bayanlar yerleşme kanamasıyla hamile kalanlar war mı içinizde ? kahwerengi akıntım war diye doktora gittim adetimde daha 8 gün war 2 gündürde kahwe akıntım war. değerim 29 çıktı hamileyim galiba korkmalımıyım bilemedim değerim normal mi bu kanama ne kadar dewam edecek.. değerimi geç alınca doktora göstereemedim soramadım yani yardımcı olursanız bana sewinirim.. 1 düşükte yaptım 8 ay önce
canım ben,m adet gunum degerim 29du ve cok suku su an 18. haftamdayım.. yerlesme kanamasını da cooook sık duydum ben de olmadı ama.. hayırlı ugurlu salıklı olsun inşaallaaaah...
canım neden ağlıyorsun doktora git bugün bebişini gör rahatlaaa
doktorlar ağlamak kesinlikle iyi değil diyorlar
canm agrılar için hiç endiselenme bende de var inanılmaz sırt ve kasık agrısı bikaç sabah resmen kitlendim zor duzeldım
doktora sordum bu hfatalarda bekliyoru zaten normal dedı rahım genişledigi ve kaslar gerildiği için oluyomus cok normal yani magnezyum verdi bana ama her içişimde kustum o yuzden devam edemedim bu kasılmalara iyi geliyomuş
Cnm korkma bu aylarda rahim büyürken oluyor bu tip ağrılar kanaman yoka o kadar dert etme ama gene de tabi keşke dememek için tedbirli davranmak lazım benim de akıntım çoktu amniyon sıvısı diye korktum hemen gittim dr ye değilmiş şükür için rahatladı
evet kızlar ağrılarım normalmiş meğersemcanım bugün inşallah işlerin kolaylaşır ve güzel haberlerle dönersin.merakta bırakma bizi:26:benim fikrimi sorarsan eğer çok aklını karıştırmadan recep hasa git derim
mervecim çok geçmiş olsun,bişey yoktur eminimki.ama sen içinin rahat etmesi için doktora git yinedekızını görde gel
canım tebriklerbence elis ismi güzel,sizin ilk hecelerimizden oluştuğu içinde anlamlı.benimde erkek olsa özmen koyabilirdim aynı senin mantıktan istiyosan iki isim koy,biri elis olsun.
bayanlar yerleşme kanamasıyla hamile kalanlar war mı içinizde ? kahwerengi akıntım war diye doktora gittim adetimde daha 8 gün war 2 gündürde kahwe akıntım war. değerim 29 çıktı hamileyim galiba korkmalımıyım bilemedim değerim normal mi bu kanama ne kadar dewam edecek.. değerimi geç alınca doktora göstereemedim soramadım yani yardımcı olursanız bana sewinirim.. 1 düşükte yaptım 8 ay önce
Bugün Çapa'da randevumuz vardı genetik uzmanlıktan danışmanlık hizmeti aldık, amniyosentez önermiyoruz önce ultrasonla bakabiliriz dedi..
3'lü testin güvenilirliği olmadığı için ultrasonda bakmadan amniyosentez yapmıyorlar.
Detaylı ultrasona girdik bebeğimiz iri bir bebek ölçümü de 19 haftalık çıktı.. Daha önceki ölçümlerimiz tutarsız olduğu için üç kez kafasını ölçtüler, vücuduyla uyumlu iri bir bebek..
Ancak hiperekojen bağırsak ve hidronefroz olmak üzere iki ayrı anomalimiz çıktı..
Ense kalınlığı, burun kemiği diğer bütün bulgular normal..
Hiperekojen bağırsak; bağırsağın istenilen kadar şeffaf olmaması, renginin bir nebze de olsa parlak olması ki bu down sendromlu bebeklerde olabiliyormuş, sağlıklı bebeklerde de olabilir ancak nadir görülür dediler.
Hidrenefroz böbrekte sol tarafın çapı 6 mm sağ taraf 4 mm bu da down sendromlu bebeklerde olabilecek bir ayrıntı..
Doğal olarak bunların hepsi riski arttırıcı etken ama kesin değil, kesinlik için amniyosentez şart dediler.
Ben de amniyosenteze karar vermeden önce Recep Has'a haftaya salı gününe ve Rıza Madazlı'dan cuma gününe randevu aldım.
Hangisine gideceğime henüz karar vermedim, görüşlerinize de ihtiyacım var. Karar verince diğerinin randevusunu iptal ederim.
Direkt gidip amniyosentez mi olsam acaba diye de düşünüyorum..
8 gün war adetime cnm sonucumu aldığımda geç olmuştu saat gösteremedim o yüzden..canım benimde kanamam olmuştu kahverengi şeklinde 3-4 gün sürmüştü
tam 4 haftalık hamileyken başlamıştı ama bizimki tüp bebek:26:belki farklıdır
adetine kaç gün vardı 29 biraz düşük gibimi sanki doktorun ne yorum yaptı bu sonuca
inşallah hamilesindir canım
29 çok iyi bi değer bende 31 le öğrenmiştim ama bence doktora gitmek için gününün geçmesini bekle
kızlar siz magnezyum mu içiosunuz. ben daha 2-3 gün oldu anca decavit e başladım
cnm bende bilinçli bebek diye bir kitap aldım,ona başlıcam...ama istediğim gibi anne baba bebek iletişimiyle ilgili bir kitap bulamadım...bakalım araştırayım biraz daha
Su icemeyen hamilelere oneriler:
Suyun onemlini hepimiz biliyoruz ozellikle vucud elastikiyeti ve catlaklar icin, sonra sindirimi kolaylastırmak icin su sart.
Ben cok icemiyordum cay kahve icmeyince suya abanmam gerektiği icin biraz arastırdım ve denedim, kesinlikle daha cok su iciliyor. Sizinle paylasmak isterim.
- Omega 3 hapi - hem agizda kotu tat birakıyor hem de inanilmaz susatiyor, doktorunuz oneriyorsa mutlaka kullanın faydasını gorursunuz.
- Suyu 500 ml ya da 1000 ml lik sisede ya da surahide icmek, ozellikle calisiyorsaniz cok ise yarıyor.
- Suya salatalık veya limon ya da tatlı seviorsaniz haslanmis (komposto gibi) meyve eklemek
- saat basi 1 bardak icmek boylece en az 10 bardak iciliyor.
Herkese selammm.
Pat diye konuya gircem ama benim vücudumdaki tüyler büyümüyor artık çok yavaşladı ve seyreldi. Sakın şikayet ettiğimi sanmayın elbette bu harika bişey ama merak ediyorum benim gibi olan varmı diye. Cevap verirseniz sevinirim. Sevgilerr.
Bugün Çapa'da randevumuz vardı genetik uzmanlıktan danışmanlık hizmeti aldık, amniyosentez önermiyoruz önce ultrasonla bakabiliriz dedi..
3'lü testin güvenilirliği olmadığı için ultrasonda bakmadan amniyosentez yapmıyorlar.
Detaylı ultrasona girdik bebeğimiz iri bir bebek ölçümü de 19 haftalık çıktı.. Daha önceki ölçümlerimiz tutarsız olduğu için üç kez kafasını ölçtüler, vücuduyla uyumlu iri bir bebek..
Ancak hiperekojen bağırsak ve hidronefroz olmak üzere iki ayrı anomalimiz çıktı..
Ense kalınlığı, burun kemiği diğer bütün bulgular normal..
Hiperekojen bağırsak; bağırsağın istenilen kadar şeffaf olmaması, renginin bir nebze de olsa parlak olması ki bu down sendromlu bebeklerde olabiliyormuş, sağlıklı bebeklerde de olabilir ancak nadir görülür dediler.
Hidrenefroz böbrekte sol tarafın çapı 6 mm sağ taraf 4 mm bu da down sendromlu bebeklerde olabilecek bir ayrıntı..
Doğal olarak bunların hepsi riski arttırıcı etken ama kesin değil, kesinlik için amniyosentez şart dediler.
Ben de amniyosenteze karar vermeden önce Recep Has'a haftaya salı gününe ve Rıza Madazlı'dan cuma gününe randevu aldım.
Hangisine gideceğime henüz karar vermedim, görüşlerinize de ihtiyacım var. Karar verince diğerinin randevusunu iptal ederim.
Direkt gidip amniyosentez mi olsam acaba diye de düşünüyorum..
Portbebe bassınet gibi birşeymi? Bende Stokke Xplory complete set ısmarladım. Arabası ve bassinet var birde Stokke izi- sleep oto koltuğu ısmarladım birlikte kullanmak için. Black melange rengi. Siyah gri gibi kot pantolona benziyor. Hem erkek hem kız için kullanılır hemde kir leke göstermez. Arkadaşımınki krem rengi çok şikayet etti renginden. Burda yasalar gereği oto koltuğu şart. Hatta hastaneden çıkış yapamazsın koltuksuz. Arkadaşım oğlu için almıştı. Gerçi o sadece arabasını almıştı ama çok beğenmiştim. Başka alternatiflere bakmadım bile. İnşallah Gelince resmini koyarımAllah hepimize huzurla mutlulukla kullanmayı nasip etsin. Çok zevkli bebek için bişeyler almak.
kızlar siz magnezyum mu içiosunuz. ben daha 2-3 gün oldu anca decavit e başladım
Benimde tam tersi daha çabuk uzuyor..Hatta alırkende normalden çok acıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?