Günaydın kızlarrrr
Kızımızın adını BEREN koymaya karar verdik.Mobilyalar için dolaşmıştık bayağı onlarıda belirledik bu aydan sonra alıcaz inş :) Ben takım halinde farklı bir kombine yaptım biraz daha uyguna mal etmek için annemler alıyor onlarada kıyamdım çünkü.
IKEA dan 3 lü şifonyer :300 TL
PRATİKER den 3 kapılı dolap ( bir bölümü raf ) :[U]150 TL[/U]
MODOKODAN Sallanan Beşiği Komidinli 5 yaşına kadar yatabiliyormuş geniş( Cibinlik ve Tülü , Yarı ortapedik yatağı , Uyku seti, Nevresim takımı ):850 TL
Bana toplam :1.300 TL ye geldi odası kızlar herseyı dahil. Beşiği aslında dahada uyguna alabilirdim aslında ananesi ve dededi tutturdu bu olcak diye :)
Evim kira o yüzden ne olacağim belli değil öle çok büyük eşyalar da almak istemedim açıkcası bunlarda benı uzun bir süre götürür diye düşündüm .Şubatın sonuna doğru alırız esyaları artık yavas yavas diğer eşyalarınıda tamamlarız. Yeterki sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsin hepsi doğumdan çok korkuyorum çünkü. :18:
Kızlar bişey daha sorucam göğüsümün hafif altından göbek deliğimin altına kadar hatta daha da aşağı kadar hafif kahverengi bir çizgi var ? Bu nedir bilgisi olan varmı ?
LİNEA NİGRA (KARINDA KOYU RENK ÇİZGİ)
Linea Nigra veya Linea Negra denilen çizgi bazı hamile bayanlarda oluşan göbek altından başlayarak aşağıya doğru uzanan dikey koyu çizgidir. Genellikle gebeliğin 4. - 5. aylarında sonra oluşur ve koyu tenli hamilelerde daha sık görülür. Gebelikte meydana gelen hormonal değişiklikler nedeniyle ciltte melanin pigmentinin artmasından dolayı oluşur. Gebelik bittikten sonra çoğunlukla bu çizgi kaybolur fakat bazı bayanlarda tamamen geçmeyebilir. Bu çizginin bebeğin kız veya erkek olmasıyla hiçbir ilgisi yoktur, halk arasındaki bu tür söylentiler asılsızdır.[/QUO
Teşekkür ederim malnin pigmentinin artması ne demek acaba onu bir araştırayım ben :)
Hamilelik çigisi, doğumdan sonra geçiyormuş. Arkadaşlarımda olmuştu ama bende olmadı.Kızlar bişey daha sorucam göğüsümün hafif altından göbek deliğimin altına kadar hatta daha da aşağı kadar hafif kahverengi bir çizgi var ? Bu nedir bilgisi olan varmı ?
Hamilelik çigisi, doğumdan sonra geçiyormuş. Arkadaşlarımda olmuştu ama bende olmadı.
Hamilelik çigisi, doğumdan sonra geçiyormuş. Arkadaşlarımda olmuştu ama bende olmadı.
bana mı yazdın aseee
ben iyiyim çok şükür
pazartesi detaylı ultrasona giricem kısmetse
ona deü,şik senaryolar hazırlamakla meşgul zihnim
burada bagırsaklarda ve bobrekte anomali bulduklarını okudum ya
bende de kesın cıkar dıye sartladım kendımı
su an ona konsantreyım
sen gırdın mı detaylı ya
nasıl gectı?
ben de henüz hissedemedim canım, haftam da senden daha büyük (pardon, değilmiş)Dün eşimin rüyasına bile girmiş, biz de kafayı taktık bu duruma ama 20-22 haftaya kadar hissedilemeyebiliyormuş. Bir de ilk çocuklarda daha geç hissediliyormuş
Günaydın annişler..
Çok mutluyuz biz:)
Cmtsi gittik doktorumuza, beynimize,kalbimize,kol bacak uzunluğumuza,damarlarımıza baktı..
Herşey harika gidiyor Rabbimin izniyle:)
Doktorum işkence gibi söylemiyordu cinsiyetimizi, en son benim bıcırık bize doğru dönüp bacaklarıyla bağdaş kurdu mincik pirinci karşımda kaldı:)
Erkekim geliyor anlayacağınız..Çok tatlı teyzeleri yaaa:)
Günaydın kızlarrrr
Kızımızın adını BEREN koymaya karar verdik.Mobilyalar için dolaşmıştık bayağı onlarıda belirledik bu aydan sonra alıcaz inş :) Ben takım halinde farklı bir kombine yaptım biraz daha uyguna mal etmek için annemler alıyor onlarada kıyamdım çünkü.
IKEA dan 3 lü şifonyer :300 TL
PRATİKER den 3 kapılı dolap ( bir bölümü raf ) :[U]150 TL[/U]
MODOKODAN Sallanan Beşiği Komidinli 5 yaşına kadar yatabiliyormuş geniş( Cibinlik ve Tülü , Yarı ortapedik yatağı , Uyku seti, Nevresim takımı ):850 TL
Bana toplam :1.300 TL ye geldi odası kızlar herseyı dahil. Beşiği aslında dahada uyguna alabilirdim aslında ananesi ve dededi tutturdu bu olcak diye :)
Evim kira o yüzden ne olacağim belli değil öle çok büyük eşyalar da almak istemedim açıkcası bunlarda benı uzun bir süre götürür diye düşündüm .Şubatın sonuna doğru alırız esyaları artık yavas yavas diğer eşyalarınıda tamamlarız. Yeterki sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsin hepsi doğumdan çok korkuyorum çünkü. :18:
güle güle kullanın eşyalarınızı. Doğumla ilgili de şöyle düşünmeye çalış, bu kadınlara verilmiş bir lütuf o bebeği içinde oluşturdun bulantıydı ağrıydı bi sürü sıkıntıyla uğraştın bedenin bunların hepsini yapabilecek ve bunlara dayanabilecek güçte yaratılmış. Doğum ise bebeğine kavuşacağın en son en güzel an. Doktorunla konuş her ikinizin de sağlığı için hangi doğum şekli daha doğruysa ona karar verin ve o ana sadece miniğinin dünyayla ilk teması olarak bakmaya çalış. Ben normal doğum yapamıcam çünkü doğum sırasında nöbet geçirme ihtimalim varmış o yüzden epidural sezeryan istiyorum allahın izniyle ki bebeğimi ilk ben göreyim ilk benim kucağıma versinler. Neyse bu bebeği doğurabilecek güçle yaratılmış böyle düşünmeye çalış :)
hamilelik çizgisi, çok normal :)
İyiyiz canımgünaydınşekerşler nasılsınız
Bazılarında ileriki hamilelik döneminde oluyormuş.bende de henüz olmadı..
önceki hamileliliğimde 6 ayı bitirdiğimde olmuştu.. ama dediğin gibi doğumdan hemen sonra geçti
Teşekkür ederim kızlar. Taha ismini bende çok severim ama telaffuz edemedi eşim ilk hecenin uzaması lazım falan yapamadı(
Bende boş durmadım biraz isim baktım. Şimdilik şunları buldum. Aslında Ömer'in yanına modern bir isimde koyabilirim ama hiç bişey beğenemedim modern olanlardan.
Ömer Sait
Ömer Fatih
Ömer Mirza
Ömer Yusuf
Ömer Yavuz
Biliyorsunuz benim eşim ve annesi Türkçe bilmiyorlar. Onlarında dilinin döneceği isimler bulmaya çalıştım. Hem zaten Amerikalılar'ın telaffuz edebileceği bir isim olmalı yoksa habire değiştirirler. Birde malum ğçşüöı olmamalı. Ömer de zaten Omer diye yazılacak kimliğe.
nöbet geçirme ihtimalini neye dayabarak söyledi canım onu merak ettim :)
bence Ömer'in yanına modern birsey koy derim. Ama yazdıklarından en cok Yusuf'u begendim.
Mobilya konusunda bir arastirma yaptim paylasmak isterim.
Once, 3-5 kisiden tavsiye olarak duydugumuz Istanbul Caddebostan’daki Semart’a gittik. Giderken esim “max 4.000 TL derse, sorgulamadan aliriz, aksi durumda bakariz” dedi. Genislemeyen yatak + 2 kapili dolap + sifoniyer icin 4.950 TL dedi. Ben kursunsuz boya kullaniyorum, bu onemli dedi. Bakalim biraz daha dedik, ciktik.
Modoko’ya gittik, ayni takimi 2.500 TL’ye bulduk. Fakat nedense icimize sinmedi, girdigimiz bebek mobilyacilarinin hepsinde genizimizi yakan bir koku vardi. Sorsan, hepsi kursunsuz boya kullaniyor. Sirayla her magazaya bakalim, fiyatina gore karar verelim dedik. Son bir magazaya daha girdik, Modoko’daki tek masif bebek mobilyasi yapan magazaymis. Masif mobilyanin ustune de su bazli boya kullaniyorlarmis. Aklimiza yatti ama simdi de masif mobilya fiyati karsilastiralim dedik. Megerse masif pahali bir malzeme oldugundan, islemesinin zorlugu sebebiyle mobilyacilar pek bulasmazmis, zira iskartaya cikarsa cok yuksek kayiplar olusurmus.
Ozetle, diger bebek magazalarinda kullanilan malzeme mdf: yani sikistirilmis talas ve agac tozu. Sikistirilirken de kimyasal islem + tutkal kullaniliyor. Eger bebek mobilyasi denilen nane, normal mobilyadan farkliysa ve biz de ruh hastasi gibi cocugun sagligi zart zurt diye essek olusu para odeyeceksek, bari adam gibi masif olsun dedik. Masif = bildiginiz agac. Ustune de su bazli boya kullaniyorlar, ki zaten kursun yok icinde. Yani az miktarda mi az miktarda mi vs tartismalari da olmuyor haliyle. Su bazli boyanin kursunla alakasi yok. En sagliklisi kesinlikle masiften yapilmis mobilya.
Sonuc: İkitelli Masko’ya da baktik, orada StyleWood denilen bir firmadan genislemeyen yatak + 3 kapili dolap + oyuncak dolabi + sifoniyer + raf almaya karar verdik. fiyati 4.950 TL. Gunun sonunda ilk gun “olmaz” dedigimiz rakami odeyecegiz ama en azindan adam gibi mobilya olacak. Henuz almadik ama icimize sindi. Evimizde bir duzenleme yapip Mart gibi siparisi verecegiz 3 haftaya hazirlaniyor. Umarim kullanimi kolay ve dogru karardir zira yuksek rakamlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?