2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

canım ben,m adet gunum degerim 29du ve cok suku su an 18. haftamdayım.. yerlesme kanamasını da cooook sık duydum ben de olmadı ama.. hayırlı ugurlu salıklı olsun inşaallaaaah...

canım neden ağlıyorsun doktora git bugün bebişini gör rahatlaaa
doktorlar ağlamak kesinlikle iyi değil diyorlar

evet kızlar ağrılarım normalmiş meğersem boşuna panik yapmışsın dedi doktorum
ama ne yapayım içim rahat eder mi hiç onun iyi olduğunu görmeden
çok şükür kızım iyiydi büyümüş bitanem 228 grcık olmuş
yani sizdede olursa panik yapmayın benim gibi rahim büyüyo çok normal dedi
belden kasıklara doğru inen ağrı olursa tehlikeli dedi doktorum bizden haberler böyle
Onu çok seviyorum canım kızım sağlıcakla gel yavrum benim

canım benimde kanamam olmuştu kahverengi şeklinde 3-4 gün sürmüştü
tam 4 haftalık hamileyken başlamıştı ama bizimki tüp bebek:26:belki farklıdır
adetine kaç gün vardı 29 biraz düşük gibimi sanki doktorun ne yorum yaptı bu sonuca
inşallah hamilesindir canım

29 çok iyi bi değer bende 31 le öğrenmiştim ama bence doktora gitmek için gününün geçmesini bekle

Bugün Çapa'da randevumuz vardı genetik uzmanlıktan danışmanlık hizmeti aldık, amniyosentez önermiyoruz önce ultrasonla bakabiliriz dedi..
3'lü testin güvenilirliği olmadığı için ultrasonda bakmadan amniyosentez yapmıyorlar.
Detaylı ultrasona girdik bebeğimiz iri bir bebek ölçümü de 19 haftalık çıktı.. Daha önceki ölçümlerimiz tutarsız olduğu için üç kez kafasını ölçtüler, vücuduyla uyumlu iri bir bebek..
Ancak hiperekojen bağırsak ve hidronefroz olmak üzere iki ayrı anomalimiz çıktı..
Ense kalınlığı, burun kemiği diğer bütün bulgular normal..
Hiperekojen bağırsak; bağırsağın istenilen kadar şeffaf olmaması, renginin bir nebze de olsa parlak olması ki bu down sendromlu bebeklerde olabiliyormuş, sağlıklı bebeklerde de olabilir ancak nadir görülür dediler.
Hidrenefroz böbrekte sol tarafın çapı 6 mm sağ taraf 4 mm bu da down sendromlu bebeklerde olabilecek bir ayrıntı..
Doğal olarak bunların hepsi riski arttırıcı etken ama kesin değil, kesinlik için amniyosentez şart dediler.

Ben de amniyosenteze karar vermeden önce Recep Has'a haftaya salı gününe ve Rıza Madazlı'dan cuma gününe randevu aldım.
Hangisine gideceğime henüz karar vermedim, görüşlerinize de ihtiyacım var. Karar verince diğerinin randevusunu iptal ederim.
Direkt gidip amniyosentez mi olsam acaba diye de düşünüyorum..

Cok zor bir karar AMA direk test olsan Kafan belki daha rahat eder diye dusunuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 gün war adetime cnm sonucumu aldığımda geç olmuştu saat gösteremedim o yüzden..
29 çok iyi bi değer bende 31 le öğrenmiştim ama bence doktora gitmek için gününün geçmesini bekle

ama kahwe şeklinde akıntım hala war normal mi bilmiyorumki kaç günü normal mervenin dediği gibide olabilir yrn değilde cuma gidiyim diyorum..

kızlar siz magnezyum mu içiosunuz. ben daha 2-3 gün oldu anca decavit e başladım

cnm bende bilinçli bebek diye bir kitap aldım,ona başlıcam...ama istediğim gibi anne baba bebek iletişimiyle ilgili bir kitap bulamadım...bakalım araştırayım biraz daha

Benim tavsiyem,
Merhaba Bebek
Yazarı:Sinem Olcay Kademoğlu

Burada bebeğin özellikle ilk yılındaki iletişimle ilgili çok güzel bilgiler var.
Bir psikolog yazdıgı için ve bu konuda yıllardır semınerler verip annelerle-babalarla birlikte oldugu ıcın
şimdiye dek okudugum kıtapların ıcınde en ıyısı dıyebılırım.
Kitapyurdu ndan fiyatı 10 TL
Genellikle kitaplarda bilindik şeyleri okuyoruz.
Bu kitapta bebek psikolojisi ile ilgili çok güzel ve faydalı-pratik bilgilere yr verilmiş.
Örnek aile görüşleri paylaşılmış.
Bebekle daha ik aylarda uyku duzeni-yeme düzeni-emzık kullanımı vs dahil sık rastlanan sorunlara
bilimsel ve sizi rahatlatan cevaplar verilmiş.
İsteyenler aynı adlı semınerlere de katılabılıyorlarmıs.
Birçok bilgiyi anneler bilse aylarca uykusuz kalmazlar,
bebeğim aç mı kalıyor diye kabus yaşamazlar; diyor ve anlatıyor.
Tavsiye ederim..

Ben çok fazla su içiyorum..Hatta 1 saat kadar su içmedim diyelim.Çok susadım ama bir türlü içemedim tansiyonum düşüyor..Yeni farkettim bunu

Benimde tam tersi daha çabuk uzuyor..Hatta alırkende normalden çok acıyor

Canım işyerinden bir arkadaşımın bebeğinde de bağırsakta parlaklık gördüler. Bir sürü ihtimal saydılar. O da çok korktu ,ağladı. Dayanamam diyerek amniyosentez yaptırdı. Allah'a şükür hiçbirşey çıkmadı. Bebek de sağlıklı doğdu. Sakın üzme kendini. Eğer bu stresi 9 ay çekemem dersen profesyonel bir doktorda amniyo yaptırabilirsin. Sonucu öğrenince için rahatlar..

Bugaboo'nun portbebeli modeli bu arkadaşım Bugaboo Cameleon Puset Kırmızı - e-bebek.com

Ben eğer alırsam bugaboo bee alıcam yanındaki puseti yok. senin sipariş ettiğin stokke da güzel hangi kumaştan bahsettiğini de anladım buldum netten. güle güle sağlıkla kullanın bebeğinizle :))))

benim tam adet olmam gereken tarihte hafif kanamam olmuştu. 1-2 gün çok az geldi ve kasıklarımda adet sancısı gibi ağrıda vardı ama yerleşme ağrısıymış oda çok şükür test yaptırınca pozitif çıktı. Seninde hayırlısı olur inşallah.

:)) Canım ben kahve akıntıları çok yaşadım adetime 3 gün varken başladı test yaptım pozitif çıktı lekeler için doktorum düşük tehdidi dedi kabus gibi günlerdi tuvalete gitmeye korkuyordum günde 3 kez progesteron tablet başladım leke günde 1 kez 1 damla geliyordu sonra 5 gün yok tekrar 1 damla 8 gün yok böyle böyle gideken 2 aylıkken peçeteye kan geldi geliş o gelş bitti gitti sanırım o kanda adet döngüsüydü. Korkma Allahın izni ile inşallah hamilesindir elini karnına koy ''YA MÜBDİ'' ve ''EL VAARİS'' tesbihleini çok çek canım hayırlısı olur inşallah. Bak biz 4 aylık olduk çok şükür:))

Ben suyu azcık azaltsam idrar yolu enfeksiyonu oluyorum 2 litreye ytakın içiyorum.Küçük pet şişe iyi oluyor ölçebiliyorum. Normalde suyu hiiiç sevmem ama zorrla içiyorrum(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…