Merhaba hoş geldin tatli Hamiş Sen nasılsın evet ya biz kiz annelerini geçtiler yaa
MasallAh kızına ama tepki verilmeyecek gibi de değil bizim lokumda benim hapşırmama cok tepki veriyor galiba rahatı bozuluyor minnakimin
gunaydın arkadaslar herkese ıyı haftalar
bi konuda fikrinizi almak istiyorum. Ogluma cok eskiden beri (esimle tanismadan hatta) Deniz ismini koymayi dusunuyorum. Ama gorumcemin ismi Deniz yani halasinin ismi :) esim ve ailesi ne isterseniz koyun hic farketmez bilakis biz mutlu oluruz ayni isimde olursa diyor, ama benim ailem olmaz baska isim mi kalmadi halasiyla oglanin adi ayni olmasin diyor. Cok kararsiz kaldim, aklima daha guzel isim gelmiyor takildim maalesef. 1-2 alternatifim var ama hicbiri Deniz kadar sinmiyor. Siz olsaniz ne yaparsiniz?
bi konuda fikrinizi almak istiyorum. Ogluma cok eskiden beri (esimle tanismadan hatta) Deniz ismini koymayi dusunuyorum. Ama gorumcemin ismi Deniz yani halasinin ismi :) esim ve ailesi ne isterseniz koyun hic farketmez bilakis biz mutlu oluruz ayni isimde olursa diyor, ama benim ailem olmaz baska isim mi kalmadi halasiyla oglanin adi ayni olmasin diyor. Cok kararsiz kaldim, aklima daha guzel isim gelmiyor takildim maalesef. 1-2 alternatifim var ama hicbiri Deniz kadar sinmiyor. Siz olsaniz ne yaparsiniz?
iyiyim canım çok şükür bi şakayet yok şimdilik
öle herhalde rahatları bozuluyoo
Allah iyilikler versin canim arada da iyi oluyo canim tepki vermeseler bu seferde icimiz rahat etmiyor acaba iyi mı niye hareket etmiyor diye kuruntu yapıyoruz hem hissetmemde ayrı bı heyecan ve mutluluk veriyor
Amin inşallah canim hoş geldin nasilsin
Merhaba hoş geldin tatli Hamiş Sen nasılsın evet ya biz kiz annelerini geçtiler yaa
MasallAh kızına ama tepki verilmeyecek gibi de değil bizim lokumda benim hapşırmama cok tepki veriyor galiba rahatı bozuluyor minnakimin
vay be ben bunların hiçbirini bilmiyordum sağol arkadaşım paylaştığın bilgiler için sayende öğrenmiş oldum çok makbule geçti
Bunun cevabı birincisi görümcenle ilişkilerine bağlı benim fikrime göre.
Sana negatif bir anlam yükletiyorsa hiç gerek yok bence.
Ama sen Denız adını duydugunda onu degıl de hayalındekı bebegın ısmını getırıyorsan aklına o zaman koyman senı rahatsız etmeyecektır.
İkinci konu da bana göre ismin çift cinsiyetli olması;
hayatının cesıtlı donemlerınde komık olaylar yasayabılır ya da bu yuzden sorunlarla da karsılasabılır;
yanlıs anlasılmalara maruz kalabılır.
Özetle ben olsam farklı bır ısım dusunurdum..
Deniz, harıka bir isim ama mesela benım hayatımda o kadar cok bu ısımde tanıdım oldu ki,
çoğu da bayandı; bu durum erkek bır Denız gordugunda ınsanın algısında tuhaf karmaşalar yaratıyor.
Belkı benım fıkrımın temelı budur ama tabii
bu senın ve eşinin alacağı önemli bir karar.
İsim coook önemli..
Ben yavrunun kendı ısmını sececegıne emınım;
bi gün gelecek, evet ya; bu olmalı kesınlıkle dıyeceksın ve suphen de kalmayacak..
:)
Canım inşallah şu an keyfin yerindedir. Her şey çok güzel geçmiştir. Bizi habersiz bırakma.:18:
Bence kimseyi dinleme. Aynı olsun ne olacak. Deniz güzel bir isim. Bende daha minicikken bile Ali ismini pek severdim. Sonra büyüdüm erkek çocuğum olursa kesinlikle adı Ali olacak demeye başladım. Allah bana bir erkek evlat nasip etti, inşallah adı Ali olacak. O kadar çok yorum yapan var ki. Aileler karışmıyor çok şükür ama arkadaşlar daha modern isim arayışındalar.
İki isim koymak hoşuma gidiyor aslında erkek çocuğuna ama içime sinen hiç isim yok şu an. Onun için seni çok iyi anlıyorum.
sormaa canım yaaa
annem memleketten geldi bir haftadır yanımda şimdi bebek hareket ediyo biliyo bazen karnımda şiştiği zaman onada tuturuyorum eliyle çok hoşuna gidiyo arada soruyo şimdi hareket ediyomu diyee yok anne dediğim zaman hareket etti diyene kadar 5 dk. bir soruyoo annem beni sakinleştireceğine ben onu sakinleştiriyorum anne bişey yok uyuyodur diyeeedoğuncasını var sen düşün artık herhalde benden gizli hafsayı koyar pusete doktora bilem götürür
Gorumcemle iliskim cok iyi, zaten bana yabancı birinden cok bir abla gibi yaklasir. Kanada'da yasiyorlar, 2-3 haftada bir araralar yilda bir kere de İzmir'e ailesini yanina gelirler 3-4 gun gorursek goruruz, bazen 1-2 gun de biz de kalirlar. Yani her zaman yanyana degiliz. Deniz koyma konusunda o cok samimi ve icten buldu, mutlu oldu. Sen ne istiyorsan o olsun dedi. Kendi cocugu olmadigi icin bizim bebegi cocugu kin kadar sevecegine de emim.
Dedigin gibi uniseks isim ama maalesef benim dusundugum tum isimler uniseks :) Ona alternatif Doga, Derin veya Duhan dusunuorum. Bir ihtimal Ruzgar ama o da cok var.
Madem hayalinmiş bence Deniz ismini koymalısın. Sonra içinde kalır, hep keşke koysaydım dersin. Diğerlerini susturmak adına istersen ikinci bir isim koyabilirsin. Mesela Duhan daha çok erkeğe yatkın bir isim. Deniz Duhan koyarak hem uniseks olayına da çözüm bulmuş olursun.
eveeeet benim kızımda hapşırığa tepki veriyor, bu ara bi de grip oldum öksürük filan ne ararsan var... yavrum diyorum ben böyle gürül gürül öksürdükçe kim bilir ne hale giriyo içerde :) kıpırdamasını hissetmek çok güzel bi duygu.. Sağlıklı bir bebek bir saatte 4i ile 40 kereye kadar kıpırdayabilirmiş bilginize... bizim fıstık ultrasonda kıpırdamaktan görüntü veremeyecek durumdaydı :)
bu halimize bin şükür canım iyi diyelim iyi olalım
sen nasılsın?
Gorumcemle iliskim cok iyi, zaten bana yabancı birinden cok bir abla gibi yaklasir. Kanada'da yasiyorlar, 2-3 haftada bir araralar yilda bir kere de İzmir'e ailesini yanina gelirler 3-4 gun gorursek goruruz, bazen 1-2 gun de biz de kalirlar. Yani her zaman yanyana degiliz. Deniz koyma konusunda o cok samimi ve icten buldu, mutlu oldu. Sen ne istiyorsan o olsun dedi. Kendi cocugu olmadigi icin bizim bebegi cocugu kin kadar sevecegine de emim.
Dedigin gibi uniseks isim ama maalesef benim dusundugum tum isimler uniseks :) Ona alternatif Doga, Derin veya Duhan dusunuorum. Bir ihtimal Ruzgar ama o da cok var.
Inan her kafadan bir ses cıkıyor. Burdan baska kimseye birsey demiyorum. Tum arkadaslarim, aileler ne koyacaksin ne koydun isim pesinde. Kimseye bisi demiyoruz, demeye kalktık hemen yorumlar basliyor. O eski moda, bu cok modern, bu uyduruk, bilmemne teyzenin oglunun adı, yok bunu koyma yaramaz olur, sunu koyma soylemesi zor, cirkin isim, kuran da gecmiyor vs vs. o yuzden kimseye bisi dememeye karar verdim. Bir arkadasim kizina Ahu koydu, ne kadar guzel isim ama neler dediler bi duysan, kiz 2 gun agladi cok alistirmistim kendimi napcam simdi diyor, insanlar etkileniyor sonucta, kendi isimlerine bakmadan yorum yapanlari anlamiorum:)
Karnın geriliyo mu cnm badem yağı denemişmiydin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?