- 12 Ekim 2012
- 1.035
- 2
- 116
kızlar hepinize tekrar merhaba biraz önce doktorumuzun yanındaydık,2li testimzin kan sonucu güzel çıktı risk neredeyse hiç yok dedi doktorumuzsonra betahcg değerim 34.5 çıktı ama düşünüldüğü üzere 50nin altı erkek olabilir deniliyodu ama doktor teyzemiz pipi göremedi veeeeeeeeeeeee kesin olmamak üzere %70 kıza benziyo dediiiiiii sonra kesin olarak 16. haftadan sonra belli olur dedi ama %70 de hiç fena bir tahmin değil ben hep rüyalarımda erkek bebek doğurduğumu görüyodum içimede erkekmiş gibi geliyodu herkes de senin oğlun olacak güzelleştin :26: diyolardı bende neredeyse emindim amaaaaaaaaaaaaaaa kız bebek kıyafetlerinede hasta oluyorum çoook tatlılar bakalım şimdilik bir prensesim olacağını öğrendim bu haber bana bir süre yeter 16. haftadan sonra ne olacak kesinleşince yine yazıcam size ... unutmadan bir de biz 5ayda yaptırılan ayrıntılı ultrasonu cd ye çekp de veren bir hastane araştırıyoruz , ben kurtköy emsey hospitale gidiyorum burda sordum radyoloji de 80 tl miş ama cdye çekmiyolarmış bide uzman bir perinatologları varmış CEM Bey dedi adını doktorum , cem bey de 300 tlye bakıomuş ve cdyede çekiyomuş ama 300 bize çok geldi yani 50-100 tl arası bu işi yapan bi hastane biliyosanız bana söylermisiniz. biz hatıra olarak bu cd yi çok istiyoruz.
canım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.içimi rahatlattınız kızlar.ben daha önce panikatak yaşayan bir insan olarak kalp çarpıntısına karşı çok hassasım.ama rahatladım sağolun.Aynı cevabı ben verecektim, elifdem benden önce paylaşmış.Kaan Kocatepe'nin sitesindeki bilgi aşağıdaki gibi, ufak tefek çarpıntılar, çabuk yorulma vs gibi belirtiler bazılarımızda var.
Eğer kalbinle ilgili hamilelikten önce bir sıkıntın olmadıysa endişe etme ama doktoruna da danış tabiki
Damarlarınızdaki toplam kan miktarı tüm gebelik boyunca, gebelik öncesine göre %40-50 oranında artar. Bu artış gebeliğin en erken dönemlerinde başlar ve 16. haftada hızlanır. Kan miktarının bu kadar artmış olması burun tıkanıklığı ve burun kanaması gibi belirtilere neden olabilir.
Artan kan hacmi büyüyen bebeğinizin ihtiyaçlarının karşaılanması açısından önemlidir. Bu nedenle kalbiniz daha çok çalışır. Kalbi "sağlam" olan anne adaylarında kalbin daha fazla çalışması bir problem yaratmaz.
Allerjik bünyesi olan anne adaylarının hamilelik döneminde allerjilerinde çoğu zaman azalma olmasına karşın bazen belirtiler daha şiddetli olabilir, bazen de yeni bir allerji ortaya çıkabilir
kızlar mesajıma cevap yooookmuuu :26:
canım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.içimi rahatlattınız kızlar.ben daha önce panikatak yaşayan bir insan olarak kalp çarpıntısına karşı çok hassasım.ama rahatladım sağolun.
Ben de bir dönem yaşamıştım panik atak ama tedaviyle geçti.
Panik atakta ki çarpıntılar, kalp krizi, ölüyormuş hissi vs tamamen psikolojik aslında fizyolojik olarak öyle bir durum yaşamıyorsun.
O yüzden kendini rahatlat, çarpıntının olduğunu düşündüğün zamanlarda kendi kendini telkin et... korkmana gerek yok..
kızlar mesajıma cevap yooookmuuu :26:
Ben de bir dönem yaşamıştım panik atak ama tedaviyle geçti.
Panik atakta ki çarpıntılar, kalp krizi, ölüyormuş hissi vs tamamen psikolojik aslında fizyolojik olarak öyle bir durum yaşamıyorsun.
O yüzden kendini rahatlat, çarpıntının olduğunu düşündüğün zamanlarda kendi kendini telkin et... korkmana gerek yok..
bende çok iyi bilirim panikatak çarpıntılarını.allah kimseye vermesin çok fena.bende ilaç ve psikoterapi ile atlattım ama 2 kere tekrar etti hastalık.dua ediyorum hamilelikte tekrarlamaz diye .ama şimdi iyiyim.hamile kalmak beni moralmen çok iyi yaptı.neyse şunun şurasında 3 ayım kaldı:)
Ben varkm hisseden hatta 11 haftalik flndi hissetmeye basladigim. Ama uzulme benim 3.bebegim oldugu
Icin gayet normal
Ne 11. Haftada mi?O zaman bizde hissediyoruz ama ayirt edemiyoruzdur oyleyse.Ama doktorlar nerdeyse 15. Haftaya kadar vebegin rahim duvarina carpamadigina ve bu yuzden hissetmenin mumkun olmadigini soyluyor.
Ben 14. Haftanin sonuna dogru geldim 3 gunde onden gittigini farz edersek 15. Haftada sayilirim ben hareket adina birsey hissetmedim ama sunda eminim tam o bebegin oldugu bolgede bazen hafif bir agri baski gibi birsey hissediyorum onuda bebegin gelisimi ve rahimin genislemesi olarak dusundum.Bebegin hareketi agri gibi mi hissediliyor nasil oluyo?Bazisi kelebek cirpinisi gibi diyor Meraklandim gece gece :)
Ne 11. Haftada mi?O zaman bizde hissediyoruz ama ayirt edemiyoruzdur oyleyse.Ama doktorlar nerdeyse 15. Haftaya kadar vebegin rahim duvarina carpamadigina ve bu yuzden hissetmenin mumkun olmadigini soyluyor.
Ben 14. Haftanin sonuna dogru geldim 3 gunde onden gittigini farz edersek 15. Haftada sayilirim ben hareket adina birsey hissetmedim ama sunda eminim tam o bebegin oldugu bolgede bazen hafif bir agri baski gibi birsey hissediyorum onuda bebegin gelisimi ve rahimin genislemesi olarak dusundum.Bebegin hareketi agri gibi mi hissediliyor nasil oluyo?Bazisi kelebek cirpinisi gibi diyor Meraklandim gece gece :)
Biraz geç oldu sanırım herkes kaynaşmış ama.... Ben de İnşallah Haziran 2013 annesi olacağım. Aynı duyguları paylaşan kişilerle birarada olmak güzel. (Bu arada siteye çok alışık değilim, umarım doğru yerlere mesaj yazıyorumdur)
kargunesi hoşgeldin :) ben de yeniyim senin gibi :)
bende Allahın izni ile mayıs sonu haziran bası annesiyimm Rabbim saglıkla kucagımıza almamızı nasip etsin miniklerimizi:)
Ben varkm hisseden hatta 11 haftalik flndi hissetmeye basladigim. Ama uzulme benim 3.bebegim oldugu
Icin gayet normal
Siz hissetmesenizde bebek hareket ediyor bu kesin birsey. Ben tam olarak nasil bir his oldugunu tarif
Edemedigim icin bugune kadar hic bahsetmedim.
Ilk zamanlar kalp atidini hissediyordum 12 haftalik oldugunda hafif hareketlerini hissetmeye basladim
Bu evet bir kelebek cirpinisi gibi. Hic elinle kucuk canli bir baliga dokundunmu onun avcunun icindeki
Hareketinin karninin icinde oldugunu dusun yakin bir benzerligi var
Hissetmeyen anneler karniniza sert bir yumruk yiyormus gibi hareket etmesini bekliyorsaniz
Yaniliyorsunuz bu cok kucuk kimildayiislar o agir tekmeler cok daha ilerde olcak.
O aci veren harekette rahim kasilmasi bebegin hareketiyle alakasi yok
Hatta bu yuzddn ben pazar gunu hastaneye gittim cok siddetli kasilmam vardi
Aynen yumruk yer gibi ara ara giriyordu.
Bebek rahim duvarina carpmiyor zaten ilk haftalar bunu biliyorum ancak bu haftalar da
Degmeye baslamis olmasi gerek. Benim hissetigim ise bebegin hareketiyle
Meydana gelen dalgalanmanin rahim duvarina carpmasiyla olusan hareketler.
Cok uzattim birsey daha soyleyim,sirt üstu uzandigimda ve sessiiz bir ortamda
Daha cok hissediyorum yoksa normalde bende bebegin hareketimi degilmi
KaristirAbiliyorum.
YE TATLIYI DOĞUR HAKKIYI derler17. haftaya girmişsin daha cinsiyet öğrenmedinmi ben çatlıyoruum ya nasıl dayanıyosun
Biraz geç oldu sanırım herkes kaynaşmış ama.... Ben de İnşallah Haziran 2013 annesi olacağım. Aynı duyguları paylaşan kişilerle birarada olmak güzel. (Bu arada siteye çok alışık değilim, umarım doğru yerlere mesaj yazıyorumdur)
bir senelık evlıyız 7 aydır bebiş ıstıyoruz ama olmuyor dktr gıttım enfeksıyon var dedı ılac verdı gectı yumurtalıkların ıı durumda dedı ama neden olmuyoorr bugunde hasta gıttım yıne baktı ve horman testı ıstedı 4 gun sonra sonuc alcam bakalım ...bu ay cok umutluydum yumurtlamamdan bır hafta sonra kasık agrım basladı hasta olcam san kı ama adetıme cok vardı nasıl mutlu oldum tutunma cabalarıdır diye bır hafta surdu gectı adetım 2 gun gecıktı agrımda cok hafıftı 3.gun test yapcaktım sabah uyandım hala hasta degıldım ama oglen daha test yapmadan hasta olduumbole bısey yasayan varmı acaba tutunamadı mı lutfffffen yardım edın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?