok fazla yemek yemeye gelmiyor, hemen rahatsızlık veriyor. Herhalde yükseldiği için artık karnıma doğru, midemi sıkıştırıyor, o da yiyince yukarda şişiyor...Sabahla akşam arasında dağlar kadaaaar fark var yani
Bence kilo almamakla ilgili bir insanın ne gibi bir problemi olabilir kiBelki sen hiç almayacaksın, hepsini bebişin alacak. Ben de henüz kilo almadım. 56 kilo ile ilk randevuma gitmiştim. 52.5 kiloya düştüm, sonra annemin yanıma gelmesiyle birlikte son iki-üç haftadır toparladım. En son ikili teste gittiğimizde de 55 kilo idim. Yani hala eksideyim ama olsun... Bu arada bulantılarım da geçti galiba:26: Nazar olmasın ama bugün ilk kez bebişime yumurta yedirip, süt içirebildim
Canım inşaallah üçlü taramandan güzel sonuçlarla dönersin... Bahsettiğin hastane hangisi ola ki acaba???:44:
yaaa ne güzel bir yermiş... Benim de iş durumum vardı ve stresten ölüyordum çünkü süreç başladığında hamile olduğumu bile bilmiyordum, ama imdi işler değişti ve bu yüzden elenebilecek olmak çok huzursuz edici...
arkadaşlar 1 haftadır kalbimde çarpıntı başladı.aklıma takmamak istiyorum ama kendimi dinledikçe dahada bir çarpıyor sanki.acaba kansız falan mı kaldım.aranızda çarpıntısı olan var mı benim gibi?
Gözün aydın, maşallah kızınaiki kız kardeş o kadar güzel birşey ki umarım sağlıkla kucağına alırsın.
Evet bebeğim kısmetini getirmeye başladı :)
Cok sakin,kibar,ticari olarak hastayi somurmeyen,riskli gebelik uzmani,yeditepe universitesinde hoca docent zaten.Ama konuskan,terapist yada halkla iliskilerci havasinda birini bekliyorsan oyle degil.Her ultrasonda mutlaka tum organlarina kan akisina bakiyor ve benim icin sicak olmasindan cok profesyonelligi,isinde iyi olmasi yani guvenli bir elde oldugumu bilmek daha onemli.Her soruma mutlaka aciklayici bir sekilde cevap veriyor ve internetde baska bir hastasinin yazdigini okumustum normal dogum dusunen gitsin doyordu tabiki zorunlu durumda sezeyana alir o yuzden ben memnunum.Docent icin muayene ucretide cok uygun 2 li testimide,ayrintili ultrasonumuda o yapiyor baska bir doktora gitmeme gerek kalmiyor.
Canim kaan kocatepenin sitesinde okumustum. Gebelikte kan hacmi normalden %50 daha fazla oluyormus. Bunun sonucunda kalp daha fazla calisiyor ve carpinti hissi olabiliyor. Bende de var bir aydir. Birde burnum kaniyor ara ara. Bu da kan hacminin artmasindanmis.
ya canım cevabın için sağol.bu hafta gidicem doktoruma sorarım inşallah.belki kansızlıkta vardır.dediğin gibidir inşallah.
Tiroid tahlillerine mutlaka baktir hizli calismaya yatkinsa carpinti yapabiliyor mutlaka baktir cunku tiroid hastasi olmayanlarda bile bu donemde hormonlar sebebi ile bozukluk cikabiliyor.
Merak etme yalnız değilsin, ben korkar mıyım bilmiyorum da tedirgin olurum. Belkide oynuyor kuzum ben hissedeyim diye ama ben her kıpırtıya yok bu gaz, yok bu midem, yok bu bağırsak felan diye uyduruyorum bişeyler
canım çok sevindimgözün aydın
amin canım..cümlemizinki inş. aynı şekilde..Gözün aydın, maşallah kızınaiki kız kardeş o kadar güzel birşey ki umarım sağlıkla kucağına alırsın.
Evet bebeğim kısmetini getirmeye başladı :)
Benim de kizim 4 yasinda. Ve kardesimiz de kiz a
Olacak insallah. Nasil seviniyoruz anlatamam. Esim bir yere giderken ben artik5 saat beklerim hazirlanmanizi diyor:))) son sıkıntılarimizdan sonra ben artk sadece bebegiki sagsalim alip eve gelebilmeyi diliyorum Allah tan. Gerisi hikaye
Benim de kizim 4 yasinda. Ve kardesimiz de kiz a
Olacak insallah. Nasil seviniyoruz anlatamam. Esim bir yere giderken ben artik5 saat beklerim hazirlanmanizi diyor:))) son sıkıntılarimizdan sonra ben artk sadece bebegiki sagsalim alip eve gelebilmeyi diliyorum Allah tan. Gerisi hikaye
İşinde iyi olsun, normal doğumu desteklesin, gerekmedikçe benimle konuşmasın muhabbet beklentim yok zaten :)
Zorunlu acil durumlarda sezeryan olmasında sorun yok ben sadece başka bir seçenek kalmadıysa olsun isterim:)
Ücretleri nasıl? Başak hanımın sgklı muayene ücreti 40 TL felandı diye hatırlıyorum.
Teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu benim için.
Him basak hanim daha uygunmus Narter beyin 150 tl ozel sigortan varsa onunda o civarlara gelebilir ama 150 tl..Dogum fiyatlarinida henuz ogrenemedim .O hastanede birde FatmaNur diye bir doktor var galiba burda onun hakkindaki yorumlari okumustum yada hastane sayfasindan okumustum normal dogum yaptirdigi baya kisi vardi o hastanenin uygun oldugunu biliyorum.O doktoruda bir arastir istersen basak hanimla aynidir fiyati.
Evet ama boyle tam net hissedilmesi cok garip nasil bir mucize insanin akli almiyor, yalniz olmadigama sevindim.Bu arada is gorusmesinin guzel gecmesinede cok sevindim ben her aksam 2 saat yol cektigim icin arka sokagindaki isi kaybedicek olmana uzulmustum neyseki olumlu gecmis bebegin sansli gelecek :) hayirli olsun
İşinde iyi olsun, normal doğumu desteklesin, gerekmedikçe benimle konuşmasın muhabbet beklentim yok zaten :)
Zorunlu acil durumlarda sezeryan olmasında sorun yok ben sadece başka bir seçenek kalmadıysa olsun isterim:)
Ücretleri nasıl? Başak hanımın sgklı muayene ücreti 40 TL felandı diye hatırlıyorum.
Teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu benim için.
günaydın güzel anneler....bebişimin kıpırtılarını ne zaman hissedicem ben hisseden varmı
Hafta olarak benden daha geride olanlar bile cinsiyeti öğrendiler ben hala öğrenemedim.
Gerçi pek merak etmemiştim ama artık etraftan sıkıştırmaya başladılar.
Sorduklarında içimden bir şey geçmiyor diye hiç tahminde bulunmadım ama içime doğanı da söylemedim
Bu cuma kontrolümüz var eğer gösterirse cinsiyeti öğreniriz.
Ben de tuhaflık var sanırım çünkü bebeğime cinsiyet konduramıyorum.
OHHHH ne güzel simdi sen uyuyor olmalısın kıskandım valalaaa biz napalım işte masa başında mı uyuyalımgece 5 kez kalk yat bu ne bicim uyku yaaa:26:
Oyyy kiyamam kiskanmA cnm insallah sende uyursun rahat edersin biraz bebek dogmadan once
Cunku bebek dogunca bu uykuyuda cok ariyacagiz ne yazikki
bende sizdenimm 5 6 belkide 7 kg almışımdır. Tartılmaya korkuyorum :)))
birde erkek bebek iştah açar diyolar benim kızım erkek gibi olacak herhalde
Offf cok almisin ya gerci ilk hamilelikte cok fazla kilo Alina biliyor bende kizimda 25 kilo almistim
Oglumda toplam 5 kiloyla dogum yaptim.
Bundada hic almadim daha hatta verdimde doktor cinsiyetine kiza benziyor dedi
AcabA erkekmi buda:?offf gecmezde simdi 3 haftA net bir sekilde ogrenseyim bir.
Canim kaan kocatepenin sitesinde okumustum. Gebelikte kan hacmi normalden %50 daha fazla oluyormus. Bunun sonucunda kalp daha fazla calisiyor ve carpinti hissi olabiliyor. Bende de var bir aydir. Birde burnum kaniyor ara ara. Bu da kan hacminin artmasindanmis.
ya canım cevabın için sağol.bu hafta gidicem doktoruma sorarım inşallah.belki kansızlıkta vardır.dediğin gibidir inşallah.
Aynı cevabı ben verecektim, elifdem benden önce paylaşmış.Kaan Kocatepe'nin sitesindeki bilgi aşağıdaki gibi, ufak tefek çarpıntılar, çabuk yorulma vs gibi belirtiler bazılarımızda var.
Eğer kalbinle ilgili hamilelikten önce bir sıkıntın olmadıysa endişe etme ama doktoruna da danış tabiki
Damarlarınızdaki toplam kan miktarı tüm gebelik boyunca, gebelik öncesine göre %40-50 oranında artar. Bu artış gebeliğin en erken dönemlerinde başlar ve 16. haftada hızlanır. Kan miktarının bu kadar artmış olması burun tıkanıklığı ve burun kanaması gibi belirtilere neden olabilir.
Artan kan hacmi büyüyen bebeğinizin ihtiyaçlarının karşaılanması açısından önemlidir. Bu nedenle kalbiniz daha çok çalışır. Kalbi "sağlam" olan anne adaylarında kalbin daha fazla çalışması bir problem yaratmaz.
Allerjik bünyesi olan anne adaylarının hamilelik döneminde allerjilerinde çoğu zaman azalma olmasına karşın bazen belirtiler daha şiddetli olabilir, bazen de yeni bir allerji ortaya çıkabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?