dılca kızın olcak bence
forumda en sevdıgım kendıme yakın buldugum arkadaslarımın ıkısı
ne oldugunu anlayamadım ama hassas donemdeyz bırbırımızı kırıp uzmeyelım bence
burda mutlulugumuzu uzuntumuzu en deger verdıgımız varlıkları bebeklerımızı paylasıorz
herkes farklı dusunebılır yanlıs anlasılma olabılır
cok fazla detaylara takılıp kımse kımseyı uzmesın derım ben
hadı barısınnn
Kızlar bu mide yanması beni öldürecek aranızda bu sorunu yaşayan var mı gavisconu şişe şişe içsem gene de tık yok
Bak buna sevindim senin de hasas dönemine geldi sanırım ben o paylaşımı katiyen yargılamak amaçlı yapmadım tamamen iyi niyetliydim Allah biliyor sende dini kullanmak ve reklam yapmak gibi seyler söyledin bu cok üzdü bana yakışmayan bir üslup kullandım kimseye kırgınlığım yok bir daha tartışmalara açık bir paylaşım yapmam eğer haksizsam vede senin anladığın bir sekilde bı paylaşım yaptimsa hakkını helal et
helal olsun arkadaşım sen de hakkını helal et...kimseyi kırmak istemem, niyetimiz kötü değil sonuçta..sağlık olsun,yeni yılda olmasın inşallah böyle şeyler
Canım yanlış yazmışım Afp alfa protein 3 lü test yapılmayacak değerlerim iyi diye bu test de 3lü terşn içinde olan bir testmiş.bitek benmiyim bu testi yaptıran diye merak ediyorum yani 3 lüyü ya istiyor doktorlar ya istemiyorlar.
kızlar merhaba herkese,ya doktorum bana kan ilacı verdi..kapsül şeklinde aç karnına içeceksin dedi eczacıda.ama gel görünki ben bu ilacı içemiyorum boğazıma takılıyor sanki ve çok kötü kokuyor,midemi çok fena bulandırıyor..napıcam ben yaaaa
benkarnımı dinliorum, sağa yatıorum yok sola yatıorum yok :) diorum güçsüz heralde. fazla besleyemiorum ya :)
helal olsun arkadaşım sen de hakkını helal et...kimseyi kırmak istemem, niyetimiz kötü değil sonuçta..sağlık olsun,yeni yılda olmasın inşallah böyle şeyler
CaNim sen benden ilerdesin senin haftalığına gelince ne olur bilmiyorum ama ben istifra ettigim zaman midemden boğazıma kadar yanma oluyor cocuk tuylenmeye başladığında yanma cok olurmuş birde yediklerine dikkat et cok baharatli yağlı agir yemeklerden uzak dur onlarda cok etkiliyor gecmis olsun
Kızlar bu mide yanması beni öldürecek aranızda bu sorunu yaşayan var mı gavisconu şişe şişe içsem gene de tık yok
bu kadar ya
ne kadar kolay gonul almak
ay cok hosuma gıttı
Bebelerımız saglıklı olsun yeter
Çok teşekkür ederim cnm faydalı bir yazı olmuş tabi hassas şimdi midelerimiz meyveyi de çok kaldıramıyor benim midem bulantılarım da yeni geçti zaten dahaBen de mide yanması çok uzun zamandır var, hatta boğazımı yakacak kadar ilerledi ama ilaç kullanmıyorum onun yerine midemi sakinleştirecek şeyler yapmaya çalışıyorum zaten asitli, baharatlı, ağır şeyler yememek gerekiyor bol su tabi ki. Onun dışında sırtını destekleyerek başın yukarıda kalacak şekilde uyumalısın tabi gece de devam ediyorsa.
Aşağıdakileri okursan belki faydalı olabilir.
Gebelikte hormonların artması ve rahmin büyüyüp mideye bası yapması midede yanmaya (göğüs - kalp bölgesinde yanma), mide ekşimesine ve mide ağrısınasebep olabilir. Artan hormonların etkisiyle midenin yemek borusuyla birleştiği bölgedeki girişi gevşer ve buradan mide asiti yemek borusuna geçerek yukarı kaçar, yanma şikayetine sebep olur, buna reflüdenir. Reflü oluşan hastalar ağızlarına acı su gelmesi şeklinde şikayetlerini ifade ederler. Rahminde giderek büyüyüp mideye bası yapmasıyla bu şikayetler gebeliğin son aylarında daha da artar. Mide ağrısı ve mide yanması şikayetleri reflü yani ağıza acı su gelmesi olmadan tek başına da olabilir.
Bazen gebelikten önce olan veya gebelikte başlayan mide ülseri,gastrit gibi problemler de midede ağrı ve yanma, ekşime şikayetlerine sebep olabilir. Aşağıdaki önlemler uygulandığı halde ve antiasit şurup ve benzeri ilaçlar kullanıldığı halde geçmeyen mide ağrıları bu konuda uyarıcı olmalıdır, bu durumda daha ileri değerlendirme için dahiliye veya gastroenteroloji uzmanı konsültasyonu gerekebilir.
Halk arasında bu tür mide şikayetlerinin bebeğin saçlarından kaynaklandığı gibi bir inanış vardır, bu doğru değildir.
Mide yanması ve ağrısı nasıl geçer? Önlemler:
- Bir seferde çok yemek yeride, sık sık az miktarda yemeli.
- Ilık süt mide yanması şikayetinize iyi gelebilir.
- Kızartmalar, aşırı yağlı, baharatlı yiyecekler bu şikayetleri arttırır, bunlardan kaçının.
- Sıkı giyecekler giymeyin.
- Sigara kullanmayın
- Fazla kahve tüketmeyin
- Yüksek yastık kullanmak faydalı olabilir.
- Doktorunuzun önereceği mide asitini giderici ilaçları kullanabilirsiniz.
Sağolasın cnm ya benim kız zaten baharatı acılıyı ekşiyi ve çok aşırı tatlıyı hiç sevmiyoo çok seçiciii salata,çorba, hamur işi seviyoruz bakalım bi de vitamin kan ilacı kullanıyorum ondan da midem kötü oldu ya
neyini düşünüyosunn süper çıkmış sonuçların
canım ben yaptırmadım ama en önemlisi ense kalınlığı dedi seninkide normLMİŞ,doktorum inşallah hiç bi sorun yoktur rabbim hayırlı sağlıklı ewlatlar versin inşallah...
ben de 32 yasindayim, ense benim de 1.6mm yas riskim 630 cikti. ama ikili test 2300 dü senin daha düşük. Bu normal yaştan dolayı. Bence risk düşük. 4lü yaptırcak misin? Doktorun ne dedi? Benimlkiyapmayalım dedi ama cumartesi yaptircam 17+0da, eğer risk cikarsa detayli ultrasona erken girebilmek için randeum 20+4'te çünkü.
Çok geçmiş olsun cnm ya ilk başlarda ben de su içemediğim ve çıkardığım için 2 3 defa serum almıştım,annemiz de çok uzak bir şehirde maalesef gelip hamur işi yapamıyor ama sağolsun kargoyla yetiştirdi:)Ooo ne guzel benimki de kiz bende hamur ısı seviyorum da yapan yok kendim yapincada yiyemiyorum hala acim ama korkuyorum yemeye tabi onlarda yapabilir ben hiçbirşey kullanmıyorum valla ilaçları bile çıkarıyorum yarın hastaneye yaticam artık serum yemeye başka bişey yediğimiz yok zaten ama yanma için ilac kullanabilirsin canim doktoruna söyle cok kötu çekilmiyor valla
kızlar merhaba herkese,ya doktorum bana kan ilacı verdi..kapsül şeklinde aç karnına içeceksin dedi eczacıda.ama gel görünki ben bu ilacı içemiyorum boğazıma takılıyor sanki ve çok kötü kokuyor,midemi çok fena bulandırıyor..napıcam ben yaaaa
Çok geçmiş olsun cnm ya ilk başlarda ben de su içemediğim ve çıkardığım için 2 3 defa serum almıştım,annemiz de çok uzak bir şehirde maalesef gelip hamur işi yapamıyor ama sağolsun kargoyla yetiştirdi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?