Ohh ohh afiyet olsun yarasın meleğine benim annende yok ne yapcaz neyseki rüyamda annemi gördüm baba bı tepsi börek getirdi yedim artık rüyalarımda yiyorum
acaba benim bebeğimin cinsiyeti ne? hamişler neler hissediyosunuz çok merak ediyorum...
Canım, Alfa feto protein (AFP) 3'lü test içerisinde ölçülen değerlerden birisi ve en önemlisi bebekte Nöral tüp defekti ve spina bifida gibi bebekte anormal açıklık olabilecek rahatsızlıklarla ilgili bulgu var mı onu tespit eder,
Alfa feto protein her hamilelinin kanına bebekten geçer, önemli olan yüksek ya da düşük olmasıdır.
Yüksek ise yukarıda yazdığıma benzer rahatsızlıklar için bulgudur, çok düşükse down sendromu belirtisi olabilir.
3'lü test AFP'nin B-hgc ve uE3 ile kombine edildiği testtir ve pek çok doktor 3'lü testi gerekli ya da doğru bulmaz.
Bunun yerine bazı doktorlar sadece AFP ölçerler ve senin gebelik haftan, kilon gibi etkenlerle birlikte bir sonuc çıkartırlar.
O yüzden endişelenme doktorun en güncel uygulamayı sana yapmış çünkü 2'li testten sonra 3'lü ya da 4'lü test yapılmayacaksa pek çok doktor AFP ölçer.
Tek bile olsan yanlış bir uygulama değil, umarım sağlıklı sonuçlar alırsın.
Bana da 3 hafta önce verdi doktorum kan ilacını. Çok midemi bulandırdığı için bir türlü düzenli içemedim. Ama dün yapılan kan tahlillerimde kan değerlerim düşmeye başlamış onu fark ettik. Hamileliğimin 7. haftasında yapılan testlerde kan değerlerim çok iyiydi oysa.
Yani demem o ki ilaçlarımızı bir şekilde düzenli içmeliyiz. Kan ilacını portakal suyuyla içmek emilimini arttırırmış. Bilginize.
Canim doktorum bana da elevit ve kan ilacı verdi mide bulantilarim ve istifralarim cok olduğu için kullanamadım saglık Ocağı'na gittim ebede kan değerimin iyi olmasına rağmen günde 1 tane dahi oksa alman gerektiğini söyledi takviye yapmak kazınmış ben gece yatarken iciyorum sende bı dene belki bu sekilde alabilirsin uykudayken pek rahatsızlık vermiyor
Manevi gıda vermiş annen ne güzel, Allah size bebişine sağlıklı mutlu ömürler versin
kızlar banada eczacı kan ilacını sabah aç karnına içeceksin dedi..ama normalde bile kokusu midemi bulandırıyor...sabah sabah aç karnına çok kötü oluyorum yaaa...eleviti ztn akşam yatmadan önce alıyorum onda bir sorun yok ama kan ilacı kapsül olduğu için boğazıma yapışıyorbide portakal suyuyla içmeyi deneyeyim belki o kokuyu bastırır...
kızlar gargara kullanıyormusunuz? yada başka alternatifiniz varmı?
kullanmak istiyorum ama kullanmıyorum doktorada sormadım herhangi bi sakıncası varmıdır acaba ??
Ben artık sakin durucam diye taş kesildim, bende aynı durumdayım canım yemek boğazımdan geçmiyor sadece bebek beslensin diye bir şeyler atıştırıyorum, komik bir şeye gülemiyorum içim sızlıyor, biri sorduğunda cevap verirken kesik kesik konuşuyorum çünkü ağlarım diye korkuyorum. Bugün kötü bir rüya gördüm sanırım tam hatırlamıyorum, uyandığımda sanki yanımda bebeğim yatıyordu bir an böyle bebek kokusu içime çektim sanki, boğazım düğüm düğüm oldu azıcıkta ağladım meğer eşim evden çıkmak üzereymiş sesimi duyup geldi, teselli etmeye çalışıyor ama o da kötü oldu işe gitti. Kimine abartı gelebilir belki ama anne olmayı bu kadar çabuk öğrenmeyi ben de beklemiyordum.. her gün zehir gibi..
Cnm benim yaa okurken ben de çok fena oldum neolur iyi düşün iyi olsun kendini bukadar üzme bebişin için sağlam dur. Allahım biranönce güzel haberler almanı nasip eder inşallah, bebişin çok sağlıklıdır bence sadece tombiş bir bebiş o sen üzülme annesi herşey güzel olur inşallah . CNM tez zamanda bize güzel haberlerle dönersin inşallah iyi haberlerini bekliycez.
Ferro sanol duo içiyorum her sabah en erken ne zaman uyanırsam 7 flan gibi meselaa sonra uyumaya devam ediyorum kaldıım yerden :) çok büyük bi ilaç olmasına rağmen bi şişe suya yakın içiyorum üstüne ve yatıyorum hiç mide bulantısı yapmasına fırsat kalmıyo.. bağırsaklarımı da yumuşattı bölece kabızlıktan kurtuldum.. belki faydası olur :)
bende kullanmadım hiç hamileyken..diş için doktordan geldim şimdi.. o da gargara için B kategorisi dedi,kullanılabilir bu durumda..
ama bunlar alkol içermiyormu:44:ama kızlardan biri burda -gargara kullanılmamalıymış- demişti.. sirkeli suyla mı iyi oluyormuş demişti sanki :44:
20lik dişim ağrıyor.. gargara yap sık sık dedi dr.. beklemedeyim.. randevumda sorayım bakalım kendi doktoruma
ikili testini yaptırdıysan beta hcg ni yaz bakalım tutacak mı
Ben artık sakin durucam diye taş kesildim, bende aynı durumdayım canım yemek boğazımdan geçmiyor sadece bebek beslensin diye bir şeyler atıştırıyorum, komik bir şeye gülemiyorum içim sızlıyor, biri sorduğunda cevap verirken kesik kesik konuşuyorum çünkü ağlarım diye korkuyorum. Bugün kötü bir rüya gördüm sanırım tam hatırlamıyorum, uyandığımda sanki yanımda bebeğim yatıyordu bir an böyle bebek kokusu içime çektim sanki, boğazım düğüm düğüm oldu azıcıkta ağladım meğer eşim evden çıkmak üzereymiş sesimi duyup geldi, teselli etmeye çalışıyor ama o da kötü oldu işe gitti. Kimine abartı gelebilir belki ama anne olmayı bu kadar çabuk öğrenmeyi ben de beklemiyordum.. her gün zehir gibi..
yazdıkların beni derinden etkiledi arkadaşım öyle ki gözlerim doldu kendimi zor tuttum..Allah yardımcın olsun çok zor günler yaşıyorsun ve bu da senin sınavın unutma.. Rabbim dualarını boş çevirmez eminim benim gibi bi çok arkadaşta seni üzüntünü paylaşıyoruz ve seni yine en iyi biz anlıyoruz çünkü hepimizin umutları korkuları endişeleri hayalleri var çıktığımız bu 9 aylık süreçte.. ve emin ol hepimiz iyi olmanızı gönülden istiyoruz bebeğinle birlikte .. ve inşallah yine burda hep beraber bebeğime bu gün ne yedirsem diye birbirimize önerilerde bulunucaz.. yürekten Rabbimin yardımı için dua ediyorum sana ve nickini hatırlamadığım dier arkadaşa.. Allah bu sıkıntılarınızı feraha ve sevince ulaştırsın inşallahh ( amin)
Bende aynısından içiyorum.ama kapsül şeklinde olduğu için boğazıma takılıyor...üstüne su içincede ağzımda bir tat bırakıyor..o tat da midemi bulandırıyor...su yerine portakal suyu yada ıce tea gibi içeceklerle denicem artık..belki o bıraktığı kötü tadı bastırır şekerli içecekler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?