2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Canım bende çok merak etmiştim kendi doktoruma 2 hafta önce gitmiştim. Kendi doktoruna gidersen tamam ama başka doktora gitme derim ben Bir de tatlı mı yiyorsun tuzlu mu. Benim 2. gebeliğim az çok öğrendim bu işleri dermişim :)) Sen ne hissediyorsun bir de o çok önemli:)) Hayırlısı olur inşallah:))

Hele aldığım sitede lila renkli elbiseler vardı öldüm yaa çok cici :)

evinde kosu bandı varsa durdugun hata. Doktorum eger onceden spora yatkınsa vucudun spora devam ediyor. Ama riske atacak karnına darbe gelebilecek (ornegin toplu sporlar) ya da dusebileceğin sporları yapma diyor. Kendini nasıl iyi hissediorsan. Yuruyus, yuzme bunlar zaten öneriliyor. Ben spinning yapardım hamile kalmadan cok nabız yukselttiği icin yapmıyorum simdi. Gceen aerobik yapayım dedim spor salonunda hoplamalı zıplamalı olunca rahatsız oldum belim agrıdı. O yuzden en guzeli tempolu yurumek her gun 30-45 dak yeterli olur

mrb anneler nasılsınız biz sağlık ocağından geldik ve mutlu geldik kan testlerim hepsi iyi çıktı çok az kansızlık var :) ama tansiyonum düşük çıktı dikkat etmem lazım :) ama beni en çok mutlu eden bebeğimin kalp atışı 147 atıyor yavrumun kalbi nasıl mutlu oldum anlatamam çok güzel bir duygu:):):):)

Kızlar merhaba,

cumartesi günü İstanbul Amerikan Hastanesi'nde Doç. Dr. Cengiz Alataş'a muayene oldum.
Kendisi inanılmaz derecede babacan ve bilgili bir doktor. İstanbul'da yaşasaydım kesinlikle ona giderdim o derece! Bebişimizin durumu gayet iyiymiş Doktor 3'lü testi yapalım dedi. İnşallah onun sonucu da iyi çıkar.

Bunun yanı sıra cinsiyeti öğrendik!:) bacaklarını açmış halde bizi bekleyen bebişim erkekmiş tipime bakıp senin oğlun olacak diyenler haklı çıktı.. Ben bu çin takvimi, rus takvimi vb testler yüzünden kız hissediyordum ama en son ultrasonda çok hareketli olduğunu duyduğumdan beri acaba erkek mi diyerek nötr halde geziniyordum..

Bu arada siz siz olun sakın çin takvimine inanmayın..şuan ki yaşıma +1 ekleyerek yani Çin yaşımı hesaplayarak testi yaptığımda kız diyordu.

Allah herkesin gönlüne göre, sağlıklı bebekler versin. Şimdi benim için erkek ismi araştırması vakti:)

Arkadaşlarım süt sağma makinesini ilk günden itibaren kullandıklarını söylüyorlar. Çünkü ilk günlerde onunla sağdıkça sütün artması sağlanıyormuş. Sabah sütü çok değerliymiş ve bebek hepsini alamazsa sağıp saklıyorlarmış sabah sütünün bu şekilde bol bol sağılması da sonraki sütün miktarını ve kalitesini arttırıyormuş. Ne derece doğrudur bilemem emzirenlerin yalancısıyım :) :)

ben yenidogan hic almadim, son gunlerde (cocugun kilosuna gore 4u gecerse yenidogan olmuyormus)yenidogan alacagım. onun disinda yaz icin 0-3 ve 3-6 ay kolsuz atlet gibi veya yarım kollu citcitli body, havlu tulum ve uzun kollu body ve alt alıcam. 2-3 tanede gezme icin sort kot tshirt gibi seyler.
kis icinse yani kazak pantalon vs 3-6 veya 6-9 aylık alıyorum. Kis icın cok almayacagım cocuk 4 kilo dogar her ay 1-1.5 kilo alırsa Aralık ayına 10 -12 kiloyu gecer ozaman 6-9 da olmaz 9-12 de:)

ya canım kız hissediyorum ama istediğim için hislerimi de yönlendiriyor olabilirm, başlarda çok tuzlu canım istyrdu hep, son bi aydır dengeli valla hem tuzlu ( zeytn..vs) hem de tatlı seviyorum <

ben de su kitaplar var:

Harvey Karp -Mahallenin en mutlu bebeği - kolik bebekleri susturma rahatlatma teknikleri uzerine.
Elizabeth FENWICK - Annelik Ve Bebek Bakımı - yilbasinda hediye geldi, renkli resimli bir kitap 3 yasina kadar cocuk bakımı temalı
Tracy Hogg - bebek bakımında mucize çözümler - basucu kitabı gibi ama dili cok sıkıcı, lazım oldukca okuyacagım simdilik gitmiyor.

Bir de onerdikleri.
Annelik Akademisi - Bebeim - Kolektif - %20 indirimli : Kitap | idefix.com
Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakım Kitabı - Ayşe Öner - %20 indirimli : Kitap | idefix.com
Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler - Arlene Eisenberg - %20 indirimli : Kitap | idefix.com

magnezyumu iç mutlaka önemliki aksatmadn ilaçlarınızı kullanın o kadar da kötü deil ya.magnorm kullanıyrm bende portakallı gibi sandoz işte çözünnce içyrm..

erkek annesiyim insalla cumartesi kesinlesecek, dusundugum isimler: Doga, Ruzgar, Isık, Alkan ve Hayat.. esim Doga ve Ruzgar'a sıcak bakıor digerlerini istemiyor simdilik.

doğa deilde rüzgar olur doğa kzı ismi olrk daha fazla kullanılyr erk ismi olrk duymdm pek..benmde erkek oluck benm hep hayalim oğlum olursa yağız koyacm diye şükr yağızım gelick inş.ALLAH sağlıklı kolay doğum ile almayı nasip etsin (amin)

ayy kızzlarrr benimkiii kıpır kıpırr bir sağ tarafta bir sol tarafta düz yatınca ozellikle oyle bir kaçıyor ki sağa sola şişkinlikten çok net ayırt edebiliyoruz
şimdidye kadar ultrasonlarda hiç kıpırdamıyodu maşallah bir açıldı pir açıldı

benim çevremde benden başka 5 hamile arkadaş var. Hepsi cinsiyetini öğrendi 5 i de kız. Buralarda da herkes bu sene kız senesi diyor.Artık kısmet canım Hayırlısı neyse o olsun. Benim doktor randevumda 12 sinde. Aynen senin düşündüklerini düşünüyorum sanırım dayanamayıp başka bir doktora gideceğim. Hem bazen göstermiyormuş ya biri göremezse biri görür en azından fazldan doktora gitmekten zarar gelmez ya. Cinsiyet öğrenmeden bir şey almıycam diye kendime söz verdim. Alış-verişe başlıyamıyorum dayanamıycam artık:)

aslinda benim oglum olursa koyacagım dediğim uc isim vardı.
biri alp digeri deniz digeri de Gunes.
alp'i esim istemior 3 harfli ve p ile bitiyor sert oluyor diyor. Deniz de gorumcemin ismi :) gunes de cok yakın bir arkadasim kizina koydu.
Esimle asla anlasamiyoruz Doga ve Ruzgar anlastigimiz nadir isimler. Ben Ruzgar'a daha yakinim ama o Doga diyor. Bi de cocuk ismiyle buyur , Ruzgar yaramaz asi olur diyor:)
Doga uniseks aslinda benim 2 tane erkek 1 tane kiz tanidigim var. İsim cok zor. Tek basina mahalle baskisi ailelere nasil kabul ettircez kara kara onu dusunuyorum.
Kiz kardesim ogluna Demir koymak istedi annemler siddetle karsi cikti, yazik koyamadi. Simdiden isim secip soylemek istemiorum begenmezlerse moralim bozulur diye, 7. ay gibi aciklayacagim herhalde o zaman bisi diyemezler :)

magnezyumu iç mutlaka önemliki aksatmadn ilaçlarınızı kullanın o kadar da kötü deil ya.magnorm kullanıyrm bende portakallı gibi sandoz işte çözünnce içyrm..

yaaa evet içmem lazım biliyorum ama ilk yudumu almamla tum yediklerim cıkıyo iki gündür

bakalım bugun nolcak

bende henüz yenidoğan hiç almadım,zaten kış sezonu olduğu için yenidoğanlar hep uzun kollu,kalın kumaşlı falan,yenidoğanları kilosuna göre ve yaza doğru almayı düşünüyorum... ama h&m de ve gap te uzun kollu çıtçıtlı bodyleri görünce dayanamadım...bnde 6-9 aylık aldım..orda alışveriş yapan bir bayan vardı,o da bebeğin ilk 1 yıla kadar oradaki numaralarla tutmayabilir dedi,ama sonbaharda yada kışın giydirceksen 6-9 al,9-12 çok büyük olur dedi.Aslında ikisini üstüste koyup kıyasladığında inanılmaz bir farkda yok,sadece 9-12 aylığın kol kısımları biraz daha uzun...

teşekkürler kitap önerilerin için...bu arada sanırım bugaboo bebek arabasını sende bakıyordun,dün gezerken satıcı concord neo dan daha iyi olduğunu 2. bebek için bile kullanılabileceğini fln söyledi..ağırlık olarak bugaboo concorddan 3 kg kadar daha hafifmiş...aklımızı karıştırdı...sen neye karar verdin?:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…