2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

teşekkür ederim çok tatlısın arkadaşım..kendi adıma çoktan kapattım zaten mevzuyu,arkadaşım da kapatmış zaten anladığım kadarıyla ..
kaldığımız yerden annişliğe devam

Kızlar bu mide yanması beni öldürecek aranızda bu sorunu yaşayan var mı gavisconu şişe şişe içsem gene de tık yok

CaNim sen benden ilerdesin senin haftalığına gelince ne olur bilmiyorum ama ben istifra ettigim zaman midemden boğazıma kadar yanma oluyor cocuk tuylenmeye başladığında yanma cok olurmuş birde yediklerine dikkat et cok baharatli yağlı agir yemeklerden uzak dur onlarda cok etkiliyor gecmis olsun

helal olsun arkadaşım sen de hakkını helal et...kimseyi kırmak istemem, niyetimiz kötü değil sonuçta..sağlık olsun,yeni yılda olmasın inşallah böyle şeyler

helal olsun arkadaşım sen de hakkını helal et...kimseyi kırmak istemem, niyetimiz kötü değil sonuçta..sağlık olsun,yeni yılda olmasın inşallah böyle şeyler

bu kadar ya
ne kadar kolay gonul almak
ay cok hosuma gıttı

Bebelerımız saglıklı olsun yeter

Canım, Alfa feto protein (AFP) 3'lü test içerisinde ölçülen değerlerden birisi ve en önemlisi bebekte Nöral tüp defekti ve spina bifida gibi bebekte anormal açıklık olabilecek rahatsızlıklarla ilgili bulgu var mı onu tespit eder,
Alfa feto protein her hamilelinin kanına bebekten geçer, önemli olan yüksek ya da düşük olmasıdır.
Yüksek ise yukarıda yazdığıma benzer rahatsızlıklar için bulgudur, çok düşükse down sendromu belirtisi olabilir.
3'lü test AFP'nin B-hgc ve uE3 ile kombine edildiği testtir ve pek çok doktor 3'lü testi gerekli ya da doğru bulmaz.
Bunun yerine bazı doktorlar sadece AFP ölçerler ve senin gebelik haftan, kilon gibi etkenlerle birlikte bir sonuc çıkartırlar.
O yüzden endişelenme doktorun en güncel uygulamayı sana yapmış çünkü 2'li testten sonra 3'lü ya da 4'lü test yapılmayacaksa pek çok doktor AFP ölçer.
Tek bile olsan yanlış bir uygulama değil, umarım sağlıklı sonuçlar alırsın.

Bana da 3 hafta önce verdi doktorum kan ilacını. Çok midemi bulandırdığı için bir türlü düzenli içemedim. Ama dün yapılan kan tahlillerimde kan değerlerim düşmeye başlamış onu fark ettik. Hamileliğimin 7. haftasında yapılan testlerde kan değerlerim çok iyiydi oysa.

Yani demem o ki ilaçlarımızı bir şekilde düzenli içmeliyiz. Kan ilacını portakal suyuyla içmek emilimini arttırırmış. Bilginize.

ben karnımı dinliorum, sağa yatıorum yok sola yatıorum yok :) diorum güçsüz heralde. fazla besleyemiorum ya :)

canım benim yaa insan heyecanla bekledikçe onlar ağırdan alır zaten ben 19 haftalığım 2 gündür hafif hafif hissediyorum dr ilk gebelikte 20. haftada hissedersin demişti zaten sonraki gebeliklerde daha erken hissediliyormuş yeni büyüyolar zaten ben dün tek bacağımı katladım karnıma doğru hızla ittirdi iki kere jeton düşünce bende açtım bacağımı sesi kesildi bi de yemek yerken 5 10 dakika sonra dönüyo mutluluktan heralde onları hissedince hayat daha güzel hamilelik de

ESt.. Bizim hakkımız bütün kardeslerimize helâldir tabi kimse kötu niyetli değil konusunca muhakkak ki insan kendini anlatabiliyor ben hormonlara bağlıyorum bu olayı Rabbim hepimize sağlıklı rahat bir hamilelik nasip etsin insallah

Sağolasın cnm ya benim kız zaten baharatı acılıyı ekşiyi ve çok aşırı tatlıyı hiç sevmiyoo çok seçiciii salata,çorba, hamur işi seviyoruz bakalım bi de vitamin kan ilacı kullanıyorum ondan da midem kötü oldu ya

Kızlar bu mide yanması beni öldürecek aranızda bu sorunu yaşayan var mı gavisconu şişe şişe içsem gene de tık yok

Ben de mide yanması çok uzun zamandır var, hatta boğazımı yakacak kadar ilerledi ama ilaç kullanmıyorum onun yerine midemi sakinleştirecek şeyler yapmaya çalışıyorum zaten asitli, baharatlı, ağır şeyler yememek gerekiyor bol su tabi ki. Onun dışında sırtını destekleyerek başın yukarıda kalacak şekilde uyumalısın tabi gece de devam ediyorsa.

Aşağıdakileri okursan belki faydalı olabilir.

Gebelikte hormonların artması ve rahmin büyüyüp mideye bası yapması midede yanmaya (göğüs - kalp bölgesinde yanma), mide ekşimesine ve mide ağrısınasebep olabilir. Artan hormonların etkisiyle midenin yemek borusuyla birleştiği bölgedeki girişi gevşer ve buradan mide asiti yemek borusuna geçerek yukarı kaçar, yanma şikayetine sebep olur, buna reflüdenir. Reflü oluşan hastalar ağızlarına acı su gelmesi şeklinde şikayetlerini ifade ederler. Rahminde giderek büyüyüp mideye bası yapmasıyla bu şikayetler gebeliğin son aylarında daha da artar. Mide ağrısı ve mide yanması şikayetleri reflü yani ağıza acı su gelmesi olmadan tek başına da olabilir.
Bazen gebelikten önce olan veya gebelikte başlayan mide ülseri,gastrit gibi problemler de midede ağrı ve yanma, ekşime şikayetlerine sebep olabilir. Aşağıdaki önlemler uygulandığı halde ve antiasit şurup ve benzeri ilaçlar kullanıldığı halde geçmeyen mide ağrıları bu konuda uyarıcı olmalıdır, bu durumda daha ileri değerlendirme için dahiliye veya gastroenteroloji uzmanı konsültasyonu gerekebilir.

Halk arasında bu tür mide şikayetlerinin bebeğin saçlarından kaynaklandığı gibi bir inanış vardır, bu doğru değildir.

Mide yanması ve ağrısı nasıl geçer? Önlemler:
- Bir seferde çok yemek yeride, sık sık az miktarda yemeli.
- Ilık süt mide yanması şikayetinize iyi gelebilir.
- Kızartmalar, aşırı yağlı, baharatlı yiyecekler bu şikayetleri arttırır, bunlardan kaçının.
- Sıkı giyecekler giymeyin.
- Sigara kullanmayın
- Fazla kahve tüketmeyin
- Yüksek yastık kullanmak faydalı olabilir.
- Doktorunuzun önereceği mide asitini giderici ilaçları kullanabilirsiniz.

bu kadar ya
ne kadar kolay gonul almak
ay cok hosuma gıttı

Bebelerımız saglıklı olsun yeter

İlahi hullycim tabi benim gönlüm cok çabuk olur hem ben hayatımda daha kimseye ne kusü tuttum nede kin doğru birsey de değil zaten bir gönül alabiliyor musun ne mutlu ben daha mutlu
Oluyorum hiç sevmem kırgınlıkları ve kalamam da zaten...
Bu arada bakkalında arkadaslar siliniyor mü ya benim arkadaslar silinmiş tekrardan gönderdim yanlış anlaşılmasın

Çok teşekkür ederim cnm faydalı bir yazı olmuş tabi hassas şimdi midelerimiz meyveyi de çok kaldıramıyor benim midem bulantılarım da yeni geçti zaten daha

Ooo ne guzel benimki de kiz bende hamur ısı seviyorum da yapan yok kendim yapincada yiyemiyorum hala acim ama korkuyorum yemeye tabi onlarda yapabilir ben hiçbirşey kullanmıyorum valla ilaçları bile çıkarıyorum yarın hastaneye yaticam artık serum yemeye başka bişey yediğimiz yok zaten ama yanma için ilac kullanabilirsin canim doktoruna söyle cok kötu çekilmiyor valla

neyini düşünüyosunn süper çıkmış sonuçların

Canım benim saolasın .. keşke bende senin kadar rahat olabilsem..

canım ben yaptırmadım ama en önemlisi ense kalınlığı dedi seninkide normLMİŞ,doktorum inşallah hiç bi sorun yoktur rabbim hayırlı sağlıklı ewlatlar versin inşallah...

tşk ederim güzel dileklerin için Allah'ım bütün annelere sağlıklı evlatlar versin tüm duam bu..

Bazen diyorum risk düşük.. bazen diyorum risk fazla bende ne yapacağımı bilemedim..doktorum trafik kazası geçirme riskin neyse bu testteki riskin de aynen bu dedi. ama peşinden ekleme yapıyor ben doktorluk hayatım boyunca 10000de 1 riskte bir defa downlu bebek doğduğunu gördüm diyor. emin olamayız vs. diyor.. farklı iki doktora da gösterdim gayet iyi sonuçlar dediler. Eğer yaştan korkuyorsan bu yaşta hamile kalmayacaksın çünkü yaş değişmez diyorlar..beni sadece yaş riskinin 558 olması korkutuyor. amniosentez yaptırmayı bile düşünüyorum.. ama kesin karar vermedim.. Allah'ım herkese sağlıklı evlatlar versin.. cevaplar için herkese çok tşk ederim..

bu arada doktorum en güvenilir ikili test diğer saçmalıklara gerek yok dedi. aynen saçmalık ibaresini kullandı. neden böyle dedi bende anlamadım.. başka bir doktorsa hukuki açıdan 3lü testi bile önermek zorundayım dedi.. kendi aralarında bile çelişiyolar yani..

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun cnm ya ilk başlarda ben de su içemediğim ve çıkardığım için 2 3 defa serum almıştım,annemiz de çok uzak bir şehirde maalesef gelip hamur işi yapamıyor ama sağolsun kargoyla yetiştirdi:)

Canim doktorum bana da elevit ve kan ilacı verdi mide bulantilarim ve istifralarim cok olduğu için kullanamadım saglık Ocağı'na gittim ebede kan değerimin iyi olmasına rağmen günde 1 tane dahi oksa alman gerektiğini söyledi takviye yapmak kazınmış ben gece yatarken iciyorum sende bı dene belki bu sekilde alabilirsin uykudayken pek rahatsızlık vermiyor

Ohh ohh afiyet olsun yarasın meleğine benim annende yok ne yapcaz neyseki rüyamda annemi gördüm baba bı tepsi börek getirdi yedim artık rüyalarımda yiyorum

Kızlar unnado da kampanya var.
Dawgs markasında.
Bebek battaniyeleri 40 TL den 9.90 a düşmüş, bi bakın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…