2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

iyiyim canım çok şükür bi şakayet yok şimdilik
öle herhalde rahatları bozuluyoo

Bunun cevabı birincisi görümcenle ilişkilerine bağlı benim fikrime göre.
Sana negatif bir anlam yükletiyorsa hiç gerek yok bence.
Ama sen Denız adını duydugunda onu degıl de hayalındekı bebegın ısmını getırıyorsan aklına o zaman koyman senı rahatsız etmeyecektır.

İkinci konu da bana göre ismin çift cinsiyetli olması;
hayatının cesıtlı donemlerınde komık olaylar yasayabılır ya da bu yuzden sorunlarla da karsılasabılır;
yanlıs anlasılmalara maruz kalabılır.

Özetle ben olsam farklı bır ısım dusunurdum..
Deniz, harıka bir isim ama mesela benım hayatımda o kadar cok bu ısımde tanıdım oldu ki,
çoğu da bayandı; bu durum erkek bır Denız gordugunda ınsanın algısında tuhaf karmaşalar yaratıyor.
Belkı benım fıkrımın temelı budur ama tabii
bu senın ve eşinin alacağı önemli bir karar.
İsim coook önemli..

Ben yavrunun kendı ısmını sececegıne emınım;
bi gün gelecek, evet ya; bu olmalı kesınlıkle dıyeceksın ve suphen de kalmayacak..
:)

Canım inşallah şu an keyfin yerindedir. Her şey çok güzel geçmiştir. Bizi habersiz bırakma.:18:

Bence kimseyi dinleme. Aynı olsun ne olacak. Deniz güzel bir isim. Bende daha minicikken bile Ali ismini pek severdim. Sonra büyüdüm erkek çocuğum olursa kesinlikle adı Ali olacak demeye başladım. Allah bana bir erkek evlat nasip etti, inşallah adı Ali olacak.

O kadar çok yorum yapan var ki. Aileler karışmıyor çok şükür ama arkadaşlar daha modern isim arayışındalar.
İki isim koymak hoşuma gidiyor aslında erkek çocuğuna ama içime sinen hiç isim yok şu an. Onun için seni çok iyi anlıyorum.

iyiyim canım çok şükür bi şakayet yok şimdilik
öle herhalde rahatları bozuluyoo

Allah iyilikler versin canim arada da iyi oluyo canim tepki vermeseler bu seferde icimiz rahat etmiyor acaba iyi mı niye hareket etmiyor diye kuruntu yapıyoruz hem hissetmemde ayrı bı heyecan ve mutluluk veriyor

canım önce çocuk odası için yaptığın paylaşım çok bilgilendirirci oldu çok teşekkür ederim.
isim konusunda evet halasıyla erkek çocuğun aynı ismi taşıması ilk etapta biraz tuhaf gözüküyo ama biryandanda senin hayalinmiş ben olsam hayalettiğim şeyi yapardım.
bende kızıma hafsa ismini koyacağım herkes zor, söylenmiyo, akılda kalmıyo, kız olucak daha kibar bir isim koy diyor ama ben ona hafsam diyee seslenmeye başladım bileeee

Allah iyilikler versin canim arada da iyi oluyo canim tepki vermeseler bu seferde icimiz rahat etmiyor acaba iyi mı niye hareket etmiyor diye kuruntu yapıyoruz hem hissetmemde ayrı bı heyecan ve mutluluk veriyor

sormaa canım yaaa
annem memleketten geldi bir haftadır yanımda şimdi bebek hareket ediyo biliyo bazen karnımda şiştiği zaman onada tuturuyorum eliyle çok hoşuna gidiyo arada soruyo şimdi hareket ediyomu diyee yok anne dediğim zaman hareket etti diyene kadar 5 dk. bir soruyoo annem beni sakinleştireceğine ben onu sakinleştiriyorum anne bişey yok uyuyodur diyeee doğuncasını var sen düşün artık herhalde benden gizli hafsayı koyar pusete doktora bilem götürür

eveeeet benim kızımda hapşırığa tepki veriyor, bu ara bi de grip oldum öksürük filan ne ararsan var... yavrum diyorum ben böyle gürül gürül öksürdükçe kim bilir ne hale giriyo içerde :) kıpırdamasını hissetmek çok güzel bi duygu.. Sağlıklı bir bebek bir saatte 4i ile 40 kereye kadar kıpırdayabilirmiş bilginize... bizim fıstık ultrasonda kıpırdamaktan görüntü veremeyecek durumdaydı :)

Gorumcemle iliskim cok iyi, zaten bana yabancı birinden cok bir abla gibi yaklasir. Kanada'da yasiyorlar, 2-3 haftada bir araralar yilda bir kere de İzmir'e ailesini yanina gelirler 3-4 gun gorursek goruruz, bazen 1-2 gun de biz de kalirlar. Yani her zaman yanyana degiliz. Deniz koyma konusunda o cok samimi ve icten buldu, mutlu oldu. Sen ne istiyorsan o olsun dedi. Kendi cocugu olmadigi icin bizim bebegi cocugu kin kadar sevecegine de emim.
Dedigin gibi uniseks isim ama maalesef benim dusundugum tum isimler uniseks :) Ona alternatif Doga, Derin veya Duhan dusunuorum. Bir ihtimal Ruzgar ama o da cok var.

Inan her kafadan bir ses cıkıyor. Burdan baska kimseye birsey demiyorum. Tum arkadaslarim, aileler ne koyacaksin ne koydun isim pesinde. Kimseye bisi demiyoruz, demeye kalktık hemen yorumlar basliyor. O eski moda, bu cok modern, bu uyduruk, bilmemne teyzenin oglunun adı, yok bunu koyma yaramaz olur, sunu koyma soylemesi zor, cirkin isim, kuran da gecmiyor vs vs. o yuzden kimseye bisi dememeye karar verdim. Bir arkadasim kizina Ahu koydu, ne kadar guzel isim ama neler dediler bi duysan, kiz 2 gun agladi cok alistirmistim kendimi napcam simdi diyor, insanlar etkileniyor sonucta, kendi isimlerine bakmadan yorum yapanlari anlamiorum:)

Ayy ne guzel annen unutmustur artık o duyguları böyle telaş yaptığına göre Rabbim o gunleride yaşatır inşallah bende Betül ismini düşünüyorum nasıl

Ayy cok gecmis olsun canim ya Rabbim şifalar versin havalar iyice soguyo dikkat et kendine ya öyle cok hassaslar canim etkiye tepki veriyorlar hemen bizim kızda cok hareketliydi yukarı doğru çöplükler eli kolu hiç durmadı zaten canları sagolsun onlarn bütün sıkıntılarımız onlar icin

Bende kızımın adını Cemre Naz koyacağım. Benim hayalimde kız olursa adını Cemre koymaktı. Telefonla görüştüğüm firmalar benim adımı nedense hep Cemre diye anlarlar. Bende bir gün kızım olursa adını Cemre koyacağım diye hayal etmiştim. Doktor teyzesi kızıma çok nazlı dediği için, babası da ismine Naz' ı ekledi. Cemre Naz oldu.

Bence eskiden beri aklında olan ismi koymalısın ki DENİZ ismi benim için de öyledir. Hatta daha önce de yazmıştım kızıma Deniz adını koyucam diye...
Cinsiyetleri aynı olmasa da kızıma bir adaş gelsin:)))))
Bu arada uniseks isimden çeken iki bayan olarak çocuklarımıza uniseks isim istememiz de ayrı konu:))))))

Bncede içimden ne geliyorsa onu yap...Sonuçta senin ve eşinin bir parçası olacak bu can...sen ve eşinin kararı önemi olan..eşin ne diyor peki??

Bu arada biz eşimle 8 yıl önce üniversitedeyken erkek çocuğumuz olursa "Kuzey" adını koymayı istiyorduk...ama şimdi her taraf kuzey ismiyle doldu...hala kararsızız bizdee...Farklı isimler düşünelim dedik..ben Arel ismini çok istiyorum..ailem o ne öle ariel(çamaşır deterjanı) gibi diyorlar..Eşim Doruk olsun istiyor..etraftan başladılar,doruk,moruk çocukla ilerde dalga geçerler diyorlar..en sonunda ikimizde kimseyle isim paylaşmamaya karar verdik...kendimiz düşüncez en son kaarar verdiğimzde açıklayacaz...

canım güle güle kullan yastığınıbanada yeni doğum yapan bi arkadaşım kullanmam için verdi hemde aynısı,bende bir heves aldım ama aynı gece alışamadım sanırım kaldırdım hemen.geri vermeyi düşünüyordum.çünkü okadar yer kaplıyorkişimdi senin yazını görünce bi daha şans vermek istedim yastığımaben kolumu yastığın altına alarak uyumayı tercih ettiğim için boynumu sıktı biraz,ondan dolayı rahat edemedim sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…